Dog.bg Форуми : Eпидемия от ДИРОФИЛАРИЯ NB! Неприятни снимки!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Eпидемия от ДИРОФИЛАРИЯ NB! Неприятни снимки! Да вземем мерки! Оцени темата: -----

#261 Потребителят е офлайн   ast3333 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 May 2011 - 09:31 PM

Показване на мнениетоgabipap, в 27 May 2011 - 07:47 PM, написа:

Оказва се, че проблемът не засяга само кучета - вече има регистриран случай при човек.
Видео.

случаите при хора не са нищо ново. и двете форми на дирофилариозата са отдавна известни като зооантропонози.

#262 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 May 2011 - 12:08 PM

Е, ново за повечето хора. Ужас, все си мислех, че за тия гадове ние не сме крайна цел :zz_020:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#263 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2011 - 10:55 PM

А хората които могат да си набавят препарати от чужбина,на каква схема да се спрат?
Аз слагам Аdvocate,Scalibuur и за хапчето се чудя.То като няма избор не е хубаво,но и като има, чуденето е голямо.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#264 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2011 - 07:54 AM

Да, аз си купих Хартгард от чужбина /хапчета/ обаче сега не смея да му давам на моето куче така самоволно. При ввсички случаи ще наравим тест първо и след това, надявам се да е безопасно да го профилактирам с тях. Всеки месец да го водя в клиниката и да го мерят ми е невъзможно, да го меря в къщи пък - той е 50 кг, също няма как.

#265 Потребителят е офлайн   sa6o policaq Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:pu6ki i oragia
Публикувано: 07 July 2011 - 12:08 PM

за бургас немога да направя нищо но за варна мога в срок от 11.07.2011 до 25.07.2011 спецялно за сл.бряг да помогна

#266 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 July 2011 - 10:09 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 28 May 2011 - 10:08 AM, написа:

Е, ново за повечето хора. Ужас, все си мислех, че за тия гадове ние не сме крайна цел :zz_020:

Блу, споко .:) Със сигурност комарите, които са заразили черното ми куче и са ме хапнали и мен....
Заразяването с дирофилариоза от вида имитис е по-скоро необичайно за хора.Дори и да е стане, обикновено няма последствия ,рядко има респираторни признаци , тъй като паразитът умира скоро след пристигането си в човешкия бял дроб , ако стигне изобщо там .Най-много да да стане причина за грануломи , формирани около мъртвия паразит и които формации често се бъркат на рентген за други по-ужасни патологии. Ако беше реално опасна зооноза за хората , то четвърт свят - умерени ширини ,субтропици и тропици- щеше да си е отишъл
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#267 Потребителят е офлайн   mariapop Икона

Публикувано: 09 July 2011 - 06:23 PM

Не знам от къде го купувате Stronghold на тези скъпи цени , но аз днес си го взех за куче от 5 до 10 кг на цена от 11 лв на пипетка. Ветеринарния кабинет е в кв Банишора ул Кавала 8 , Тел 0887/23-56-81 д-р Валентин Иванов .
Имаше доста различни опаковки за различни килограми , за съжаление не мога да ви кажа цени и за тях но все пак не е на тия цени за които пишете.

#268 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 July 2011 - 10:33 PM

Показване на мнениетоmariapop, в 09 July 2011 - 06:23 PM, написа:

Не знам от къде го купувате Stronghold на тези скъпи цени , но аз днес си го взех за куче от 5 до 10 кг на цена от 11 лв на пипетка. Ветеринарния кабинет е в кв Банишора ул Кавала 8 , Тел 0887/23-56-81 д-р Валентин Иванов .
Имаше доста различни опаковки за различни килограми , за съжаление не мога да ви кажа цени и за тях но все пак не е на тия цени за които пишете.

http://www.zoomagazi...product_id=2999

http://www.viovet.co...CFdoS3wodP23bYA

Кофти реклама си правите.
Всички знаем, че цените са завишени изкуствено и са нереални. Но когато едно нещо струва 5 пъти по-малко, ми не, мерси. Има сума причини да се въздържа - изтекъл срок на годност (подправен или не), изровено от някой боклук, където е изхвърлено, защото не са спазени указанията за съхранение и то е негодно, добро на вид менте и т.н.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#269 Потребителят е офлайн   mariapop Икона

Публикувано: 10 July 2011 - 12:00 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 09 July 2011 - 10:33 PM, написа:

Показване на мнениетоmariapop, в 09 July 2011 - 06:23 PM, написа:

http://www.zoomagazi...product_id=2999

http://www.viovet.co...CFdoS3wodP23bYA

Кофти реклама си правите.
Всички знаем, че цените са завишени изкуствено и са нереални. Но когато едно нещо струва 5 пъти по-малко, ми не, мерси. Има сума причини да се въздържа - изтекъл срок на годност (подправен или не), изровено от някой боклук, където е изхвърлено, защото не са спазени указанията за съхранение и то е негодно, добро на вид менте и т.н.

Опаковката е при мен погледнах за всеки случай 05,2012 год. И все пак не е 5 пъти разликата говорим за 1 пипета 11 лв а не 3 , което е 33 лв Разлика от 6 лв на пипета. Но все пак всеки има право на мнение . А и аз съм клиент на кабинета , а не собственик и само се опитвам да помогна, не да рекламирам.

• (14 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни