Dog.bg Форуми : Родезийски Риджбек

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родезийски Риджбек

#721 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 July 2008 - 08:28 PM

Май става въпрос за това куче - ЦЪК. А обявата предполагам е копирана отнякъде.
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#722 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2008 - 09:31 PM

Това изяснява ситуацията, разгледах постингите за Ричи. Тъжна история. Хубаво прави човекът, който му търси нов дом докато е време.
Ще попитам хора, които евентуално търсят куче.
User's Signature

Доброто е заразно!

#723 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 July 2008 - 09:39 AM

Да ви кажа честно няма нищо тъжно около Ричи, такъв е веселяк. Просто БОНО се опасява, че не може да му осигури достоен риджбекски живот с лудеене и компания по цял ден, макар личното ми впечатление да е, че се справя перфектно.

#724 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 July 2008 - 03:53 PM

Надявам се Ричи да си намери подходящи собственици. Само ще отбележа, че хората, които считат, че РР не става за планина много грешат. Това, че е късокосместо не пречи на живота му в планината. Просто се изисква по-добро "оборудване". Само ще напомня за географската ширина на ЮАР и прилежащия релеф. Климатът, особено в най-южната й част е много сходен с нашия. След като в Скандинавия това е особено популярна порода, не виждам кое пречи на един РР да живее добре в нашите планински условия. Само един личен пример - моя Боно вече 8 месеца си живее с вуйчо ми в Родопите. Искам да ви кажа, че се чувства перфектно. Много по-добре отколкото при мен в Пловдив. Това беше много трудно, но правилно от моя гледна точка решение. Сега половината му съседи са се "зарибили" да си вземат РР. Важно е хората да имат ОТНОШЕНИЕ към кучето и в частност към РР, важно е да бъде допуснат в живота им и да му позволят да участва в него по своя характерен начин, защото тези кучета СТРАДАТ и преживяват много драматично липсата на връзка със собственика си. Това ги прави понякога агресивни и неконтролируеми. Силно се надявам с Ричи да не стане така. Четох постовете на ВОНО и разбирам, че търси най-добрия вариант.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#725 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2008 - 08:06 PM

За климата е така, дори доколкото ми е известно там денонощните температурни амплитуди са по-големи от нашите, а риджбекът ги понася спокойно.

#726 Потребителят е офлайн   pin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 09:54 PM

Ето ни и нас отново.
Растем и лудеем. "Запознахме" се отблизо с морето. Най-любимото ни изживяване - да си пляскаме по вода (локви в най-честия случай). Опита се да изрови всичкия пясък наоколо, че да видим къде свършва....За жалост нашите плажове са доста населени и трябваше да постоим и вързани. Но вечерта, по хладно, на баира - каква свобода... Три дни после не разбрах че имам куче в къщи.

#727 Потребителят е офлайн   pin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 10:29 PM

рядко заставаме така мирно за снимка

#728 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2008 - 04:55 PM

Растат хлапаците  ;D, радвам се да ви видя, ех, какво забавление е морето!
Толкова са ми чудни нашите африканци - сакън да не си измокрят лапите ако е валял дъжд, Реджо направо ми отказва да ходи по мокра трева и се опъва като магаре, при дъжд ме води бързо да си ходим. Ама види ли гьол - ще го изплиска до небето. Като види достойна локва се засилва и минава пръскайки като гейзер през нея и така - много пъти.

#729 Потребителят е офлайн   pin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 July 2008 - 09:04 PM

Това е точно така и при нас с Алекс. Много често като чета обясненията Ви за поведението на Реджо, сякаш говорите и за Алекс. Страшно много си приличат. Не знам с всички риджбеци ли е така или само с нашите. "Крушката не е паднала никак далеко от дървото"

#730 Потребителят е офлайн   pin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 July 2008 - 09:10 PM

Само ме притеснява отношението ни с другите кучета. Ходихме си редовно на кучешки сбирки до 7 месец. Вярно играта ни беше малко по-грубичка, ама се намираха кандидати. Но после пострадахме от едно улично куче и сега не смея да го пусна изобщо. много ми е мъчно така, на него много му се бяга и играе, ама при срещи - направо ми откъсва ръката да се дърпа. Струва ми се че загубихме този контакт и не знам ще има ли някога подобрение.

#731 Потребителят е офлайн   pin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 July 2008 - 09:14 PM

Търсим си по-усамотени места и тогава ме слуша и се разбираме добре, но ако има дразнители наблизо, направо оглушава. Надявам се тази енергия да се укроти като пораснем още малко?

#732 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2008 - 06:45 AM

Не го спирай от контакти. Риджбеците са доминантни, но не са неуравновесени. Трябва да контактува с кучета.
На повод обикновено има проблем, не се запознавайте на повод, по-добре да е пуснат когато се запознава. Ако ти се страхуваш от срещите, той го усеща и ще е нервен, много е трудно, но е необходимо да не показваш притеснение, да не се вдървяваш, да не го подръпваш, да не става крачката ти колеблива.
Трябва да работите по възпитанието и ако е нужно - и по-твърдичко, те са със силен характер и никак не се стресират от здрава дисциплина. Работете си с команди първо на спокойни места, полека започвайте навсякъде да ги отработвате. Не очаквай от само себе си да се укроти. Знай, че той прекрасно схваща кога липсва контрол и не че оглушава, просто знае, че може да си прави неговото.
Повечето неща в поведението са характерни за породата, чела съм същите разкази на стопани от форуми по цял свят  ;D

#733 Потребителят е офлайн   pin Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 August 2008 - 07:10 AM

Предполагам е така, но как да го пусна като не знам какво ще стане. Ако се скара с някого е абсурд да го хвана. То започват едни "танци". Пък и се притеснявам да посягам да хвана каращи се кучета. Работим с команди когато сме сами, но всичко става доста бавно сякаш. А ми беше непосилно за бюджета да го дам за обучение. Освен това искаха да ми го вземат за два месеца ( докато трае обучението) в къщата на учителя и само да ходя да си го виждам от време на време през втория месец. И аз не се съгласих. Освен това го има и притеснението че някой може да е ранен накрая. Дали ние или друго куче. И това още повече ме спира. Наистина като е на повод се дърпа като луд да достигне дадено куче. Подушва за малко и после започва да го лае доста настървено според мене. И гърба му настръхва (към опашката). Това е така дори и с кучета, с които играеше преди. На мен ми се струва че е заради нападението върху него. Имаме 10 см  "спомен" върху задния крак. Шиха го, извади си сам конците, пак го шиха и пак запчна да ги вади един по един. Бавно зарастна. И понеже е точно на колянната става, много го позех да не скача, да не бяга, за да не се отвори ранат отново. И така около месец. Почти не излизахме, а за срещи - изобщо. И след това всичко се промени.

#734 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2008 - 07:14 AM

Лае и настръхва, защото е ограничен от повода.
Не знам какво да ти кажа. Ако не преодолееш тези страхове няма да се получи.
Ако можеш го срещай с женски кучета като начало.

#735 Потребителят е офлайн   harizanov Икона

Публикувано: 21 August 2008 - 12:06 PM

Здравейте!Някой може ли да ми даде информация за мъжки риджбек в района на Варна или Бургас?
Ето и момата:

#736 Потребителят е офлайн   harizanov Икона

Публикувано: 21 August 2008 - 12:09 PM

Цитат

Здравейте!Някой може ли да ми даде информация за мъжки риджбек в района на Варна или Бургас?
Ето и момата:

#737 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 August 2008 - 12:05 PM

Моят любимец Wantu (Ikimba Waitimu) отнове се прояви  :yahoo: постигна невъзможното  :->) :->) :->) 

15. August 2008
The Rodesian Ridgeback World Congress Breed Championship Show 2008

Ikimba Waitimu: Champ.Class (7 entries) Exc.1,
Gren Star Dog , Best of Breed, Best in Show

RR World Congress Championship Show-Winner 2008 Ireland
Entry: 67 RRs
Judge: Mr. Richard Van Aken (SA), Cartouche Kennel

16. August 2008

Hound Association of Ireland / Navan (Irl)

Ikimba Waitimu: Champ. Class (6 entries) Exc 2
Entry: 56 RR"s
Judge: G. Eva (SA)

17. August 2008

International Show /Clonmel (Irl)

Ikimba Waitimu: Champ. Class (6 entries) Exc 1 , Gren Star Dog , BOS
Entry: 55 RRs
Judge: O. Nevo (ISR)

Конгресът се провежда веднъж на четири години и на мен поне не  ми е известно куче извън Британската общност да е печелило състезание и то БИС-а.
Погледнете и страницата на развъдника http://www.merangagr....de/MG_news.htm
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#738 Потребителят е офлайн   Poloko Икона

Публикувано: 26 August 2008 - 11:06 AM

Здравейте,
и аз отскоро съм почитател на породата. Много искам да си взема такова куче, но не намирам обяви за продава се. Някой има ли представа от къде може да се закупи?

#739 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2008 - 09:17 AM

Привет,
По-надолу в постингите има една хубавица, която си търси мъж... ако се свържеш със собственика, възможно е след няколко месеца да се "обзаведеш" с риджбешко бебе :)
Успех в търсенето!
User's Signature

Доброто е заразно!

#740 Потребителят е офлайн   dodone Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 September 2008 - 10:50 AM

Цитат

Здравейте,
и аз отскоро съм почитател на породата. Много искам да си взема такова куче, но не намирам обяви за продава се. Някой има ли представа от къде може да се закупи?

Здравейте! Нашият риджбек има поколение  ;) Пускам малко снимки на малките.

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни