IL DIO DI GUERRA, в 07 August 2011 - 11:41 AM, написа:
- Да в България поголовие на породата има, но какво? Не отричам, че има много класни животни, но по голямата част са ПАРОДИЯ и това е факт!!! Ако някои произвежда животни с поведение което не е типично за кане корсо би трябвало да се замисли какво е то породност и има ли място в определени наши развъдници. Срамота е да допуснеш до разплод, страхливци изгубили онова качество в характера заради което породата е оцеляла и да говориш на хората за породност - това си е жива измама. За екстериора - виждал съм клубни кучета с 10 дефекта само в главите - факт. Искате ли да ги коментираме? А характера - пак клубни дето са подигравка с породата. Тангра на Момчил на 8 месеца строши Буда - така ли е? Задайте си въпроса струва ли и 5 л. куче което се на.....а от страх само при вида на друг пес? В тоя клуб има нещо сбъркано. Аз контактувам ползотворно с колеги от други страни, уточнявам само че това са хора споделящи изцяло моето виждане за породата. а то е различно от това на КККБ. Аз от кучетата си плюшени играчки не съм и няма да създавам, а какви възможности имат който и където трябва е видял - аз сейр и кеф няма да правя на никой.
п.п. от все сърце пожелавам успех на всички съратници на кинологическото поприще..