Dog.bg Форуми : Родезийски Риджбек

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родезийски Риджбек

#581 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 January 2008 - 12:13 AM

Цитат

Дети Вильмы
Астин и Бирма Ред
Лучшая пара выставки-"Евразия1-2007г"
Качена снимка

Толкова са красиви,че нямам думи :yahoo: :yahoo:От скоро влизам във форума на РР,но съм страшно впечатлена от тази порода :yahoo:

Цитат

Моя Вильма(6лет),супруг заснял ее в движении

Още красота.......и пак нямам думи.... :yahoo: :->)
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#582 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 January 2008 - 06:28 AM

Деси, кученцето е мъжко.
Адски съм любопитна да разбера какво мислят в Южноафриканския клуб, но в момента нямам време да ровя.
В американската дискусия прочетох, че при тях по емпирични данни твърдо преобладават хетерозиготните риджбеци, както и при нас. Това е така, защото никога не са се елиминирали хетерозиготните от развъдните програми, а има и нещо друго, което американците намекват - може би хетерозиготните превъзхождат с нещо друго хомозиготните (структура, глава, кой знае какво) и развъдчиците несъзнателно са подбирали тях за развъждане, независимо, че се е случвало някое и друго кученце без ридж. Обаче за момента е много трудно да се определи дали едно куче е хомозиготно и това може да стане само чрез дълга развъдна история, виж, за хетерозиготните е по-лесно. Когато открият ДНК маркер за мутацията на риджа по света това вече ще може да става чрез ДНК тест, а доколкото разбирам са на прага на това откритие.
Ето колко опасно може да е стесняването на генофонда на породата! Добре, че досега не са се справили с елиминирането на безриджието, тогава нещата щяха да са безвъзвратно загубени. Както, междувпрочем, се е случило с цветовете, които са отпаднали от стандарта, това е много дискутирано напоследък също, но е друга тема.

Вилма, а вот нам разумный подход:
Исследование доказало научно, что чем больше мы стремимся елиминировать безриджие, тем больше дермосинуса будет. Нет значения, что дермосинус есть у других породах тоже, он может быть должен и другими генами. Но сейчас неоднозначно ясно, что он обязательно присуствует у собаках с гребнем и все они его носители. Надо ввести в разведению собаках без гребня когда другой партнер хомозиготный.
Это огромнейшая новост, с огромнейшими последствиями.
Вот и нам пример почему так опасно сузжать генофонда породы. Представь себе - если риджбечники успели елиминировать безриджие сейчас ето было бы невозвратимо и мы навсегда были бы обремененными дермосинусом.
К сожалению я долго искала, но пока не нашла переводчика.И пожалуйста, извини моего русского. Я могу учить русского 100 лет, но с падежами, э и мягким знаком не справлюсь  :rolleyes:

Горан, нали? Така се почувствах на времето когато видях за първи път породата в една енциклопедия, а после попаднах на предаване по Animal Planet. Бях потресена как е възможно да съществува толкова красиво куче. Но истинското и безвъзвратно влюбване е когато опознаеш характера им.

#583 Потребителят е офлайн   Vilma Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 02:13 AM

Горан Спасибо :izcherven: значит не зря стараюсь :blink:

mil_,я вас ОТЛИЧНО понимаю :wub:,все о,кей! Спасибо,что вы мне пишите на русском.

#584 Потребителят е офлайн   Boriana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2008 - 10:34 AM

Приятелската игра на пудела Дизел и Рики, син на Реджи и Рита:  :blink:  ;)

#585 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2008 - 08:19 PM

Ихха, здравей, Боряна, радвам се да ви видя.
Разказвай повече, много съм любопитна за новини за всички кутрета.
Рики не е ли момченцето без ридж? Или имаме двама Реджовци и двама Риковци?  ;D

#586 Потребителят е офлайн   Boriana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2008 - 09:05 PM

Да, това е Рики без гребена. Те са "колеги" по градинка за разходка с моя 10-месечен пудел. Снимките са от едно мини-гостуване на Рики, първото му отиване на гости, на което той се държа изключително добре - между двамата цареше пълно разбирателство и желание за доминиране /и още нещо  ;D  ;)/. В резултат на това бяха изпити няколко литра вода от двамата, а по земята имаше разпилени черни фъндъци  :blink:
Ето още малко снимки, дани ти харесат!!

#587 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2008 - 09:24 PM

Знам ги аз тези игри. Има ли младеж за игра луд умора няма  :rolleyes:
Благодаря ти за снимките, Рики не съм го виждала от доста време.

#588 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2008 - 11:30 PM

Цитат

Да, това е Рики без гребена. Те са "колеги" по градинка за разходка с моя 10-месечен пудел. Снимките са от едно мини-гостуване на Рики, първото му отиване на гости, на което той се държа изключително добре - между двамата цареше пълно разбирателство и желание за доминиране /и още нещо  ;D  ;)/. В резултат на това бяха изпити няколко литра вода от двамата, а по земята имаше разпилени черни фъндъци  :blink:
Ето още малко снимки, дани ти харесат!!

Страхотни снимки,тези двамата са много готини :yahoo:.С голямо удоволсвтвие разглеждам снимките :yahoo: :yahoo:.

Цитат

Горан Спасибо  значит не зря стараюсь

[b]Vilma,твои собаки очень,очень красивы!Они ,просто прекрасны! :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#589 Потребителят е офлайн   Vilma Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 11:50 PM

Девочки,у меня новые фотки Ярославля :blink:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#590 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 January 2008 - 12:52 AM

Так замечательной этот город! Ты настоящий фотограф! :blink:
Меня очень нравится такие фотки. :blink:
Vilma, у тебя эсть ли работные риджбеки? Вобщем-то как произходит тестирование екземпляров у вас?

п.п. - надеюсь что мой "болгарский" вариант русского языка для тебя не проблем  ;D ;D ;D
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#591 Потребителят е офлайн   Vilma Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 01:44 PM

DessyD Я вас хорошо читаю,спасибо.
Фотографии НЕ мои,а мего мужа :blink:..он меня радует,а я вас ;)
У меня есть рабочие собаки,НО смотря какие рабочие...
Я НЕодобряю различные притравки(жалко животных,на которые притравливаю собак)
У Вильмы и Брюса-рабочие дипломы ТОЛЬКО по кровяному следу.
Мне интересны охранные качества риджбеков:
Вильма-1степень-ОКД,1степень-Караульная служба
А тестирование ЧЕГО???

#592 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 January 2008 - 05:15 PM

Ой, я сделала ошибка  :rolleyes: - "тестирование" - мы употребляем это слово когда собаки полагают екзамен для что-то, например для рабочие дипломы. А как вы проверяете характер собака - если она пугается или слишком агресивная?
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#593 Потребителят е офлайн   Vilma Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 09:31 PM

Поняла. Этот называется: тестирование поведение собаки
почитайте http://ridgeback-yar.ru/publ/5-1-0-27
В сдачу ОКД(общий курс дрессировки) и КС(Караульная служба),ЗКС(Защитно-караульная служба) ЭТО тоже входит ;)

#594 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 February 2008 - 12:56 AM

Спосибо Vilma, у меня не было много времени прочитать все, большою часть успела. А у нас такие екзамены не произходят. Как сказать, у нас клубная деятельность не так организированна. Будет очень хорошо если более людей читают этот форум. Надеюсь, что с времени значительную часть из притежалетей риджбеков будут заинтересованные о клубной работе. :blink:

Къде ли се изгуби Бела? Не са се обаждали за разходки, а времето в Пловдив е чудесно. Щеше ми се да я видя на живо сладураната!  ;)
User's Signature

#595 Потребителят е офлайн   allroad Икона

Публикувано: 09 March 2008 - 03:29 PM

Здравейте, интересувам се много от тази порода кучета и би ми се искало след известно време да бъда собственик на такова "кутре". Не можах да прочета всички мнения в този подраздел, но ако няма да ви досадя, ще се радвам да ми отговорите на няколко въпроса, за които аз все още нямам отговори:
1. Момче или момиче?
2. Как ще се отрази сравнително малък апартамент на физиката и на психиката на кучето?
3. Откъде и колко ще струва расов екземпляр?
Малко повече данни за мен (не с цел реклама, а само и единствено за обобщение на бъдещата житейска среда на риджбека) - млад съм, все още живея сам, апартамента ми е малък (около 60 м2), работя до късно.
Благодаря предварително!

#596 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 March 2008 - 10:06 PM

Здрасти!!!
Много се радвам, че имаме още един последовател (надявам се).  :yahoo:
Аз, по-скоро, бих те попитала колко време можеш да отделиш на кучето си? Те са кучета, изискващи много интензивна и качествена разходка. Как би се справил с такъв проблем. Първоначалния период от около година и половина - две е доста напрегнат. Надявам се това да не те обезкуражава, защото са изключителни кучета - повярвай ми НЯМА ДРУГИ КАТО ТЯХ. Точно вчера обсъждах тази тема с патрньора ми в развъдника. Коментирах една проява на най-старата ми кучка и заключението ми беше, че дори на 100 години да стане пак ще успее да ми покаже колко малко знам за тази порода и колко забележителни кучета са родезийските риджбеци. В такива случаи много обичам да казвам нещо, което прочетох в един сайт и сякаш изрази цялото ми отношение към тези прекрасни създания - РИДЖБЕКЪТ НЕ Е ПРОСТО ЛЮБОВ, ТОВА Е СТРАСТ! :palec:
User's Signature

#597 Потребителят е офлайн   allroad Икона

Публикувано: 10 March 2008 - 09:44 PM

Здравей DessyD,
не знам колко е санитарния минимум за една сутрешна и една вечерна разходка, но повече от половин час на "сесия" едва ли бих могъл да отделя. В почивните дни съм по-свободен и малките излети не са проблем. Но през деня не знам дали бих могъл да оставя малчугана сам вкъщи (започнах май да разказвам за неродения Петко...). Благодаря за приветствието и ще чакам и още отзиви. Поздрави

#598 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2008 - 05:46 PM

Цитат

. Но през деня не знам дали бих могъл да оставя малчугана сам вкъщи (започнах май да разказвам за неродения Петко...). Благодаря за приветствието и ще чакам и още отзиви. Поздрави

;D ;D ;D То така се започва с "нероден Петко". Наистина не е добра идея да се оставя кучето само когато е все още бебе и малчуган. Постепенно свикват, но... поне до около 8-9 месеца ... контактът с него трябва да е много близък и редовен. После пък идва серията "юноша съм аз прекрасен и направо съм опасен"... трудно е, но човек може да се  справи ако е достатъчно мотивиран.
В началото разходките са по-малки, но на кратък интервал и постепенно се обръщат на по-дълги но през по-дълъг интервал. Това "постепенно" трае около 6 месеца  ;)
User's Signature

#599 Потребителят е офлайн   allroad Икона

Публикувано: 11 March 2008 - 09:30 PM

В първото ми "включване" си зададох основните въпроси, които най-много ме безпокоят. Притесняват ме "женските" проблеми на момичетат и затова съм се ориентирал към мъжки екземпляр (не бих искал да засегна никого). в същото време съм чел за доста своенравното поведение на силния пол и това също ме разколебава. Освен това нямам идея откъде мога да се сдобия с такъв мъник и изобщо в БГ ли да гледам? Разбрах, че тук трудно или почти невъзможно е да се намери расов екземпляр (отново не искам да влизам в конфронтация с настоящи собственици на риджбеци). Знам,ч е характерът за всяко живо същество е строго индивудуален и едва ли Р. прави изключение, но се питам дали пораженията от такъв "юноша бледен", прекарващ 50% от денонощието сам няма да бъдат непрежалими?! Поздрави :blink:

#600 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 07:18 PM

Привет пак,
писах, писах и писах, над две страници изписах, а накрая се оказа, че снимките, които съм прикачила, са много големи, и ми се затри цялата "Война и мир"!
Нищо де, така ми се пада, като не съм се обаждала във форума от близо два месеца...
Сега снимките - една по една.
Това е Бела, бебето на Реджи и Рита, най-страхотното риджбекско момиче на земята, палава и упорита и умна, колкото си иска и отгоре!
Тежи 26 килограма две седмици, преди да стане на 6 месеца, и почти всеки ден от седмицата има на разположение един огромен двор, по който да бяга на воля.
Нищо не би било същото без нея за нашето семейство...
User's Signature

Доброто е заразно!

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема