Dog.bg Форуми : как мога да ...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

как мога да ... Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Frantz Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 22 February 2011 - 07:44 PM

здравейте
въпроса ми е следния - как мога да науча кучето си, да се пази от автомобили? заиграе ли се с друго куче или ако подгони котка, ми настръхва косата дали няма да изкочи на улицата ... старая седа не го пускам в близост до улици, но в града няма големи възможности.
P.S. извинявам се ако има някъде подобна тема, но не успях да я открия

#2 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 08:13 PM

И на мен това ми е най-големия ужас,но засега не съм намерила решение. Наистина ще се радвам ако някой сподели как се е справил с това!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 08:53 PM

Разхождайте си кучетата на повод.Пускане от повода само извън града/селото.Просто и сигурно. Не се чудете каква глупост да измислите,ами се дръжте по-отговорно спрямо обществото. :md_064:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#4 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 08:53 PM

Според мен отговора го знаят тези които обучават кучета за водачи на слепи.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Frantz Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 February 2011 - 10:58 PM

Показване на мнениетоalexy, в 22 February 2011 - 07:58 PM, написа:

Разхождайте си кучетата на повод.Пускане от повода само извън града/селото.Просто и сигурно. Не се чудете каква глупост да измислите,ами се дръжте по-отговорно спрямо обществото. :md_064:

това не е решение на проблема. за ловните породи знам, че е добре да тичат всеки ден, а аз не мога всяка вечер да излизам извън града за да я пускам ... все пак си имам и други занимания, а и не мога да тичам чак колкото нея, че да я разхождам на повод по този начин.

#6 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 February 2011 - 12:31 AM

пускайте я само на местата разрешени за кучета без повод.Моята дивачка е без каишка само там през останалото време си е на повод и разходка в нормално темпо и продължителност 60,90 мин е достатъчно.Други два варианта учите кучето на команда ''легни'' или ''тук''.При първото най-трудно е кучето да усвои легни от далечно разстояние,много трудно се научихме на това,но действа безотказно при подобни ситуации-гонене на кучета,котки.А второто трябва да е най -приятната команда за кучето-подавате командата и веднага щом куч пристигне хвалите и награждавате.Така кучето знае че няма по приятно нещо от това да дойде във всеки един момент,дори и да гирае,Пак зависи дразнителя колко е силен обаче за изпълнението на командите,отначало пробвайте само вие двамата постепенно и в други ситуации когато вниманието на кучето е ангажирано с нещо друго.
Успех :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   irbis Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 06:59 AM

Може да започнете да го карате да спира и сяда на всеки ръб, бордюр, улица по пътя ви за да свикне, че като стигне до такова препядствие трябва да спре и да седне. Отнема време но би станало железен навик, само да има постоянство.

#8 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 01:51 AM

Единият вариант е да се научи да не слиза от тротоара . Това е най-удачният вариант . Друг вариянт е да се пази точно от колите като я излагате на ситуации по време на обучението в които да свързва колата с нещо неприятно . Различни ситуации колкото щеш , но по-удачно е първият вариант (много по-малко стресиращ е ако изобщо е стресиращ :) )

#9 Потребителят е офлайн   MYSHO Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2011 - 06:22 PM

Виждайки как уличните кучета спират на червен светофар и тръгват на зелен, едва ли е много трудно, да се научи.Необходимо е време и постоянство.

#10 Потребителят е офлайн   Frantz Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 March 2011 - 06:48 PM

засега я уча да спира на всеки тротоар и и показвам колите ... ама дали и какво възприема ... още не ми се ще да пробвам

#11 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 07:48 PM

Не мисля,че е глупост....кучето ми е постоянно на повод,но ме притеснява,че когато пресичаме платното,той изобщо не обръща внимание на колите,искам да го науча да се пази за негово добро,ако случайно го изпусна или нещо подобно.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 04:02 AM

Показване на мнениетоlagunano1, в 01 March 2011 - 04:53 PM, написа:

Не мисля,че е глупост....кучето ми е постоянно на повод,но ме притеснява,че когато пресичаме платното,той изобщо не обръща внимание на колите,искам да го науча да се пази за негово добро,ако случайно го изпусна или нещо подобно.

Еми добре научи го тогава.Май не връзвате, че идеята трябва да е не кучето да се пази от колите(това е просто абсурдно за куче което не е живяло на улицата) ами да се движи 'на ред" и когато спреш да сяда или да спира.Ако не го е блъскала кола,просто забравете да разбере че колите са нещо опасно. То не е човек за да му обясниш с думи.Можеш единствено да го накараш да подражава или да му изградиш условен рефлекс при команда или ситуация . Ситуациите могат да бъдат много и дразнителите също,заради които в момент на игра или активизиран "прей драйв" да излезе на пътното платно.Ако не е обучено в послушание (obedience),градски прехот с твърд повод(по метода на кучетата водачи на слепи ,който дъжа да отбележа ,че повече би ви пречил в нормалното предвижване ако не сте незрящ) или да си е патило от кола, просто забравете за всичките фанатсмагории ,че "ще го научите да се пази".
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#13 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2011 - 12:42 AM

И като й показваш колите какво ? Минават заминават , нищо не се случва .
Как я учиш да спира на тротоара ?

#14 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2011 - 10:28 AM

Показване на мнениетоMYSHO, в 01 March 2011 - 06:22 PM, написа:

Виждайки как уличните кучета спират на червен светофар и тръгват на зелен, едва ли е много трудно, да се научи.Необходимо е време и постоянство.

Ха ха-това са гърмяни и оцеляли "зайци".Колко прегазени пък улични и не само кучета има?Единият вариант е както да научите детето да не пипа огъня.Как?То не ви вярва и се пази чак,когато вече веднъж се е опарило.Другият-работете над команда Стой винаги,когато ще пресичате.Изчаквате да няма коли и после "Напред" или "Хайде",за да продължите.Ще стане безусловен рефлекс в един момент,но се иска постоянство.В един момент,дори да сте без повод и той се затича към платното,ако подвикнете да стои,ще закове.Но...ако кучето е още малко и му се тича,ако види нещо интересно на отсрещния тротоар,ако е мъжко и усети разгонена....ефектът от заученото едва ли ще е сигурен повече от 50%.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#15 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 22 March 2011 - 04:01 PM

Намесвам се тук, защото и ние имаме проблем с тея коли. Нашето куче пък върви с/у тях и не му пука. Понеже не го пускаме без повод няма риск да стане нещо, но е мнг странно, когато ходим по улицата (защото няма тротоари) и той не иска да се свие, аз го бутам или тегля с повода, ако е отвън, но той не се плаши :(.
Забелязаал съм, че когато минаваме по някой булевард, където е мнг шумно, това го смущава. В квартала обаче се е случвало да ме дръпне от едната страна на улицата в другата точно преди да дойде колата :(. Когато виждам, че идва кола, го държда здраво, а понякога дори изчакваме да мине превозното средство.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2011 - 09:33 PM

Ами той няма как да знае,че това е превозно средство и че трябва да се пази от него.Точно щото не е гърмян заек и добре,че е само на повод.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#17 Потребителят е офлайн   bobo985 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2011 - 03:29 PM

Здравейте. Имам следния въпрос, как мога да науча моето куче (то е йорки) да сяда, да ляга, или да става ? Не че не ме слуша, но искам да знам, че винаги ще мога да се забавлявам с него и когато съм навън да съм сигурен че каквото му кажа ще го изпълни и ще ни слуша. :ba_025: :dog:

#18 Потребителят е офлайн   Pretty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 06 April 2011 - 03:53 PM

Показване на мнениетоFrantz, в 22 February 2011 - 07:44 PM, написа:

здравейте
въпроса ми е следния - как мога да науча кучето си, да се пази от автомобили? заиграе ли се с друго куче или ако подгони котка, ми настръхва косата дали няма да изкочи на улицата ... старая седа не го пускам в близост до улици, но в града няма големи възможности.
P.S. извинявам се ако има някъде подобна тема, но не успях да я открия

Има един много ефикасен трик който се прилага точно когато кучо се заиграе с друго куче или гони котки.
Взимате едно кенче от кола или бира.Слагате в него 2 - 3 гайки.И когато кучо се заиграе и не ви чува хващате въпросното кенче и го хвърляте по него и гледате да го уцелите,дори да не успеете гледайте поне да е близо до него да се стресне от шума.След това го викате да дойде при вас и като дойде получава награда.
Това е начина друг по добър няма :ae_085:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2011 - 05:52 PM

А след като свикне да го целиш с консервата и не ти обърне внимание?
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2011 - 05:55 PM

Качена снимка

Пълниш го с автомобилни части ... и действаш ...
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни