Dog.bg Форуми : Eпидемия от ДИРОФИЛАРИЯ NB! Неприятни снимки!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Eпидемия от ДИРОФИЛАРИЯ NB! Неприятни снимки! Да вземем мерки! Оцени темата: -----

#221 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 April 2011 - 05:08 PM

На кучето Мила, при доказана микрофилария й сложиха Advocate, защото той по-щадящо ще изчисти микрофилариите от организма й, отколкото Ивермектин.

#222 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2011 - 05:32 PM

Показване на мнениетоSarah Marina, в 19 April 2011 - 04:08 PM, написа:

На кучето Мила, при доказана микрофилария й сложиха Advocate, защото той по-щадящо ще изчисти микрофилариите от организма й, отколкото Ивермектин.

Мдааа Advocate е доста широкоспектърен,но все пак e spot-on...Аз лично не съм информирана,дали наистина действа и е ефективен при вече съществyващи микрофиларии(ще попитам със сигурност :ae_085: ), но ми е интересно...Какво правим с борбата срещу кърлежите?!
Малко тъпо ще е да се концентрираме 100% върху комарите и да забравим кърлежите... :mg_062:
Та затова продължавам да препоръчвам единствената адекватна наистина функционираща схема,а именно...
Външно обезпаразитяване по избор(изпитано да действа срещу бълхи, кърлежи, комари и т.н...всеки си е преценил досега кой продукт действа и функционира) + Добри хапчета (превенция Дирофилария) + примерно Дронтал.

P.с..Има някакъв вариант да редуваш ампули,но гарантирам всеки стопанин ще му се прииска да се застреля след няколко месеца от схеми, изчисления и несигурност...
В крайна сметка всеки си знае най добре,аз просто споделям мнение,което е подплатено с доста опит и всякакви експерименти в годините.... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#223 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2011 - 06:15 PM

Да, и на мен ще ми е интересно дали Advocate е по-доброто средство срещу дирофилария от ивермектина....И кой точно ветеринар е препоръчал това лечение с Advocate на дирофилария? Питам съвсем сериозно, няма грам язвителност във въпроса ми, просто искам да зная колкото се може повече за начините на профилактита и лечение на тази гадост...

#224 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2011 - 06:32 PM

Преценили са да лекуват с Advocate, защото има само микрофилария. Тоест, то пак е Дирофилария, но в начален етап.
Обясниха ми, че е по-щадящо лечение, в сравнение с Ивермектин.
Правен е и IDEXX 4D тест и на него всички резултати са отрицателни.
В "Добро хрумване" се лекува. Естествено, направено й е и обезпаразитяване отделно!

#225 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2011 - 06:38 PM

Благодаря!

#226 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2011 - 07:34 PM

Аз се извинявам ,ако съм се изразила неточно... :ia_109:
Все пак тук говорим за превенция, а не за лечение нали?!
Идеята е, че трябва месеци наред(както и да ги смяташ все са около 6-7... от април до октомври) да преборим гадинките,които биха могли да навредят на нашите любимци.
Да приемем,че най основните и опасни са комарите и кърлежите...В този смисъл каква схема би била най ефективна,щадяща и доказана?!
Защото,ако приемем,че се спрем на Advocate(това е ампула spot-on, която се нанася един път месечно външно), за съжаление не действа ефективно срещу кърлежи...И в месеца,които евентуално сме се предпазили от комарите,с какво се борим срещу кърлежите,които от своя страна могат да ни донесат един куп други неприятности?!

P.с..Аз каквото ми беше по силите се опитах да разясня...Съжалявам,ако съм била неразбираема.
Толкова от мен... :zz_177:
Лека вечер на всички и успех в борбата за по доброто и безопастно съществуване на нашите най мили... :rc_036:
User's Signature

#227 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2011 - 09:37 PM

За борбата с кърлежите бих препоръчал да си разхождате кучетата само по косени ливади с ниска трева. Аз например, докато не окосят поляните пред нас, я разхождам само на повод по алеите.
User's Signature

Качена снимка

#228 Потребителят е офлайн   charity Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 April 2011 - 01:26 PM

И така... След като се стресирах от темата, а и в последствие разбрах, че почти всичките ми познати дават /и то от година - две/ превантивно на кучовците препарати за профилактика, срещу гадната Дирофилария, веднага ходихме при Вет за тестове. И двете ми мадами са здрави! :zz_223: :zz_223: :zz_223:
Препоръчвам , като обикновен стопанин, разбира се, да тествате за лично спокойствие и своите животинки. Ако ние не ги защитим , те остават уязвими!

#229 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2011 - 11:40 AM

Тъй като не мога да си намеря място от известно време и въобще не си успокоявам положението, като се поставям на мястото на хората, които евентуално няма да могат по ред причини да си доставят или намерят добър и щадящ продукт за превенция Дирофилария от чужбина...Гениалният ми мозък :smile: след доста четене и информиране по въпроса намери някакво моментно разрешение, което беше подплатено до някаква степен и от едно мнение на ветеринарен лекар АXEL Бултериерът, прочетено тази сутрин в темата за Кърлежите...
В този смисъл препоръчвам на всички,които нямат възможност да си доставят добри хапчета за превенция Дирофилария някоя от следните схеми....
1.Каишка Скалибор + Advocate + Примерно Дронтал...
2.Каишка Килтекс + Advocate + Примерно Дронтал...
Тази комбинация от април до септември-октомври, като след изчезването на комарите си оставате на вариант каишка + вътрешни паразити или ампула spot-on + вътрешни паразити.
Искам да уточня,че все още не съм се информирала дали би могла да бъде една ефективна и достатъчно щадяща схема, но логиката която следвам е ,че съм чела тук(Италия) по форуми мнения на хора,които живеят в зони с голям риск,че съчетават примерно Каишка + Адвантикс + хапчета превенция Дирофилария...А и днес след ,като прочетох мнението,което е на ветеринар(ще го цитирам накрая,че всички знаете за интернет уменията ми :smile: )...си помислих,щом може и е препоръчано от ветеринар тези комбинации...Какво пречи да се замени Адвантикса или Фронтлайн с Advocate?!

Лично съм човек,който винаги намира начин и в най сложните и тежки ситуации и в този смисъл не мога да се примиря, че доста хора евентуално ще се чудят и маят , какво да правят в една подобна ситуация и липса на достатъчно добри продукти.
Сложността на ситуацията идва от факта,че примерно тук Дронтал и подобни се прилагат много рядко(на 3-6,дори и 12 месеца)...Първо защото в самите хапчета за превенция Дирофилария има и прибавени антипаразитарии, второ защото е съвсем различна ситуацията от България и не са разпространени вътрешните паразити, трето, като се съберът предишните 1 и 2, тук се дава примерно дронтал само в случай на доказано нещо притеснително в изпражненията на кучо или 1-2 годишно еиии така профилактично.
Това обяснение давам, защото непрекъснато пиша примерно дронтал, а и за да обясня,защо ми е толкова трудно да посъветвам някаква адекватна и щадяща схема за България...

Нека всеки да се консултира с доверения си ветеринар(моля ви да бъде такъв,които да е наясно въобще, значението на думичката Дирофилария :ae_085: ) и да уточнят дали една подобна схема,като някоя от тези дадените по горе би могла да бъде достатъчно ефективна и щадяща?!Аз в първи удобен случай ще направя същото...Това естествено, докато на Българския пазар, не се появи добър,щадящ и сигурен продукт под формата на хапчета. :mg_062:
Искаше ми се да дам един съвет относно противопаразитните каишки...
За Kилтекс не знам,защото никога не съм пробвала,но за Скалибор...Тук се води еднин от най добрите продукти(като се замисля май са само тези 2 вида, като каишки, просто вече не се използват много, предвид разнообразието от ампули)..та за Скалибор има разпространено мнение...Колкото е добра, толкова е и силна и има голяма вероятност да не понесе на кучо и да стане някаква алергична реакция...В този смисъл препоръчвам постоянно наблюдение в първите дни, седмици и евентуално,ако се види нещо нередно тип опадане на космената покривка,дори и изранявания(приличащи на екземи)..без паника...просто да се свали по най бързия начин,да се дезифекцира мястото и ще отшуми всичко... :md_064:
Дори и от материална гледна точка е щадящо, защото каишките примерно имат действие около 6 месеца(със сигурност 4-5).

p.s..Тоз пореден роман е продиктуван от факта,че се изразих малко гадно в един от предишните ми постове, когато казах, които не може да си достави добър продукт да се оправя как може...и се замислих, че вариант със сигурност би трябвало да има...
Избързах да пиша,преди евентуално да съм се консултирала със специалист, защото сега е най точния и важен момент всеки да се реши на някаква схема и да започне да предпазва любимите си същества... :ae_085:
Ще бъда много благодарна , ако и някои ветеринар каже, какво мисли за примерните схеми дадени по горе...
Успех на всички... :ae_085:
http://forum.dog.bg/...20&#entry939759
User's Signature

#230 Потребителят е офлайн   marti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2011 - 04:48 PM

Мнение ,
от лекар /advantix/ които и до сега слагах на куч , всеки месец е напълно достатъчен, за профилактика :ae_085:

#231 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2011 - 05:09 PM

Показване на мнениетоmarti, в 21 April 2011 - 03:48 PM, написа:

Мнение ,
от лекар /advantix/ които и до сега слагах на куч , всеки месец е напълно достатъчен, за профилактика :ae_085:

:ud_009:
Ако това мнение се отнася за есенно-зимните месеци от октомври до април...става... :ae_085:
В противен случай един чистосърдечен съвет...
Смени си ветеринаря или се моли много любимото ти същество да е супер късметлия по рождение...

p.s..Иначе да прочета нещо подобно, след всичко изписано и изкоментирано дотук, почти съм във фаза на пълно отчаяние и обезвереност... :dh_188: ...Както и да е...
Лек ден на всички...
User's Signature

#232 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2011 - 08:37 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 21 April 2011 - 11:40 AM, написа:

добър и щадящ продукт за превенция Дирофилария от чужбина...

Такива има тук разбира се - Стронгхолд, Адвокейт. Прекрасни препарати, възможно най-щадящи. Единствен проблем е, че са скъпи.

Какво прави света с хубави хапчета - 6 микрограма ивермектин на килограм живо тегло. Относително лесно се дозира:

например: за 30 кг куче:

Повечето ивермектинови препарати са 1%, т.е. в 100 мл. има 1 г, или в 1 мл. има 10 мг.
За 30 кг куче - 30 х 0.006 мг = 0,180 мг. При тези дози е допустимо около 20% предозиране. Т.е. може да се даде спокойно 0,2 мг.
Значи трябва да вземем 0,02 мл. въпросът е как. Лесно - в инсулинова спринцовка теглим 0,2 мл, пълним до 2 мл. с разредител (примерно портокалов сок), източваме пак до 0,2 мл., допълваме спринцовката със сок и го даваме на кучето.
Проста работа :)

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Преди даване на Ивермектин - тест за дирофилария при доктора и после всеки месец от април до октомври!!!
User's Signature

Качена снимка

#233 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2011 - 09:28 PM

Ще помоля за N-ти път! Винаги, когато препоръчвате препарати с айверомектин или празимек и сродни, посочвайте, че са противопоказани за редица породи (коли, бобтейл, шелти, австралийска овчарка и други) и преди каквато и да била профилактика е задължителна консултацията с лекар. Има много хора, които А) лесно се паникьосват и Б) четат от средата (или от някъде до някъде). Последствията за тези породи са фатални и вместо профилактика ще се получи погребение...
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#234 Потребителят е офлайн   alice_goldness_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs

Публикувано: 29 April 2011 - 10:28 PM

Ние наскоро бяхме на вет , да се запасим с Фронтлайн и когато попитах доктора за тази страшна болест , отговора беше "Няма защо да се притеснявате" . Коментар ?
User's Signature

Качена снимка
"Две неща са безгранични - Вселената и човешката глупост...за първото не съм толкова сигурен!" А.Айнщайн

#235 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
Публикувано: 29 April 2011 - 10:45 PM

Сменете си вета.
User's Signature

Качена снимка

#236 Потребителят е офлайн   Pretty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 29 April 2011 - 11:44 PM

Когато ходихме на ветеринар с моето Бордер Коли и попитах за Дирофилария ( говоря за лечебницата "Св.Антим") и там ми обясниха,че за София нямало проблем,защото не била рискова зона.НО ако все пак искам да се подсигуря ми дадоха Адвокейт.Ветеринаря ми обясни,че Адвокейт пази,както от външни паразити ( въшки,кърлежи и тн.) пази и от вътрешни (тении,глисти и др.)
Не ми е споменавал , да има риск за кучо ( попита ме за породата и с това приключи )
Искам да попитам от тук присъстващите ( аз не съм вет и не разбирам ) има ли някаква опасност за куч ? Тези дни имам път до Ветеринаря,и ще говоря и с него , но бих искал да чуя и вашето мнение. :ba_025:

Благодаря предварително !! :rc_036:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#237 Потребителят е офлайн   vessi8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 09:33 PM

Показване на мнениетоdanny, в 06 April 2011 - 11:55 PM, написа:

TaraT,
това, че САМО в България обезпаразитявали рядко - на 3 месеца са басни! Преди 2-3 години попитах в един немски форум с какво си обезпаразитяват шелтитата и колитата. За начало не получих отговор от иначе любезните форумци. Попитах по-изнервено. Отговориха ми с въпорс - какъв проблем имам, та искам да давам на кучето такива лекарства. Викам си - леле какво невежество! И обясних за нуждата, схемите, видовете илачи и задължителното обезпаразитяване. Ето тук мнооого деликатно единият админ се включи и тактично с мнооого увъртания обясни, че има страни ъъъъ - с по-топъл климат примерно ъъъъ - където ветеринарите така съветват ъъъъ... А иначе там нямали практика да дават вътрешни обезпаразитяващи - нямат срещу какво. Няма бездомни, няма лоша хигиена, няма боклуци - няма и зарази. А за дирофилариозни комари е хладничко. Та така...
Само искам да напомня - редица породи не понасят айвермектин-съдържащи препарати. Хич не го понасят - чак до летални последствия. Вече споменатият бобтейл, както и коли (всички), шелти, австралийска овчарка. Мисля четох, че се дъжи на някаква мутация на ген и носител са породите, в чиято селекция назад във времето участват староанглийските овчарски породи. Затова непременно поровете из интернет, дали вашата порода не е от критичните, преди да дадете подобно лекарство.

Така е моля внимавайте много.................с този ivermectin...................стига се до кома и смърт на тези породи.....................аз лично имам опит. Ветеринари биха ivermectin на Австралийската ми овчарка...не ме питайте какво преживях.......рзвъдчицата от ми каза, че имам късмет, че кучето ми е все още живо..........изкарахме 10 дни на системи като до седмия ден все се влошаваше.................става въпрос за гена MDR1....среща се и при хората...аз лично видях куче което прилича на хъски ...но има коли назад в поколението....едвам са го спасили................ЕТО КАК ИЗГЛЕЖДАШЕ КУЧЕТО МИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВЕТЕРИНАР И IVERMECTINA

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#238 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 09:58 PM

Показване на мнениетоvessi8, в 01 May 2011 - 09:33 PM, написа:

..............ЕТО КАК ИЗГЛЕЖДАШЕ КУЧЕТО МИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВЕТЕРИНАР И IVERMECTINA

че какъв ветеринар е това, да даде това нещо на кучето ти...та това го учат и знаят всички...профанска и безотговорна работа...:eg_033:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#239 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2011 - 08:03 AM

Може да е зарази това, че породата е непозната в БГ и лекарите не са били достатъчно опитни. Vessi8, а вие сега с какво се предпазвате срещу дирофилария, което е налично и на нашия пазар при положение, че ивермектина ви е забранен?

#240 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 May 2011 - 08:40 AM

Показване на мнениетоPretty, в 29 April 2011 - 11:44 PM, написа:

Когато ходихме на ветеринар с моето Бордер Коли и попитах за Дирофилария ( говоря за лечебницата "Св.Антим") и там ми обясниха,че за София нямало проблем,защото не била рискова зона.НО ако все пак искам да се подсигуря ми дадоха Адвокейт.Ветеринаря ми обясни,че Адвокейт пази,както от външни паразити ( въшки,кърлежи и тн.) пази и от вътрешни (тении,глисти и др.)
Не ми е споменавал , да има риск за кучо ( попита ме за породата и с това приключи )
Искам да попитам от тук присъстващите ( аз не съм вет и не разбирам ) има ли някаква опасност за куч ? Тези дни имам път до Ветеринаря,и ще говоря и с него , но бих искал да чуя и вашето мнение. :ba_025:

Благодаря предварително !! :rc_036:

Нашият вет, който преди време за друг проблем ни насочи към Свети Антим, които безспорно са добра клиника, давайки ни Адвокейт изрично спомена, че с него не сме защитени срещу най-често срещания вид кърлеж. Това е единствения му недостатък според мен, който и доста оскъпява цялата система, защото се налага третиране и с друг препарат за кърлежи.. Не сме имали никакъв проблем, а не сме от най-яките кучета, слагайте си Адвокейта спокойно :ba_025:
User's Signature

Ние, хората, можем само да мразим като кучето – със сини пламъци в очите, но да обичаме като кучето, ние не можем! - Йордан Радичков

Качена снимка

• (14 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни