Dog.bg Форуми : Подарява се

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Подарява се

#1 Потребителят е офлайн   nemec byk Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 February 2011 - 07:31 PM

Извинqвам се, но нqмам кирилица. Имаме куче улична превазходна но прилича от части на немска овчарка. На 2 години и полвина и го намерихме на 20 дни в кашон с извинителна бележка, че стопаните му заминавали и нqмало кйде да го оставqт. Хранихме го с сухо млqко за бебета кученца а после преминахме малко помалко и кйм гранулки. Сега смених работата,а Бйк се налага да стои сам по цqл ден и да живэ с 2 разходки по 15 минути на ден. На 8 месеца го дадохме на един познат,които се занимава с обу4ение. Когато му давам купата изпйлнqва седни и легни. Жаден е за вниманието което не мога да му осигурq затова с голqма мйка мислq че ще е добре за него да си намери дом. НЕ за ПАЗАЧ, защото е много мил кйм всичи. Не знам как ще кажа на децата решението, но тои постоqнно се мйчи. Ако имате вйпроси питаите. Ето ми е-маила viktor_marinov_ .Не сйм решил окончателно но мислq, че това е наи доброто за него да тича на волq и да има хора,които ще се занимават с него.Ние много го обичаме,но дали тои ни обича?

Превод от мод.
Можете да ползвате тази страница.
мод

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 07:38 PM

Невероятно красив... Много трудно решение, не искам да съм на ваше място... И все пак: Никакъв шанс ли няма да си останете едно семейство?! Във времена като днешните, в които животните се убиват и измъчват и експлоатират и т.н. как ще се решите да го поверите на някой непознат?!
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 February 2011 - 07:46 PM

Мейлът ви не е пълен.

Трудно решение. Бък със сигурност ви обича. Друг е въпроса, че наистина има нужда от движение. Дали бихте могли уикендите да ходите на планина, за да може той да изразходва енергията си?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   nemec byk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 08:06 PM

Извинете,меилът е viktor_marinov_@abv.bg.Уикендите винаги ходим до една конна база далече от всякакви пътища и хора.Всеки уикенд сме там и Бък е с нас,но това маи не е достатъчно.Когато се приберем всички вечер тои просто се чуди как да се нарадва.Изморени сме така че само децата се занимават с игри а аз го разхождам за съвсем малко за 15 минутки зад блока.Там го пускам и какво дивеене пада.Само че няма как всеки път да го пускам защото наоколо е пълно с улични кучета и ако тръгне след някоя разгонена.Забравих да спомена че НЕ СЕ ДАВА ЗА РАЗПЛОД.Дори по желание съм готов да поема кастрацията.

#5 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2011 - 08:09 PM

Има доста хора, които ще ви свалят звездите от небето, за да го вземат и после да го ползват за разплод. А когато и ако разберете това, вече ще е късно. По-добре го кастрирайте още сега - ще се изумите как още със споменаването на това колко народ ще ви затваря телефона. А и друго - като го кастрирате, няма да хуква след разгонени кучки. Т.е. това ще е спокойствие и за вас.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   nemec byk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 08:14 PM

Отдавна съм мислил за кастрация,но всички които познавам с кучета ми казват,че ще го осакатя за цял живот и за това малко се колебая.Не съм споменал,че има проблеми с бъбреците и преди няколко месеца му извадиха камъни.Обича да му се готви месце.Защо ще го използват за разплод аз казах да не очакват,че е немска овчарка или кои знае какво.Нали е намерен на улицата.Тои е съвсем обикновено куче !!!БЕЗ ПОРОДА!!!

#7 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2011 - 08:22 PM

Защото има много хора, които си умират да печелят на гърба на животните. Като малки приличат на дадена порода, продават ги по 100-200 лева парчето. И не ги интересува, че на по-късен етап животното може да бъде изхвърлено на улицата, защото не е точно породата. Имам си съсед таксиметров шофьор - нямате си на представа как се точи да си пусне дакелоподобното на кучка, за да може да продаде после кученцето, което му се "полага".

За осакатяването - това са стари разбирания, от около 80те на миналия век. За жалост има още доста хора, които така са научени и не искат дори да прочетат нещо, което ще разруши малкия им подреден свят. Друг довод е, че мъжете (без да се обиждате) доста често асимилират топките на животното си със собствените такива и са много често върли противници на кастрацията (пак заради същата представа). Можете да почетете доста тук във форума - във вет частта има доста теми на тази тематика. Друг е въпроса, че се намесва здравословен проблем. Надявам се някой от лекарите, които пишат тук да може да ви посъветва. Но сигурно ще трябва консултация и на място - все пак има различни видове камъни.

За бягането се сетих алтернатива на пускането - купете си алпийско въже (не са скъпи) и то доста дълго (3 до 10 метра примерно). И го разхождайте с него в планината - хем ще може да тича, да дивее, хем няма да се плашите от изгубване.
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   nemec byk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 08:35 PM

Тук намерих доста интересни теми и ще ги изчета.В скоро време може да го кастрираме,защото не веднъж е хуквал в тъмното подир някои които води женска или след някоя глутница в която навярно има разгонени.Когато премина обучението влезе в пубертета и ми избяга. Наложи се да го гоня повече от един час.
А за хората които печелят от разплод породоподобни кучета ще кажа само че нямам думи.Как не им става гадно поне за малко от това което вършат?В ранчото в което ходим има също едно куче мъжко но мисля че ми казаха че е е кастрирано.Играят си с часове.
Ще се замисля с това за подаряването.Благодаря Ви,че ми отворихте очите.Но наистина не съм чувал някои да продава кученца с подобна на някоя порода а после да са изхвърлени.
Ще се замисля над подаряването но в последно време наистина доста се скъсиха разходките и вниманието.

#9 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2011 - 08:43 PM

Ами за продажбите - нета е пълен с обяви за породоподобни животинки. Едно животно с доказан произход не струва 100-300 лева. А близо 1000. А за изхвърлянето - загледайте се колко много от уличните кучета приличат на дадена порода. Рядкост са хората, които въпреки очевадната разлика не изхвърлят животното, защото вече го обичат. Повечето българи държат на марково животно, ама ако може и без пари. Затова междусъседското разплождане върви с пълна сила (доказателство са хилядите обяви) и улиците ни продължават да се пълнят с изхвърлени домашни животни - това е един от най-сериозните потоци към увеличаване на бездомните :dh_188: Има тема с черен списък на хора, които въртят сериозни търговии с животни - прочетете я. И тема как да се избере стопанин - тя също е важна. Много неща ще ви се изяснят като ги прочетете. Надявам се да успеете да се справите с проблема. Скоро децата може и да ви помагат с разходките, ако Бък ги слуша.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2011 - 08:53 PM

Явно не сте чел из кучешките форуми, затова не сте чували за изхвърлени кученца, които се оказват непородисти. При мен имам в момента едно такова... Миналата година са го изхвърлили, след като се е оказало че не е ловно - преди това са му купирали опашката... предполагам, че е купено за бретон шпаньол или териер. Намерена е януари месец зъзнеща, разгонена, нещастна и супер наплашена. Сега вече повече от месец й търсим грижовни стопани. Да не ви разказвам с какви хора съм имала срещи за бъдещи осиновители. И тук е цяла наука, да се научиш да ги подбираш тези осиновители... Задължително ще трябва да имате уговорка да го посещавате поне веднъж месечно, като преди това видите в какви условия ще живее. Но една кастрация ще реши голяма част от проблемите ви с него и колкото и малко време да имате за разходки, той все ще е по-щастлив с вас, единствените му любими хора.

#11 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 09:07 PM

Бък не просто ви обича - вие сте целия му свят...
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   nemec byk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 09:09 PM

Тои сега малко отслабна заради камъните в бъбреците но сега се пооправяме.Не знам дали са разбрали че НЕ е овчарка и затова са го оставили на 20 дни.Тогава си спомням,че валеше проливен дъжд и тои горличкия беше целия мокър и съвсем мъничък на размери.Побираше ми се в двете шепи.Сега е с размерите на БОК.Нека качи няколко килца и ще го кастрираме.Аз не знаех нищо за кастрацията сега като изчетох няколко теми разбрах,че не се осакатява.Но наистина съм питал много хора с кучета и всички са ми казвали че ще му разваля живота,ще го лиша от достойнство,така ще се онижава пред другите не кастрирани мъжки.Има ли грам истина в това?За децата-големия е на 11 години,а малкия е горе долу набор на Бък другия месец ще стане на 2 и половина.Не съм го поверявал на големия да го разхожда за да не го изпусне.Мислите ли,че е ок?

#13 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 09:15 PM

Поздравления за това, че сте прибрали нещастното кученце преди години, и сте го направили такова превъзходно куче! На Бък, може и да не са му достатъчни разходките през седмицата, но през уикенда все пак си наваксва. Много кучета живеят, като него - почти всички отглеждани в апартаменти. Моят съвет е да не се разделяте с него, ако само това е причината. Дори и с по-малко разходки той ви обича, свикнал е с вас, приел ви е за лидери и ви дарява с цялата си обич. Мисля си, че за него раздялата с вас ще бъде голям шок и не съм сигурна дали, ако питате него той ще предпочете разходките пред това да е с вас /своята глутница/. Добър е съвета да го кастрирате - по този начин ще решите голяма част от проблемите си, като същевременно за него няма да е никак вредно /прочетете повече за кастрацията/. Той има и здравословен проблем, който не е за пренебрегване и вие сте най-добре запознати с него. Децата може още да са малки и да не могат да го разхождат, но със сигурност ще страдат много- аз не бих го причинила на дъщеря си. Дано премислите отново и решите да го задържите, защото той наистина е вашето куче - понякога кучетата избират стопаните си и ние /стопаните/ даже и не разбираме,че сме били избрани :smile:. Успех и да пишете какво става.

P.S. Hито едно куче НЕ разбира с точност акта на кастрацията и не би я приел, като унижение - гарантирам ви го. Моето куче е много агресивно към всички мъжки кучета, но с удоволствие играе с кастрирани такива. С големия син можете да започнете да излизате заедно и полека, лека сам ще усетите кога е дошъл момента да му разрешите да разхожда сам кучето- със сигурност аз на 11 г. разхождах своето куче.

#14 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 24 February 2011 - 09:24 PM

Кастрирайте го нищо няма да му стане,факт е че много кучкари са против кастрацията ,а като ги попиташ защо единствения отговор който дават е ''осакатяване''.Предния ми мъжкар беше кастриран ,не са го ''унижавали'' други мъжки некастрирани кучета,не е бягал по женски.Сегашната ми девойка е кастрирана,не ми се разгонва ,смятам да кастрирам и ротвайлера си също мъжкар.Така че силно ви препоръчвам кастрация.Според мен също не се разделяйте с него само заради разходките,той вече е свикнал доста с вас и ще е голям шок и за него и за вас,а най-вече за децата Ви.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2011 - 09:34 PM

Кучето Ви е уникално красиво! Ако не бяхте подчертали, че не е НОК аз щях да се закълна, че е старонемец. Моля Ви, опитайте да си го задържите, няма съмнение, че най-щастлив ще е тъкмо с Вас и Вашето семейство. Смяната на собственика крие винаги рискове....дано не се наложи такава! Много щастие му желая!

#16 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 24 February 2011 - 09:47 PM

кучето е старонемец-подобен,макар и без родословие ето я и темата вижте каква е приликата с родослвните му събратя(в темата има и нечисатопородни кучета) :ba_025:
http://forum.dog.bg/...%81%D0%BA%D0%B0
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 24 February 2011 - 09:49 PM

Прекрасно куче!!! Няма да пиша дълго, нама нужда от напътствия, коментари...
Хей, човече, просто добавете по още 15 минути! Това са САМО 15 минути по-малко сън за Вас или 15 минути по-малко пред телевизора вечер, а ще дадете на кучето си цял един щастлив живот с Вас - неговите хора!
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#18 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2011 - 09:53 PM

Често срещана грешка е да се приема, че животните имат същите сексуални разбирания като хората. Напротив - при тях това е просто нагон на природата. Моето куче е кастрирано. Не се е унижавал и за момент пред други кучета - напротив, търчи да се бие с големите както преди. За да е пълна картинката - той е болончо(подобен). Кастрирах го доста късно и единственото, което се промени всъщност е търчането след разгонените. Иначе си е същия побойник за едни, същия приятел за други на поляната.

Единствения ми съвет тук е да се консултирате с добър лекар, с практика в кастрациите (тук пишат много добри лекари в тази област или ние ще ви посъветваме) - все пак не знам какво е влиянието на камъните в бъбреците с кастрация. Затова си трябва лекар :smile:

Децата - ако на 11 години е достатъчно отговорен, може и да извежда Бък. Но това трябва да прецените сами. Излизайте заедно, гледайте дали Бък ще го слуша. Има и другата възможност - зависи какви кучета и хора имате в квартала си. Все пак има ситуации, в които едно дете не може да се справи само. Но не пречи да излизате заедно и след време да започне да го извежда сам. Или пък за кратки разходки през деня - кратки, но все пак разходки. Но пак наблягам - преценете ситуацията добре. Да няма агресивни кучета, които стопаните им идиоти пускат да се разхождат сами. Да няма гадни тийнейджъри, които биха тормозили сина и кучето ви. Той Бък е голям, но както казахте е мил към хората. Може да не съумеят в момента да се опазят взаимно.

Аз още от 10-11 годишна извеждах кучето ни, но и тогава времената бяха по-други. Излизахме приятели всички с животните и по цял ден бяхме в градинката и поляната до блока. Нямаше как някой да надвие малката ни глутница. Но когато бях сама навън очите ми винаги бяха на 4 и се пазех от непознати хора и кучета, защото не се чувствах достатъчно защитена от гаври.

Обмислете вариантите добре, поговорете със семейството си. За Бък вие сте целия му свят и наистина той може да се пригоди към кратки разходки, но евентуална раздяла би го хвърлила в силен смут, защото няма да може да разбере какво точно става и защо неговата глутница го е отхвърлила.
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2011 - 10:02 PM

Кучето е страшно красиво и ако човек не е поне малко разбирач наистина би го взел за истинска немска овчарка и както казват "колегите" от форума недобросъвестни хора биха го използвали. Относто кастрацията - не само мъжете възприемат топките по този начин. Аз плаках , когато кастрирах моя мъжкар, :ab_041: а за женсктаа не се притесних толкова. Просто така сме свикнали така сме научени, а то няма нищо подобно и нищо за плачене. На Шегичките с моя баща по този повод бяха, че съм била "осакатила" Мечо, че другите кучета тичали по женската , а той се чудел защо.....аз отвърнах, че на много възрастни мъже вече не им върши работа, но пак са си мъже......извинете за отклонението.

та мисълта ми беше , че Мечо дори не си промени характера.....той е пак истински кученце и въпреки , че е на 6 години иска да тича и все да играе. Понеже има хора, които твърдят ,че и характера се променял драстично......при нас не се промени.

Тук има много истории, които със сигурност ако прочетете ще промените решението си. Много, ама извънредно много е трудно да намираме домове на всички изхвърлени кученца. Много от тях са именно кръстоски с немски овчарки.............масово бездомните са с някой подобен роднина. Знаете ,че и по селата и по дворовете все са вързани на верига "немски овчарки". Тези кучета са големи и служат предимно за т.нар. кучета пазачи- родени на верига и умрели на верига. Затова не се притеснявайте относно кастрацията , а даже напротив даже може да ограмотите вашите познати по въпроса. Добре сте дошъл сред нас....Ще видите, че смед изчитането на голяяяяяямото разнообразие от кучешки истории и съдби ще промените мирогледа си и дано да станете един от нас :ba_025:

Със сигурност обичате кучето си, а то ви обича още повече........Вие сте неговото семейство.
Можете да прочетете историята на немскоподобния Вълчо, който прилича на вашия красавец и късмета все го подминава. Той все още чака щастието си , а имайте предвид, че доста хора се стараем да му намерим истинския дом.
Успех
И аз да се обадя все пак...............
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#20 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 February 2011 - 10:08 PM

И аз да добавя към останалите коментари:) Смятам, че сте страхотен стопанин, нищо че не можете да отделяте по час разходка сутрин и вечер. Щом уикендите наваксвате с движението, няма проблем. Кучето има нужда от Вашата любов и внимание, нищо друго. Е, и паница с вода и храна може :ab_041: Личи си колко много го обичате и мисля, че ще бъде грешка да му търсите други стопани, още повече като се има предвид какви хора има. Всеки ден четем за изоставени породисти кучета, а какво да говорим за безпородните такива. Само си представете, че сте дали Бък на някого, който след 2-3-4 месеца реши, че не е за него да гледа куче и понеже го е срам да Ви го върне го пуска на улицата. Как ще се справи той, като винаги в бил домашен.....
И въпреки, че няма родословие наистина страшно много прилича на старонемска овчарка и хората които биха злоупотребили с него не са малко. Просто не Ви се е налагало да се сблъсквате с такива и за това си мислите, че няма такива.
Пожелавам Ви успех и дано вземете най-доброто решение:)
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни