Dog.bg Форуми : Спешна нужда от приемни домове

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спешна нужда от приемни домове за 2 котарака на възрастна баба

#1 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 February 2011 - 09:00 PM

Поредната житейска драма с баба, син алкохолик и невинните домашни любимци. Става дума за двама котарака на по 5-6 години, домашни, кастрирани. Бабата е на 82 години, дългогодишно тормозена от сина си. Той продава къщата им и се преместват в апартамент в другия край на София. Котките, разбира се, той не иска и те остават в старата къща, чиито нови собственици може да цъфнат там всеки момент. Бабата пътува всеки ден от Люлин до центъра, за да храни питомците си. В безизходицата си е опитала да ги пусне на улицата, но те толкова са се ошашкали, че тя ги е върнала обратно. И сега те живеят сами в къщата в очакване на новите собственици, които не се знае как ще са настроени към тях.

Аз в неделя се уговорих да ида на място, да ги видя и снимам. Ще им пусна обяви тук и ще се наема с търсене на домове. Не знам доколко са социални котараците и дали изобщо ще стават за чужбина, но някак сърце не ми даде да не я изслушам тази изтормозена бабка.

Та, моля ако някой има възможност за приемен дом на един или двамата докато се намери постоянен.
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 24 February 2011 - 04:28 PM

Дени, виж ги мачароците и ако не измислиш нещо по-добро, можем да ги вземем в офиса в Богров. В момента там имаме 3 котки, но плюс - минус 2...все тая, няма да ни натежат. Стига да не изтрепят наличните ни обитатели, де.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 24 February 2011 - 09:44 PM

Благодаря, Илит! Аз наистина искам първо да ги видя котаците преди да почна да питам и търся. И дай Боже да имат късмет.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 February 2011 - 09:12 PM

Ситуацията, както очаквах, се оказа много тъжна. Къщата предстои да бъде съборена всеки момент. Не просто собствениците се чакат, а всъщност багерите. Оказа се, че след като жената е опитала да пусне навън единия котарак, той е изчезнал за цял месец. Върнал се е болен, отслабнал. Бил е 2 седмици на системи след това. В резултат в момента той е ужасно стресиран. Като мумия е. Много тъжна гледка :(( Ще му трябва доста време да се окопити по мое мнение.

Другият котарак, по-светлият, е по-общителен, но и той в началото спазва дистанция. Двамата обаче се бият, личи си по издрания нос на снимките.

Историята е тъжна, но лошото е, че тия котараци явно не могат да оцелеят навън. И двамата са били пуснати, и двамата са се върнали, единият в лошо състояние.

Нужни са им приемни домове, за да се възстановят от стреса и шока. Иначе са дебели и много красиви. Особено тигровият.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 03 March 2011 - 01:06 AM

Напомням за тия двамата излишни. Не ми излизат от главата, особено стресиранията тигър. Не знам какво да направя и къде да търся шанс. Колкото и да ми е удобно предложението на Илит, мисля, че точно тия двамата няма да се чувстват добре в офиса на Арс, където малко или много има доста шум и т.н. Другият по може да свикне там. Не знам...Тъжно ми е и безсилно. А ако вземат та съборят тая къща междувременно, съвсем ще ми легнат на съвестта.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2011 - 03:34 AM

По-добре в офиса на АРС, отколкото под отломките или на улицата. Пък веднъж отишли там, можеш да търсиш пак приемни домове, но вече без меча да е надвиснал.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 10 March 2011 - 12:59 PM

Днес реших да си опитам късмет и по-точно този на котаците и изпратих писмо молба за приемен дом до момиче, което беше харесало моя Джак, но прецени, че на този етап осиновяването му няма да е добра идея. Та, понеже втория котак доста прилижа на Джако, аз й писах. И тя е съгласна да осигури временен дом на един от котаците. :beer: Остава другият. Моля ако някой има някаква възможност или се сеща за познат, приятел...Mоля и АРС да помислят дали важи все още предложението за офисен приемен дом.
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 10 March 2011 - 10:07 PM

Тази вечер получух доста неприятна инфо относно тигровия котак. Още там забелязах, че е много стресиран и явно не е само от преживяването му навън. Оказва се, че котаракът си е болен, от бъбреци или черен дроб и бабата просто не го е доизлекувала. Затова и беше толкова омърлушен и мумифициран. Уикенда ще настаня здравият в приемния дом, а болният ще занеса на доктор в Добро хрумване. Моля ако някой може да помогне за него във финансов аспект. Почти съм сигурна, че ще се наложат изследвания, а вероятно и стационар. А аз в момента просто не мога да си го позволя. А не мога да оставя така животното болно в разпадаща се къща...
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 12 March 2011 - 06:59 PM

Добрият котьо, който прилича на Джак днес беше настанен в приемен дом, а другият по-страхлив е в Богров заедно с още няколко котета. Първият веднага се почувства у дома, мега гальовен, гали се, мърка, много му хареса на новото място.Уви, другото коте е разбира се в стрес и се крие. Много ми се иска да иде и той в дом, за да се отпусне по-бързо и да му се търси постоянен. Притеснявам се и да не бие другите котета там. Оказа се, че той не е кастриран. Малко и болен. Ще мине курс антибиотици. Беше му направен и тест за спин и левкемия заради едномесечното му бягство навън, отрицателни са. Иначе за мен той е по-красивият. Има голяма, масивна котешка глава, големи очи и класическата тигрова шарка. Не е див, а е много уплашен милия. Така трепереше докато беше в клиниката...

Искам наистина много да благодаря на Mostly_harmless и Ради, които посветиха съботата си на мен и ме разхождаха по няколко маршрута из цяла София на това хубаво време! Благодаря ви, хора! :rc_036: Няма да забравя огромната помощ и сега и преди!

Благодарноси и към Арс, че приеха дивчо. Дано не ви набие много котетата и кучето. Няма да спирам да търся и друг вариант за него. Казах вече на Мариета, но ако нещо стане пропуск, лекарите казаха да мине курс синулокс, защото има повишени левкоцити.

ето и снимки на щастливия котьо:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 13 March 2011 - 01:37 PM

Днес се видях отново с котьо, за да помогна на приемната му мама да го изкъпи. Вече е чист и не мога да не го похваля колко кротък, добър и гальовен характер има. Скоро ще му направим и по-хубави снимчици.
Не знам как се чувства другия кот в Богров. Дано е добре и той :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 14 March 2011 - 04:34 PM

Илит днес ми каза, че тигровият котарак вече се отпуснал и бил "първа писта" на манджата. Плашел се когато посягаш, но все пак явно има голям напредък. Благодарности отново! Бабата му много ще се зарадва. Снощи ми се обажда да пита как са котетата...Те ще се оправят, ама тя....тъжна работа.
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 14 March 2011 - 10:35 PM

Най-последна инфо - котьо ботьо е обилно маркирал офиса на Арс, тъй като бабичката ме излъга, че и двамата са кастрирани :ab_041: Моите най-искрени извинения за което! По-добрата новина е, че котьо си има и още един фен освен мен, забелязал убавостта му :wub: Така че поне знаем, че няма да го метнат в клетките на кучетата :ab_041: А като го лишат от мъжкото му достойнство, ще стане още по-убав!

Продължавам да търся приемен и постоянен дом за таз красота.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 20 March 2011 - 06:31 PM

Днес ходих да видя красивия тигър и да го снимам. Той вече е кастриран и е спрял да маркира. За жалост е все още в голям стрес и много уплашен. Отслабнал е също така, което също ме притесни. Дава да го галиш, да го чешеш и местиш, установихме едва към края на визитата си. Явно има добър характер, но му се е струпало доста последните месеци.Моето мнение от опит е, че той има нужда от спокойна атмосфера, където да преодолее уплахата и стреса. Не е агресивен, не хапе. Сигурна съм и че бели не прави. Горещо моля ако някой има възможност да го приюти в домашна, спокойна обстановка за известно време. Днес бях на косъм да го прибера особено като забелязах как потреперва. Ако някой реши да го вземе за малко, аз ще го прибера в свободната си стая веднага щом Мече замине. Кожният й проблем вече не е така остър и имам големи надежди, че скоро ще може да замине.

Ето и малко снимки. Дано повярва някой в него и му помогне докато се освободи местенцето в нас.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 03 April 2011 - 07:42 PM

Днес ходих да видя Тигър и за да го прибера в нас на мястото на Каси....За това после. Най-голямата изненада днес беше, че го намерих в компанията на най-новото попълнение в котешката богровска колония. Ухажван и успокояван от прекрасна тигрова красавица. Тя милата толкова му се галеше, целуваше, мазнеше и прегръщаше....Никога не съм виждала такова нещо. Бяха страхотна двойка! Снимките показват настроението мисля.
Иначе Тигър не изглежда добре, затова утре сме на доктор за повторни изследвания. Ако някой има възможност да ми помогне с неговата сметка в клиниката, бих била много благодарна! Предния път всичко беше 60 лв, аз имах възможност да дам само 20. Утре сигурно няма да мога да отделя повече. А другия котьо също ме чака за ваксина и напоследък нещо не смогвам със всичките, които се събраха.

Ето и снимките на тези сродни душици, намерили се в Богров

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 03 April 2011 - 08:17 PM

Mного съм щастлива! Тая гад мръсна само ни е заблуждавала с една единствена цел - ДОМ! Котаракът е много гальовен, мърка, преде, всичко в комплект. Има ужасно злобно излъчване, особено с тая голяма глава, чак страх те хваща, но всъщност се оказва, че големият мъжкар има меко сърциче....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 April 2011 - 09:41 PM

Дени, със сигурност се чувства много по-спокоен у вас - няма как да е иначе... Знаел е как да си изиграе картите пред теб!
Жалко, че тигровата красавица сега няма да има възможност да се гушка в него и явно да търси сигурност и закрила ...

Стискам палци както на него, така и на нея, разбира се и на всички останали търсещи нов дом!!!
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 April 2011 - 09:50 PM

Показване на мнениетоdeni_avr, в 03 April 2011 - 06:17 PM, написа:

Mного съм щастлива! Тая гад мръсна само ни е заблуждавала с една единствена цел - ДОМ!

Е! Ми аз какво ти казвах. Само им развали семейството :dh_188:. Не те е срам :db_046:.

#18 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 03 April 2011 - 10:09 PM

Ами не че имам условията и то се е видяло вече, че тая стая няма вече да е моето спасение от кучешките набези върху апартамента ми, ама ако се намери друг приемен дом за Каси, може би ще е добре да събера влюбените гълъбчета тук и да им се търси дом заедно....И аз бях изключително впечатлена от отношението на дамата. А тя самата е много гальовна и от онзи тип говорещи котки. Само не знам колко време ще им се търси дом.....Тигрови, че и двама.....
Оффф, ще мисля...
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 04 April 2011 - 03:51 PM

Мамин сладък :wub:
Малко ще е спам, но така и така сте отворили дума за тигровата маца, да взема да ви разкажа нейната история.
Съседи постоянно се оплакват, че възрастна дама, живееща в общинско жилище, има прекалено много животни, които миришат и им пречат. Естествено, общината изстрелва Екоравновесие да прибере животните. Каква е изненадата им, когато "прекалено многото животни", се oказват....тази една-единствена котка. Въпреки това я прибират, а ловеца получава заповед "да я хвърли някъде". Добре, че това е един от малкото, които не биха послушали такава заповед, та я докара на нас....
Нямаме никаква информация за стопанката, освен адреса й. Няколко пъти ходихме и оставяхме бележки на вратата, но не се е свързала с нас все още...
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 April 2011 - 07:16 PM

Много се извинявам за офф-топика, но малко се притесних от информацията горе. Екоравновесие може просто да дойде и да вземе домашна котка? Или е свързано по някакъв начин, че с това, че жилището е общинско? Но ако не е, направо ми се изправи косата...

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни