Нещо за чиповете и рака
Публикувано: 02 May 2011 - 03:27 PM
Не те обвинявам за това, но пък по-важно е да се чипират некастрираните.
И не знам с какви думи вече да кажа, че няма база данни в Бургас, база данни във Варна, трета в София и десета в Долно нанагорнище. Има една база, тя е национална и работи. Тоест софтуерът функционира.
Просто трябва да се спре с мантрата "не работи" и да се попълва, нищо повече.
g_tanov, не желая в нищо да те убеждавам.
Убедила съм се, че хората не се убеждават.
Но когато водиш кампании, които са точно обратното на това, от което имаме нужда, няма какво да ми се сърдиш, че ще ти противореча колкото и както мога.
Публикувано: 02 May 2011 - 03:29 PM

Мил разбирам,че е национална,добре защо тогава самите еколози казват няма,не работи?!?
Публикувано: 02 May 2011 - 03:29 PM
Публикувано: 02 May 2011 - 03:35 PM
Освен това не говоря по въпроса от гледна точка на моята "паница", защото безплатните чипове отдавна са свършили, а ние така или иначе още сме малки. Говоря за множеството бездомни кучета на които търсим домове. Включително и в чужбина. Които естествено се дават кастрирани, но трябва да платим и за чипа, защото с приоритет са некастрираните животни.
Публикувано: 02 May 2011 - 03:38 PM
Чисто и просто контрол трябва да се осъществи първо върху безконтролните или поне аз така го виждам. Чак тогава може да се помага на тези като теб. Само не си мисли, че и аз не искам безплатни чипове, искам, що да не искам.
Вет лекарите имат кодове, но не желаят да попълват.
Публикувано: 02 May 2011 - 03:40 PM
ShiBumi_GirL, в 02 May 2011 - 03:29 PM, написа:

Мил разбирам,че е национална,добре защо тогава самите еколози казват няма,не работи?!?
Да така е. Направо изпадам в паника. защото, ако го откраднат и в последствие разберат, че е сляп. Ще го хвърлят. А той не може да са оправи сам навън. Толкова ме е страх и постоянно си мисля, че како го оставя за малко, например докато съм в магазина, може някой да го вземе. И за това влизам с него. Въпреки, че не е позволено.
Публикувано: 02 May 2011 - 03:40 PM
Това се нарича обществено недоволство от.
1. Кучето ми цяла седмица е неразположено, защото общината е пръскала за гризачи, без да оповести достатъчно ясно и предварително за това.
2. Кучетата в квартала (не само моето) ако се спазва заповедта на кмета трябва да се разхождат в места пълни с опасни и режещи боклуци - а не създадени специално за тази цел.
3. За популацията от бездомни не искам да отварям тема, защото знаеш, че мога да напиша много.
4. Общински служители разрушиха (за съжаление ги изпуснах) къщичките на две старчета, защото не било искано разрешение за това от инспектората.
Пак ти казвам, аз не съм против вас, или против реда (като абстрактно понятие), а съм за реципрочност в отношенията гражданин - държава. Хайде точка!
Публикувано: 02 May 2011 - 03:44 PM
Аз като казвам "за нас", "ние се нуждаем" и пр., имам предвид всички българи, които поне малко имат досег с животни, че дори и тези, които нямат. Та в тези "нас" слагам и теб.
За останалото, което си написал:
Недоволството ти от общината е едно. Недоволствай си. И на мен не ми е любим герой.
Да внушаваш до какъв апокалипсис ще доведе чипирането - съвсем друго. И то когато положението с регистрациите е бедствено. Ако второто ти служи като оръжие да манифестираш първото - ето това не приемам и това наричам селф-сървиз.
Публикувано: 02 May 2011 - 03:47 PM
Дано случаите наистина да са малко, защото аз искам да си чипирам кучето. Наистина мисля, че е добре. Но сега съм раздвоена. А ако нещо се случи след поставянето няма да си го простя.
Публикувано: 02 May 2011 - 09:22 PM
Hello, в 02 May 2011 - 04:25 PM, написа:
Аз не разбрах кога и кой я доказа ползата? Тук имаше няколко теми за загубени кучета с ЧИП и се оказа, че чипа за нищо не служи.. Нито можаха да намерят стопаните, нито да разгадаят мистичните числа.. Няма смисъл от тия чипове. Докато не започне да работи системата няма да сложа подобен боклук на животното. Тези, които пътувеат с животинките в истински държави, където има контрол и всичко си работи нямат избор.. Ама тука при нас това нещо няма скоро да влезе в употреба. Тука не искат още да се регистрират кучетата, няма контрол, няма проверяващи.. то за хората тук няма алеи и контейнери за боклук, пък ние за какво се размечтахме.

