Dog.bg Форуми : Родезийски Риджбек

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родезийски Риджбек

#231 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 October 2006 - 07:31 AM

Аз обаче да уточня, в Син кръст имат уреда за определяне на стпента, но нямат право да издават европейски лицензиран сертификат. Тоест те ще кажат степен А2 например и толкова. Никой в България все още няма това право. Най-близкото място на което можете да получите сертификат е Белград, при д-р Новак и сертификата плюс снимката излиза към 100 евра.

#232 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2006 - 08:01 AM

Една сним4ица на Реджо super best

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Redjo_1.jpg (85.29K)
    Брой сваляния: 318

User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#233 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 October 2006 - 08:45 AM

iglika, когато миналата година се занимавах с този проблем и аз търсех лицензирана клиника или кабинет. Тогава от австрийския клуб на РР ми отговориха, че такъв лиценз няма. Достатъчно било кабинета или доктора да разполагат с необходимите технически средства и снимката да е разчетена от рентгенолог. Попитахме ги дали важи разчитане от университетска клиника, като визирахме конкретно Стара Загора и те ни отговориха, че няма проблем, след като това е специализирано заведение за ветеринарна медицина. Логично е, че там ще имат достатъчно квалифицирани специалисти. Просто този специалист трябва да сложи печата на клиниката и да попълни резултатите, а след това да се подпише. За колегите в другите клубове това е достатъчно, защото никой не оспорва мнението на колегите си. Между другото, нашия университет в Стара Загора е доста известен и хората в чужбина се доверяват на становищата, изказани от негови специалисти.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#234 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2006 - 10:06 AM

Благодаря за снимката, bonboni b)
Деси, но в Стара Загора не поставят степен на дисплазия по класификацията на FCI или поне така разбрах. Какво би означавало "добре": А1, А2 или В1?
Изобщо не поставям под съмнение професионализма, а чисто организационно как точно ще ми послужи подобна оценка?
По-скоро за мен проблемът е да се направи качествена снимка с добра техника и позициониране на кучето. Доколкото знам, в Син кръст рентгенът е съвсем нов. След това тази снимка може да се изпраща за разчитане на много места, стига да отговаря на изискванията.

Нещо, което ми прозвуча куриозно: Една и съща снимка за ТБ на Caesar van de Jack Bulls Hoeve е разчетена в 3 държави (по спомени Холандия, Германия и Австрия) където са поставени 3 различини степени: B1, A2 и А1 по реда на изреждането. Това показва, че дори в Европа стандартите се различават.

#235 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 06:43 PM

Мил е права. До сега диагнозите бяха добре , зле, лошо, много лошо. С този транспортир в Син кръст ще може да се изчислява степента според европейския стандарт поне приблизително - А, В, С, D и т.н, което си е напредък. Доколкото знам обаче за да вземеш лиценз за издаване на сертификат кандидатстваш в нещо като сдружение на ветеринарни лекари, които се занимават с проблеми на тазобедрената става при кучетата. Като направиш снимка изпращаш копие от нея на поне още двама твои колеги от същото сдружение. Тримата анализирате давате аргументирано мнение за степента на дисплазията. Само нещата, които съвпадат и при трите мнения се отразяват в сертификата и се смятат за верни. Ако снимката е спорна се прави нова и се анализира по същия начин.

#236 Потребителят е офлайн   nikola Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 02:54 PM

Документ за Тазобедрена дисплазия издава професор Живко Филипов /рентгенолог/ от катедрата по хирургия в Ст.Загора.Документа е с печат по Европеиските стандарти и класификация.За останалите видове дисплазий-лакътна и остеохондроза могат да ви дадат само бележка с написано становище без да е официален документ.За снимката предпочитат да я направят на место,но по предварителна договорка и съдеиствие от страна на лекуващия лекар,може да си направите снимката и другаде.Все пак някой трябва да гарантира,че снимката е на животното на което се издава документа. Това къде и кой ще изследва животните може да определи и самия клуб.След като клуба регламентира как точно ще се работи по вапроса,не би трябвало да е проблем придобития документ да се отразява в родословието.На кучетата на които съм виждал отбелязано в родословието че родителите са изследвани,никаде не пише къде и от кого просто е отбелязано с буква.

#237 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2006 - 03:28 PM

Работата е там, че клубът няма да регламентира.

#238 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 October 2006 - 11:20 PM

Според мен, ако ние, които имаме по-специални желания към породата, а не просто да притежаваме домашен любимец РР, започнем да правим тези изследвания, с времето повечето хора ще ги възприемат като наложителни. Винаги съм поддържала мнението, че хората трябва да се убедят, че нещо е необходимо. За съжаление, за това се иска време и търпение, но пък резултатите са по-добри. Като се замисля в Англия няма приети правила за развъждане под формата на правилник на клуба, но това не им пречи да произвеждат едни от най-качествените екземпляри, за която и да е порода. А Крафтс е много по-голямо състезание от европейските или световните първенства на МФК.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#239 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2006 - 03:20 PM

За това няма никакъв спор. Не е толкова трудно да си го направим.
Но виж каква е практическата страна на въпроса:
Поголовието е малобройно. Няма избор за връзка. Надявам се вие да го промените.
През лятото ми се обадиха хора за връзка. Била 11 ден разгонена и те се сещат сега да търсят партньор? Измънках: ми то аз бруцелоза не съм правила, HD, ED, OCD не съм правила ... Търча за бруцелоза, в кабинета викат за кви бързи тестове бълнуваш, ходи за кръвна проба и чакай седмица. Хората отсреща казват нищо бе, всичко ще е наред. Аз викам дайте да видим родословията. Ама отговорника по развъдна дейност няма да е тука още 2 месеца ... Ами, сядам да гледам. Получава се инбрийдинг 2х4. То мой Реджо има аналогичен. Добре, аз ли да взема решението това за тези 2 конкретни кучета допустимо ли е?
Пълна каша.
Слава богу, връзка не направихме. А друг би ли направил?
И все си оставам с тайната мисъл, че те са направили друга връзка, където не са им създали впечатлението, че нещата са толкова сложни. Дано да не съм права.

#240 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 October 2006 - 09:20 AM

mil_ предполагам обаче, че са намерили друг мъжкар. Както знаеш при нас в повечето случаи РР-те се размножават, а не се развъждат за огромно съжаление. Ние с nikola се опитваме да правим селекция ..., но това отнема не само финанси, а и време. По време на изложбите в Пловдив изпитах по-голяма радост не от това, че Боно и Айра станаха млади шампиони, а че съдиите от чужбина се изказаха изключително ласкаво за тях. Бях много щастлива когато казаха, че това са РР модерна линия, такива които се показват в западна Европа. За мен е важно, че ги оцениха за отличен. Новодошлите бебетата, които показахме на САС-а в събота предизвикаха истинско възхищение. В такива моменти си казвам, че все пак усилията, които сме положили - като време, пари, нерви, все пак са си стрували. Като се има пред вид, че по-големите са още в клас млади, силно се надявам и вярвам, че когато съзреят ще се покажат в най-добрата си светлина. А новите попълнения коренно ще променят представата на публиката и на голяма част от нашите съдии за РР. Мисля, че от много отдавна на българска изложба не се бяха появявали 4 риджбека, българско притежание, с такова качество и оценени по този начин.
Да ви кажа честно, въобще не ме вълнува въпроса за групата. Дори не съм очаквала да се случи нещо по-различно. Радвам се, че съдия, който е бил на специалка на РР в Холандия, ми каза, че кучетата ни са отлични.
User's Signature

#241 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 November 2006 - 10:49 AM

Опитах се да прикача снимка, но е доста голяма и не се получи.
User's Signature

#242 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 November 2006 - 10:57 AM

затова - само снимки от сайта.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  thumb.jpg (3K)
    Брой сваляния: 325

User's Signature

#243 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 November 2006 - 10:58 AM

d)

Прикачени файлове

User's Signature

#244 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 November 2006 - 12:59 AM

На последния САСІВ в Белград - 5 ноември, майката на новите родезийски риджбеци WAKA AYABA спечели САС, САСІВ и ВОВ.
User's Signature

#245 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 November 2006 - 11:24 PM

Новият световен шампион при родезийските риджбеци е:

ICH. TINA TRADING NELSON (Rus) - V1 CAC CACIB BOB - производител е Е.Марьяновская, а собственик - Любовь Голдберг

ICH. HASANI OF KA-UL-LI'S RIDGES - V2 r. CAC, r. CACIB - производител е Ulrike Lichtenauer, р-к "OF KA-UL-LI'S RIDGES" в Австрия (от същия развъдник е бащата на Боно и Айра) , а собственик - MUDr. Drahomira Konecna (Чехия)

Най-красиво женско куче - MAVUNGUELA'S VUANA - V1 CAC CACIB - производител е Susanne UBL, р-к "MAVUNGUELA'S" в Австрия.
User's Signature

#246 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2006 - 03:10 PM

Откога търся това!
Качена снимка

От тук може да се свалят сканирани извадки от илюстрирания стандарт с коментари:
http://s82.photobuck...245/wolwekraal/

#247 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 December 2006 - 08:36 PM

Супер mil_ ! Много е полезно. Преди 4 години мои приятели от Хърватска (AYABA kennel) ми направиха копие на стандарта на РР в италианксия клуб. Най-хубавото беше, че имаше достатъчно илюстрации за да може човек да види конкретни положения и възможности. Тогава много се бях зарибила по всичко, което излизаше за РР, но така и не си направих труда да ги превеждам защото си ги ползвах директно на езика. За съжаление, все още сме малко почитателите на тази порода!
mil_ моите специални поздравления и адмирации за труда, който полагаш в това отношение. bravoS
User's Signature

#248 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 15 December 2006 - 12:21 AM

1 /place S (F) 14397 HABIBA Malozi, Tuija Miettinen, Finlandia
Rhodesian Ridgeback

Прикачени файлове

#249 Потребителят е офлайн   naydenivanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2006 - 12:52 PM

Здравейте. Бих искал да помоля за повече информация за развъдници или породисти кучета, от които човек може да се сдобие с кутре от тази порода. Търся си порода куче, което обича активен начин на живот, а също така се справя добре и в планината, защото през уикенда често ходя на походи, но не като ловно, а по скоро като гард и спътник. Също така да бъде интелегентно и с характер. От това което прочетох останах с впечатлението че риджбекът съчетава тези качества. Благодаря предварително за вниманието.

#250 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 December 2006 - 02:50 PM

Здравейте, чудесен избор!
Малко за риджбека в България:
За съжаление не можем да се похвалим с добро ниво на развитие на породата, въпреки, че сме пионери в региона. Развъжда се предимно от хора на съседски принцип, клубът е почти бездеен. В резултат на това имаме масово случаен инбрийдинг и затвърдени екстериорни недостатъци - най-често розовидни или летящи уши, подвес на шията, плоско стъпало.
Рядко се следи за наследствени заболявания, не се подбират връзките, изборът е силно ограничен. Бързам да кажа, че не са ми известни някакви често срещащи се заболявания в нашата линия, напротив, можем да се похвалим с добро здраве. Но екстериорно кучетата са разнотипни, женските са като тенденция дребни, дори нетипични.
Единственият известен ми развъдник е Серапеум от Пловдив, DessyD и nikola ще дадат повече информация. Тази година те внесоха нови попълнения на европейско ниво.

В целия балкански регион породата е слабо развита.
Горещо ви препоръчвам да внесете кученце. Най-близките ми познати развъдници са:
http://www.wawakakennels.com/ - Сърбия. Това е млад развъдник с едно произведено досега кучило, отново Деси може да разкаже повече.
Най-близката държава, където има традиции в развъждането на родезийски риджбек е Хърватия. Препоръчвам този сайт: http://www.ayaba-rid...k.com/index.php
Техни кучета бяха тук на пролетния CACIB София, има снимки по-назад в темата.

Ако все пак решите да вземете кученце от България ще поразпитам за кучила и планирани връзки.

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни