Родезийски Риджбек
Публикувано: 23 March 2010 - 02:51 PM

Доброто е заразно!
Публикувано: 23 March 2010 - 08:42 PM
всичко свърши добре.Надявам се Ян да преодолее уплахата,защото сега е много уплашен и не иска да излиза.Лапичките му са протрити,горкият колко ли е тичал и се е лутал.Ще го глезим много ,много, само да се оправи.
Благодаря на всички за подкрепата.Поздрави от Валя Георгиева!
Публикувано: 24 March 2010 - 12:06 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 24 March 2010 - 01:21 PM
Това, което Деси казва за преодоляването на стреса, пак по моя опит, е много свързано и с вашия стрес и реакция, така че когато Ян е объркан и уплашен, даже да идва да се гуши в краката ви, не трябва да се псреща с никакво внимание - държите се спокойно и нормално и продължавате нататък.Не става дума да го тормозите и нарочно да го въвирате във всякакви стресиращи ситуации, а само той да разбере, че вие не реагирате с уплах и объркване, а следователно и останалите от глутницата нямат повод за притеснение.
Аз примерно (това чак е комично) като малка съм плашена от куче, заради което съм заеквала няколко години, и то доста тежко. И досега изпитвам някакъв атавистичен страх от непознато куче, особено ако прояви и най-малка агресия. Оказа се, че неволно съм предавала този стрес на Бела, която пък тръгва да "ме пази" и когато съумях да го контролирам, голяма чест от проблемите изчезнаха.
Свързани сме като скачени съдове с кучетата :)
ПП Мисля си,че след това преживяване Ян ще е хубаво в спокойна и позната обстановка да се среща с най-различни хора, понеже не може да сте сигурни, че по време на странстванията му всички човешки същества са били непременно мили с него...да не реши, че "всички са маскари" :)

Доброто е заразно!
Публикувано: 27 March 2010 - 09:52 PM
Прикачени снимки

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 28 March 2010 - 01:20 PM

Публикувано: 28 March 2010 - 03:59 PM

Публикувано: 04 April 2010 - 01:44 PM
Преди два дена видях Ян и бях очарована от него.Голям сладур е ;) Аа вчера видях обявата че той е изгубен.Това ме стресна,защото се замислих че няма и едно денонощие и той вече е изгубен.Ведната снимах обявата и снощи щях да пиша,че е изгубен но с радост видях че това е било преди време и вече е намерен.Имам една препоръка за стопаните..следващия път когато се разхождате покрай местата на които сте сложили обяви направете си труда да ги махнете :) Не че от кой знае какво значение,но мисля че ще е добре да се направи ;) Бих се погрижила днеска да махна тази която видях,но все пак не искам да правя това без разрешението на стопаните :)

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 26 April 2010 - 02:10 PM
Това е кучето, което представи породата на двата САСІВ-а в Асеновград. Много се радвам, че хората, които присъстваха там успяха да видят тази прелест, защото куче от такава класа създава много почитатели на породата.
Разбира се, получи съответните оценки и титли без проблем, а през първият ден съдията Борис Баич оцени подобаващо достойнствата му и му присъди BOG-а (победител на групата), при това без колебания. А се оказа, че този съдия е специалист в ловните породи, т.е. точно 6,7 и 8 група, та от гледна точка на "познаването на породата" - няма притеснение - познава я и то много добре, особено като прочетох описанието в оценителния лист съм съвсем сигурна. Освен това в Словения имат много класни риджбеци и е ясно, че е виждал повече от 3 в живота си.
Мразя да говоря за съдии и съдийство, защото считам работата им за достатъчно отговорна. След тези изложби,обаче,ми е ясно едно нещо.
Уважаеми колеги, притежатели и любители на тази прекрасна порода, ще мине мноооого време докато се появят достатъчно български съдии, знаещи и разбиращи какво е родезийски риджбек и успяващи да разпознаят класата на представяното куче и начина на неговото експониране. След тези изложби ми се струва нелепо да си говорим за ринг-дресура, а за VІ-та група пък .... без коментар. Тези, които смятат да се впуснат в изложбеното поприще с тази порода да се автосугестират и да се подготвят психологически, че ще наблюдават с недоумение лични пристрастия, обвързаности, а понякога и безпомощност да се обосноват определени абсурдни решения.Усмихвайте се и се отнасяйте снизходително към такива проявления! Имате прекрасни кучета и тези, които могат и знаят ще го оценят. Не се отказвайте от изложбите! Съдиите не са единствените, които гледат кучето ви и които разбират.
И за да не се обясняваме повече ви предлагам да се насладите на това същество чрез снимки.

Публикувано: 26 April 2010 - 02:15 PM

Вход

Горе
Цитиране +