Мъничката Али кученце-момиченце
Публикувано: 07 March 2011 - 06:40 PM
Май ще се водим на лекар с момичето, но много ми се иска поне докато траят процедурите да бъде настанена някъде.
Публикувано: 08 March 2011 - 09:37 AM

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 08 March 2011 - 08:19 PM
Благодаря ви, че сте с нас!
Публикувано: 09 March 2011 - 11:20 AM
За момента мисля, че ще се справим с финансовата част. Надявам се, че няма да изпискам за помощ и за нея, но всичко зависи от това дали няма да се окаже, че има някакъв сериозен проблем в състоянието на Али.
Благодаря на всички ви! Страхотни сте!
Публикувано: 10 March 2011 - 08:28 AM
Има толкова много животинки,който се нуждаят от помощ и е толкова трудно,когато искаш да помогнеш,но как да избереш,когато всички са прекрасни по своему и го заслужават.
Снощи видях малката душичка и все за нея си мисля

Нямам възможност да я взема за постоянно или финансово да я поема,но ако все още не сте намерили,къде да я оставите,бих могла да я подслоня,поне докато се лекува.
Жилището ми не е голямо,няма кой знае какво пространство,но тя не е голяма.
Поне няма да се наложи да плащате за хотел,но все пак както прецените.
Аз много обичам животинките,имам си късметче,също намерено на улицата-моята писанка Пипи дългата опашка :)
Само трябва да ви кажа,че нямам никакъв опит с кучета,никога не съм имам куче и нямам никакъв опит.
Незнам как трябва да го науча на хигиенни навици и на всичко останало,т.ч. и аз ще имам нужда от малко помощ и с Алечка Палечка ще трябва да си помагаме взаимно

Но мога да обичам,а това не е малко.
Публикувано: 10 March 2011 - 02:56 PM
Ще ти пиша лично съобщение, за да обсъдим предложението ти.
Публикувано: 11 March 2011 - 06:41 PM
Днес бяхме тръгнали да водим Али на доктор, но когато отидохме да я вземем се оказа, че я няма. Една жена обясни, че е завела Али за кастрация преди два дни. Оказало се е, че е била бременна и са извадили 4 плода. Вероятно е било след първо или второ разгонване. Кой знае, сигурно се е заклещила с някое куче и са я изхвърлили.
Както и да е, отидохме с DDG да я видим в кастрационния център - добре е. Вече си тича насам-натам, а и от време на време си говори нещо х)).
А пък DDG автоматично се сдоби с фен клуб х))).

Утре ще отидем да говорим с доктора, който я е кастрирал, за да разберем дали другата седмица можем да вземем Али и да я заведем в Бест вет на преглед. Иначе.. идва и най-интересната част.. дошла е някаква жена, гъркиня май.. която имала приют в София (човека от центъра не беше съвсем сигурен за тази информация). Харесала Али и искала да я осинови.
Та, по този въпрос искам да ви попитам - знаете ли за такава жена ? Много съмнително звучи това нещо и никак не ми се иска да оставим Али да отиде при някой, когото не сме проверили. По всяка вероятност не става дума за приют, а за къща с двор, в която се гледат 10-15 кучета. В такъв случай изобщо не смятам, че мястото на Али е там.
Е, това е всичко за момента. Ще пусна малко снимки на нашто момиче по-късно.
Публикувано: 11 March 2011 - 10:03 PM

Публикувано: 13 March 2011 - 02:09 PM

Новините от разговора ми с доктора от кастрационния център вчера не са много добри. На практика от това, което чух съдя, че той отказва да ни върне Али. Обиди се, че имам съмнения относно въпросната кандидат-осиновителка, крещя ми по телефона, държа се безобразно. Помолих lillis да се свърже с жената, която е завела Али и ако тя има възможност да отиде и да я вземе, все пак пред този доктор аз съм никой.
Не знам, не е ли редно човекът, който е завел кучето да може да си го вземе във всеки един момент ? Нямате си на представа колко съм ядосана заради цялата тая работа. Чудесно е, че тази жена е решила да заведе Али за кастрация, само това оставаше - да роди. И е нормално да стане разминаване, ок. Нищо не казвам за това. Въпросът е, че не искам кучето да отива при някой, когото никога не съм виждала. Както каза Ma-ti вчера - няма да се научат тия хора, че искаме да знаем какво се случва с животните, на които търсим дом и искаме да им осигурим най-доброто.
И какво се оказва сега ? Че аз нямам правомощието да направя каквото и да е - този човек може да си заключи Али в сградата и да не допусне никой да припари до нея.
Публикувано: 13 March 2011 - 03:45 PM
Публикувано: 13 March 2011 - 03:59 PM
Публикувано: 13 March 2011 - 04:44 PM
Иначе не разбирам по каква логика в кастрационния център са в правото си да предпочетат осиновител. Най-малкото кучето им се води за кастрация. Да не говорим, че не мога да разбера кой човек, който твърди, че има приют за кучета, тоест полага грижи за минимум 10 животни, осиновява още едно. И как нещо такова може да се зачете като сериозно осиновяване.
Публикувано: 13 March 2011 - 08:37 PM
Публикувано: 14 March 2011 - 04:12 PM
Обадих се на жената, която е завела Али за кастрация, с идеята да я помоля да измислим заедно вариант да следим развитието на Али, къде е отишла, при кого и т.н. За жалост обаче разговорът ни протече по коренно различен начин. Оказа се, че дамата се чувства лично засегната от това, че аз съм, цитирам по памет: "излъгала, че кучето е на 4-5 месеца. Как куче на 4-5 месеца се разгонва и ражда" и как можело да пиша такива лъжи в интернет. Също така явно тази дама се е засегнала от това, че аз съм я споменала в тази тема. Освен това се оказа, че според думите й (или може би думите на някой от персонала на кастрационния център, това не знам) в центъра сме отишли не аз, моят приятел и DDG, а цели 5 човека и сме правили проблем на доктора. Това беше интересен довод, имайки предвид, че ние с доктор там не сме се виждали - обсъдихме съвсем цивилизовано с гледача възможностите да вземем Али и да я заведем на ветеринар, както и евентуално да проследим осиновяването й от тази мистериозна жена с гръцки произход. Както и да е, от госпожата завела Али там, бях обвинена и че съм се държала зле по телефона с доктора. Мисля да оставя без коментар тази оценка, дадена от трето лице.
Разговорът продължи с още обвинения в лъжа по интернет, както и ми беше забранено да се занимавам с кучетата, цитирам: "от нашия блок", но пък същевременно ми беше казано "имаме сега едно ново кученце, изхвърлено, елате да му търсите на него дом". Когато попитах тази жена дали в случай че срещна някое от "нейните кучета", блъснато от кола на улицата, имам нейното позволение да му помогна, тя ми каза "Правете каквото искате".
Също така ми беше казано, че Али е, цитирам: "куче на нашия блок и аз съм поела грижата за него". Аз попитах: "Значи проблемът свършва там - завеждате кучето за кастрация, казват ви че е осиновено, и изобщо не ви интересува какво става с него от там нататък ? Докторът, при когото сте го завела дори не е изказал съмнения, че Али може да има изкривяване на гръбнака или нещо подобно". Отговорът беше "Аз не съм завела кучето на доктор, аз съм го завела за кастрация". Също така, между обвиненията за лъжи в интернет, ми каза, че знае, че Али е дошла от циганската махала, даже знаела кой циганин я е довел.
Та, след като бяхме обвинени и, че сме изкарали акъла на жената, защото сме ходили да снимаме Али и другите кучета, освен това сме я изложили пред доктора, разговорът приключи. Официално ни беше забранено от тази дама да припарваме до нейния блок и да се занимаваме с "нейните" кучета.
Оставям на вас да си правите изводи за цялата тази интригантска история. Не знам кой е започнал да сее лъжи от самото начало и дали на жената е дадена грешна информация или тя си измисляше през цялото време. Само ще обърна внимание на това, че разговарях с човек, който има изключително ниска езикова култура и разбирам защо съм била разбрана погрешно. Нищо не мога да кажа за това, всеки има различен капацитет и стават недоразумения. Но е безумно че хора, следващи една и съща кауза, се разделят на фронтове. Безумно е, че все още има хора, които си мислят, че когато животното вече не е в полезрението им, значи проблемът е решен. Безумно е, че трябва да водим такива плоски разговори, вместо да действаме заедно в такива ситуации.
Както и да е, аз отказвам да се боря с невежеството и липсата на интерес у хората. Яд ме е, че Али може би отива на място, на което може да й се случи нещо ужасно, а на никой поел отговорност за нея, не му пука за това. Помолих жената, която я е завела за кастрация, щом познава въпросната осиновителка (защото бях попитана - "Вие от къде знаете, че не я познавам") да публикува снимки на Али от новия й дом. Беше ми отказано, разбира се.
Яд ме е, че ще трябва да се тревожа за още една беззащитна душичка, само заради небрежността на някои хора.
Публикувано: 14 March 2011 - 05:08 PM
Chupacabra, в 14 March 2011 - 04:12 PM, написа:
Опасявам се обаче, че тук поведението им не е продиктувано само от небрежност. Дано да греша.

Публикувано: 14 March 2011 - 10:35 PM
Ето, че ровейки се в сайта на кастрационния център попаднах на това:
За малко да бъде блъзнат от кола, с кабел около врата, оставен извън града на път за Велинград...от Popova Penka на 14 февруари 2011 г. в 14:51Обезводнен и изключително слаб (може би е мъжко кученце) вчера той се оказа в нашата кола след като изтъпурка на пътя и за малко не беше блъснат от насрещната кола. Отбихме в пустоща до един ръждясал фургон който изглежда не е посещаван от много време. Кученцето се подплаши и се скри под фургона треперейки, но все пак ококори очи когато се опитах да му дам курабийка(само това имах в мен). Успях да го придърпам за кабела който беше увит около врата му. След обследване на фургонансеоказа че изглежда някой го беше вързал за него на много къс кабел, който слава богу кученцето беше пригризало. Нито вода, нито храна, малкото е само ребра и кости. Когато му дадохме вода изпи огромно количество, очевидно не беше пило от доста дни. И така. Дилемата-какво да го правим. Невъзможно е да остане при никой от трима ни защото сме препълнени с кучета и котки, много сме преминали възможното което можем да правим. Имаше предложение да го оставим в някое населено място където теоретически има шанс да оцелее, но къде? Трудно е да се вземе подобно решение...Нищо не измислихме и го дадохме за седмица в хотел за кучета. От там нататък не знаем. Аз лично имам вече две кучета,освен другите ми котки и кучета, които взех по същия начин з а които близо година не можах да намеря дом. Сега едва издържаме с всички ангажименти по всички "непредвидени" нещастни животни.Моля ако някой мисли, че може да помогне може би за осиновяване в чужбина или с намирането на достоен дом в България да ми пише. Честно казано не тая много надежди, но все пак, ако този нещастник има късмет...След седмица престой, който не е много евтин ще трябва да мислим нещо друго,какво ли ще е това "друго". Сценарият винаги е един и същ. Хотел, временен дом и като не може повече вкъщи... Да но това не е възможно този път, а да го оставим на улицата би било равносилно на убийство..може би..
източник:
http://www.facebook....202543116427790
http://bulgariadogs....ngradmilena.htm
Държа да отбележа, че това не е Али, а друго куче на същата възраст и както виждате - със същата украска.
Публикувано: 15 March 2011 - 09:00 AM
Ако някой е запознат с дейността им, нека внесе яснота.
Публикувано: 15 March 2011 - 09:37 AM