Dog.bg Форуми : гълъб-помощ!!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

гълъб-помощ!!!

#1 Потребителят е офлайн   тиа Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 March 2011 - 07:09 PM

Здравейте,преди два дни намерихме гълъб беше паднал на земята, уплашен и пърхаше с крилца. Веднага го заведохме на ветеринар, който го прегледа обстойно ,каза че няма счупвания и всичко по него е добре, даде му някакви витамини, обясни ни че е зашеметен и до няколко дни ще се оправи.Прибрахме го вкъщи и го сложихме в един кашон направихме му прозорчета. Първия ден го хранихме със спринцовка и водата така му даваме, на втория ден му взехме жито, за цял ден е изяло 30 зрънца като му ги слагаме в човката,само 3 зрънца прояви желание след дълго чакане, сам да ги клъвне от ръката и продължаваме да му даваме вода със спринцовка. Не може да стои на краката си това нормално ли е????Като го сложим в кашона се обляга на едната страна на тялото си и търси да се облегне.Първия ден беше много уплашен, сега пак проявява плашливост, но като цяло е по бодър. В подобен случай до колко дни се възстановяват, какво количетво на ден или на хранене трябва да давам на моя гълъбчо,защо не иска сам да яде и да пие вода, и най-вече ме интересува защо не може да стои на краката си а стои килнат на една страна.Много ми е жал като го гледам такъв иначе е бодричко,живо птиче.Моля за ВАШИТЕ СЪВЕТИ!Благодаря ви ...........

#2 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Диви животни
Публикувано: 26 March 2011 - 07:41 PM

Покажете снимка, за да може да се прецени възрастта на гълъба. Ако е малко, току що оперено, нормално е да не яде само все още.
Освен това, ветеринарят обезпаразити ли го вътрешно?

#3 Потребителят е офлайн   тиа Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 March 2011 - 08:19 PM

Не е малко ,вижда се че не е.Интересуваме в подобни случаи дали е нормално да не може да стои на краката си и доколко време се възстановяват...

#4 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 March 2011 - 08:43 PM

Не ми е ясно какви са "подобните случаи". Каква е диагнозата на лекаря?

#5 Потребителят е офлайн   тиа Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 March 2011 - 09:41 PM

Показване на мнениетоfalconess, в 26 March 2011 - 08:43 PM, написа:

Не ми е ясно какви са "подобните случаи". Каква е диагнозата на лекаря?

Ами той,каза,че му трябват няколко дни и ще се оправи.За това питам дали при подобни случаИ/визирам моя, а предполагам и други такива/ наистина се оправят,защото не ми се е случвало до сега да гледам гълъб.Какво не може да разберете... За уточнение, гълъбът го намерихме на земята пред площадката в жилищната сграда в която живея, не знам как се озовал там, може би от страх и опит да излезе се е блъскал и за това в момента е в това състояние.

#6 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2011 - 10:54 PM

Ако сте от София се свържете с д-р Борис Велев-0888315410;0888268537 намира се на ул.Генерал Кирил Ботев. Помагал ми е много с болни гълъби.

#7 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2011 - 06:51 AM

Вижте, най-добре е да го види ветеринар, който разбира от птици. Никой сериозен човек не би могъл да каже дали ще се оправи и за колко дни, ако няма диагноза. Това се опитвам да ви кажа. Вие не знаете какво му е, а питате за колко време ще се оправи.

Отидете при този доктор да ви каже какво му е и пишете да кажете. Всичко друго е гадаене и празни приказки. Съжалявам, ако сте се засегнали, но наистина нищо конкретно не казвате, пък искате конкретни отговори.

#8 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2011 - 06:54 AM

Parrot_66, този доктор имаш ли впечатлението, че разбира от птици? С желание ли ги приема за пациенти?

Питам, защото понякога ми се налага да пращам някой, намерил дива птица, поне за превръзка и първа помощ, а няма при кого. Обикновено ветеринарите или отказват или не разбират от птици и правят глупости. Ако този доктор е свестен ще му звънна да го помоля да помага от време на време и ще насочвам хора към него :smile:.

#9 Потребителят е офлайн   тиа Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 March 2011 - 10:16 AM

Здравейте да споделя,че днес гълъбчо е много шумен и се опитва да ходи, маха с криле и иска да лети,но още няма сили и не може да стъпва на крачетата си. Явно се пооправя. Относно това, какво му има с риск да се повторя ще кажа,че преглеждайки го ветеринаря НЕ установи да му има нещо, каза само че е зашеметен може би от това,че се е блъскал за да излезе навън от жилищната сграда.

#10 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 March 2011 - 02:16 PM

Показване на мнениетоfalconess, в 27 March 2011 - 06:54 AM, написа:

Parrot_66, този доктор имаш ли впечатлението, че разбира от птици? С желание ли ги приема за пациенти?

На всички въпроси - да! Водих си дори патиците при него.
Доколко е компетентен вече - не мога да кажа, защото самата аз не разбирам от птици.
Но е отзивчив и така.
Занимава се с развъждане на канарчета. От което си правя изводите, че все пак е доста запознат с птиците не само на учебник.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#11 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2011 - 07:04 PM

falconess да човека развъжда канари и мисля пощенски гълъби.Лекувал ми е гълъб с много тежки инфектирани рани,до пълното му оздравяване и пускане на свобода.Заведох корела на преглед и само за секунда отдалеч каза от какво е бална предписа и лекарство и птицата се оправи. :ba_025:

#12 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2011 - 08:26 PM

Чудесно! Благодаря за инфото за ветеринаря. Ще се свържа с него да го разпитам дали може да давам неговия адрес на нуждаещите се :ab_041:.

За гълъбчето, радвам се, че е по-добре.

#13 Потребителят е офлайн   тиа Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 April 2011 - 10:32 PM

Da spodelia ,che dnes pusnaxme galabcho na svoboda i toi otletia....happy end....

#14 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 April 2011 - 06:32 PM

Браво! Чудесен развой на събитията :smile:

#15 Потребителят е офлайн   Палазов Икона

Публикувано: 08 April 2011 - 09:02 AM

Привет!
Точно преди 20 минути един гълъб ми падна на терасата. Единият му крак нещо не е в ред и на главата си има някакво изкривяване, което мисля, че се е получило от падането. Едвам го хванах и го сложих в един кашон с дупки. И понеже и на мен ми се случва за пръв път искам да попитам за споменатия по-горе д-р Велев. Колко струва един преглед и съответно лечението? И без това нямам никакви пари в момента, та не знам какво да правя. Ако има някой, който разбира и го е грижа наистина за животинката, може да каже, защото определено душа не ми дава да го метна на котките.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни