Dog.bg Форуми : Родезийски Риджбек

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родезийски Риджбек

#1211 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 September 2012 - 04:56 PM

Да, има такива хора, които парадират с всяка своя покупка, вкл. и куче. Ето, например, обява за малки бернерчета, в която се споменава за колко евро били купени майката и бащата. Не познавам предлагащия ги, не съм засичала родителите по изложби- но ето хора, които без да са вътре в кучкарлъка си мислят, че като са дали крупна сума за куче, то е по-специално, или пък по този начин се надяват да привлекат клиенти.
Аз, пък съм се нагледала на мутанти, които произлизат от някакви си там връзки. Даже имаше случай с куче, закупено от Швейцария, на което в паспорта му пише, че е кръстоска с бернер, но понеже те били дали еди колко си франка, и понеже то произлизало от родината на породата- трябва да има малки с тяхната неродословна женска и никой нищо не може да им каже.
Така че, MSG, "мърша" има навсякъде. Поведението на хората не е свързано с това дали имат родословно куче, или не. Манталитет, както сте написали.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#1212 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 September 2012 - 06:10 PM

Показване на мнениетоMSG, в 06 September 2012 - 04:20 PM, написа:

Защото не го налагам на никого и не изисквам останалите да се съобразяват с мнението ми.

Не знам дали сте обръщали внимание, но селекцията и породното развъждане (в това число и на кучета) са постигнали резултати точно защото са наложили изисквания и правила. В този смисъл това, за което говоря не е просто "мнение" , а дали някой ще се съобрази с него зависи от това доколко разбира за какво точно става дума и че проблема не се ограничава в простичкото "пускане" на кучето да роди или да заплоди. :rc_036:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1213 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2012 - 06:25 PM

Цитат

Всъщност съм се нагледал и на мутанти, които произлизат от именити развъдници.

Много Ви моля, бъдете по конкретни в такъв тип изказвания. По такъв начин слагате "именити развъдници" под общ знаменател, което не е коректно. От кои развъдници? И в какво се проявяват дефектите им ? :wb_052: :rc_036: Тези които нямат възможност за един отскок до Южния парк за справка :dh_188: , но също много се интересуват :beer: :rc_036:

Typical ridgeback :ab_041:

Прикачена снимка

Прикачена снимка
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#1214 Потребителят е офлайн   mushr Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2012 - 06:40 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаЗдравейте. От няколко дни сме собственици на ето това кученце. Прилича много на риджбек, но ме притеснява, че цветът бие повече на сиво и бледо кафяво. Родителите сме ги виждали само на снимка, а и кученцето така го избрахме. Ние сме от София, а кучилото от Твърдица.Кученцето няма родословие и като навърши година ще го кастрираме /поне за такава възраст ни посъветваха от "Син кръст"/. Кученцето на последната снимка е нашето/това което няма бяло на лапите/.

#1215 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 September 2012 - 09:36 PM

Добре дошли в темата !
Лично аз приветствам решението Ви ! Не говорим за екстериора на кучето, дори не говорим за родословие или подобни неща. На практика Вие нямате представа каква е предисторията на кучето и дали има някакви наследствени обременености. Затова считам решението Ви за кастрация за разумно и правилно. Има толкова много дейности, които да вършите заедно с кучето. Има толкова много моменти, в които то ще ви донесе удовлетворение и радост от присъствието и съпричастността си. В този смисъл дали ще остави поколение далеч не е най-важното, да не кажа, че с оглед на ситуацията е лишено от основателност. Щом е мъжко наистина е добре да изчакате докато навърши година. Женските кучета могат да се кастрират и по-рано, но при мъжките има известна зависимост от развитието на отделителната система. Предполагам, че докторите са Ви обяснили.

п.п. - Имате ли представа откъде са родителите или поне имена казаха ли Ви? Интересувам се, защото преди няколко часа ми съобщиха за ново кучило риджбеци с генетична обремененост. Говоря за специфичното заболяване при риджбеците, наречено дермоиден синус. Въпреки, че собственикът на мъжкото куче е бил наясно, че не бива любимеца му да се допуска да създава поколение заради заболяването си, не се е съобразил и сега има цяло кучило от него. Мисля, че в началото на годината се занимавахме в една тема, в друг раздел с този въпрос, но явно няма как да се ограничи човешката глупост и безсмислено твърдоглавие. Да ни е честито на всички ! Сега нека пак някой да ми каже, че съм груба, брутална и всичко останало като поддържам кастрацията. :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1216 Потребителят е офлайн   mushr Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2012 - 07:03 PM

Здравейте. Имам общи понятия какво предствлява дермоиден синус и когато взехме кученцето с напипване се опитах да проверя дали има симптомите на заболяването. За сега и за наша радост на този етап не ги установихме. Иначе това е обявата за кученцето - http://obiavi.grad.b..._риджбек, http://obiavi.grad.b...риджбек. По думите на собственика, баща му е ветеринарен техник и разбира от отглеждането на кучета/ използват ги за лов/. И още нещо ми каза, макар, че звучи като виц - бащата бил от от родословието на риджбеците на Поли Пантев. Като информация само това знам за кученцето.

#1217 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 September 2012 - 10:02 PM

Показване на мнениетоmushr, в 27 September 2012 - 07:03 PM, написа:

И още нещо ми каза, макар, че звучи като виц - бащата бил от от родословието на риджбеците на Поли Пантев. Като информация само това знам за кученцето.

:md_064: Това ми е любимата част. Или е от "родословните" риджбеци на Поли Пантев или от тези на Богомил Бонев. Вероятно се предполага, че това е някаква реклама. Не ми се коментира доколко такива кучета съществуват или ако съществуват доколко са от развъдници, че и от Южна Африка. Просто няма смисъл да го дискутираме. Радвам се, че имате отношение към породата. Вярвам, че ще проявите необходимата отговорност да не развъждате кучето и силно вярвам, че това няма да Ви попречи да му се радвате много и то да участва в живота Ви по неповторим начин! Поствайте снимки на разбойника и се чувствайте добре дошъл тук!
User's Signature

#1218 Потребителят е офлайн   mushr Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2012 - 06:44 PM

Няма проблем. С едно уточнение - не е разбойник, а госпожица.

#1219 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 September 2012 - 11:05 PM

Показване на мнениетоmushr, в 28 September 2012 - 06:44 PM, написа:

Няма проблем. С едно уточнение - не е разбойник, а госпожица.

Упс ! Извинете ! :r_181: Не знам защо реших, че е момче.... няма значение. Да е живо и здраво ! Ще му се радваме заедно ! :beer:
User's Signature

#1220 Потребителят е офлайн   mushr Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2012 - 04:20 PM

Прикачена снимка

#1221 Потребителят е офлайн   mushr Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2012 - 04:34 PM

Кийра на 80 дни.:))Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#1222 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 October 2012 - 09:07 AM

Кийра е много сладка и се надявам взаимно да се радвате дълго време!!
User's Signature

#1223 Потребителят е офлайн   IVANSKYY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2012 - 02:53 PM

Здрасти на всички .. пускайте снимки бе хора.. да се радваме :af_089: :db_046: Сега аз ще пусна някое друго фото на Athena In Brown :dog:
Чакам снимкииии ... :tb_195:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1224 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2012 - 09:07 PM

Знаете ли в Плевен дали има риджбеци? Преди около месец срещнахме един по пътя към лозето на ЛВТ. Женски, но не си спомням името и(мисля, че беше нещо от рода на Тара или Лара, но не съм много сигурна). Направи ми впечатление, че стопанина и каза, че е още малка, а ми се стори супер спокойно куче.
User's Signature

Качена снимка

#1225 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2012 - 10:02 PM

На 17.10.2012 в кв. Драгалевци, София, изчезна нашия Рио.

Продължаваме да го търсим!
Моля ви, в който и район на София да живеете, оглеждайте се за такова куче!!!! Възможно е да не се намира и в София вече!!!
Много е характерен на външен вид, не мисля, че има толкова много такива кучета в София, а най-вероятно още по-малко извън София!

Кучето е високо, слабо, но много добре развито физически, с много добре развити мускули.
Има бяло петно на гърдите и муцуната му тъмна, има ридж на гърба. Имаше нашийник на врата си. Микрочипиран.

Ако мислите, че може да сте го видели, моля, пишете ми на ЛС.

Предлагаме добро възнаграждение при достоверна информация, която ще помогне за намирането на кучето!

П.П. Прикачам файл с обявата, в който има и снимка на кучето. За съжаление не разполагам с друг формат на снимката.

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#1226 Потребителят е офлайн   Ara In Brown Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 December 2012 - 10:59 AM

Прикачена снимка малко да съживим темата
Ара на година и девет месеца

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1227 Потребителят е офлайн   Ilvy Икона

Публикувано: 19 January 2013 - 11:17 AM

Принцеса Asali Bomani Kamaria - на 7,5 месеца

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1228 Потребителят е офлайн   mushr Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2013 - 12:47 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимкаКийра вече на 6 месеца:

#1229 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 May 2013 - 11:36 AM

G-кучило на развъдник "Di Serapeum"

Прикачена снимка
User's Signature

#1230 Потребителят е офлайн   Hellix Икона

Публикувано: 20 June 2013 - 05:26 PM

Здравейте!
Кучето ми е на 10 месеца, породата му е Родезийски Риджбек. Днес открих някакви ранички с люспички. Като се махне люспичката остава, зачервена и леко подута, кожа и изглежда като човешка рана. Махнал съм му каишката, защото реших, че може от нея да се е разранило мястото. Кучето ми не се чеше на местата, където са раничките. Какво може да му е и какво мога да направя?
Ето снимки:

Качена снимка
Качена снимка

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема