Dog.bg Форуми : Родезийски Риджбек

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родезийски Риджбек

#661 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 May 2008 - 09:02 PM

А ето и новата страничка на сестричката на Ричи и Айа - Лава.  :yahoo:          www.rhodesianridgeback-lava.com
В предните страници публикувах нейни снимки. Кучилото им беше много еднотипно (нещо, към което се стремят сериозните развъдчици) и това се вижда и в израстването им. Миналата година Лава стана най-красивото младо куче на специалката на риджбеците в Хърватска. А там на специалка се явяват около 100-тина кучета от породата. :rolleyes: :wub: :blink:
Ще помолим всичките ни фенове да стискат палци на Айа за петъчната изложба.  :namigam:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#662 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 May 2008 - 04:46 AM

Наистина страхотна прилика! Стискаме палци на Айя!  :wub:
User's Signature

Доброто е заразно!

#663 Потребителят е офлайн   Gregg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 09:21 AM

Какво стана в София? Какви резултати пожъна Айя там?
User's Signature

Пейте, робини!
Аз бях дотук с участието си в този форум.

#664 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 May 2008 - 02:56 PM

Ами Айа имаше кофти ден ... много я харесаха, но тя изръмжа на съдията и не ни позволиха да продължим.  :(
Думите на господина бяха "Много жалко, защото е много хубава!"
Но пък разбрахме, че не отстъпваме по нищо на класните риджбеци (като екстериор). Имаше много добра конкуренция от Полша  - 5 много класни  и титулувани кучета, от много известен развъдник - "Folwark Zwierzecy" и една наша леля от AYABA kennel. Както се казва, поне се запознахме "на живо". ;D Като си пооправим поведението пак ще явим на изложба. :wub: Не е болка за умиралка, казват старите хора. ;D
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#665 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://www.harunyahya.com/bulgarian/

Публикувано: 11 June 2008 - 08:08 AM

малки на 15 дена ;)

#666 Потребителят е офлайн   kaloqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2008 - 09:03 PM

Надпревара...

#667 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2008 - 07:38 AM

Изпревариха ни със снимките :)
Бела си прекара два вълшебни и много натоварващи откъм игра дни в Давидково... невероятно място, много "дог-френдли" (в къщата бяхме заедно с три бултериера и всичките собственици накуп :) Не знам дали е реклама, но можете да видите по-подробно за Давидково на www.kapusha.net
Та се наиграха, набесняха, изтърчаха сигурно около 40 километра за един ден, видяхме за първи път крава, гонихме се с едно гонче (то с гончето какво друго да правиш)...
Ето малко снимки...
User's Signature

Доброто е заразно!

#668 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2008 - 07:40 AM

Първа среща с крава.. Бела я близна, а кравата взе, че я близна обратно в отговор - твърде смущаващо! Обаче срещата приключи бързо, защото кравичката явно не искаше да играе  :(
User's Signature

Доброто е заразно!

#669 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2008 - 07:41 AM

И "вечер край огнището"... Повече снимки довечера!
User's Signature

Доброто е заразно!

#670 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2008 - 07:47 AM

Към първата публикувана снимка - прочетох си написаното, много тъпо се е получило, на снимката, разбира се, няма никакво гонче (изобщо не можах да го снимам), а Бела си играе с дружката и съседка Яга! Извинявай, Яга!
User's Signature

Доброто е заразно!

#671 Потребителят е офлайн   kali_nenova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 July 2008 - 03:33 PM

Вече с гордо вдигната глава и нос в облаците мога да кажа, че съм собственичка на РР. Момченце, родено на 24 април в Сърбия (тоест сега е точно на 2 месеца и 16 дена), казва се Бабу-Бем (или поне така трябваше да е -- в паспорта му пише Бен-Бам или нещо такова). Голям сладур е. Една вечер той заспа до мен и си премести главата в скута ми, но аз трябваше да ставам и я изпутах, той веднага се изправи, клатушкайки се като някакво сънено малко дете, и си премести главата пак в скута ми. Всичко е страхотно (даже вече сяда по команда преди да го нахраня), само че има някой неща във външния му вид, които ме притесняват:
1) Има черно петно на опашката си
2) Главичките на риджа му са много малки и май не са симетрични (още нямам снимки на въпросните места, но като направя такива ще ги сложа веднага)

Дали ще се оправи? Какво да направя за да се оправи? И толкова ли е лошо ако не се оправи?
User's Signature

Няма лоши кучета, има лоши стопани!

#672 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2008 - 08:07 PM

Паднала си е на място Бела. Какво по-хубаво от щуреене по поляни!
kali, мой Реджо като го взех също имаше петно на опашката, чрено не знам дали беше, но по-тъмно. Много странно, питах тогава доктора, той нещо смутолеви и махна с ръка да не съм го мислела. После изчезна, та се не видя.
Връхчето на опашката е нормално да е по-тъмно.
Формата на риджа и дължината му няма да се променят, но короните ще се изявят по-ясно и целият ще стане как да кажа - по-изрисуван и по-оформен. Ако не са симетрични ще останат несиметрични, но е възможно отсега да се заблуждаваш. Не можеш нищо да направиш по тези въпроси. Да е живо и здраво кутрето, от кои родители е ако не е тайна?

#673 Потребителят е офлайн   kali_nenova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 05:46 PM

На каква възраст изчезна петното от опашката на Реджо?

Ето от къде си го взех:

Цитат

а сега една много приятна новина .... понеже вече познавате Ричи и Айа ... и резултатите им говорят сами за тях .... ще ви препоръчам да разгледате сайта на развъдника, който ги произведе - http://www.wawakakennels.com/

Тяхната майка Waka Ayaba има ново кучило    :yahoo: :yahoo: :yahoo: - 6 мъжки и 2 женски кучета, като 7 са стандартни, а едно е с единична корона на риджа. Родени са на 24 април.
Таткото е много красиво куче с много добро родословие -
Arengo Essence of Haika - ето и неговия сайт - http://www.aaridge.c.../arengomain.htm

Имам още един въпрос, на който си мислех, че знаех отговора: Агресивни ли са към котки?! (преди знаех, че не са, но днес попаднах на една статия в едно списание, че били агресивни към котки и към други кучета) Просто имам и котарак и се притеснявам, защото кучо много лае на котката и не знам дали го прави, защото иска да си поиграе с котарака или просто иска да закуси/обядва с него.. (още не съм ги "запознала" без между тях да има врата или поне мрежа.. само веднъж направих грешката да ги срещна очи в очи и котарака реши да посегне на кучо)

Имам проблеми с родителите си - не го пускат в къщата. Мъника пиша и ака само в градината (т.е. само на пръст), но не мога да ги убедя да го пуснат в къщата. От всякъде чувам, че това може да се отрази на мъника много зле, но там е работата, че той за повече от час не остава сам - дворчето е малко и е нещо като продължение на всекидневната, само че има стена помежду им, така че винаги когато имам свободна минутка (а през ваканцията това е общо-взето целият ми ден) я прекарвам с него. Та тука въпроса ми е: Толкова сериозни проблеми ли могат да възникнат в моя случай? и ако "Да" Как да убедя родителите си да пуснат малчо в къщата (някакви идейки)? :)

За възпитанието -- Дали трябва да започна от сега да го "дресирам" или е още мъничък и глупавичък да ме разбере? И кога става голям колкото възрастно куче? (просто не ми се ще да закъснея с обучението, че... каквито са инати, само проблеми ще имам)
User's Signature

Няма лоши кучета, има лоши стопани!

#674 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2008 - 08:14 AM

Честито ново риджбекско попълнение! Да е жив и здрав младежът, и много да си се радвате взаимно!
И понеже е момче, ние, такова, ще поддържаме връзка за евентуално сватосване един ден :)
Във връзка с котките: нямам представа дали е характерно за породата, но котките са едно от малкото неща, които тотално вадят Бела от равновесие, става абсолютно неуправляема. Наистина тя никога не е имала от малка близки отношения с котки, срещаме ги само по улицата, но преди няколко дни една котка си позволи да влезе в двора и да докопа клетката на канарчетата, а те са "подопечни" на Бела, много ги пази, та се развихрила страхотна сцена (не съм присъствала, разказваха ми после за нея). Имаше много тъжни последствия за цветната ми градинка под клетката... но котаната се е изнесла през дувара жива и здрава. Предполагам, че повече няма да дойде, ако има и грам мозък в котешката си глава. Освен това, когато Бела още нямаше и пет месеца, една друга пришълка пак в същия двор завърши много фатално...
Обаче сигурно ако ги запознаеш още в бебешка възраст, може да нямат проблеми.
За невлизането в къщата - нашата глезана би опищяла целия свят, ако някой си позволи да не я допусне вътре. Не че физически не може да живее постоянно навън, напротив, обаче тя е такова любопитно и привързано към семейството същество, че сигурно би страдала ужасно.
Според мен не натискай родителите си "фронтално" да го пуснат вътре - действай като китайска капка, остави го да ги очарова и да го заобичат, така че решението да е тяхно. Ако ги измолиш насила и условието е "да влезе, ако не прави бели", бъди сигурна, че още първия ден ще изяде някой пантоф или ще събори нещо, докато вилнее, и пак ще го изхвърлят. А така ще е по-кофти, мисля си аз.
Пак честито, и поздрави!
User's Signature

Доброто е заразно!

#675 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 July 2008 - 10:30 AM

Знаех си, че Валя ще измисли нещо  ;D Радвам се, че се появи във форума. Послушай съвета й за родителите ти! Мисля, че има шанс нещата да се обърнат  в твоя полза. Успех! :palec:

Хора, ако знаете колко снимки на родезийски риджбеци имам от Швеция  :yahoo: Душата ми се напълни там. Толкова много рижи "добитъци" на едно място  :rolleyes: :yahoo:  :Танц: :Танц: :Танц: Фантастика !!! Не успях да присъствам на специалката, но горе-долу същите участваха и на самото първенство, така че има компенсация в известен смисъл. Довечера ще пусна снимки с имена и разкази  ;D Трябваше ми малко време да си припомня кое как и кога го снимах.
User's Signature

#676 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2008 - 02:26 PM

Привет, Деси!

Давай снимки, да гледаме и ние тук, селяните с колелетата :) И разказвай! Ако впечатленията ми от Англия важат и за други северни страни, тамошните РР-и изглеждат доста...абе различни някак си! И трите английски, които съм виждала (не по шампионски сайтове, а наживо) бяха по-дребни, по-светли, и за жалост и тримата имаха костни болежки. Дали има нещо вярно, или си вадя изводи от прекалено малка извадка?

Към темата с пускането вкъщи: моята мама никога не би ми позволила да пусна куче у дома, нито коте, затова все гледах разни папагалчета.... наложи се да изчакам да порасна, че и децата ми да поотраснат, за да си имам такъв дзвер :) Така че спокойно, късметлийка си, можеше да е много по-зле!
User's Signature

Доброто е заразно!

#677 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 July 2008 - 10:51 PM

Първо да се извиня за забавянето, но за "по-кратко" се прибрахме през Норвегия и Дания.  ;D ;D ;D  После пък се налагаше бързо да "вляза в час" и да се върна към работното си ежедневие и моите си проблеми. Затова реагирам така късно, но пък е по-добре отколкото да не бях написала нищо по-въпроса.
Мисля, че имах изключителен шанс да отида точно на това световно първенство, от една страна, защото скандинавците имат славата на едни от най-добрите развъждачи в повечето породи и е добре да се добие представа за поголовието им не само от снимки и документи, а от друга, защото те рядко ходят на първенства от такъв характер в средна Европа. В това отношение са малко "съмнителни" и предизвикват доста отрицателни реакции, защото разчитат на собствените си съдии и рядко допускат някой от континеталната част или от друга част на света да пробие по върховете. Но, както видях по-късно и на самото шоу за избиране на BIS-кучето на първенството, невъзможни неща няма и когато имат сериозен съперник са готови да го признаят и да го титулуват подобаващо. Изживяването е неописуемо, поне от моя гледна точка. Самия факт, че около теб се "мотаят" повече от 200 родезийски риджбека е достатъчно вълнуващ. Запознах се с невероятни хора, с някои от които планирах запознанство, а с други имах само интернет-контакти, с трети просто си допаднахме на място и сформирахме своеобразно международно публично жури, което  "оклюкари"  ;D  "сичкото рижо говедо" що видя и много, много се забавлявахме с това.
Понеже за пръв път съм на такъв тип изложба, още повече в Скандинавска страна, реших още в самото начало, че ще наблюдавам приоритетно ринга на зрелите мъжки кучета и ако има възможност ще погледна нещо и при женските кучета. Целта на "мероприятието" беше да добия представа за линията, която се толерира в тази част на света. Това ми даде възможност да видя кучета, които не очаквах да срещна точно там, но пък беше голям шанс да ги видя на живо.
Общото ми впечатление е, че поголовието в Скандинавия е доста хомогенно като екстериорни характеристики и е изключителна рядкост да срещнеш куче със значителни проблеми в това отношение. Има екземпляри с по-добри линии и ъгли, с по-добри формати или по-добре изразени елементи на екстериора, но няма да срещнеш драстични примери за значителни отклонения от стандарта. Това ще рече, че ако решите да си закупите кученце от тази част на света, свеждате риска от "лош късмет" при избора до минимум. Явно там развъчците са МНОГО ГРАМОТНИ и  целят запазването на определен тип, а не на еднократно извличане на възможната най-добра комбинация от гени и тяхното проявление.
Някак по-високоноги ми се видяха мъжкарите (имам предвид повече от това, което си мисля, че трябва да бъдат, но това вече си е моя преценка). ;)
Най-доброто нещо, което ми направи впечатление, беше изключително уравновесения характер на всички екземпляри и много добрата обща дресура. Най-сетне "открих" над какво трябва да работя по отношение на ринг-дресурата, но се надявам (живот и здраве) като видя и на европейското в Унгария какво ще се покаже да имам още по-добра представа и да си създам метод на работа с кучетата в това отношение.
User's Signature

#678 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 July 2008 - 11:05 PM

А сега, стига съм бъбрила  ;D  , ами нека ви предложа малко снимчици.... ;)
Представям ви
DE&VDHCH DKUCH EUW-07 INTUCH NLCH PLCH IKIMBA WAITIMU, Owner MAREK, GEORG-JOHANNES
Както виждате, това е европейският шампион от миналата година. Изключително куче, по мое скромно мнение. За моя най-голяма радост успях да се запозная и много дълго да говоря със собственика му. "Ванту", както го наричат, получи отлична оценка. Г-н Марек се надяваше на повече, разбира се, но Ванту беше решил, че няма намерение да тича по начина, по който се изисква от него. Стана доста комично, защото кучето явно се харесваше на съдията. Той се опита да му даде втори шанс, но уви, не се получи. След изложбата, обаче, по "закона на Мърфи"  ;D всичко вече беше наред. Г-н Марек направи едно "кръгче" специално за съдията за да му покаже, че кучето има отлични движения, но точно в този момент е станал "фал". Съдията, с много хумор отбеляза, че всъщност е наясно с това, но той съди моментното поведение, а не анализира ситуацията. Всъщност това не беше спор, а размяна на реплики с много усмивки, което приключи с упрек към Ванту от страна на собственика му "Ванту, така трябваше да ходиш преди два часа, а не сега!", на което в отговор кучето помаха радостно с опашка. ;D и почти отговори  ;D ;D ;D
User's Signature

#679 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 July 2008 - 11:10 PM

На тази снимка, пък виждате Ванту и друго куче от същия развъдник, чието производство е той " IKIMBA kennel". Не съм целяла да създам снимка в категория "художествена фотография", а и мисля, че нямам чак такъв талант. Исках просто да имам някакви лични снимки. Кучето на заден план е IKIMBA ASANTE MALOZI, Owner JOHANNA DUARTE & KARRI PUUSTINEN, FI-04430 JÄRVENPÄÄ, FINLAND
Не се вижда много ясно, но двете кучета показват много добре линията, типа на развъждане и изключително добрия резултат в това отношение на един от най-старите развъдници в Скандинавия.
User's Signature

#680 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 July 2008 - 11:19 PM

Следващия в клас "открит" е EST & FIN CHW-06 JW-05 MALOZI GIMLI, Owner JOHANNA DUARTE & KARRI PUUSTINEN, FI-04430 JÄRVENPÄÄ, FINLAND

Това куче е доста известно в скандинавските страни и доста специалисти го считат за много качествен екземпляр. Той също получи отлична оценка. Той е от финландския развъдник, чийто представител стана победител в класа, а друг от същия развъдник взе ВОВ-а. Този развъдник - Kennel MALOZI , Breeder: TUIJA MIETTINEN, FI-15610 LAHTI, победи и при конкурса за най-добър развъдник в породата (от 19 представили се).
User's Signature

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни