Dog.bg Форуми : Кърлежи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кърлежи

#21 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 12 April 2011 - 05:18 PM

Колега , това твойто са нови технологий ...,
но не си конкурентен , аз ти говоря за мах 2 минути .
Ако моож да помпиш бързо , и за 1 . :eg_033:

#22 Потребителят е офлайн   celtic soul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Basement Cat

Публикувано: 12 April 2011 - 11:12 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 12 April 2011 - 04:52 PM, написа:

Същото става и с водоструйка/пароструйка за автомобили,също пластмасова.Отровата се сипва в контейнера за шампоан,долива се с вода и си пръска на воля докато свърши.Не по колата,нито по тъщата,а по тревата :ab_041: Отнема 10 мин.

?
Добре де,тя водоструйката не се ли връзва за източник на вода?Тръба,чешма...Моята поне е такава.
Как контролираш концентрацията на препарата във водоструйка?
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2011 - 08:23 AM

Па то не е нужен кой знаекакъв контрол на концентрацията .
Принципът е колкото повече - по- добре .
стандартната конц. е 1 пакетче ( за 1 доза Моспилан прим . ) на 10л вода .

Слагам в тия случай 2 дози , и още след 2-3 мин тревата се покрива с трупове .

Изобщо подхванах тази тема , понеже човек може в този случ да не чака община а , да си помогне сам.

Елементарно+ лесно е всъщност , но требва и акъл . :af_089:

#24 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2011 - 10:23 AM

Показване на мнениетоceltic soul, в 12 April 2011 - 11:12 PM, написа:

?
Добре де,тя водоструйката не се ли връзва за източник на вода?Тръба,чешма...Моята поне е такава.
Как контролираш концентрацията на препарата във водоструйка?

Никак,не го контролирам.Слагам 2 дози препарат и пръскам колкото и докъдето мога.И тва,че пада гъзене да се върже с вод. с-ма е дето ми дига минутите и ми сваля КаПеДе-то.Да ме бъзикат тия с ръч. пръскачки.Но ако не си потомствен лозар,и си нямаш ръчна пръскачка,а в същото време си имаш дом. автомивка,това е ефект. метод.И като напръскаш 2-3 дена пазиш добитъка(кучето) да не пасе. :ab_041:

#25 Потребителят е офлайн   celtic soul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Basement Cat

Публикувано: 14 April 2011 - 03:03 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 13 April 2011 - 08:23 AM, написа:

Па то не е нужен кой знаекакъв контрол на концентрацията .
Принципът е колкото повече - по- добре .

Така де,и аз затова говоря....да не се преразреди препарата.
Колкото до общината прав си.Могат да си пръскат хората сами площите на които разхождат кучетата ,не е кой знае колко скъпо.
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2011 - 04:10 PM

Аслъ.
2 лв и за нас по село не са пари , а за Софиянец- 2 лв , все 1 го ухапала бълха. :ab_041:

#27 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2011 - 05:08 PM

Търся съвет ,( но разумен ) , с какво да напръскам кърлеж преди вадене .
Секи ден вече вадя по 1 кърлеж , въпреки че сложих Фронтлайн преди 1 седмица .

Имам в предвид ИНСЕКТИЦИД , а не свинска мас , настъргани рога от софиянец , крило от прилеп
и секакви подобни глупости .
Примерно познавам " Моспилан " който убива инсекта за минута , предполагам че кърлежът ще отпусне щипките като е мътръв
и ще се вади по- добре . ??
Защо не локално - слаб ток , или нещо подобно ?? Ацетон спирт , или нещо подобно с капкомер ??

Просто не знам .

#28 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 April 2011 - 06:38 PM

Bio Kill Качена снимка

Убива всичко веднага, може да се пръска с него и из къщи против всякакви гадини.
Продават го и в хуманните аптеки.
Ползвам го - върши работа, само че е по-скъп от Raid и подобни, но за това пък е безвреден за кучето.

#29 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2011 - 07:08 PM

Мерси за отговорът .
В къщи имам само жена и куче, няма други гадини .
Какви други може да има в къщи ?
Как точно и за какво по кучето го ползваш , и мислиш ли че има сми кърлежът да се пръсне ,
и след малко като умре да се вади ?
Ползваш ли го за кърлежи ?

#30 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 April 2011 - 07:34 PM

Биокил против кокошинки, бълхи, хлебарки / BioKill - Ефикасен и напълно безвреден препарат против всякакви лазещи гадинки - бълхи, хлебарки, мравки, паяци, комари, мухи, кърлежи, въшки и др.
Ефективен при внезапното премахване на външни паразити при птиците: кокошинки, пухоперояди и др.Освен птиците, може да се третират инвентара и стените.
Без миризма.
Да не се пръскат главата на птицата, храната и водата.
Може да се ползва с успех при всички топлокръвни : кучета, котки и други животни, както и за третиране на постелята и къщичката.
За вредители по растенията също действа безотказно!

Ползвала съм го успешно против бълхи, последно против кърлеж - напръсках го директно, преди вадене. Пръскала съм с него из къщи против мравки и хлебарки.
По принцип Фронтлайн-а също ще убие кърлежа, преди да е заразил кучето - това е смисъла да го слагаме, но е необходимо да мине известно време, преди да подейства, а ако си видял гадината на кучето си - по-добре е да я ликвидираш веднага, без да чакаш кръвопиеца да се насмуче! :eg_033:

Поне аз така мисля!
Смърт на гадовете! :ed_142:

#31 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 20 April 2011 - 08:40 PM

Преди да се дават съвети е важно да сте сигурни,че те ще са правилни.....мисля,че темите за кърлежи са много и всичко е вече ясно на всички ,но фактите говорят друго.Ще се опитам да дам някои общи насоки как да се постъпва при такива ситуации:
1.Отговорът на въпроса "с какво да намажа кърлежа за да го убия преди да го извадя",е-В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не трябва да убивате кърлежа/с мазане или по други начини/ преди да го извадите от кожата.Внимателно извадете кърлежа за да го запазите на всяка цена жив.Това е важно,защото бактериите причиняващи група заболявания/енцефаллит,лаймска болест,ерлихиоза и др/ живеят в слюнчените жлези на кърлежите и,ако вие ги убиете преди да сте ги извадили то при смъртта си те повръщат слюнка и рискът да заразите себе си или кучето си се увеличава многократно.Ето защо хуманните лекари дори препоръчват да се отстрани кърлежът като се изреже и съвсем малко парченце от кожата на мястото където се е забил,така рискът от заразяване намалява значително.
2.Относно добре известния препарат Фронтлайн е важно да се знае,че този препарат няма репелетно действие/не отблъсква карлежите/,така,че е съвсем нормално да намирате кърлежи забити в тялото на вашия любимец.Не е нужно да махате кърлежите,ако правилно и в срок сте третирали животното с този препарат,тъй като при засмукване на кръв,препаратът ги убива преди още да успеят да предадат някаква зараза и ако си направите труда да изчакате да другия ден ще ги видите умрели изсъхнали на мястото на забиването или на пода...........................................................е...........................уморих се от писане...........................................ще ми трябва чаша бира....................шегувам се! :re_037:

#32 Потребителят е офлайн   Kukita123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2011 - 09:03 PM

Показване на мнениетоAXEL Бултериерът, в 20 April 2011 - 08:40 PM, написа:

Преди да се дават съвети е важно да сте сигурни,че те ще са правилни.....мисля,че темите за кърлежи са много и всичко е вече ясно на всички ,но фактите говорят друго.Ще се опитам да дам някои общи насоки как да се постъпва при такива ситуации:
1. ... бактериите причиняващи група заболявания/енцефаллит,лаймска болест,ерлихиоза и др/ живеят в слюнчените жлези на кърлежите и,ако вие ги убиете преди да сте ги извадили то при смъртта си те повръщат слюнка и рискът да заразите себе си или кучето си се увеличава многократно.....
2. ...,тъй като при засмукване на кръв,препаратът ги убива преди още да успеят да предадат някаква зараза ...

Тук няма ли противоречие? От една страна не бива да убиваме кърлежите, преди да се махнат, от друга Фронтлайн ги убива, след като са се забили? Не се заяждам, наистина не ми е ясно, и по тази причина избрах каишка Килтикс за защита. Някак си предпочитам кърлежът въобще да не се захваща...

#33 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 April 2011 - 09:10 PM

Извинявам се за неправилния съвет.
Знам за повръщането на слюнка, но не смятах, че това ще се случи и при третиране с препарат, предназначен специално да убива кърлежи при кучетата.
PS Кучето ми е с каишка Килтикс, а гадинката се беше забила и махаше весело с крачета...

#34 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2011 - 09:19 PM

Благодарности за поясненията , професионалното мнение си е професионално ,
изкара джин с тоник . :ab_041:

Мислех че още при впиването кърлежът отделя слюнка и заразява ,

#35 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 21 April 2011 - 08:24 AM

прикрепянето на кърлежа е първата фаза после следва фаза на пробиване на кожата до повърхностен кръвоносен съд,отделане на слюнка пречеща да се съсири кръвта и насмукване с кръв.Обикновенно при най-често срещания у нас т.нар. кучешки кърлеж женските са тези сивите с големите издути кореми,а мъжките са по-дребни,като много пъти съм установявал мъжки в/у женски да копулират насмуквайки се кръв,ето защо трябва много внимателно да се огледа мястото след изваждане на кърлеж.Естествено всички не забити кърлежи в тялото трябва незабавно да се унищожават,като разрешавам използването на всякакви средства :ba_025: ,стига да не са опасни за здравето на околните!
Що се отнася до наблюденията ми относно ефикасността на средствата за защита от кърлежи,мога да кажа,че няма нито едно от тях притежаваща 100% ефикасност/поне в България/,самостоятелно приложено и на клиентите ми за максимална сигурност препоръчвам през месеците април,май,юни,както и септември октомври,комбинирането на два препарата/средства/-примерно каишка Килтикс+Адвантикс или Фронтлайн,каишка Скалибор+Фронтлайн,каишка Превентик+Ефипро и т.н...................

#36 Потребителят е офлайн   Migs Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2011 - 09:58 AM

Здравейте хора ,
Писна ми от тъпите кърлежи , почти всеки ден му намирам на кучето по някой друг.
А тук в Стара Загора никой не сам видяла да пръска срещу тях, само окосиха тревата и това беше. Вече имам някаква фобия от кърлежи и всичко ме сърби :eg_033: Иначе на кучето съм сложила "Stronghold" и като се забият умират, но вета каза, че няма добър препарат, който да ги отблъсква срещу налазване, Въпросът ми е дали има някакво средство, с което да се намажа и аз хахахахаа
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 10:30 AM

Хммм сега ми се изясни защо намерих кърлеж на кучето, дори и след като преди 10 дни сложих Фронтлайна....
Ще сложа и каишка + спот он. и ще паля свещ да не ни полази тази гад :dh_188:

Искам да напръскам и двора на къщата с някакъв препарат против пърлежи, но ме е страх да не навредя на кучето. Моля някой ако е правил това да сподели опит. Мога да намеря лозарска пръскачка. Какъв препарат да използвам и след това как да пазя кучето - да не ходи по тревата, да не пасе трева, да не души, да не лежи в тревата и т.н..... след колко време е безопасно? Например мога да напръскам вечерта след като я затворя в клетката.... Някой ако има челен опит с пръскането на двор, в който се отглежда дворно куче да сподели :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 11:16 AM

Моспилан , или десетки други , просто питаи в агроаптеката , КОНТАКТЕН инсектицид .
Дори кучето да напръскаш ако не е по очите за него е безвреден ...

#39 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 05:11 PM

Wseki препарат си има различно карантинно време , но то става дума ако ядеш плодовете прим. , иначе не е опасно .

Има и дребни странични ефекти , примерно на мойто му поникнаха рога , и сега спря да хапе , но налита да боде .

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни