Dog.bg Форуми : Лошо поведение!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лошо поведение! Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 March 2011 - 08:50 AM

Чудесничко!Успяла си да се самосезираш,сякаш в теб се е вселил "говорещия с кучета".Де да бе всеки с твоя усет....Голяма психология си е да усещаш кучето си и да разрешаваш възникналите му поведенчески проблеми.Лично на мен комерсиалният мексиканец ми е като гуру в тази област.Но....тук имаме един друг проблем-авторката на темата явно няма възможност постоянно да се занимава с кучето си,дори останах с впечатление,че тя не живее с кучето си,а само често го посещава.И аз ще я посъветвам да предава спокойствие и увереност на кучето си,ако може.Трябва да е сигурна сама за себе си,че във всеки един момент от разходката тя го контролира,трябва и кучето да го усети.Така то няма да се опитва да изземе функциите и на водач и лидер,докато са заедно,да проявява териториалните си претенции.Има кой да е шеф и нека това да е човекът,а кучето да му е в помощ и подчинение само.Тази порода е сериозна и е способна на чудеса при заучаване и изпълнение на всякакви команди,но....ако има строг контрол и желязна ръка в обучението и.А всички знаем,че едно куче се обучава и тренира на заученото вече цял живот.Няма да сгреша,ако кажа,че те точно от това се нуждаят,за да се чувстват на мястото си в йерархията-някой,който постоянно да им показва,че е лидерът,а те-последователите.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#22 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 13 March 2011 - 09:35 AM

Показване на мнениетоАриел, в 13 March 2011 - 06:50 AM, написа:

Няма да сгреша,ако кажа,че те точно от това се нуждаят,за да се чувстват на мястото си в йерархията-някой,който постоянно да им показва,че е лидерът,а те-последователите.

:ba_025: при всяка една възможност се опитват да стане на тяхното,мине ли един път номера после трябват 3-ни усилия.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   nansii~ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 March 2011 - 10:36 AM

Може би точно в това ми е проблема.На всяко излизане ``ще наплаши ли поредния човек...ами ако се появи улично куче как ще я идържа ще я изпусна и подобни.Страхувам се от много неща.Вчера я посетихме :af_089: иии взех 1 топка играхмее в градината и като се измори малко излязохме на разходка.Държеше се чудесно вървеше до мен точно както преди,но за щастие не срещнахме и 1 човек и всичко мина наред.Беше си с нормална каишка без душач и строг нашийник.Може би важното е да съм спокойна,което далеч не е така при всяка 1 разходка.

П.п Ако душача е купен (метален) става ли? Аз мисля,че ще има повече полза от металния ;d

#24 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2011 - 07:38 PM

Има и метални душачи,но с оглед окосмяването на овчарката,се препоръчва да е от алпийско въже.Влез в магазина,кажи за каква порода и килограми ти е нужен душача и ще ти предложат различни видове.Сизър ги води с тънко сезално въже-душач,което изглежда сякаш като да е дебело колкото прежда,но явно е ефективно.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#25 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 March 2011 - 08:40 PM

Това също е част от проблема но,него изчерпва изобщо.Комбинирай,рязкото дръпване с повода и моментално подаване на команда "ФУ или НЕ",казано със строг нетърпящ възражение тон .След като излезете на разходка,и се свършат естествените нужди,започнете разходката на повод,като комбинирате командите "СТОЙ и СЕДНИ".При изпълнение,давай награди и похвали.Идеята е да го стимулираш положително.Да свързва ученето с приятни емоции.Не му викай когато не се получи,опитай пак.Заниманията не трябва да са много дълги за да не го оттегчиш,умори ли се или почне да се разсейва много,починете и поиграйте/първите 2 команди може да ги повтаряте постоянно когато сте на повод/.Виж и темата "Обучение на малкото куче".Принципите са еднакви ,просто при тебе ше е малко по-бавно.Успех
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#26 Потребителят е офлайн   nansii~ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 March 2011 - 09:01 PM

Ами благодаря ви за съветите.Утре ще се опитам да изляза и да потърся душачи..Ако взема нещо ще го снимам и кача,за да си кажете мнението :md_064:

#27 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 March 2011 - 09:25 PM

Дори и да нямаш такъв нашийник,това не пречи да тренираш тези команди.Ако,разчиташ само на нашийника ,битката вече загубена.Пак,повтарям,изхода е Обучение и Възпитание.Повярвай ми,първото ми нкуче беше доминантна женска НОК с чувство за собственост над мена.Само строгото възпитание и доброто обучение ,ми спестиха твоите проблеми.Започни ако,трябва отначало всички основни команди/няма значение дали са на немски,български или японски,важното е съдържанието и кучо да ги разбира и изпълнява /И потърси литература за обучение ,ще ти е от полза.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   nansii~ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 09:18 AM

Показване на мнениетоJohn, в 13 March 2011 - 09:25 PM, написа:

Дори и да нямаш такъв нашийник,това не пречи да тренираш тези команди.Ако,разчиташ само на нашийника ,битката вече загубена.Пак,повтарям,изхода е Обучение и Възпитание.Повярвай ми,първото ми нкуче беше доминантна женска НОК с чувство за собственост над мена.Само строгото възпитание и доброто обучение ,ми спестиха твоите проблеми.Започни ако,трябва отначало всички основни команди/няма значение дали са на немски,български или японски,важното е съдържанието и кучо да ги разбира и изпълнява /И потърси литература за обучение ,ще ти е от полза.

Ами опитвала съм,но не искам много да я тормозя,защото тя е вързана и като я пусна иска да играе..Още се държи като ``лапе``.Тя знае команди онзи ден се опитах да продължа с обучението ама понякога като я галям и веднага щом си махна ръката идва да ме хапе..Зъбите и тракат,но това е на шега не мисля,че се стреми да ме ухапе (ако искаше до сега да го е направила) и това ме кара да спра да я галям,а когато изпълни команда и казвам `` Браво`` с весел тон и я галям по главата . :ab_041: Има доста трески за дялкане по нея,но останах с впечатлението,че е изключително умна. :af_089:

#29 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 14 March 2011 - 09:37 PM

За душача незнам,аз лично никога не съм използвала.Мисля,че в даден момент на кучо почва да му става все едно.Привиква към него.
Тара обожава топки.Игра с топки.Знаех,че е съгласна на абсолютно всичко,само да извадя от джоба онова малко търкалящо се нещо и да играя с нея.Еми точно това използвах.За да и отвличам вниманието.Научих се да я предусещам кой не й харесва ,кога започва да става нервна и кога смята да свърши някоя глупост.В продължение на месеци носих в мен тенис топка.Първите няколко пъти ми костваше адски много да не се предавам на паниката,забелязвайки някой чичо клатушкай се към нас,или някоя бабка излъчваща от километри :дръж си кучето,че изпадам в див ужас само като го гледам....В момента в който я усетех,че става нервна и под напрежение:команда :седни,бъркане в джоба и вадене на топката.Абсолютно на момента забравя за всичко друго.Свързва го с любимо за нея упражнение.Следваше награда и задължително мятане няколко пъти на топката,за да я донесе.Не съм пробвала вариянт да не я давам,защото все си мисля,че като я излъжа няколко пъти,тя просто ще спре да ми вярва.Действа.Постепенно с времето започнах и да не й я давам.Така винаги я държа в напрежение.Изненадата е страхотно нещо.Три години след тези неприятни моменти,само да си сложа ръката в джоба и е пристигнала при мен.Без думи,без викове.Независимо какво прави в момента.Въпрос на много нерви и на много постоянство.Но основното е ,не викай и не се карай.Вървиш срещу себи си!Накарай я просто да и бъде забавно с теб!Няма начин нещо просто да него обожава.Топка,шише,пръчка..........Разбери я!И се дръж спокойно!Не тя разхожда теб,а ти нея!
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#30 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 March 2011 - 10:57 PM

Не знам,какво да ти кажа ....това с възпитанието е ясно,не тябва да спираш.Проблема е в теб,по точно ,кучето е много привързано към теб и проявява агресия от страх да не те загуби.Ако,можеш да правиш ,редовно посещения на постоянни интервали от време ,мисля че,ще има известно успокоение...Но,без добро владеене на командите просто нямаш шанс.Имай в предвид че,тя е само на 2 години.Когато стане на 4 няма да можеш да я удържаш в критични ситуации и ще трябва да ходите само на повод и далеч от всички.Сега е на село но,ако се промени ситуацията и трябва да я гледаш в града?След като кучо е вързан дълго време ,остави го да се изтича ,да ти се порадва.Интегрирай командите в играта,не забравяй че е като малко дете/но с добри зъби и мускули/.
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   nansii~ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 11:00 AM

Благодаря ви много много те първа времето се затопля и ще мога по цял ден да се занимавам с нея.Ще се опитвам да спазя всяка част от вашите съвети.Много съм радостна,че намерих хора като вас,които да ми помогнат толкова много :rc_036: :beer:

#32 Потребителят е офлайн   darma 2010 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 02:01 PM

Показване на мнениетоnansii~, в 09 March 2011 - 10:49 AM, написа:

Относно този строг нашийник да не би да стане агресивна ако я заболи може ли да има лоши последствия??

Строгият нашийник наистина върши работа и неговата цел е точно тази-да я заболи за да схване че такова поведение е недопустимо,но трябва да знаете КАК да го използвате!Освен това трябва да има последователност в действията ви,неподчинение-корекция,подчинение-награда.Има още куп подробности,които трябва да знаете за да сте на "една вълна" с тази красавица.Вярно е,че има много литература по въпроса,но между теорията и практиката има огромна бездна и за това си има специалисти по кучешко поведение.Лично аз горещо ви препоръчвам да се потърсите професионалист защото в противен случай рискувате да обърнете нещата срещу себе си.Освен всичко друго каквото и да е научило едно куче то трябва често да се повтаря,според мен не защото забравят командите,а просто шикалкавят и се опитват да ви детронират от шефското място.Струва ми се,че точно тук се е прекъснала връзката между вас.Искам да ви напомня,че редовните тренировки са прекрасен начин за контактувате с кучето като постепенно вие си поставяте все по-високи цели,а на кучето все повече задачи което прави кучетата от тази порода много горди и изгражда високо самочувствие и за вас и за него.Желая ви успех и оставам отворена за всякакви въпроси свързани с това които ви вълнуват,ако не с друго поне със съвет във форума мога да помогна.

#33 Потребителят е офлайн   nansii~ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 March 2011 - 12:53 PM

Добре кажете ми кое е по-добре:Строг нашийник или душач :ab_041:

#34 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2011 - 01:51 PM

душач-метален
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   nansii~ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 10:57 AM

Добре благодаря,защото аз не можах даа реша :md_064:

#36 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 01:15 PM

Показване на мнениетоtaraT, в 12 March 2011 - 10:46 PM, написа:

Напълно съгласна с Ариел.Помислете добре какво може да отключи агресивност в животното?На първо място не достатъчно обучение на основни команди.Изпълнявани винаги без значение от място,време и дразнители.Куче научено на основни команди седни,дай лапа,не е обучено куче.Съвета ми е -специалист с който да работите заедно,до пълно послушание на кучето.На второ място,нещо незабелижимо на пръв поглед за вас,но много значимо за кучето,едно от тях е появата на друг член в семейството.Това го изпитах на гърба си.Тара беше на година и половина ,когато се роди сина ми.Научена на послушание.Да,ама не.Подцених нейната психика.Появи се същия проблем.Разхождаме се,никога не ги делях с бебо,тя винаги с нас.В даден момен,тя решава /на някакъв си нейн принцип избирателен/,че даден човек не й харесва,следва дърпане,облайване,опит за нападане.Стигнахме до там,че човек ,който тя не познава ,неможеше да се приближи до нас помалко от метър-два.Считаше всичко за заплаха. Аз съответно започнах да се панирам преди всяка разходка.Къс повод 50 см.,плътно увит около ръката,започнах да избягвам оживени места,започнах да избягвам среща с непознати ,ако не можех да се размина с тях на безопасно разстояние.Така изскарахме близо 4-5 месеца.Разходките ,които ми доставяха толкова голямо удолствие,започнаха да се превръщат в кошмар.
Започнах да чета и да търся къде точно е проблема.
Е ами проблема се оказах -аз.Аз със моето подсъзнание,връщайки се години назад осъзнавам,че аз и нямах доверие по време на разходките,аз се притеснявах да не стане нещо непредвидено,аз се притеснявах от много неща.Всичко това го предавах на нея.И я карах да се чувства несигурна и търсеща заплаха във всеки срещнат/конкретно баба или дядо с бастун,пиян или психично болен човек и т.н./Моята мисъл:дано да не го нападне,че тоя/тази баба с бастуна само това й трябва/нейната:Ярослава се стяга,има напрежение в нея,имазаплаха ,трябва да я защитя....
След година и половина на тормоз ,постепенно започна да ми светва лампичката.Зададох си въпроса,кога Тара се държи така?Отговора беше,когато съм с детенце!Попитах се,аз създавам ли предпоставка за това,отговора беше:ДА!Ако излизах без детето,бях сигурна в себе си,че нямам проблем,че мога да се справя,че Тара ме слуша,но излизайки с детето,някъде дълбоко в подсъзнанието ми е седял въпроса,ами ако се случи нещо,как ще се оправя и с детето и с кучето.Всичко това го предавах на нея,аз я карах да се чувства несигурна.Аз я карах да бъде нервна и агресивна.
Трябваше ми доста време да го преодолея това,но сега пак си имам същото послушно куче,както преди.Въпрос на вътрешно спокойствие и нагласа.
Успех ти желая,дано успеете и вие.
Мадамата е много готинаКачена снимка

В същата ситуация съм с моята ротвайлерка. Същите симптоми, същата недосетливост от моя страна. Сега работим по въпроса, но без намордник не става. Трябва да сме сигурни, че няма да нарани човек или куче. Показвай спокойствие, сила и накарай кучето да следи твоето движение, а не ти неговото.

#37 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 07:46 PM

Цитат

nansii~
Публикувана Днес, 10:57 AM

Добре благодаря,защото аз не можах даа реша :md_064:
ShiBumi_GirL
Публикувана Вчера, 01:51 PM

душач-метален
nansii~
Публикувана Вчера, 12:53 PM

Добре кажете ми кое е по-добре:Строг нашийник или душач :ab_041:

Ако мога да обобщя: на първо време не ви трябва да висите по форумите и да четете квартални мнения на новоизлюпени пишман-дресьори или такива на съвсем добронамерени, но неподготвени хора със същия, че дори и по-тежък проблем от вашия. Единственото, което трябва да направи човек във вашата ситуация, при това незабавно,е да намери добър дресьор, доказал се в разрешаването на подобни случаи.

Колкото кучета, толкова и различните подходи. Колкото ситуации, точно толкова и възможните изходи от тях. Няма една рецепта, както не съществува и дилемата: душач - строг нашийник - "телетак" - лопата ... всяко едно от тях може да е колкото полезно в дадена ситуация, толкова и вредно и с непредвидими последствия, когато не се прилага навреме и с правилния подход.

Без да влагам и капка емоция или лично отношение, ще кажа , че "специалисти" като една иначе добронамерена @

ShiBumi_GirL, само ще ви навредят дистанционно, колкото и да им се ще да е иначе ... опичайте си акъла, хора. Пътят към ада е постлан с добри намерения...

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#38 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2011 - 08:36 PM

защо мислиш,че душача би навредил в конкретния случай?Когато има агресия кучето трябва да се коригира и тъй като дразнителя явно е силен трябва да се разсее вниманието на кучето от обекта към когото проявява агресията.Ще дам личен пример от скромния ми опит с моето куче адски агресивна към котки отучих я с душач.Не съм специалист форума е да си даваме съвети всеки разполага с глава на раменете и може да прецени доколко да се вслуша в даден съвет :ae_085:
Ще се радвам да чуя твоето мнение по въпроса,също без лични отношения и най-добронамерено! :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2011 - 10:16 AM

KOKO_ko, кой сте Вие и на каква основа класифицирате хората?
Познавате ли ShiBumi_GirL? Виждали ли сте я как работи с кучета? Имате ли нещо конкретно против подходите й, че да давате такива обидни определения по нейн адрес? За мен са напълно неоснователни, тъй като тя много помогна за моето куче. Съгласна съм с Вас, че подобен проблем едва ли може да се реши по форуми, но има друг начин, по които може да се каже това, без да се обиждат хората! Освен това има случеи, в който човек не може да отиде при професионалист. Нали това е смисъла на форума, иначе специалисти си има за всичко.

Отделно от това си мисля, че темата е напълно измислена от добре познатия ламер с многобройните акаунти и драматичните истории...

#40 Потребителят е офлайн   nansii~ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 April 2011 - 09:25 PM

Показване на мнениетоLenard, в 03 April 2011 - 10:16 AM, написа:

KOKO_ko,

Отделно от това си мисля, че темата е напълно измислена от добре познатия ламер с многобройните акаунти и драматичните истории...

МОЛЯ :ud_009: :ud_009: :ud_009: :ud_009:
КАТО НЕ ЗНАЕШ НИЩО ЗА МЕН НЕ ГОВОРИ :ea_103:

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни