- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Котка и куче под един покрив?
Публикувано: 24 May 2010 - 11:44 PM
Имам котка, женска, на 10 години. До сега не е живяла с други животни. Доведох вкъщи едно куче - също женска, на една година. Надявах се да се спогодят. Но мацата не приема кучето. Непрекъснато съска, ръмжи и дори, ако кучето се приближи на близко разстояние - напада, при това агресивно! Вече втори ден е така.
Някакви идеи? Мога ли да ги "сдобря"?
Публикувано: 24 May 2010 - 11:54 PM
Запознавайте ги постепенно, отначало само във ваше присъствие да са заедно. Натъркайте кучето с някакъв предмет на котката. Обръщайте внимание на котката, за да не ревнува.
Публикувано: 25 May 2010 - 12:42 AM
Ден първи.
Предпазливо душене и от двете страни.Промъкване крадешком от котешката страна ,докато кучешката спи или просто лежи.
Ден втори.
Във въздуха се носи мирис на война.Предпазливостта се е превърнала в напрежение ,което все още е достатъчно прозрачно,за да не се налага да се реже с нож.Кучешката страна кани котешката на игра с лапа,дупе,муцуна и се старае да се гушне в топлата котешка козина,но уви,неуспешно.Първи епизоди на ръмжене и заплахи от котешките окопи.Последни остатъци от котешкото любопитство.
Ден трети,четвърти и пети .
Ръкавицата е хвърлена .Лая е налице.Поканите за игри остават,но котешкия генерал е потънал здраво в котешката си омраза и хъсссска оттам.Първи и нарастващи като брой кучешки преследвания под лозунга "Кат не щеш да играем заедно,аз ш'си играя с теб".Материалните щети се увеличават,военното положение налага строг режим и епизодични срещи на "кръглата маса" с цел примирие.Нито една от двете страни не иска да отстъпи.
следва продължение....
Накратко - да следя темата...
Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 25 May 2010 - 07:24 PM
Fullmoon, много благодаря за съветите.
Публикувано: 26 May 2010 - 09:48 PM
Мисля,че ще се спогодят,но ще отнеме повече време.А и играта на кучето е малко..грубовата.Пляс с лапа,гриз тук-там...Налага се постоянно да ги наблюдавам,като са заедно в една стая.
Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 30 May 2010 - 08:19 PM
Публикувано: 31 May 2010 - 03:28 AM
Мод: Редакция на подпис!
Публикувано: 04 June 2010 - 04:39 PM
Публикувано: 12 June 2010 - 07:29 PM
zlatabani4ka, в 12 June 2010 - 06:39 PM, написа:
Много са готини двамата! Браво на вас! От пръв поглед личи, че ще е любов за цял живот!
За съжаление при нас не става. Мацата е на 10 г. и не приема Зината, ама съвсем! Непрекъснато седи на терасата, когато Зина е вкъщи. А щом Зина реши да я навести - Мацата веднага я напада, и то не на шега. Вече трета седмица е така...
Публикувано: 13 June 2010 - 06:13 PM
Публикувано: 13 June 2010 - 06:28 PM
Снимки в галерията има няколко,на този комп нямам други за съжаление.
Публикувано: 13 June 2010 - 10:36 PM
Публикувано: 12 July 2010 - 11:01 AM
ShiBumi_GirL, в 13 June 2010 - 06:33 PM, написа:
Снимки в галерията има няколко,на този комп нямам други за съжаление.
Каква е Вашата тайна?:-)
Ние от една седмица сме с куче бебе, нахлуло в живота на котана тийнейджърка... Буквално нахлу:-) Имаше кратък период на взаимно забавление (едната гони другата, после се обръщат посоката, без заплашителни звукови ефекти), но от вчера ситуацията клони към военно положение. Откакто бебето започна да демонстрира по-явно гласовите си способности. Котаната също е много енергична, голямо тичане пада. Забавлява се по кучешки - иска да й хвърлям топче, носи ми го обратно... Но е с малко по-чапатест характер. Кученцето пък е страшно любвеобилно и упорито мисли котката за куче. Не възприема съскането като отказ на кучешката си покана за игра. Вече дори се радва и на не особено приятелските шамари на котана. Лаят й обаче е внушителен по сила и котана се плаши.
Опитвам се да установя напълно равномерно разпределение на пространството и вниманието между двете госпожици, но във всеки случай имам минимум една сърдитка. Всяка е щастлива, когато другата спи и съответно първата е обект на внимание от моя страна на 100%... Оставям ги и да си починат една от друга. Уча ги и да си играят заедно, доколкото е възможно. Надявам се да е въпрос на време да спогодят, че не ми оставят глътка въздух:-) Много ги обичам и двете ииии съм леко (до силно) притеснена за тяхното взаимно съжителство....
Извинявам се, ако постът ми е малко объркан, но така е и в главата ми:-)
Приемам съвети всякакви
Публикувано: 12 July 2010 - 11:19 AM
Публикувано: 12 July 2010 - 03:25 PM
Не съм очаквала, че ще пламне моментално любов между тях, но се притеснявам да не греша някъде във възпитанието. Котаната е при нас от 4.5 месеца, определиха я на около 4 м. като я прибрах от улицата. А кученцето скоро ще стане на 3 месеца - бебе, което си се държи като такова - иска внимание 25 часа в денонощието, глези се, сърди се, ако не му обърнеш внимание, не признава чужда собственост, нито пък желание за уединение Още с влизането си у дома, събра всички играчки на котката и ги остави на съхранение в леглото си. Котката естествено го гледаше ето така - После й стана любопитно, заиграха се, нооо всичко си има граници за нея. Които биват брутално прегазвани от кучето... Сега й е по-скоро досадно. И сърдито, разбира се. Тя иначе не се поддава на галене и носене на ръце, но ако ме види да нося кучето, ме гледа Иначе продължава да ме следва от стая в стая, но често й се налага да спира и да помисли има ли начин да заобиколи малкия досаден бебешор:-)))
Та още нямам деца, но вече се уча да се справям едновременно с глезено бебе и нацупена тийнейджърка
Gosh ko, kitana, а при вас как се развиват нещата? Постигнахте ли примирие? Успех на всички в смелото начинание! :-)
- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »