Dog.bg Форуми : Родезийски Риджбек

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родезийски Риджбек

#711 Потребителят е офлайн   kali_nenova Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 July 2008 - 02:33 PM

Е, как ви се струва? Бъдещ шампион, а?  :->)  :P ... е, разбира се, само ако го опазим жив и здрав (че с неговата лудост, вече една седмица ходим с превързана лапа  :( ). Може да остане без един нокът.. това толкова фатално ли е?
User's Signature

Няма лоши кучета, има лоши стопани!

#712 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 July 2008 - 05:56 PM

Сладур!
kali, петното на мой Реджо беше съвсем същото и на същото място, ама че чудна работа. Не помня кога изчезна, след като док ми каза да не се притеснявам аз спрях да се притеснявам и да го оглеждам и по едно време гледам - няма го.
Коронките на някои снимки изглеждат симетрични, на други - не съвсем. За да разбереш наистина постави го в стойка (доколкото можеш с лакомство под носа го накарай да стои прав мирен), сложи показалеца и средния пръст в коронките и ще разбереш дали има отклонение. Отклонение от половин сантиметър е в нормата.

#713 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 July 2008 - 06:40 PM

kali_, петното ще изчезне, не се притеснявай. Това, обикновено, е показател за по-изявена пигментация в разрешените участъци. В момента, в който започне да пада т.нар. бебешки пух, нещата ще си дойдат на място.
Много е сладък малкия!!! Само не се "вторачвай" в него - води до промяна на психиката и то не тази на кучето  ;D ;D ;D (личен опит). Всичко ще бъде наред ! Той е прекрасен и ще става все по-прекрасен и бесен !!! ;D ;D ;D
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#714 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2008 - 06:50 PM

Цитат

Само не се "вторачвай" в него - води до промяна на психиката и то не тази на кучето  ;D ;D ;D (личен опит).

Мухаха, защо ли и на мен ми е познато  :rolleyes:, добре казано!

#715 Потребителят е офлайн   kali_nenova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 July 2008 - 08:36 PM

;D ;D ;D лелее... хмм... аз не се "вторачвам" в него.. просто го гледам влюбено ПОСТОЯННО.. дано този мой влажен, кучешки поглед не се брои за "вторачване" ...  :rolleyes: ... пък това, че ще стане все по-бесен вече ми нанася леки психически щети като параноя и още по-голямо притеснение (май се получи тафтология, ама карай) да не вземе си счупи и някой зъб (тъй каkто е почнал с ноктите..  :( ) ... уж били най-умната порода кучета... мойто май е дебил  :huh: не знам. като се удариш толкова много пъти на едно и също място и има кръв и повечко срещи с чичо доктор (и отвратителната му клиника, което е друга тема), как така не спираш да се мяташ напред-назад  :huh: Лапешки работи!
User's Signature

#716 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 07:13 AM

Много хубав куч, пу-пу-пу, и да го посерат кокошките, както викат бабите! Хич не му мисли петната и короните, щом се чувства добре.
Кали, от собствен опит, колкото повече внимаваш за него и прекалено го обгрижваш и го поставяш в самия център на вселената, толкова по-склонни са да стават щуротии - не знам защо, има природен закон вероятно някакъв такъв. Юнак без рани не може, гледай да го пазиш, колкото е възможно, но напълно да го опазиш съвсем не може, така че "споко".
Бела вече уж е голяма, а все още прави разни щуротии, просто ни хвърля в публиката от време навреме. Вчера примерно отнесе двукратно цапардосване с метлата (каква класика!), защото я хванах на местопрестъплението да пишка в избата, понеже, разбираш ли, навън валеше и ние не можем да си намокрим безценните лапички! Поседя точно четири минути на одеалото си сърдита и размишляваща, а после идва при мен да ме дърпа за ръката да играем. Аз викам, не, сега ще чакаш, в момента хич не си ми най-любимото същество на света. По едно време цялото семейство бяхме изпаднали в такова едно налудно състояние, та желанията на Бела се бяха извисили едва ли не до първо място в класацията. Именно състоянието, описано така хубаво от Деси ;) Добре, че се съпикясахме, то така с никой не трябва да се отнасяш, човек или куче.
Мил, аз пък искам да видя Реджовския поглед наживо - на снимките наистина си приличат много :)
Кога идват "имриканците"? Ще можем ли да съчетаем програмите, че и моята е една такава сложна.
А сега поздрави и дерзайте!
User's Signature

Доброто е заразно!

#717 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2008 - 06:13 PM

Те са тук вече нашите племенници, само чакат да речем хайде и да тръгваме по села и паланки. Ама пуста работа не ме пуска още.
С малкия племенник са същата картинка като вашите. Детето като си полегне върху кучето, кучето започва да гледа с най-сериозния и съсредоточения си поглед и застива като статуя - да не вземе да помръдне, че да избяга детето.
Обаче като сме с тях е малко опасен за кучешко общество. Така ги пази и тях, и вещите им, не дай боже някое куче да им открадне топката, въх!

#718 Потребителят е офлайн   kali_nenova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 July 2008 - 04:06 PM

Да ви се похваля: Малчо снощи за пръв път си игра с друго куче (ягдтериер на годинка и полувина). Един до друг те изглеждат еднакво големи (за този, който не знае, че РРите са два пъти по-високи), само че си личи от всякъде, че малчо е още едно глупаво бебе. Двамата тичаха на двора и Бем търсеше само как да скочи върху териера, а териера му отвръщаше със силно лаене и леко захапване. Чичо ми, собственика на териера, повтаряше през двете вечери, които бяхме заедно на вилата, колко умен е малчо и колко дисцпилиниран може да стане, защото много бързо схваща и не е инат колкото териерите. Това много ме успокои, защото до сега впечатленията ми от малчо бяха само колко е инат и луд. Териерът на чичо ми е перфектно обучен (и скромното мнение на чичо ми е, че е най-добрия териер в България) и единственото нещо, което искам е и малчо да стане такъв добър куч.  :yahoo: За съжеление, гореспоменатата "игра" се проведе през нощта и затова не мога да ви покажа колко сладки бяха двамата.  :kuchence:
User's Signature

#719 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 July 2008 - 04:12 PM

Подарявам Родезийски Риджбек на 7 месеца

Подарява се!
Кучето е породисто - родезийски риджбек. Ричи е много игрив и интелигентен .Тъсиме му нов стопанин , за предпочитане с двор или някой , който ще може да му отделя достатъчно време и любов :)

За контакти:
Боян
0878311518
София
Имейл: gp_boyan@abv.bg
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#720 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2008 - 08:09 PM

Къде е Ричи? Има ли някакви здравословни проблеми? Ваксиниран ли е и пр.? Проявява ли агресия (още е мъничък за това, може би, но все пак е важен въпрос)?
Така могат да се избегнат ненужни телефонни обаждания.

Цитат

Подарявам Родезийски Риджбек на 7 месеца

Подарява се!
Кучето е породисто - родезийски риджбек. Ричи е много игрив и интелигентен .Тъсиме му нов стопанин , за предпочитане с двор или някой , който ще може да му отделя достатъчно време и любов :)

За контакти:
Боян
0878311518
София
Имейл: gp_boyan@abv.bg

User's Signature

Доброто е заразно!

#721 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2008 - 08:28 PM

Май става въпрос за това куче - ЦЪК. А обявата предполагам е копирана отнякъде.
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#722 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2008 - 09:31 PM

Това изяснява ситуацията, разгледах постингите за Ричи. Тъжна история. Хубаво прави човекът, който му търси нов дом докато е време.
Ще попитам хора, които евентуално търсят куче.
User's Signature

Доброто е заразно!

#723 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2008 - 09:39 AM

Да ви кажа честно няма нищо тъжно около Ричи, такъв е веселяк. Просто БОНО се опасява, че не може да му осигури достоен риджбекски живот с лудеене и компания по цял ден, макар личното ми впечатление да е, че се справя перфектно.

#724 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 July 2008 - 03:53 PM

Надявам се Ричи да си намери подходящи собственици. Само ще отбележа, че хората, които считат, че РР не става за планина много грешат. Това, че е късокосместо не пречи на живота му в планината. Просто се изисква по-добро "оборудване". Само ще напомня за географската ширина на ЮАР и прилежащия релеф. Климатът, особено в най-южната й част е много сходен с нашия. След като в Скандинавия това е особено популярна порода, не виждам кое пречи на един РР да живее добре в нашите планински условия. Само един личен пример - моя Боно вече 8 месеца си живее с вуйчо ми в Родопите. Искам да ви кажа, че се чувства перфектно. Много по-добре отколкото при мен в Пловдив. Това беше много трудно, но правилно от моя гледна точка решение. Сега половината му съседи са се "зарибили" да си вземат РР. Важно е хората да имат ОТНОШЕНИЕ към кучето и в частност към РР, важно е да бъде допуснат в живота им и да му позволят да участва в него по своя характерен начин, защото тези кучета СТРАДАТ и преживяват много драматично липсата на връзка със собственика си. Това ги прави понякога агресивни и неконтролируеми. Силно се надявам с Ричи да не стане така. Четох постовете на ВОНО и разбирам, че търси най-добрия вариант.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#725 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2008 - 08:06 PM

За климата е така, дори доколкото ми е известно там денонощните температурни амплитуди са по-големи от нашите, а риджбекът ги понася спокойно.

#726 Потребителят е офлайн   pin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 09:54 PM

Ето ни и нас отново.
Растем и лудеем. "Запознахме" се отблизо с морето. Най-любимото ни изживяване - да си пляскаме по вода (локви в най-честия случай). Опита се да изрови всичкия пясък наоколо, че да видим къде свършва....За жалост нашите плажове са доста населени и трябваше да постоим и вързани. Но вечерта, по хладно, на баира - каква свобода... Три дни после не разбрах че имам куче в къщи.

#727 Потребителят е офлайн   pin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 10:29 PM

рядко заставаме така мирно за снимка

#728 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2008 - 04:55 PM

Растат хлапаците  ;D, радвам се да ви видя, ех, какво забавление е морето!
Толкова са ми чудни нашите африканци - сакън да не си измокрят лапите ако е валял дъжд, Реджо направо ми отказва да ходи по мокра трева и се опъва като магаре, при дъжд ме води бързо да си ходим. Ама види ли гьол - ще го изплиска до небето. Като види достойна локва се засилва и минава пръскайки като гейзер през нея и така - много пъти.

#729 Потребителят е офлайн   pin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 July 2008 - 09:04 PM

Това е точно така и при нас с Алекс. Много често като чета обясненията Ви за поведението на Реджо, сякаш говорите и за Алекс. Страшно много си приличат. Не знам с всички риджбеци ли е така или само с нашите. "Крушката не е паднала никак далеко от дървото"

#730 Потребителят е офлайн   pin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 July 2008 - 09:10 PM

Само ме притеснява отношението ни с другите кучета. Ходихме си редовно на кучешки сбирки до 7 месец. Вярно играта ни беше малко по-грубичка, ама се намираха кандидати. Но после пострадахме от едно улично куче и сега не смея да го пусна изобщо. много ми е мъчно така, на него много му се бяга и играе, ама при срещи - направо ми откъсва ръката да се дърпа. Струва ми се че загубихме този контакт и не знам ще има ли някога подобрение.

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни