Токов удар!
Публикувано: 13 May 2006 - 01:08 AM
Страшничко и изглежда!
Обръщам се към ветеринари и хора компетентни...
Малкия гаден бяс, днеска да вземе да изяде изолацията и да налапа жиците! Цял оголен контакт. Добре, че бях в стаята и чух, че става нещо на терасата по различно от до моментната борба и от обикновено и като излязох гледам Танго целия го тресе тока! (няма да споменавам за гледки и емоции, щото ми е беден речника)
Изключих всички бушони и така го спасих! Лекарите се чудят как не е останал на място, а аз се чудя дали собственоръчно да не го убивам вече!!! a)
Трети живот живее, само преди месец едвам прескочи трапа с алергичен шок!
Както и да е.
За тока. Излезе от шок преди час едва (случката стана към 5 следобяд) губеше равновесие, биха му антишокови-тра-ла-ла инжекции, беше му леко разхлопано сърцето минути след удара, защото аз на пожар го заведох в клинката, температурата в горните граници 39.3! Утре сме на профилактичен задължително и ще помоля за една система с нещо да подкрепи все пак сърдечния ритъм.
Въпросът и молбата ми са, да чуя максимално много обосновани компетентни мнения дали може да има някакви закъснели последици, дали би могъл да се разтрой психически, или да се получат някакви трайни физически увреждания?
Яде си както обикновено - по прасешки, радва се, ама сякаш го няма блясъкът в очичките и ми се струва по-различен, дано да е от шока само!
И молба... дайте ми координати на Съдбата, да я питам какво ще е следващото!!!
Публикувано: 13 May 2006 - 06:28 AM
Прикачени файлове
-
___________.jpg (57.13K)
Брой сваляния: 447

здрави и красиви
www.yorkibows.com
Публикувано: 13 May 2006 - 09:17 AM

прочети правилата за подписите
Публикувано: 13 May 2006 - 09:56 AM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 13 May 2006 - 09:57 AM
Ох, слава богу е добре днес! Шока премина, ще ходим след малко на профилактичен пак. Няма външни наранявания, дори устната му поспадна, че се беше надула! Аааа мустатице му са изпържени l) Ох, давак гаден! Бяс! s) bash
Ще пиша като се върна от лекаря.
Публикувано: 13 May 2006 - 02:19 PM
Всичко е наред, сърцето му е в ритъм. Дадоха ни някакво мазило за устничката, която вече е хванала коричка и ще се оправи бързо. cheers
Благодаря и на вас за съчувствието, все пак очаквам още мнения! r)
Публикувано: 13 May 2006 - 02:27 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 May 2006 - 02:31 PM
Човека включил бързовар и си върши неговата работа,аз до като извикам на кучето да не пие от водата,то се беше вече завряло в кофата и лочеше n) s) n)
Писъка който издаде кучето няма как да го опиша,ужасно беше.....изхвърча на поне 2 метра от кофата и изчезна в най-отдалеченият ъгъл на двора!
От тогава тя заобикаляше това място и никога повече не отпи вода от съд различен от паничката и n) 1super
Не сме търсили лекарска помощ,нямаше никакви последици от удара за щастие!
Публикувано: 13 May 2006 - 02:51 PM
Ами то при нас беше малко по различно. Нали всичко трябва да ни е в устата и да се опита.. та така беше захапал целия контакт и понеже нали тялото се тресе и не може да реагира, той не можеше дори да го пусне. Очите му бяха като пинг-понг топчета и излизаше дим от устата, реших "край, изпържи се"! В паниката хванах да го дърпам - УЖАС - колко ми е бил акъла само...! Та се сетих да изключа всички бушони, ама те на високо.. докато занеса стол той вече ще е на чеверме! И добре, че брат ми беше в нас, всичко стана за секунди, просто и аз не разбрах какво стана. Има още 4-5 "добре че", просто късмет, голям късмет!
А предния път беше с алергичния шок. Имахме други проблеми и взеха, че го натъпкаха с Линко Спектин, получи белодробен отток и нямаше пулс, сърчицето му беше спряло, ама благодаря на д-р Кръстев от университетската книлика в Стара Загора, който стоя до сред нощ с нас и го спаси!!! w) cheers
Голяма гад е тоя малкия! Още на 6 месеца, а вече имаме 2 сериозно прескочени трапа. Дано и да са последни!!!
Публикувано: 13 May 2006 - 03:07 PM
Сестрата (Шери) на моята дакелка , живееше при майка си, демек бяха две - майка и и тя...! Майката беше много умничка, ама малката беше дивачка! Оставяха ги понякога сами...! И един ден ,когато пак били сами малката започнала както обикновенно да гризе кабелите и този път бил фатален...! Удария ток...,а тя все пак е дакел и то мъничък, а токът толкова силен, че я удари в стената...! Аз като чух не можах да повярвам...! Тя едвам оцеля...! Вече живее при нови стопани..и всичко е наред, но това също можеше да приключи ужасяващо...
п.п. Слава Богу, че на мойта не и е интересно...
Публикувано: 13 May 2006 - 11:55 PM
За всеки случай си смени бушоните с автоматични , в момента са по 3-4 лева, и да са за ток по норматив - за контакти, за осветление, силови и т.н. - ако не знаеш ще постна кои колко ампера да са.
Че тези дни и моите дивация бяха гризнали кабела - заварих UPS-a да пищи - пък гледам има ток - отивам при тях - дупка на кабела и обгорено - те са без проблеми, но автоматиката е сработила - ако беше обикновен бушон подсилен с жица можеше да стане лошото - поне за контактите сложи автомат 25Ампера

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 14 May 2006 - 12:12 AM
На терасата ВЕЧЕ е единственото напълно безопасно място, освен ако не счипят стъклата на прозорците да се заколят n) (недай си боже!!!!)
Публикувано: 14 May 2006 - 12:53 AM
/станахме малко ЕЛЕКТРО-форум/, но го препоръчвам на всички които си мислят че кучета/котки им гризкат жиците.....

Публикувано: 14 May 2006 - 01:23 AM
Публикувано: 14 May 2006 - 08:15 AM
Прикачени файлове
-
Image097.jpg (26.87K)
Брой сваляния: 130

Публикувано: 14 May 2006 - 06:32 PM
Та въпросчето - трябва ли при всяко излизане да изключваме тези бушони или те сами се изключват, ако се наложи. Като се замисля би трябвало да е така, щом са автоматични, но все пак да питам!
А достатъчно ли е примерно да изключваме стабилизатора, в който е включен разклонителя, а в него вече цялата техника? Така реално ще остане един кабел, по който ще тече ток, този на стабилизатора?

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 14 May 2006 - 10:52 PM
То дори и автоматиката изключва СЛЕД като го захапят, номерът е да стане МНОГО БЪРЗО, на това се надяваме всички....
HERZ, въпреки всичко ти остава ЕДИН КАБЕЛ, но ти най-добре си знаеш, мойте малки гадове в кухнята изтръгнаха всички контакти от стената, след като им спрях тока изгризаха кабелите до пода и разкопаха гипса докъдето може....
но бяха сами в кухнята, така че де да знам - като пораснаха за никой не са ми казвали че е гризал кабели - освет това гризат докато са малки и им растат зъбките и ги сърби - плюс ги привлича магнитното поле което се създава от протичащия по кабелите ток - това не си спомням откъде беше, но кучетата го усещаха...

Публикувано: 15 May 2006 - 09:18 AM
Днес 5 пъти съм обиколила апартамента преди да изляза, всичко възможно съм скрила и вдигнала на високо n)

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека