Dog.bg Форуми : Отровиха ми животинката в собствения ми двор

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Отровиха ми животинката в собствения ми двор Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   vitality Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 March 2011 - 02:21 PM

Здравейте! Току що направих регистрация си.
Искам да ви споделя, какво ми се случи вчера или по скоро на моят домашен любимец.
Казваше се Горди, Старонемска овчарка и го убиха нашите мили съседи на 1 г. и 2м. Още не мога да го възприема, а болката е толкова голяма, защото той беше като член от семейството и много го ибичахме.
Нашите много добри приятели (бивши) го отровиха по най - долен начин, а той се мъчеше от болка. Последваха скандали, полиции, и какво ли още не, но за съжаление нямам доказателства и не мога да ги осъдя. Дъщеря ми (3 г. ) пита постоянно за него, защото всеки ден си играеше с него. Изродите го убиха, без да им мигне окото, а днес пред полицията, като им пуснах клипче (няколко минути преди да умре), те се подхилваха най-нагло. Много съжалявам, че няма закон в тази държава и, че не мога нищо да направя. Никой не защитава хората, пък камо ли едно животно.
Извинявайте, че ви писах, може и да не е тука мястото, но вече не знам какво да правя и не мога да се примиря.
Не мога да го преглътна!

#2 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2011 - 05:21 PM

Много гадно.. За съжаление у нас е пълно с подобни комплексари, които не могат да ти кажат в очите каквото имат за казване а си го изкарват на животното. Сякаш то им е виновно.. гадове. За съжаление ако не сте ги видели и нямате доказателства, че са те нищо не можете да направите.. Е, нищо законно.. другият вариан е да паднете на тяхното ниво.

#3 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 30 March 2011 - 07:30 PM

Саморазправата е единственото решение. Трябва да намерите начин да ги накажете. Не е редно хора да извършват злини и да се измъкват безнаказано.

#4 Потребителят е офлайн   botschko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 March 2011 - 10:00 PM

Саморазправата е единственото решение. Трябва да намерите начин да ги накажете. Не е редно хора да извършват злини и да се измъкват безнаказано.

Аз разбирам, че човек може да помисли за една такава саморазправа, но тогава на къде отиваме ние нашето общество и не прехвърляме ли този проблем, за да го решават нашите деца?
жоро

#5 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 30 March 2011 - 10:08 PM

vitality, съжалявам за кучето ви. Бъдете сигурни, че рано или късно тези, които са му причинили тези мъки, ще си получат заслуженото.
Не съм съгласна, че саморазправата е решение. Не бива човек да слиза на нивото на тези, които действат нечовешки. Те могат само да бъдат съжалявани и презирани. А изходът е да не сме страхливци и да настояваме законите в тази държава да важат за всички и да се спазват.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#6 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2011 - 10:10 PM

Това няма да върне животното му ... много съжалявам за загубата ви ... това е ужасно ... и моя най-голям кошмар е това... да не ми отровят животинката...Нищо, че нямам врагове... винаги се намират дебили ...
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2011 - 09:55 AM

Дълбоки соболезнования и от мен. Не искам да си представям как се чувствате. Просто искам да ви уверя, че рано или късно всичко се връща. Не се знае утре, когато вашите съседи искат нещо много силно, дали то няма да зависи от вашата воля. Животът е неветоятен сценарист и възмездие има винаги.
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2011 - 12:29 PM

Да ми посегнат на кучето е,като да са го сторили на детето ми.Кой родител би оставил нещата невъзмездени?Само ако съм монахиня,но не съм.Като няма начин за доказване,за съжаление хората прибягват до закона на джунглата или този от стария завет-"Око за око,зъб за зъб".А болката няма да стихне,кучето няма да възкръсне и тези идиоти няма да се очовечат.Вярвам във възмездието,но не с което ние отмъщаваме,а от Този,който намира и начина и момента най-добре.Много съжалявам за загубата в семейството Ви и моите най-искрени съболезнования! :dh_188:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#9 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2011 - 02:25 PM

Наистина е било редно полицията да се задейства, но Вие, колкото и да ви е тежко, в името на всички, чиито кучета са убити по жесток начин трябва да подадете сигнал в прокуратурата. Слагането на отрова по принцип е престъпление и то обществено опасно. Това е съветът ми като гражданин.
Като човек, първо - наистина съжалявам за кученцето и понеже се поставям на ваше място ще ви кажа какво бих направил аз. Възмездието не е абстрактно понятие и нито Господ, нито Държавата ще ви помогнат. Ако бях сигурен кои са извършителите щях да ги накажа незабавно.

#10 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2011 - 03:02 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 31 March 2011 - 01:25 PM, написа:

Наистина е било редно полицията да се задейства, но Вие, колкото и да ви е тежко, в името на всички, чиито кучета са убити по жесток начин трябва да подадете сигнал в прокуратурата. Слагането на отрова по принцип е престъпление и то обществено опасно. Това е съветът ми като гражданин.
Като човек, първо - наистина съжалявам за кученцето и понеже се поставям на ваше място ще ви кажа какво бих направил аз. Възмездието не е абстрактно понятие и нито Господ, нито Държавата ще ви помогнат. Ако бях сигурен кои са извършителите щях да ги накажа незабавно.

+1 :ba_025:
Мисля това мнение обобщава кратко,ясно и точно това,което съм написала в моя пост,Но тъй като го пиша от около час-два-три(в промеждутъци на някакви ангажименти) и не съм спряла да мисля за въпросната ситуация,ще го публикувам...Да не говорим,колко ме докосна,разстрои тази тема,простооо...

Тежка тема,а и в предвид настоящите закони и ситуация в държавата,още по сложна и комплексна. Първоначалната ми мисъл беше извършителите на деянието да бъдат преследвани до дупка по законов път,независимо какво ще струва,като нерви, време и пари.Все пак това е нормалния начин,чрез които други бъдещи малоумници ще си вземат поука евентуално и ,ако им се върти в главицата подобно действие,ще се уплашат и ще се спрат(респектирани от евентуалното наказание).Лошото е ,че докато прехвърлях на ум,какво може да се предприеме за да се достигне до някакво адекватно и удовлетворяващо законно наказание,си представих,че съм лично потърпевша...
Там всички представи за кое е редно и кое не ми се объркаха и настъпи някакъв хаос в мислите ми...
Лично,ако съм сигурна на 100%,че някои си е позволил да нарани/убие съвсем умишлено член на моето семейство,със сигурност няма да видя бял ден и да се успокоя докато не си плати подобаващо...И не казвам това,защото ще търся някакво лично възмездие на всяка цена(Вярвайте ми)...Просто се познавам и за мен да бъде спрян и наказан по един или друг начин даден нарушител,предполага, че за в бъдеще няма да има възможност да причини нещо подобно и на други хора...
Така,че предполагам действията ми ще имат някакъв такъв ред...Просто тъй като досега не ми се е случвало нещо подобно,не мога да гарантирам за истинността на последователността...
1.Сериозна и масирана аларма до всички възможни институции,от които ще очаквам да предприемат навременни и адекватни мерки. Ако случайно се усъмня дори и за миг,че тези ми действия не се взимат на сериозно и евентуално има шанс да му се размине на въпросния изрод, предполагам ще следва...
2.Търсене на някакъв друг начин да му се даде урок,които да помни цял живот и най вече да му проблясва във вид на кошмар,когато дори и случайно му мине през акъла да посегне отново на живо същество обичано от някой друг...
3.Първоначалният стимул да го оставя на място и да го лежа после го изключвам просто, защото ще бъде много безотговорно от моя страна към всички останали, които чакат на мен.(Това твърдение е добре казано и има логика,но не гарантирам,че е изпълнимо на 100%.)

P.с..Все си мисля,че държавниците ни имат нужда народа малко да ги подплесне,за да се пробудят от летаргията,в която се намират и да бъдат принудени да се задействат адекватно.3ащото,когато обикновенния гражданин не вижда смисъл да се занимава,не вярва в институциите, не се чувства защитен и първоначалната мисъл е саморазправа...Не е на добре работата... :dh_188:
Аз си казах в началото че съм объркана и не съм много наясно за България,как бих реагирала...Явно при нас отговорът все още е...По всички възможни и невъзможни начини...
Искренно и от сърце съболезнования,на отворилия темата...Опитайте се да се съвземете от шока и ДЕЙСТВАЙТЕ...направете нещо,за да изтриете ехидната усмивка от лицата на виновниците...и най вече да предотвратите някой друг да е във Вашата ситуация утре...
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#11 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2011 - 03:03 PM

Направо ми се сви сърцето като прочетох темата. Моите съболезнования за кучо. И моето куче е дворно и това е най-големият ми страх. Комшиите и от двете страни са ни някакви роднини, но едните особено са доста простовати и гадни хора. Непрекъснато правят забележки колко лае моето куче и мен все ме е страх да не направят някоя беля. Тогава със сигурност ще ги запаля. Няма да го понеса.... Искрено ви съчувствам за загубата. Преди години ни умря едно куче и подозираме, че беше отровено, затова много добре разбирам какво преживявате в момента. За съжаления изроди ще има винаги. Дано поне онзи горе да ги накаже подобаващо за злините им.
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   vitality Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 April 2011 - 05:39 PM

Здравейте пак. Чак сега влизам във форума и прочетох всичките ви мнения. Благодаря ви много.

Ще ви разкажа какво се случи.
По-долу ще споменавам "ИЗРОДИ"(хората, които отровиха Горди). - Те са двама. Мъж и жена - женени. Тя е голяма лигла, командирка, каквото си науми - това става, изключително лицемерна и много подла. Мърмори на мъжа си от сутрин до вечер, до като не й угоди! А той пък е голяма мижитурка. Не я търпи. Не може да й тропне с крак - защото тогава ще стане страшно. Разбира се няма да споменавам имена, единствено защото, тя има много връзки и като нищо може да ме осъди. Иначе ако нямаше такава опасност - щях да разглася навсякъде. Интернет щеше да плъзне с физиономиите им!

Преди малко се върнах от кварталния. Той е познат на свекърва ми и му разказах всичко както си е. Каза ми, че няма смисъл да се занимавам, защото няма нищо да постигна. Всеки е невинен, до доказване на противното - с доказателства и факти.

Вчера като се прибрахме с мъжа ми, останахме в двора. Естествено пак си говорихме за ИЗРОДИТЕ. В Този момент излезе на балкона другият ни съсед. И ни каза:
- А бе знаете ли, че в понеделник към 23:30 чух отзад в двора ви да се тропа по ей ония ламарини. Видях един силует на мъж.
И ние веднага го попитахме - защо не ни се е обадил, щяхме да го хванем!
Да обясня:
Преградата на нашия двор с къщата на ИЗРОДИТЕ, е бетонена постройка от тяхната страна. Мазета ли са, не знам какво са. Тази постройка е ниска, предполагам, че около 2 метра. От там ние имаме бетонена постройка в нашия двор, която е "залепена", за тяхната, със същата височина. Отгоре има ламарини. До нея има друга постройчица, която е направено от едно време, за кокошки мисля. Тя не е от бетон, а от разни боклуци и плоскости. Тя е много паянтова. Имаш чувството, че ако я пипнеш, ще рухне. В тази част на двора- никой не ходи.
Така:
След като комшията ни каза за случилото се, ние веднага отидохме да огледаме за следи и видяхме:
Паянтовата постройчица беше леко скършена отгоре, на буквата "М". Т.е Изрода е стъпил отгоре, тя е поддала и леко се е скършила. А отгоре има стъпки, с грайфер! Минал е от зад покрай къщата и е отишъл до къщичката на Горди. Той не го е лаел, защото много добре познава ИЗРОДА. Яд ме е още, че не го затваряхме от зад - да не вижда хора и да не свиква с тях. ИЗРОДЪТ е можел да хвърли много лесно отровата през предната ограда, обаче го е било страх някой да не го види. А от зад е минал и се е правел на маймуна, защото е тъмница, нямало е кой да го види, а и много лесно е могъл да се скрие. За нас се изясни как е станало всичко, но за съжаление кварталния каза, че дори така, няма как да го докажем. Трябвало е някой да види ИЗРОДА, как е хвърлил отровата. Законите са ни скапани. Ако бяхме в друга държава - щеше да се разследва всичко. Тук убийството на животно е все едно да убиеш мравка.
Казах на кварталния, че ако ги привикат ИЗРОДИТЕ и майката на ИЗРОДА( една зла бабичка ), съм сигурна, че тя ще се издаде без да иска, въпреки, че ще е инструктирана много добре. И той ми каза, че дори и тя да си признае, че го е отровила - пак няма доказателства и нищо не може да се направи. Просто закона ни е смотан!!! Единственото, което може да се направи е да занеса 3 сведения, от които едното да е на човек извън семейството. И в това сведение да пише, че този човек е чул ИЗРОДКАТА да мрънка, че кучето й пречи. Добре. Ние имаме двама свидетели, които са наши общи приятели с ИЗРОДИТЕ, и които, често ходят да си пият ракията заедно. ИЗРОДИТЕ всеки път са мрънкали пред тях, мрънкали са и пред нас, както съм сигурна и пред много други хора, които не познаваме. Сигурни сме в това, защото знаем много добре що за стока е ИЗРОДКАТА. Тези наши 2-ма приятели всеки път ни казваха какво е мърморила ТЯ. Това са го казвали и пред други общи приятели. НО никой от тях не иска да съдейства. Никой не иска да напише сведение, защото не иска да си разваля отношенията с ИЗРОДИТЕ. Общо взето и да намеря свидетел - нищо не може да се направи. Единственото е, кварталният да отиде при ИЗРОДИТЕ и да ги ПРЕДОПРЕДИ. Но не знам какво точно. Общо взето е, че със или без предупреждения, няма нищо да ми гарантира, че ако си взема друго куче, нама пак да го отровят. Аз си мислех, че с това предопреждение, поне ще ми се гарантира, че ако се случи пак такова нещо - вече ще се знае, че са ТЕ и тогава се взимат сериозни мерки. Но не е така. Естествено не мога да прежаля Горди, но сега ме е страх да взема друго куче. Те ще са доволни, че нас ни е шубе, а и дори да си вземем, ние ще го връзваме от зад, зад къщата, защото ни е страх, а те ще се смеят нагло, че сега вече са ни накарали, да го връзваме от зад. Просто много се ядосвам!!! Щом не мога по законов път нищо да направя - искам отмъщение!!! Първият ден, след като умря Горди, аз излезнах в 08:01 часа и започнах яко да удрям с камък по една ламарина, да блъскам желязната ни гаражна врата и да пускам алармата на колата. Сигурно са ме чули и другите квартали. ИЗРОДКАТА я събудих, защото Горди уж я е събуждал всяка сутрин и тя не можела да спи, въпреки че ние го затваряхме от зад всяка сутрин и той не е лаеше, защото не виждаше хора. Затваряхме го само, за да не си развалим приятелството, въпреки че ТЯ няма право да ни казва, защото това е нашия двор. След като блъсках сутринта, ОНАЯ викна полиция. Както и да е. Не ми накриви шапката изобщо. Закона ми позволява от 08:00 (даже кварталния каза от 06:00) сутринта - да си блъскам колкото си искам - т.е да извършвам ремонтна дейност. Изчаквам малко да се затишат нещата, и пак ще започна всяка сутрин да блъскам с един чук по една ламарина под прозореца и! - НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА! Да ме мислят за луда! И тройния стъклопакет, който си сложи, няма да я спаси! Казала си е - Щом аз съм дала 350лв, за троен стъклопакет и ми е гадно за това, нека и на тях да им е гадно за кучето. По принцип тя е ужасна циция и голяма гад! Та сега се чудя и какво друго мога да направя. Знам, че това няма да върне Горди, но не мога да се примиря!!! Никога не съм желаела лошото на никого, но сега само си повтарям - "Нека ИЗРОДИТЕ да умрат със същите болки и мъки, с които умря Горди!".
Между другото да вметна още 2 неща:
Първото: че другият приятел, който можеше да ни стане свидетел - никога не би застанал срещу ИЗРОДИТЕ, защото е споменавал, че ИЗРОДКАТА му е като втора майка. Ако знаеше само, как "втората му майка" е плюла против него.... и че тя го вика често у тях единствено и само, за да разбере какво се е случвало с мъжа й, докато я няма, тъй като тя много често пътува. А този наш приятел е такава клюкарка, че просто всички бабички на улицата бледнеят пред него. Това, което не трябва да се казва- той го казва.Изпуска се. Не нарочно. Просто си е такъв. По този начин - колко пъти е изклюкарвал мъжа й. А пък ИЗРОДА му казва: - " Хубаво - сега ти отиваш да си легнеш, а на мен сега ще ми тутня 3 часа...

Второто, което ще вметна е, че мъжат ми сутрин като става за работа към 05:00-06:00 часа, също тряска (1-2 пъти) много силно гаражната врата. И той не може да се примири за милият ми Горди.
Как за секунди - много добър приятел - му стана най-големия враг. Хората са казали, че от приятели трябва да се пазиш.
А пък КУЧЕТО СИ ОСТАВА НАЙ - ДОБРИЯТ ПРИЯТЕЛ НА ЧОВЕКА!

Постоянно Горди ми е пред очите. Немога да забравя страшната гледка, когато той умираше, както и не мога да спра да си спомням хубавите моменти с него. Всеки път, когато изляза на вън, очаквам той да ме посрещне. А съседите ни, минавайки по край нас го търсят с очи и ни споделят - очакваме да се покаже от някъде. Всички много му се радваха, а сега тъжат за него и казват, че беше страхотно куче.

Много писах - но си споделих. Друго е да знаеш - че хората те разбират. Благодаря!

#13 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 01 April 2011 - 06:55 PM

Да му се незнаят тъпите идиоти :eg_033: vitality ,моите съболезнования.Никой не може да ме спре,ако ги знам кои са,да им счупя главите неузрели.

#14 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2011 - 09:41 PM

Ето малко съвети:

1. Саморазправата е единственото решение
2. Не посягайте на тяхно животинче (ако имат) - то не е виновно.
3. Не посягайте явно на изродите - ще ви вкарат в затвора.

От горното следва:

1. Насочете се към саботажи на имота - ВиК, електричество, парно, газ ..... всичко каквото ви хрумне. Направете живота им ад. Подпалете електрическото им табло. Изтръгнете електромера. Платете на някой багер да прекъсне само тяхната тръба за вода. Хвърлете "коктейл Молотов" през прозореца им (гледайте да не ви хванат и да няма отпечатъци). Систематично им чупете стъклата на прозорците. Пуснете слух сред кварталните престъпници и цигани, че имат много пари и бижута в къщата.

2. Растенията. Тях не ги боли. Убийте ги. Нафта в корените на дърво го убива. Дървета, храсти, цветя - всичко това го довършете с химикали, нафта, бензин, и каквото се сетите. Нека живеят в пустиня.

3. А сега - върхът на отмъщението. Това е ястие, което се сервира и консумира студено. Намерете т.нар. "лайнарка" или още "лайновоз". Това е специализиран автомобил за почистване на отходни ями в къщи, където няма канализация. В 'скъпите" квартали на София като Драгалевци и Симеоново това е единствения начин за почистване на септичните ями. Колкото и да ви е чудно - там няма канализация. Плащате на една пълна лайнарка да дойде и да намуши маркуча през прозореца на изродите и да изпразни вътре съдържанието. Ефектът е потресаващ. Само внимавайте да не ви свържат с лайнарката като поръчител. И да ви свържат ще има дасе протака делото с години за увреждане на имущество, а втова време ще станат известни като "хората потънали в лайна".

Това е ..... може да е брутално, но е пример за първична справедливост, при това без да страдат физически хора и животни.
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2011 - 09:45 PM

Много съжалявам за кученцето Ви! Аз наскоро загубих моето и знам какво изпитвате! Аз, честно казано, не знам дали нямаше да убия и двамата ИЗРОДИ... Подкрепям Ви напълно в това начинание, което сте подхванали! Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#16 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2011 - 09:49 PM

Щях да забравя - психологическа война:

1. Разлепете некролози на главните виновници в квартала. Заковете черен креп на входната им врата. Поръчайте катафалка и ковчег от някоя погребална агенция.

2. Разпространявайте гнусни слухове за изродите. Всичко каквото ви дойде наум - педофилия, наркотици, рекет, проституция, кражби, грабежи, убийства.

3. Започнете вербални атаки. Внимавайте да не би нещо казано от вас да се тълкува като заплаха за убийство или телесна повреда - тогава могат да ви съдят. За тази цел е по-добре да им говорите гнусотиите по заобиколен начин. Например под формата на клетви и предсказания. Кажете им, че сте сънували главната изродка със свещ в ръцете и в ковчег. Кълнете ги. За клетва никого досега не са осъдили. Не знам дали клетвите убиват, но че могат да те докарат до лудост е вярно.

И малко война "по устав":

1. Купете си колкото се може по-мощна аудио уредба. Подберете музика, омразна на изродите. Пускайте уредбата на макс, но строго спазвайте правилата за съжителство. Това значи да не пускате музика силно между 22:00 и 6:00 и между 14:00 и 16:00. Но в останалото време ВСИЧКО е позволено! Запомнете - ВСИЧКО! Копче не могат да ви кажат. Събуждайте изродката всяка сутрин в 6:01 по най- бруталния възможен начин.

2. Започнете да бомбардирате всички институции с жалби против изродите. Жалете се за всичко, което ви хрумне. Важното е да не могат дъх да си вземат от проверки по ваши сигнали.
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2011 - 12:58 AM

Много съжалявам за животинката ви, представям си какво е да загубиш животинче по такъв ужасен начин ;( И ако трябва да съм честна...саморазправата е единственото решение!!!
Имам познат, който така съседите му отровиха кучето му - като накрая събра или да ги пита защо , те му отгорориха, понеже с*ре навсякъде (кучето беше само и единствено в тяхния двор , после си събираха купчинките) и , че им пречило да спят ( понеже мърморката спи до 11 , трябва цял свят да се съобразява с нея)
След тоя случай, всеки ден по мистериозен начин се появяваше миризлива купчинка ( или локвичка) пред вратата на съседите ( държа да отбележа, че поне ..ъм човекът, който аз не познавам е спрял да взима китайски чай и разхлабителни шоколадчета за тая цел)и в 7 часа надуваше клип как куче лае по ютюб . обаждаха се в полицията, онзи мигаше и се пулеше 'какво куче? Да виждате куче тук???"
Преди да ме напсувате , тези мерки крайно подпомогнаха да завърже връзка с другите си съседи, които от години имаха проблеми с ИЗРОДИТЕ, докато те се предадоха и изместиха да вгор1ават живота на другите. и ако някои веднага ще ревне, че това не е решението...не! Понякога задника трябва да бъде ритан за да му напомнят, че е задник.

казвате, че имате бетонна постройка? Знаете ли дали те са наясно, че кучето ви е починало? Можете да налепите стъкла, заостерни предмети,пирони оттам и да ги видим как ще минат оттам, по възможност да не видят какво правите. Ако още не са наясно със смъртта на кучето можете да подхвърлите, че си е още там , ако ли не, че сте си взели ново.

Пак помислете какво харесва мърмораната ...дървета? Растения? те лесно гаснат с оцет и много солена вода. Потърсете си the anarchy cook book има я навсякъде и вътре има полезни домакински съвети, трябва единствено да се погрижите НИКОЙ да не разбере , никой да не се усъмни .
User's Signature

Beauty always comes with Dark Thoughts!

#18 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2011 - 09:22 AM

А разследване за влизане със взлом не поискахте ли? Имало е доказателства, ако кучето ви е било регистрирано - увреждане на имущество. Дори да не стигне до тях, все пка разследване може да се повдигне.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Abadon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2011 - 10:18 AM

Искрено съжалявам за кучето ви. Подкрепям идеята ви за война със съседите, явно по законов път нищо не се постига. Но водете войната хитро и по правила - т.е. да не могат да ви обвинят директно в нищо и да не могат да докажат нищо срещу вас. Обмисляйте внимателно и от всички страни всеки ваш ход. И накрая - това че растеният не ги боли, не значи, че трябва да ги унищожите. Колкото животните нямат никаква вина за стореното от стопаните им, толкова и растенията нямат вина. Съсипвайте (най-вече психически) хората, не другите живинки.
User's Signature

"Добрият стрелец се прицелва преди всичко в себе си"

#20 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 April 2011 - 05:19 PM

Подайте жалба в прокуратурата.Не се подвеждайте по съветите за саморазправа - тя само ще доведе до ескалация на враждата и ще стане безкрайно ,безмислено , безумно .
Всички искахме закони - ето, закони има, но те трябва да се отстояват. Те сами по себе си няма как да се случат .
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни