Dog.bg Форуми : Изгубена НОК. жк. Надежда

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изгубена НОК. жк. Надежда (ВЕЧЕ У ДОМА!)

#21 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 February 2011 - 10:45 PM

"Missi, човекът може да е пуснал стари снимки. Като си изгубиш кучето, пускаш каквито имаш снимки, а не от деня на изгубването."

Ама аз като ви казвам, че покрай тези кучета вече не съм добре и изтрещявам .... естествено, че снимката е стара. Оф, какво го нападнахме човекът. Дано всичко си е наред.

#22 Потребителят е офлайн   ocollonel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 February 2011 - 12:46 AM

Аз съм бившия собственик на Нук, който изчезна в средата на миналата година. Обяви, теми в форуми - нищо не даде резултат. Обаждаха се различни хора, но за различни кучета и нито едно от тях не беше моето Нукче. Един ден майка ми получи обаждане от скрит номер. Хората твърдяха че детето им, което има проблеми с говора е видяло Нук и "проговорило". Нарекло го Ники (Така се казва детето). А "Нуки" и "Ники" са доста близки по звучене - той отишъл при тях, прибрали си го някъде и това е.. повече вести не получихме. Въпреки това продължихме да пускаме обяви, продължиха да се обаждат хора.. но Нук така и не се намери. Вече една година него го няма. И сега Rasta, като ми каза че има кученце, което търси стопани веднага се отзовах и на следващия ден я приютих. Когато ми я предаде..не бях на себе си. Куче във толкова окаяно състояние (на живо) не бях виждал. Без да я докосвам можех да и преброя ребрата, въпреки че е дългокосместа. Постоянно беше със сведена глава и глас не се чуваше от нея. Прикотках я със едно кюфте да тръгне след мен. Успяхме.
Първата седмица на мен и на нея ни беше много трудно. Нямаше си и представа какво са хигиенни навици, но я беше страх да се изходи когато съм близо до нея и затова не е правила бели. Дори навън бягаше далеч от мен за да се изпишка. Имаше рани по ушите и муцунката - малки но забележими. Стойката и изобщо краченцата и бяха много зле оформени. Във момента давам калций "Delice" - стойката и започна малко по малко да се оправя. Храня я главно с пиле с ориз и бързо наддава килограми. Сутрешната разходка от 8:30 в близкия парк продължава до 11 - 11:30. Отначало се стъписваше при лай на друго куче или при опит за игра - тя не разбираше какво става. Смяташе че всички искат да я наранят, но постепенно разбра че няма кой да я нарани. Започна тя да заиграва другите кучовци, не те нея. Знае кой е "водача на глутницата" вече. Слуша ме перфектно, стига да не се разсейва. Започна да се социализира и то със доста бързо темпо. През цялото това време никой не се е обадил на Rasta или на мен, търсейки си кучето.

Смятам че казах достатъчно, сега е ваш ред да се замислите дали да ми се доверите. :ba_025:

#23 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 February 2011 - 01:13 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 25 February 2011 - 05:51 PM, написа:

И не можах да разбера на въпроса ми защо не са потърсени собствениците на кучето,а е търсен осиновител и то толкова бързо е дадено кучето

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 February 2011 - 01:45 AM

ocollonel , единствения въпрос за който се сещам е "колко обяви са пуснати за това куче, когато е намерено?".
Взимайки предвид описанието на състоянието му обаче съм склонна да мисля, че е възможно да е била нежелана.
Така че ако при наличието на много обяви, непотърсено куче в лошо състояние и последващо намиране на добър стопанин, който се грижи добре за нея - то надявам се да се радавате взаимно дълго време.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#25 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 February 2011 - 02:16 AM

ShiBumi_GirL, мисля че на въпроса ти беше отговорено в последния пост на ocollonel и няма нужда да го задаваш повече :smile: .

Милото момиче, кой знае какво е преживяло.
Желая ви много щастливи години заедно !
И силно се надявам винаги да имате едно на ум след случката с Нук и да внимавате :smile: !
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   ocollonel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 February 2011 - 02:29 AM

Благодаря! :ba_025:

#27 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 February 2011 - 02:46 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 26 February 2011 - 12:50 AM, написа:

ocollonel , единствения въпрос за който се сещам е "колко обяви са пуснати за това куче, когато е намерено?".

Мога и сама да си отговоря на въпроса - николко. Освен темата тук.
Не става дума за това куче конкретно - за него това намиране явно е било спасение.
Става дума за това да не се пускат обяви, когато се намери куче, еле па породисто - нали е лесно задомяемо. "Чек" - една чавка в бележника с осиновени повече.
Раста, и друг път сме коментирали това относно този твой прицип.
Защо негодувам ли? Защото не ми се иска, ако си загубя утре кучето то да бъде секундно осиновено и да не чуя нищо повече за него.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#28 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 February 2011 - 03:35 AM

Съжалявам ,но аз конкретен отговор не видях.Веднага давам пример аз намерих НОК в лошо състояние повече от месец пусках обяви по вестници,радио,форуми,лепях листовки по паркове,градинки,вет.кабинети.Никой не си я потърси и остана при мен.Вие направихте ли си труда да потърсите обяви за загубени кучета,да разлепите обяви да почакате.Ами ако сега някой се скъсва да си търси кучето.Представете си че след няколко месеца на улицата случайно ви срещнат старите стопани и си познаят кучето ще ви е много тежко да се разделите с него.Лошото състояние на кучето може да се дължи от живота на улицата.Знаем,че домашно куче трудно оцелява навън,съответно недохранване-загуба на килограми,лоша козина.Не е задължително да е изхвърлено.Младо е животното,хубаво е не ми се вярва да е изхвърлено.Просто ми се струва ,че не сте направили всичко необходимо да намерите стопаните на животинката.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни