Родезийски Риджбек
Публикувано: 05 October 2006 - 07:31 AM
Публикувано: 05 October 2006 - 08:01 AM
Прикачени файлове
-
Redjo_1.jpg (85.29K)
Брой сваляния: 318

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 05 October 2006 - 08:45 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 05 October 2006 - 10:06 AM
Деси, но в Стара Загора не поставят степен на дисплазия по класификацията на FCI или поне така разбрах. Какво би означавало "добре": А1, А2 или В1?
Изобщо не поставям под съмнение професионализма, а чисто организационно как точно ще ми послужи подобна оценка?
По-скоро за мен проблемът е да се направи качествена снимка с добра техника и позициониране на кучето. Доколкото знам, в Син кръст рентгенът е съвсем нов. След това тази снимка може да се изпраща за разчитане на много места, стига да отговаря на изискванията.
Нещо, което ми прозвуча куриозно: Една и съща снимка за ТБ на Caesar van de Jack Bulls Hoeve е разчетена в 3 държави (по спомени Холандия, Германия и Австрия) където са поставени 3 различини степени: B1, A2 и А1 по реда на изреждането. Това показва, че дори в Европа стандартите се различават.
Публикувано: 05 October 2006 - 06:43 PM
Публикувано: 11 October 2006 - 02:54 PM
Публикувано: 14 October 2006 - 11:20 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 20 October 2006 - 03:20 PM
Но виж каква е практическата страна на въпроса:
Поголовието е малобройно. Няма избор за връзка. Надявам се вие да го промените.
През лятото ми се обадиха хора за връзка. Била 11 ден разгонена и те се сещат сега да търсят партньор? Измънках: ми то аз бруцелоза не съм правила, HD, ED, OCD не съм правила ... Търча за бруцелоза, в кабинета викат за кви бързи тестове бълнуваш, ходи за кръвна проба и чакай седмица. Хората отсреща казват нищо бе, всичко ще е наред. Аз викам дайте да видим родословията. Ама отговорника по развъдна дейност няма да е тука още 2 месеца ... Ами, сядам да гледам. Получава се инбрийдинг 2х4. То мой Реджо има аналогичен. Добре, аз ли да взема решението това за тези 2 конкретни кучета допустимо ли е?
Пълна каша.
Слава богу, връзка не направихме. А друг би ли направил?
И все си оставам с тайната мисъл, че те са направили друга връзка, където не са им създали впечатлението, че нещата са толкова сложни. Дано да не съм права.
Публикувано: 30 October 2006 - 09:20 AM
Да ви кажа честно, въобще не ме вълнува въпроса за групата. Дори не съм очаквала да се случи нещо по-различно. Радвам се, че съдия, който е бил на специалка на РР в Холандия, ми каза, че кучетата ни са отлични.

Публикувано: 04 November 2006 - 10:49 AM

Публикувано: 04 November 2006 - 10:57 AM
Прикачени файлове
-
thumb.jpg (3K)
Брой сваляния: 325

Публикувано: 04 November 2006 - 10:58 AM
Прикачени файлове
-
thumbbig.jpg (27.93K)
Брой сваляния: 309

Публикувано: 08 November 2006 - 12:59 AM

Публикувано: 10 November 2006 - 11:24 PM
ICH. TINA TRADING NELSON (Rus) - V1 CAC CACIB BOB - производител е Е.Марьяновская, а собственик - Любовь Голдберг
ICH. HASANI OF KA-UL-LI'S RIDGES - V2 r. CAC, r. CACIB - производител е Ulrike Lichtenauer, р-к "OF KA-UL-LI'S RIDGES" в Австрия (от същия развъдник е бащата на Боно и Айра) , а собственик - MUDr. Drahomira Konecna (Чехия)
Най-красиво женско куче - MAVUNGUELA'S VUANA - V1 CAC CACIB - производител е Susanne UBL, р-к "MAVUNGUELA'S" в Австрия.

Публикувано: 14 December 2006 - 03:10 PM

От тук може да се свалят сканирани извадки от илюстрирания стандарт с коментари:
http://s82.photobuck...245/wolwekraal/
Публикувано: 14 December 2006 - 08:36 PM
mil_ моите специални поздравления и адмирации за труда, който полагаш в това отношение. bravoS

Публикувано: 15 December 2006 - 12:21 AM
Rhodesian Ridgeback
Прикачени файлове
-
DSC_0491.jpg (25.46K)
Брой сваляния: 330
Публикувано: 27 December 2006 - 12:52 PM
Публикувано: 27 December 2006 - 02:50 PM
Малко за риджбека в България:
За съжаление не можем да се похвалим с добро ниво на развитие на породата, въпреки, че сме пионери в региона. Развъжда се предимно от хора на съседски принцип, клубът е почти бездеен. В резултат на това имаме масово случаен инбрийдинг и затвърдени екстериорни недостатъци - най-често розовидни или летящи уши, подвес на шията, плоско стъпало.
Рядко се следи за наследствени заболявания, не се подбират връзките, изборът е силно ограничен. Бързам да кажа, че не са ми известни някакви често срещащи се заболявания в нашата линия, напротив, можем да се похвалим с добро здраве. Но екстериорно кучетата са разнотипни, женските са като тенденция дребни, дори нетипични.
Единственият известен ми развъдник е Серапеум от Пловдив, DessyD и nikola ще дадат повече информация. Тази година те внесоха нови попълнения на европейско ниво.
В целия балкански регион породата е слабо развита.
Горещо ви препоръчвам да внесете кученце. Най-близките ми познати развъдници са:
http://www.wawakakennels.com/ - Сърбия. Това е млад развъдник с едно произведено досега кучило, отново Деси може да разкаже повече.
Най-близката държава, където има традиции в развъждането на родезийски риджбек е Хърватия. Препоръчвам този сайт: http://www.ayaba-rid...k.com/index.php
Техни кучета бяха тук на пролетния CACIB София, има снимки по-назад в темата.
Ако все пак решите да вземете кученце от България ще поразпитам за кучила и планирани връзки.

Вход

Горе
Цитиране +