Dog.bg Форуми : За морала, ползите и компромисите

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За морала, ползите и компромисите

#61 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 July 2011 - 10:54 AM

Показване на мнениетод-р Цветан Стефанов, в 30 June 2011 - 04:57 PM, написа:

Приемете го като грешно зададен анонс

Ами с това трябваше да започнете. Необходимо и достатъчно условие поне за мен да бъда клиент на някой магазин е да не продава кучета и котки. Когато написах това във фейсбук страницата ви съвсем неанонимно, предпочетохте да изтриете поста, вместо простичко да кажете, че анонсът е грешен.
Всичко за клевети и пр. беше излишно, защото този анонс си беше ваш и ако е излязла грешна информация в публичното пространство, причината е във вас. Как може да бъде клевета информация, цитирана от сайта ви, та да стигате и до заплахи за съд?!
Радвам се, че споделихте възгледите си относно отглеждането на кучета и котки за продажба в аквариуми, това вече е друго нещо.

#62 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 July 2011 - 11:26 AM

Не знам дали тук му е мястото, ако не е моля модератора да премести това мнение.

Пазарувам редовно в супермаркет ХИТ в Младост-3. От няколко месеца в предверието на супермаркета (където се дават помещения под наем) се появи лъскав зоомагазин. Продават кучета, котки и гризачи. Поне това видях отвън, защото се погнусих да вляза вътре. По-принцип съм против продажбата на кучета и котки в магазини, но тук има и нещо друго. Клетките и аквариумите са относително прилични, но магазинът е "вътре" в сградата на супермаркет ХИТ. В смисъл, че животинките са на витрината, но тя се намира във вътрешен коридор. На практика тези животни живеят само на изкуствена светлина. Не знам дали това отговаря на изискванията на съответните закони и наредби.
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2011 - 11:11 PM

Цитат

Изисквания към обекти, в които се отглеждат, развъждат и/или предлагат домашни любимци с цел търговия, към пансиони и приюти за животни
Чл. 6. В помещенията, в които се настаняват животните, се осигуряват следните условия:
3. мястото на живеене е добре осветено от слънчева или изкуствена светлина, така че животните да могат да проявяват нормалното си поведение и дейности и да се отглеждат без вредни последствия за благосъстоянието им; силата на светлината се регулира така, че да не причинява дискомфорт или вреда на животното; светлината се настройва така, че да разделя денонощието на ден и нощ по начин, отговарящ на естествения ритъм на живот на животното или животните;

Т.е няма изискване светлината да е естествена,а до колко това е добре................ :dh_188:
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#64 Потребителят е офлайн   д-р Цветан Стефанов Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 July 2011 - 08:13 AM

Показване на мнениетоmil_, в 04 July 2011 - 10:54 AM, написа:

Показване на мнениетод-р Цветан Стефанов, в 30 June 2011 - 04:57 PM, написа:

Приемете го като грешно зададен анонс

Ами с това трябваше да започнете. Необходимо и достатъчно условие поне за мен да бъда клиент на някой магазин е да не продава кучета и котки. Когато написах това във фейсбук страницата ви съвсем неанонимно, предпочетохте да изтриете поста, вместо простичко да кажете, че анонсът е грешен.
Всичко за клевети и пр. беше излишно, защото този анонс си беше ваш и ако е излязла грешна информация в публичното пространство, причината е във вас. Как може да бъде клевета информация, цитирана от сайта ви, та да стигате и до заплахи за съд?!
Радвам се, че споделихте възгледите си относно отглеждането на кучета и котки за продажба в аквариуми, това вече е друго нещо.

Старницата ни във феисбук се подържа от спецално наета за целта фирма,Вашето мнение беше изтрито по тяхна преценка,аз лично бих Ви отговорил.Дори и не съм забелязал подобен надпис,иначе повярвайте щях да взема мерки по рано.
User's Signature

Д-р Стефанов
cvetan.stefanov@gmail.com

#65 Потребителят е офлайн   deadriver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2012 - 01:29 PM

Здравейте всички.
Имам нужда от малко опресняване на информацията. Дали вече всичко е на ред с този магазин и може ли да се поръчва. Допреди случката съм поръчвала от там, после спрях. Сега като седнах да поръчвам храна за дяволите се оказа, че цените им са най-приемливи... А се разтърсих, понеже мястото откъдето поръчвах досега е решило да вдигне цените :(
Изчетох обясненията на д-р Стефанов и ми звучат приемливо. Но ако някой има по-прясна информация относно подобна дейност в явна или скрита форма, моля да пише бързо, че дицата гладен... Благодаря предварително :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 November 2012 - 01:31 PM

Аз, доколкото разбрах, е отпаднала идеята за продажба на кучета от магазина.
Ако някой има по-прясна информация, ще е добре да каже. :ba_025:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#67 Потребителят е офлайн   deadriver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2012 - 02:32 PM

Амииии... разгледах подробно сайта.. Звъннах да питам... може би неправилно директно изтрещях въпроса "продавате ли кученца и котенца", но получих отрицателен отговор. Отделно девойката изтърпя и трите ми обаждания за доуточняване на цени, отстъпки и прочие... Та, засега пИчелят. Ако някой има причина поради която от там да не се пазарува, да каже сега, или да замълчи завинаги :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни