Най-после реших де се регистрирам и аз. От доста години съм фен на риджбеците. Много исках да имам тай риджбик, и да отглеждам тази порода куче, но уви. След като не намерих в България да се продава родословен тай реших да отглеждам родезийски риджбек. Следях редовно обявите за продажба и през 2014 година си купих два женски риджбека /БЕТА и БАЙРА/. При покупката ми дадоха документи за родословие. Майка им се казва Атина, а бащата им Бонго. Та въпроса ми е дали закупените две кучета са наистина родословни?
След като купих двете сладурани реших да се включа в БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ РОДЕЗИЙСКИ РИДЖБЕК. Намерих телефона на председателя на клуба и му се обадих с желание да стана член. Обясних от къде съм купил кучетата и че притежавам документи за родословие. В родословието е вписано името на човека, от когото съм закупил кучетата и искам да променя това обстоятелство. Отношението меко казано бе ПРЕНЕБРЕЖИТЕЛНО и ми подсказа, че не съм добре дошъл в клуба, макар и да имам намерение да развъждам породата.
Тази година заплодих Бета, като таткото е от Варна. Сега притежавам осем изключително красиви бебета на 23 дена макар и да не могат да докажат, че са от СОЙ т.е. с родословие.

Вход

Горе
Цитиране +