- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Подарява се
Публикувано: 24 February 2011 - 07:31 PM
Превод от мод.
Можете да ползвате тази страница.
мод
Публикувано: 24 February 2011 - 07:38 PM
Публикувано: 24 February 2011 - 08:06 PM
Публикувано: 24 February 2011 - 08:09 PM
Публикувано: 24 February 2011 - 08:14 PM
Публикувано: 24 February 2011 - 08:22 PM
За осакатяването - това са стари разбирания, от около 80те на миналия век. За жалост има още доста хора, които така са научени и не искат дори да прочетат нещо, което ще разруши малкия им подреден свят. Друг довод е, че мъжете (без да се обиждате) доста често асимилират топките на животното си със собствените такива и са много често върли противници на кастрацията (пак заради същата представа). Можете да почетете доста тук във форума - във вет частта има доста теми на тази тематика. Друг е въпроса, че се намесва здравословен проблем. Надявам се някой от лекарите, които пишат тук да може да ви посъветва. Но сигурно ще трябва консултация и на място - все пак има различни видове камъни.
За бягането се сетих алтернатива на пускането - купете си алпийско въже (не са скъпи) и то доста дълго (3 до 10 метра примерно). И го разхождайте с него в планината - хем ще може да тича, да дивее, хем няма да се плашите от изгубване.
Публикувано: 24 February 2011 - 08:35 PM
А за хората които печелят от разплод породоподобни кучета ще кажа само че нямам думи.Как не им става гадно поне за малко от това което вършат?В ранчото в което ходим има също едно куче мъжко но мисля че ми казаха че е е кастрирано.Играят си с часове.
Ще се замисля с това за подаряването.Благодаря Ви,че ми отворихте очите.Но наистина не съм чувал някои да продава кученца с подобна на някоя порода а после да са изхвърлени.
Ще се замисля над подаряването но в последно време наистина доста се скъсиха разходките и вниманието.
Публикувано: 24 February 2011 - 08:43 PM

Публикувано: 24 February 2011 - 08:53 PM
Публикувано: 24 February 2011 - 09:09 PM
Публикувано: 24 February 2011 - 09:15 PM

P.S. Hито едно куче НЕ разбира с точност акта на кастрацията и не би я приел, като унижение - гарантирам ви го. Моето куче е много агресивно към всички мъжки кучета, но с удоволствие играе с кастрирани такива. С големия син можете да започнете да излизате заедно и полека, лека сам ще усетите кога е дошъл момента да му разрешите да разхожда сам кучето- със сигурност аз на 11 г. разхождах своето куче.
Публикувано: 24 February 2011 - 09:24 PM
Публикувано: 24 February 2011 - 09:34 PM
Публикувано: 24 February 2011 - 09:47 PM

http://forum.dog.bg/...%81%D0%BA%D0%B0
Публикувано: 24 February 2011 - 09:49 PM
Хей, човече, просто добавете по още 15 минути! Това са САМО 15 минути по-малко сън за Вас или 15 минути по-малко пред телевизора вечер, а ще дадете на кучето си цял един щастлив живот с Вас - неговите хора!

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 24 February 2011 - 09:53 PM
Единствения ми съвет тук е да се консултирате с добър лекар, с практика в кастрациите (тук пишат много добри лекари в тази област или ние ще ви посъветваме) - все пак не знам какво е влиянието на камъните в бъбреците с кастрация. Затова си трябва лекар

Децата - ако на 11 години е достатъчно отговорен, може и да извежда Бък. Но това трябва да прецените сами. Излизайте заедно, гледайте дали Бък ще го слуша. Има и другата възможност - зависи какви кучета и хора имате в квартала си. Все пак има ситуации, в които едно дете не може да се справи само. Но не пречи да излизате заедно и след време да започне да го извежда сам. Или пък за кратки разходки през деня - кратки, но все пак разходки. Но пак наблягам - преценете ситуацията добре. Да няма агресивни кучета, които стопаните им идиоти пускат да се разхождат сами. Да няма гадни тийнейджъри, които биха тормозили сина и кучето ви. Той Бък е голям, но както казахте е мил към хората. Може да не съумеят в момента да се опазят взаимно.
Аз още от 10-11 годишна извеждах кучето ни, но и тогава времената бяха по-други. Излизахме приятели всички с животните и по цял ден бяхме в градинката и поляната до блока. Нямаше как някой да надвие малката ни глутница. Но когато бях сама навън очите ми винаги бяха на 4 и се пазех от непознати хора и кучета, защото не се чувствах достатъчно защитена от гаври.
Обмислете вариантите добре, поговорете със семейството си. За Бък вие сте целия му свят и наистина той може да се пригоди към кратки разходки, но евентуална раздяла би го хвърлила в силен смут, защото няма да може да разбере какво точно става и защо неговата глутница го е отхвърлила.
Публикувано: 24 February 2011 - 10:02 PM

та мисълта ми беше , че Мечо дори не си промени характера.....той е пак истински кученце и въпреки , че е на 6 години иска да тича и все да играе. Понеже има хора, които твърдят ,че и характера се променял драстично......при нас не се промени.
Тук има много истории, които със сигурност ако прочетете ще промените решението си. Много, ама извънредно много е трудно да намираме домове на всички изхвърлени кученца. Много от тях са именно кръстоски с немски овчарки.............масово бездомните са с някой подобен роднина. Знаете ,че и по селата и по дворовете все са вързани на верига "немски овчарки". Тези кучета са големи и служат предимно за т.нар. кучета пазачи- родени на верига и умрели на верига. Затова не се притеснявайте относно кастрацията , а даже напротив даже може да ограмотите вашите познати по въпроса. Добре сте дошъл сред нас....Ще видите, че смед изчитането на голяяяяяямото разнообразие от кучешки истории и съдби ще промените мирогледа си и дано да станете един от нас

Със сигурност обичате кучето си, а то ви обича още повече........Вие сте неговото семейство.
Можете да прочетете историята на немскоподобния Вълчо, който прилича на вашия красавец и късмета все го подминава. Той все още чака щастието си , а имайте предвид, че доста хора се стараем да му намерим истинския дом.
Успех
И аз да се обадя все пак...............

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 24 February 2011 - 10:08 PM

И въпреки, че няма родословие наистина страшно много прилича на старонемска овчарка и хората които биха злоупотребили с него не са малко. Просто не Ви се е налагало да се сблъсквате с такива и за това си мислите, че няма такива.
Пожелавам Ви успех и дано вземете най-доброто решение:)

Махатма Ганди
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »