Покажете си котката
Публикувано: 18 June 2005 - 03:07 PM

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 02 July 2005 - 11:39 AM

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 15 July 2005 - 02:19 PM

Публикувано: 15 July 2005 - 03:58 PM
Да не е болна от хипер...незнам как се казваше болестта. Някакъв синдром беше.
Аз гледах някакви снимки някъде (непомня къде) и питаха коя снимка не е истинска. Имаше такава котка, маса-ковчег, стъклена (трупът се виждаше) и още нещо. Казаха че фалшивата снимка е на котката l)
Ама то тва не е възможно, сигурно тежи повече от двете ми кучета тази котка bl)

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 15 July 2005 - 04:11 PM
Цитат
Да, ама прилича... ако не по друго, то по цвят ! b)

Публикувано: 28 July 2005 - 01:21 AM
Цитат
Да не е болна от хипер...незнам как се казваше болестта. Някакъв синдром беше.
Аз гледах някакви снимки някъде (непомня къде) и питаха коя снимка не е истинска. Имаше такава котка, маса-ковчег, стъклена (трупът се виждаше) и още нещо. Казаха че фалшивата снимка е на котката l)
Ама то тва не е възможно, сигурно тежи повече от двете ми кучета тази котка bl)
Ин4е,не знам доколко 6те ми повиарва6,но...това ,което 6те ти кажа е самата истина!
Аз на живо сам виждала такава котка,ако не и малко по-едра!!!Моиа прииателка американка тук има такава от породата МЕИН КУУН е--те стават изклиу4ително едри,особено мажките!
В парвииа момент,когато иа видиах-не повиарвах на о4ите си,после моиата прииателка умриа от смиах,като и казах,4е ме е страх да иа пипна---та тиа бе6е като 4удови6те огромна,а като се разти4а наоколо-аз се свих на дивана и не посмиах да помрадна-да не ре6и да ско4и отгоре ми...
Много не6та нау4их от моиата прииателка за тази порода-тиа е типи4но американска и е на голиама по4ит тук!

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)
Публикувано: 28 July 2005 - 01:30 AM
За6тото тази ми прииателка иска6е да ми подари малкото,което о4аква6е да вземе от заплождането на женска...аз оба4е се страхувам да имам такав звиар в ка6ти!Даун(така се казва прииателката ми ) ми е разказвала,4е са доста парви4ни-по4ти като диви,трудно се опитомиават и е предизвикателство да живee6 с такова "беб4е".Наи-новата атрактсииа тук е,4е сега USA-развад4итсите работиат усилено по саздаване на нов подвид(ако мога така да го нарека) на тази порода--крастоска между" меин куун" и дива котка...4акам с нетарпение какво 6те "излезе" от поредното им нестандартно хрумване!

Публикувано: 28 July 2005 - 03:26 AM
влез тук-www.pets4you.com
кликни на kittens,след това на MAINE COON и...се наслaждаваи!
Тези дребосатси са о6те бебета bl) ,но скоро 6те достигнат размерите на гигантските си родители!!!

Публикувано: 28 July 2005 - 06:04 AM
Цитат
Има, да ! (Може ли да няма ?!) Котенцата са от американска и италианска линия. Развъдникът ето туксе намира близо до Атина, Гърция. Развъдчик - Нектария Фонду (Гърция). Ама нещо не са особено едри. Цената варира в рамките на 350 - 600 евро. Макар че в Белград миналата година на котешкото шоу, видях един значително по-едър ивдивид, воден на повод-каишка, който кротко седеше на д***-то си до собственичката си като вярно куче b)

А това пък е персийския кастрат Европейски шампион Иван на Нектария - в ръцете на дъщеря ми на котешкото шоу в София, декември 2004... Тя се оплака, че бил въз-тежичък... bl)
Ха! а там отзад се вижда и А*** b)

Публикувано: 28 July 2005 - 09:32 AM
Йона, в БГ все още нямааа МейнКуун, какъвто беше въпросът на Цвети... (ако влизам да пиша, то ще е за да те поправям, където по невнимание нещо си се отнесла - ОК? r) )
За сега, на Балканския полуостров освен на Нектария, май има и в Сърбия един развъдник, но не мога да кажа със сигурност нищо за качеството на котките там...
Аз лично, бих бил щастлив ако в БГ някой изрази желание да започне развъждането на тези "зверове" (след които веднага се нареждат Норвежките по големина w) )
ПП. Цвети, по въпроса за кръстосването с диви котки... Учените през последните години алармираха, че от непрестанното кръстосване на домашни котки с диви (което е мааасова практика в САЩ) сериозно застрашава дивите видове котки. Затова на асамблеята си още през 2004 г. ФИФе взе решение, че няма да се признават повече нови породи, които са произлязли от диви видове котки. Последната вече призната такава порода котки е Бенгалската и сега се правят всички опити тя да бъде генетично закрепена, без непрекъснато "освежаване" на кръвта чрез епизодични кръстоски с дивата бенгалска котка. На асамблеята тази година бяха приети срокове, до които се допуска при развъждане дивите котки да присъстват в родословието на новородените котки в графа Ф1, Ф2, Ф3 и Ф4.

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com
Публикувано: 28 July 2005 - 09:46 AM
Това е. Значи, който иска при цена до 350 Е (ако не греша) може да се сдобие с мейн куун.
А че развъдник няма - за момента няма.
c)

Публикувано: 28 July 2005 - 09:47 AM

Публикувано: 28 July 2005 - 10:17 AM
Цитат
Йона, в БГ все още нямааа МейнКуун, какъвто беше въпросът на Цвети... (ако влизам да пиша, то ще е за да те поправям, където по невнимание нещо си се отнесла - ОК? r) )
За сега, на Балканския полуостров освен на Нектария, май има и в Сърбия един развъдник, но не мога да кажа със сигурност нищо за качеството на котките там...
Аз лично, бих бил щастлив ако в БГ някой изрази желание да започне развъждането на тези "зверове" (след които веднага се нареждат Норвежките по големина w) )
ПП. Цвети, по въпроса за кръстосването с диви котки... Учените през последните години алармираха, че от непрестанното кръстосване на домашни котки с диви (което е мааасова практика в САЩ) сериозно застрашава дивите видове котки. Затова на асамблеята си още през 2004 г. ФИФе взе решение, че няма да се признават повече нови породи, които са произлязли от диви видове котки. Последната вече призната такава порода котки е Бенгалската и сега се правят всички опити тя да бъде генетично закрепена, без непрекъснато "освежаване" на кръвта чрез епизодични кръстоски с дивата бенгалска котка. На асамблеята тази година бяха приети срокове, до които се допуска при развъждане дивите котки да присъстват в родословието на новородените котки в графа Ф1, Ф2, Ф3 и Ф4.
Ами-сега остава да ме запали6 за идеиата и...току-виж пристигнем в БГ не само с персии4е!!! l)
Ами много ме у4удва тази тсена(коиато Yona тситира!),за6тото тук не са толкова скапи--даже има много хора,които и ги подариават,като моиата прииателка!
А дали 6те се погаждат с персиики?
И о6те един професионален вапрос кам теб,сkогкатт:
при ку4етата,ако животното е кастрирано-не може да посе6тава изложби---от думите на Yona да разбирам ли,4е при котките МОЖЕ?!
п.с.радвам се,4е о6те си тук,дори и само,за да отговариа6!