Dog.bg Форуми : Неприятна ситуация, даже и малко спешна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Неприятна ситуация, даже и малко спешна дом за две кучешки девойки

#41 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 April 2011 - 08:59 PM

Всички сме наясно с реалността. Ако не бяхме, нямаше да има теми за това как се избира стопани, нямаше да се водят толкова дълги разговори с евентуалните осиновители. Щяхме да сме като сре4дностатистическия българин, дал животно на първия обадил се. Много бързо забравихте Аспидов. Или габровците, които осиновяваха животни за кожа :dry: Забравяте реалността на село. Както каза Дикари - там бездомни няма. Защото се отстрелват. Защото никой не го е*е дали това куче има къща в другия край на селото, щом му е накривило калпака на идиота.

Има поляна/поле за тичане - супер. Грижовен стопанин - супер. Но са доста обезпокоителни и допълнителните бонуси - Чупакабра няма начин да разбере дали кучетата са забягнали. Защото няма кой да й се обади. А скитащите кучета се отстрелват. Кучетата няма да получават редовно храна => ако са пуснати ще тръгнат да търсят храна => голяма вероятност да накривят нечий калпак. Ако са вързани, ще погладуват малко. Но пък щом другите кучета са дебели (това между другото е много вероятно в следствие на храненето с хляб, нормална последица) сигурно за храната може да отпадне притеснението. И все пак остава разградения двор и липсата на контрол къде са кучетата. Ако подобни неща ни се нравят, с какво сме по-добри от ловците не Екото, които пускат кучетата където им скимне? С какво сме по-добри от хората, които закарват животното си през 2 села и там го оставят с надеждата да не ги намери?

Да, Стефките бяха застрашени пред блока. Но ако не ме лъже паметта в последно време те не бяха там. Бяха на сигурно място. За какво се намесва вече отминалата опасност?

Надявам се и пожелавам на Стефките да не мърдат далеч от двора, да няма кретени наоколо и да са щастливи. Сега от тях зависи живота им. Там няма кой да ги наглежда.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2011 - 10:06 PM

Всъщност ако трябва да сме честни, реалността е еднаква навсякъде и в града и на село. Не я забравяме, но истинската реалност е, че няма хубав и топъл дом за всички и че не всички имат нужда точно от четири стени.
И в града се стреля по животни, ей го примера две теми по-надолу. И в града умират домашни заради безхаберие, примерите там са в другия раздел. Вариациите по тези теми са много, но всъщност вариантите са малко.
Да, Стефките бяха на хотел, който обаче не можеше да се плаща вечно и в който след месец най-много щяха са едни от най-нещастните кучета.
Аз пак не виждам друг предложен вариант, само отричане и критикуване на намерения, който както се каза вече няколко пъти не е нужно да е окончателен.
Не се заяждам, знам, че понякога най-трудното е да видиш и другата гледна точка, като дори не е нужно да я приемаш, но да се критикува на общи основания не помага на никого.

#43 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2011 - 10:46 PM

#44 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 12 April 2011 - 08:51 AM

Показване на мнениетоblueocean, в 11 April 2011 - 08:59 PM, написа:

Чупакабра няма начин да разбере дали кучетата са забягнали. Защото няма кой да й се обади.

И как го решихте точно това? Все пак дори и на село има телефони. Мобилни. Даже и човека да не иска да се "набутва" като звъни, все ще се намери кой да му звънне.

Кучетата няма да получават редовно храна => ако са пуснати ще тръгнат да търсят храна => голяма вероятност да накривят нечий калпак.

Защо смятате, че кучетата априори няма да бъдат хранени? Нека си правим заключения след наличието на факти.

Да, Стефките бяха застрашени пред блока. Но ако не ме лъже паметта в последно време те не бяха там. Бяха на сигурно място. За какво се намесва вече отминалата опасност?

Стефките бяха закарани в хотела СЛЕД като се появи въпросния кандидат осиновител, докато изчакат своето заминаване.

Не ме разбирайте погрешно, нито адвокатствам на Chupacabra, нито пък се заяждам с някого. Просто не е редно да се лепят етикети. Възможно е да сте прави. Дано да не сте.
Както вече казах, гаранции няма. Ако ще и с ДАНС да проучите даден кандидат осиновител, пак може да стане издънката. Понякога наистинатрябва да се осланяме повече и на интуицията и късмета.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#45 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2011 - 09:16 AM

И аз се надявам да не съм права. А "решенията" ми са точно това, което е казала Чупакабра за мястото. Прочетете отново.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   zahoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2011 - 12:48 PM

zahoo, ще приема молбата ти, когато модераторите махнат името ти от черния списък, в следствие на твоите усилия да докажеш, че си надежден, сериозен и незлоупотребяващ осиновител :).
[/quote]
А ти можеш ли да докажеш обратното >>> защото твоето име трябва да е там - на първо място !

#47 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2011 - 01:26 PM

Хей, Захуу! Защо се заяждаш? Тя за момента е намерила най-доброто за 2-те кучета! Не ги е отминала! Пише за тях, търси всякакви начини да ги спаси и да им намери по-добро място за живеене! За момента те са там, освен че тя звъни за сега всеки ден да пита как са и какво правят, как са се адаптирали, също така организираме и пътуване до там - да им занесем вкусни подаръци и им се порадваме! И може на баш - собственика да не му дреме за тях, но има там едно момче, което обича животните и със сигурност ще се грижи за тях! Тя е направила преценка - дали да ги остави там или да ги върне в хотела и да чака може би с месеци някой да ги хареса, а през това време да се моли тук някой да пусне някоя трохичка за тях, за да се плати сметката им, която за 1 месец ще е над 400лв!
Ти лично да си спасил куче от улицата? Да си се опитал да му намериш дом? А ако имаш по-добро решение за тях - давай, казвай! Още утре ги взимаме от там и ще ги закараме на по- хубаво! Това е най-лесно да се направи! Или пък ако поемеш издръжката за 1 месец - пак ще ги върнем на сигурното място!

#48 Потребителят е офлайн   zahoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2011 - 02:03 PM

Показване на мнениетоcarrie, в 12 April 2011 - 01:26 PM, написа:

Хей, Захуу! Защо се заяждаш? Тя за момента е намерила най-доброто за 2-те кучета! Не ги е отминала! Пише за тях, търси всякакви начини да ги спаси и да им намери по-добро място за живеене! За момента те са там, освен че тя звъни за сега всеки ден да пита как са и какво правят, как са се адаптирали, също така организираме и пътуване до там - да им занесем вкусни подаръци и им се порадваме! И може на баш - собственика да не му дреме за тях, но има там едно момче, което обича животните и със сигурност ще се грижи за тях! Тя е направила преценка - дали да ги остави там или да ги върне в хотела и да чака може би с месеци някой да ги хареса, а през това време да се моли тук някой да пусне някоя трохичка за тях, за да се плати сметката им, която за 1 месец ще е над 400лв!
Ти лично да си спасил куче от улицата? Да си се опитал да му намериш дом? А ако имаш по-добро решение за тях - давай, казвай! Още утре ги взимаме от там и ще ги закараме на по- хубаво! Това е най-лесно да се направи! Или пък ако поемеш издръжката за 1 месец - пак ще ги върнем на сигурното място!

Аз съм спасил досега единствено две котета от улицата, едното кастрирах и двете си ги гледам у нас от около година !!! А тая патка ме обявила за "лош осиновител" само защото съм пращал мейли на хората - че какво лошо има в това ? Когато искаш да си вземеш животно ! Лятото мисля да си взема и куче, сигурно пак ще пиша мейли - това е цялата работа ! Пълна простачка е тая !!!

#49 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 12 April 2011 - 04:23 PM

Показване на мнениетоzahoo, в 12 April 2011 - 02:03 PM, написа:

Аз съм спасил досега единствено две котета от улицата, едното кастрирах и двете си ги гледам у нас от около година !!! А тая патка ме обявила за "лош осиновител" само защото съм пращал мейли на хората - че какво лошо има в това ? Когато искаш да си вземеш животно ! Лятото мисля да си взема и куче, сигурно пак ще пиша мейли - това е цялата работа ! Пълна простачка е тая !!!

Имаш право да се докажеш като подходящ осиновител. Такива се търсят под дърво и камък.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#50 Потребителят е офлайн   zahoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2011 - 04:31 PM

Нямам желание вече нищо да доказвам на никой, най-малкото на тая мърла !!! Дори вече доста сериозно се замислям дали има смисъл да правя добро въобще и да си взимам куче от приют, вместо породисто !

#51 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2011 - 04:43 PM

Показване на мнениетоzahoo, в 12 April 2011 - 04:31 PM, написа:

Нямам желание вече нищо да доказвам на никой, най-малкото на тая мърла !!! Дори вече доста сериозно се замислям дали има смисъл да правя добро въобще и да си взимам куче от приют, вместо породисто !

Защо не започнеш да си мериш приказките.
Иначе най-добре не си вземай куче изобщо, ако и на него ще му говориш така най-малкото.

П.П. Не знам как стои въпросът, но дали не е уместно да се намеси и модератор, все пак си говорим за откровени обиди тук.

#52 Потребителят е офлайн   zahoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2011 - 04:46 PM

Ами няма да ги меря, щото аз съм тоя дето е обиден ! И това няма нищо общо с кучетата !!! И пак ще повторя - ТАЯ ЗА МЕН Е ПЪЛНА ПРОСТАКЕСА !!!

#53 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2011 - 04:49 PM

Според създалата се ситуация, според мен Chupacabra е действала добронамерено и не безотговорно! Въпреки, че на пръв поглед условията не са особено идеални, това че има контрол (получава снимки, видео, има контакт) над кучинките й позволява да ги вземе, ако не ги гледат добре или има някаква опасност за тях!

Колкото до zahoo - обидите са забранени и се нарушават правилата на форума, както и добрия тон! Информирах модератор!

#54 Потребителят е офлайн   zahoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2011 - 04:53 PM

Забранено е да обявищш някой за Лош осиновител без да е такъв нали ? От там да почнем !!!

#55 Потребителят е офлайн   cvety99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2011 - 06:06 PM

zahoo с думите си само доказваш, че Chupacabra е била права като те е обявила за ненадежден осиновител.
В компютърната комуникация се съди за другите, чрез начина им на писане, на изразяване и др. Ние няма как да те познаваме и не си помагаш като ръсиш обиди.
И аз мисля, че трябва да се намеси модератор.

#56 Потребителят е офлайн   zahoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2011 - 06:09 PM

Все още не виждам основание да съм смятан за такъв !!! Така ще се изразявам от тук насетне за тая патка, защото достатъчно си търпях :mg_062:

Имаш си вече предупреждение - едно от 10 възможни.
мод

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни