Лошо поведение!
Публикувано: 13 March 2011 - 08:50 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 13 March 2011 - 09:35 AM
Ариел, в 13 March 2011 - 06:50 AM, написа:

Публикувано: 13 March 2011 - 10:36 AM

П.п Ако душача е купен (метален) става ли? Аз мисля,че ще има повече полза от металния ;d
Публикувано: 13 March 2011 - 07:38 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 13 March 2011 - 08:40 PM

Няма лошо куче,има лош стопанин.
Публикувано: 13 March 2011 - 09:25 PM

Публикувано: 14 March 2011 - 09:18 AM
John, в 13 March 2011 - 09:25 PM, написа:
Ами опитвала съм,но не искам много да я тормозя,защото тя е вързана и като я пусна иска да играе..Още се държи като ``лапе``.Тя знае команди онзи ден се опитах да продължа с обучението ама понякога като я галям и веднага щом си махна ръката идва да ме хапе..Зъбите и тракат,но това е на шега не мисля,че се стреми да ме ухапе (ако искаше до сега да го е направила) и това ме кара да спра да я галям,а когато изпълни команда и казвам `` Браво`` с весел тон и я галям по главата .

Публикувано: 14 March 2011 - 09:37 PM
Тара обожава топки.Игра с топки.Знаех,че е съгласна на абсолютно всичко,само да извадя от джоба онова малко търкалящо се нещо и да играя с нея.Еми точно това използвах.За да и отвличам вниманието.Научих се да я предусещам кой не й харесва ,кога започва да става нервна и кога смята да свърши някоя глупост.В продължение на месеци носих в мен тенис топка.Първите няколко пъти ми костваше адски много да не се предавам на паниката,забелязвайки някой чичо клатушкай се към нас,или някоя бабка излъчваща от километри :дръж си кучето,че изпадам в див ужас само като го гледам....В момента в който я усетех,че става нервна и под напрежение:команда :седни,бъркане в джоба и вадене на топката.Абсолютно на момента забравя за всичко друго.Свързва го с любимо за нея упражнение.Следваше награда и задължително мятане няколко пъти на топката,за да я донесе.Не съм пробвала вариянт да не я давам,защото все си мисля,че като я излъжа няколко пъти,тя просто ще спре да ми вярва.Действа.Постепенно с времето започнах и да не й я давам.Така винаги я държа в напрежение.Изненадата е страхотно нещо.Три години след тези неприятни моменти,само да си сложа ръката в джоба и е пристигнала при мен.Без думи,без викове.Независимо какво прави в момента.Въпрос на много нерви и на много постоянство.Но основното е ,не викай и не се карай.Вървиш срещу себи си!Накарай я просто да и бъде забавно с теб!Няма начин нещо просто да него обожава.Топка,шише,пръчка..........Разбери я!И се дръж спокойно!Не тя разхожда теб,а ти нея!
Публикувано: 14 March 2011 - 10:57 PM

Публикувано: 15 March 2011 - 02:01 PM
nansii~, в 09 March 2011 - 10:49 AM, написа:
Строгият нашийник наистина върши работа и неговата цел е точно тази-да я заболи за да схване че такова поведение е недопустимо,но трябва да знаете КАК да го използвате!Освен това трябва да има последователност в действията ви,неподчинение-корекция,подчинение-награда.Има още куп подробности,които трябва да знаете за да сте на "една вълна" с тази красавица.Вярно е,че има много литература по въпроса,но между теорията и практиката има огромна бездна и за това си има специалисти по кучешко поведение.Лично аз горещо ви препоръчвам да се потърсите професионалист защото в противен случай рискувате да обърнете нещата срещу себе си.Освен всичко друго каквото и да е научило едно куче то трябва често да се повтаря,според мен не защото забравят командите,а просто шикалкавят и се опитват да ви детронират от шефското място.Струва ми се,че точно тук се е прекъснала връзката между вас.Искам да ви напомня,че редовните тренировки са прекрасен начин за контактувате с кучето като постепенно вие си поставяте все по-високи цели,а на кучето все повече задачи което прави кучетата от тази порода много горди и изгражда високо самочувствие и за вас и за него.Желая ви успех и оставам отворена за всякакви въпроси свързани с това които ви вълнуват,ако не с друго поне със съвет във форума мога да помогна.
Публикувано: 16 March 2011 - 01:51 PM
Публикувано: 17 March 2011 - 01:15 PM
taraT, в 12 March 2011 - 10:46 PM, написа:
Започнах да чета и да търся къде точно е проблема.
Е ами проблема се оказах -аз.Аз със моето подсъзнание,връщайки се години назад осъзнавам,че аз и нямах доверие по време на разходките,аз се притеснявах да не стане нещо непредвидено,аз се притеснявах от много неща.Всичко това го предавах на нея.И я карах да се чувства несигурна и търсеща заплаха във всеки срещнат/конкретно баба или дядо с бастун,пиян или психично болен човек и т.н./Моята мисъл:дано да не го нападне,че тоя/тази баба с бастуна само това й трябва/нейната:Ярослава се стяга,има напрежение в нея,имазаплаха ,трябва да я защитя....
След година и половина на тормоз ,постепенно започна да ми светва лампичката.Зададох си въпроса,кога Тара се държи така?Отговора беше,когато съм с детенце!Попитах се,аз създавам ли предпоставка за това,отговора беше:ДА!Ако излизах без детето,бях сигурна в себе си,че нямам проблем,че мога да се справя,че Тара ме слуша,но излизайки с детето,някъде дълбоко в подсъзнанието ми е седял въпроса,ами ако се случи нещо,как ще се оправя и с детето и с кучето.Всичко това го предавах на нея,аз я карах да се чувства несигурна.Аз я карах да бъде нервна и агресивна.
Трябваше ми доста време да го преодолея това,но сега пак си имам същото послушно куче,както преди.Въпрос на вътрешно спокойствие и нагласа.
Успех ти желая,дано успеете и вие.
Мадамата е много готина

В същата ситуация съм с моята ротвайлерка. Същите симптоми, същата недосетливост от моя страна. Сега работим по въпроса, но без намордник не става. Трябва да сме сигурни, че няма да нарани човек или куче. Показвай спокойствие, сила и накарай кучето да следи твоето движение, а не ти неговото.
Публикувано: 17 March 2011 - 07:46 PM
Цитат
Публикувана Днес, 10:57 AM
Добре благодаря,защото аз не можах даа реша

ShiBumi_GirL
Публикувана Вчера, 01:51 PM
душач-метален
nansii~
Публикувана Вчера, 12:53 PM
Добре кажете ми кое е по-добре:Строг нашийник или душач

Ако мога да обобщя: на първо време не ви трябва да висите по форумите и да четете квартални мнения на новоизлюпени пишман-дресьори или такива на съвсем добронамерени, но неподготвени хора със същия, че дори и по-тежък проблем от вашия. Единственото, което трябва да направи човек във вашата ситуация, при това незабавно,е да намери добър дресьор, доказал се в разрешаването на подобни случаи.
Колкото кучета, толкова и различните подходи. Колкото ситуации, точно толкова и възможните изходи от тях. Няма една рецепта, както не съществува и дилемата: душач - строг нашийник - "телетак" - лопата ... всяко едно от тях може да е колкото полезно в дадена ситуация, толкова и вредно и с непредвидими последствия, когато не се прилага навреме и с правилния подход.
Без да влагам и капка емоция или лично отношение, ще кажа , че "специалисти" като една иначе добронамерена @
ShiBumi_GirL, само ще ви навредят дистанционно, колкото и да им се ще да е иначе ... опичайте си акъла, хора. Пътят към ада е постлан с добри намерения...
Публикувано: 17 March 2011 - 08:36 PM

Ще се радвам да чуя твоето мнение по въпроса,също без лични отношения и най-добронамерено!

Публикувано: 03 April 2011 - 10:16 AM
Познавате ли ShiBumi_GirL? Виждали ли сте я как работи с кучета? Имате ли нещо конкретно против подходите й, че да давате такива обидни определения по нейн адрес? За мен са напълно неоснователни, тъй като тя много помогна за моето куче. Съгласна съм с Вас, че подобен проблем едва ли може да се реши по форуми, но има друг начин, по които може да се каже това, без да се обиждат хората! Освен това има случеи, в който човек не може да отиде при професионалист. Нали това е смисъла на форума, иначе специалисти си има за всичко.
Отделно от това си мисля, че темата е напълно измислена от добре познатия ламер с многобройните акаунти и драматичните истории...