Dog.bg Форуми : Родезийски Риджбек

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родезийски Риджбек

#591 Потребителят е офлайн   Vilma Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 January 2008 - 01:44 PM

DessyD Я вас хорошо читаю,спасибо.
Фотографии НЕ мои,а мего мужа :blink:..он меня радует,а я вас ;)
У меня есть рабочие собаки,НО смотря какие рабочие...
Я НЕодобряю различные притравки(жалко животных,на которые притравливаю собак)
У Вильмы и Брюса-рабочие дипломы ТОЛЬКО по кровяному следу.
Мне интересны охранные качества риджбеков:
Вильма-1степень-ОКД,1степень-Караульная служба
А тестирование ЧЕГО???

#592 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 January 2008 - 05:15 PM

Ой, я сделала ошибка  :rolleyes: - "тестирование" - мы употребляем это слово когда собаки полагают екзамен для что-то, например для рабочие дипломы. А как вы проверяете характер собака - если она пугается или слишком агресивная?
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#593 Потребителят е офлайн   Vilma Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 09:31 PM

Поняла. Этот называется: тестирование поведение собаки
почитайте http://ridgeback-yar.ru/publ/5-1-0-27
В сдачу ОКД(общий курс дрессировки) и КС(Караульная служба),ЗКС(Защитно-караульная служба) ЭТО тоже входит ;)

#594 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 February 2008 - 12:56 AM

Спосибо Vilma, у меня не было много времени прочитать все, большою часть успела. А у нас такие екзамены не произходят. Как сказать, у нас клубная деятельность не так организированна. Будет очень хорошо если более людей читают этот форум. Надеюсь, что с времени значительную часть из притежалетей риджбеков будут заинтересованные о клубной работе. :blink:

Къде ли се изгуби Бела? Не са се обаждали за разходки, а времето в Пловдив е чудесно. Щеше ми се да я видя на живо сладураната!  ;)
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#595 Потребителят е офлайн   allroad Икона

Публикувано: 09 March 2008 - 03:29 PM

Здравейте, интересувам се много от тази порода кучета и би ми се искало след известно време да бъда собственик на такова "кутре". Не можах да прочета всички мнения в този подраздел, но ако няма да ви досадя, ще се радвам да ми отговорите на няколко въпроса, за които аз все още нямам отговори:
1. Момче или момиче?
2. Как ще се отрази сравнително малък апартамент на физиката и на психиката на кучето?
3. Откъде и колко ще струва расов екземпляр?
Малко повече данни за мен (не с цел реклама, а само и единствено за обобщение на бъдещата житейска среда на риджбека) - млад съм, все още живея сам, апартамента ми е малък (около 60 м2), работя до късно.
Благодаря предварително!

#596 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 March 2008 - 10:06 PM

Здрасти!!!
Много се радвам, че имаме още един последовател (надявам се).  :yahoo:
Аз, по-скоро, бих те попитала колко време можеш да отделиш на кучето си? Те са кучета, изискващи много интензивна и качествена разходка. Как би се справил с такъв проблем. Първоначалния период от около година и половина - две е доста напрегнат. Надявам се това да не те обезкуражава, защото са изключителни кучета - повярвай ми НЯМА ДРУГИ КАТО ТЯХ. Точно вчера обсъждах тази тема с патрньора ми в развъдника. Коментирах една проява на най-старата ми кучка и заключението ми беше, че дори на 100 години да стане пак ще успее да ми покаже колко малко знам за тази порода и колко забележителни кучета са родезийските риджбеци. В такива случаи много обичам да казвам нещо, което прочетох в един сайт и сякаш изрази цялото ми отношение към тези прекрасни създания - РИДЖБЕКЪТ НЕ Е ПРОСТО ЛЮБОВ, ТОВА Е СТРАСТ! :palec:
User's Signature

#597 Потребителят е офлайн   allroad Икона

Публикувано: 10 March 2008 - 09:44 PM

Здравей DessyD,
не знам колко е санитарния минимум за една сутрешна и една вечерна разходка, но повече от половин час на "сесия" едва ли бих могъл да отделя. В почивните дни съм по-свободен и малките излети не са проблем. Но през деня не знам дали бих могъл да оставя малчугана сам вкъщи (започнах май да разказвам за неродения Петко...). Благодаря за приветствието и ще чакам и още отзиви. Поздрави

#598 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2008 - 05:46 PM

Цитат

. Но през деня не знам дали бих могъл да оставя малчугана сам вкъщи (започнах май да разказвам за неродения Петко...). Благодаря за приветствието и ще чакам и още отзиви. Поздрави

;D ;D ;D То така се започва с "нероден Петко". Наистина не е добра идея да се оставя кучето само когато е все още бебе и малчуган. Постепенно свикват, но... поне до около 8-9 месеца ... контактът с него трябва да е много близък и редовен. После пък идва серията "юноша съм аз прекрасен и направо съм опасен"... трудно е, но човек може да се  справи ако е достатъчно мотивиран.
В началото разходките са по-малки, но на кратък интервал и постепенно се обръщат на по-дълги но през по-дълъг интервал. Това "постепенно" трае около 6 месеца  ;)
User's Signature

#599 Потребителят е офлайн   allroad Икона

Публикувано: 11 March 2008 - 09:30 PM

В първото ми "включване" си зададох основните въпроси, които най-много ме безпокоят. Притесняват ме "женските" проблеми на момичетат и затова съм се ориентирал към мъжки екземпляр (не бих искал да засегна никого). в същото време съм чел за доста своенравното поведение на силния пол и това също ме разколебава. Освен това нямам идея откъде мога да се сдобия с такъв мъник и изобщо в БГ ли да гледам? Разбрах, че тук трудно или почти невъзможно е да се намери расов екземпляр (отново не искам да влизам в конфронтация с настоящи собственици на риджбеци). Знам,ч е характерът за всяко живо същество е строго индивудуален и едва ли Р. прави изключение, но се питам дали пораженията от такъв "юноша бледен", прекарващ 50% от денонощието сам няма да бъдат непрежалими?! Поздрави :blink:

#600 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 07:18 PM

Привет пак,
писах, писах и писах, над две страници изписах, а накрая се оказа, че снимките, които съм прикачила, са много големи, и ми се затри цялата "Война и мир"!
Нищо де, така ми се пада, като не съм се обаждала във форума от близо два месеца...
Сега снимките - една по една.
Това е Бела, бебето на Реджи и Рита, най-страхотното риджбекско момиче на земята, палава и упорита и умна, колкото си иска и отгоре!
Тежи 26 килограма две седмици, преди да стане на 6 месеца, и почти всеки ден от седмицата има на разположение един огромен двор, по който да бяга на воля.
Нищо не би било същото без нея за нашето семейство...
User's Signature

Доброто е заразно!

#601 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 07:22 PM

Бела... как да порасне толкова, ако не я поливат редовно?
User's Signature

Доброто е заразно!

#602 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 07:34 PM

:)
User's Signature

Доброто е заразно!

#603 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 09:25 PM

mil_, как ти се струва ушенцето? Лявото беше малко проблемно, и сега от време на време го забелязвам, но тя е толкова хубава, че както викат бабите, "кусур за късмет"..
User's Signature

Доброто е заразно!

#604 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 March 2008 - 10:10 PM

най-после се появихте  ;D ;D ;D ;D
Взех да се притеснявам за вас! Щях да ви се обаждам! Искате ли ни още за компания? ;D
User's Signature

#605 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2008 - 06:49 AM

Привет, Деси!
Разбира се, че ви искаме, ама трябва да се уговорим предварително, защото програмата е много "селска" напоследък... вече два пъти са ме питали при разходка дали това не е "риджбекът на Деси" :)
Ще звънна в понеделник, да си направим среща!
Поздрави, и дерзайте!
User's Signature

Доброто е заразно!

#606 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 March 2008 - 08:25 PM

Надявам се скоро да се видим - тъкмо ще ви представим новото ни попълнение ТЕтаец, с прекрасното име Бис_Ко (като сме китайци, да  бъдем докрай)  ;D ;D ;D ;D
User's Signature

#607 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2008 - 11:45 AM

Леле, уж чакам с нетърпение снимки, а съм пропуснала!
Пу-пу, каква кучка, какво нещо!
Има изражението на татко си  :wub: Въобще главата е неговата, ама доста подобрена версия.
Много ме зарадваха тези снимки.

#608 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 02:54 PM

Наистина прилича на тати...поне от снимките така се вижда, защото Реджи нямам още честта да го познавам от лична среща, но и това ще стане :)
Бела е като попаднала в Рая в тоя огромен двор, селските котки се научиха, че оттам е опасно да се минава, Бела пък се научи, че пчелите са едни такива неща, които не е хубаво да дразниш, защото хапят много кофти по лявата лапа  :'( ... та така, растем като едно мушкато! Много е "замамена" обаче, добре, че поне вратата на тоалетната се заключва, защото иначе и там нямаше да ме оставя сама. Ами така е, като е оставала самичка общо може би двайсет часа, откакто я имаме.
Освен на ежедневните команди, напоследък се научи и на един циркаджийски номер (децата я научиха) - на въпроса "Have you been a good girl?" ляга долу и слага глава на предните лапи, демек "много бях добричка, чудо просто".
Всичките плюшени мечета вкъщи са вече "убити", обаче стана ясно, че тя няма желание да ги къса и унищожава, просто ги мачкоти и ги разнася напред-назад, така че се примирих да ги пера от време на време и даже спрях да й забранявам, няма смисъл.
Понеже през деня се набеснява като за световно, вечер у дома е същинска мушица, мести се от единия диван на другия и дремуца като Калмука.
User's Signature

Доброто е заразно!

#609 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2008 - 05:30 PM

Такива са нашите, много прилепчиви. Скоро в чуждестранен форум за породата прочетох: Риджбекът си вре носа в абсолютно всичко, което правиш. И очаква да му отвръщаш с аналогичното внимание.

#610 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 March 2008 - 09:22 PM

Здравейте на всички искам да попитам от къде може да се намери едно малко мъжко и какво трябва да се знае като се взима човек едно такова зверче

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни