Спорт
Публикувано: 30 January 2012 - 09:49 PM
hrisi14, в 30 January 2012 - 09:12 PM, написа:
Това си е добре....а някой и горе беше споменал за сноуборда.
Сноуборд + куче/та = камикадзе джоринг... поне за мен

Така че очаквам и от сноубордистите в сянка споделяне как е на сноуборд с кучета! Аз съм пишман сноубордист (ще рече 3 пъти съм се качвала, два пъти съм се опитала да си счупя главата, един път почти успешно).
Ето малко от руските ентусиасти Джуманджи(Jumanji of Golden Nicol) и компания в главните роли:
ПП: Човекът на заден фон, очевидно се опитва да се обеси или поне на мен така ми изглежда.

Публикувано: 30 January 2012 - 10:31 PM

Публикувано: 30 January 2012 - 10:33 PM
http://static.ak.fbc...3621816153&ev=0
малко опити с моя мързел

Публикувано: 01 February 2012 - 12:50 PM
dimy, в 01 February 2012 - 11:36 AM, написа:
моя мързел с хъскито на съседите ,първи опит .Но моя все се блъска в нея и не ще да тича по пътя, а върви към мекия сняг. като е сам не го прави

Няма да стане от първите пъти. Те са различни и като размери и като темпо, така че ще им е по-трудно да се сработят, но ще стане!!
Аз забелязвам това и с Джек и Арвен. Джек тегли по един начин, Арвен по съвсем друг. (Разликата при тях и в размери е доста очеизбождаща. Джек е почти горна граница, а Арвен...почти долна.

Джек е трениран да тегли по-дълги разстояния сам и не се форсира много от началото а поддържа едно сравнително равномерно темпо и така сам издържа да тегли доста време. Ние сме в по-тревистата част на София и си правим малки преходчета от по 3км в едната посока без проблем. Арвен обаче съм я тренирала само на по-къси разстояния, понеже ме беше страх да взимам двамата...все пак минавам през някои по-оживени улици и с колело + 2 кучета, едно от които (Арвен) - откачено, но с елемент на изненада не е удобно и е опасно както за мен, така и за тях. Тя е способна както си стои спокойно изведнъж да скокне и да дръпне нанякъде....и ми го е правила тоя номер в доста неподходящи моменти.
И чак когато вече се сработихме с Джек и почнах да взимам и Арвен тя се изсилваше страшно много първите 5-600 метра и накрая почва да не смогва на Джек и да изостава. Сега вече забелязвам че се е нахъсала повече и като се стопи снега ще ги пробвам пак, но с нея ще минаваме през гористите части и ще гледам да имаме максимално малко близки сблъсаци с булеварди и улици.
Докато Джек с Ари се разбират идеално...Той издърпва тежестта в началото, тя по-често си почива през това време и симулира, но като Джек издърпа основното, тя се включва и двамата са със сравнително еднакво темпо и така издържат повече, а е и по-приятно! Но пък те са и по-близки по размер.
Ето онзи ден през какъв сняг минахме с колелото...за моя огромна изненада не се пребих, но единия педал на колелото остана заровен някъде в снега! Ще ходя да си го търся като се постопи

Публикувано: 01 February 2012 - 07:03 PM
моя мързел с хъскито на съседите ,първи опит .Но моя все се блъска в нея и не ще да тича по пътя, а върви към мекия сняг. като е сам не го прави

[/quote]
Браво Дими и спокойно!
Ще стане, по лека лека ще стане, ти не се отказвай!
За всичко има трудно начало, но като видят кучетата за какво става въпрос, ще им хареса и на тях и на теб и ще се получи

Публикувано: 01 February 2012 - 07:51 PM

като махна малкия повод между двамата ,тя му минава ту от ляво, ту от дясно и не може да я изблъсква към мекия сняг

Публикувано: 02 February 2012 - 07:05 AM
dimy, в 01 February 2012 - 07:51 PM, написа:

като махна малкия повод между двамата ,тя му минава ту от ляво, ту от дясно и не може да я изблъсква към мекия сняг

Като гледам добре си се справят хората с маламут и хъски, така ще свикнат и твоите!

На мен много ми харесва как са синхронизирани в началото на това клипче Джек и Ари:
(но помня и каква скорост бяха развили тогава...добре че аз бях само с колело без кучета зад тях

А на мен ми трябва ей такава шейничка!

Публикувано: 02 February 2012 - 10:01 AM
http://www.ecokids.c...gsled/index.cfm
“Hike or Mush” – Get moving
“Gee” – Turn right
“Haw” – Turn left
“Easy” – Slow down
“Whoa” – To stop the team of dogs (like putting on the breaks)
Kissing sound – Speed up
Публикувано: 02 February 2012 - 07:49 PM
nushcho, в 02 February 2012 - 10:01 AM, написа:
“Gee” – Turn right
“Haw” – Turn left
“Easy” – Slow down
Kissing sound – Speed up
Това е яко, но аз предпочитам българските, защото в кризисна ситуация ще ми дойдат първо на български, а всяка секунда е важна!

Ние си намерихме другарче за впрягане, и очаквам в най-скоро време да ги пробваме . . .
Публикувано: 03 February 2012 - 10:30 AM
Flawless, в 02 February 2012 - 07:49 PM, написа:
nushcho, в 02 February 2012 - 10:01 AM, написа:
“Gee” – Turn right
“Haw” – Turn left
“Easy” – Slow down
Kissing sound – Speed up
Това е яко, но аз предпочитам българските, защото в кризисна ситуация ще ми дойдат първо на български, а всяка секунда е важна!

Ние си намерихме другарче за впрягане, и очаквам в най-скоро време да ги пробваме . . .
Да и аз до сега на български и говоря и само СПРИИИИ отразява и то когато натисна спирачката, незнам защо но мисля да пробвам с тези може пък да възприема по-добре или поне за ляво и дясно, щом спри знае какво е няма да и го променям :)
xael, в 03 February 2012 - 10:07 AM, написа:
nushcho, в 30 January 2012 - 08:08 PM, написа:

Аз намерих как се прави кикслед
My link
ЕЕеее супер си Гери аз рових рових, но само снимки намерих без чертежи. Може би за другата зима ще съм готова. Сега планирам да ушия още един хамут за Чарли и като се стопи снега да си намеря още черни равни пътеки по които мога да тренирам че по асфалтовите е много натоварено и като паднеш боли повечко. Само да питам за тези острите метални ски ли как да ги нарека на шейната не са ли за лед? Аз не съм много просветена, но незнам защо си мисля че трябва да са плоски като ски...
Публикувано: 03 February 2012 - 12:39 PM
dimy, в 02 February 2012 - 08:08 AM, написа:

иначе вчера направихме 2км ,довечера пак
Впряга от маламути и хъскита върви много добре, но хъскитата са леки и много по издръжливи- поддържат по бърза скорост и като цяло дърпат и маламутите(много ги стимулират да търчат). Които пък като тръгнат да дърпат си дърпат много здраво, но с по- бавна скорост и капват по бързичко. Все пак ние правите пренировки с тях от поне 10тина км. А с хъститата вече правиме и над 20 км. на тренировка и то на Витоша където качваме много големи денивилации. Всичко е до по редовните тренировки и всеки път увеличаваш разстоянието. 2 км. не е нищо, но все пак едно куче няма голям стимул, друго си е да са поне 4 броя. Натоварвай го по- редовно и даже и да не дърпа, но все пак да търчи с лек тръс както при изложбен ход така се учи да поддътжа постоянна скорост и става по издръжлив.

IcyLand siberians