Нека дойдат да ме глобят щото не съм сложил неработещо нещо на кучето си. И как ще познаят, че няма чип? Отиваш до доктора, плащаш си едно чипче, въвеждате "уникалния" код и като те спре оня умник(ако изобщо успее да те спре) дето няма четец му го даваш.

Ако има работеща база данни и това нещо един ден стане наистина полезно бих сложил на кутрето, ама то не вярвам да живее 100 години.
Публикувано: 02 May 2011 - 09:30 PM

Публикувано: 02 May 2011 - 10:02 PM
Аз съм против всяко чуждо тяло в човек или животно, освен ако не е животоспасяващо. Защо вадим сачмите на кучетата, които са простреляни? Не случайно е написана тази статия. Разбира се, че не важи за всички кучета, както и не важи за всички хора. Дядо ми си умря от старост с пирон в крака, но пък един приятел щеше да умре от пирона - организма му не го понесе. Нормалната реакция на всеки организъм е да изхвърля чуждите тела и да се бори с тях. Никой нищо не може да каже със сигурност. В крайна сметка, този дето е мислил чиповете, дано се е постарал да са възможно най-безобидни. Докато мога - няма да си сложа чип на животното вътре в него - на каишките - да.
Публикувано: 02 May 2011 - 10:16 PM
Не знам какво е положението с чипа в България, затова не мога да коментирам.
Помня една случка, не знам дали я разказвах тук, имам навика да се повтарям понякога. Та едно куче от Европа (май беше Европа, но може и Северна Америка да беше) го намерили чак в Австралия по чипа. Избягало, качило се на някакъв кораб и някакви хора го завели на ветеринар и открили стопаните му на другия край на света.
Публикувано: 03 May 2011 - 07:17 AM
Хубаво е гражданите сами да поемат отговорност за себе си, семейството и нещата за които носят отговорност. Така се гради гражданско общество - от частното към общото. Наистина е трудно и винаги има повод да се противопоставяш на институциите, но Мил е права, че така до никъде не се стига. Определено към настоящия момент чипът е само едно фиктивно вменено задължение, но се надяваме, че след време ще има смисъл и че ако има и най-малка вероятност от вреди за кучето те ще бъдат неутрализирани. Няма да е след сто години, но дотогава ще трябва и ние самите да премислим поведението си и да не очакваме държавата да ни води. По-скоро ще е обратното. Темата е провокативна, но ви накара да се замислите и да заемете своята позиция. Благодаря за споделеното мнение и отношение.

Публикувано: 04 May 2011 - 09:05 PM

Дивото зове - гласът на кръвта!
Публикувано: 04 May 2011 - 09:27 PM
И при инплантите и при ваксините има малък процент сигурни жертви .
При 1/100 смъртност , ако си ти единият , смъртността е 100%

(теория на относителността на смъртността , на Емил )
Публикувано: 28 May 2011 - 11:15 AM
Всичко може да е фатално.
Едно от кучетата ми миналата година направи алергия към ваксина. Бях излязла и се прибрах тамън на време за да бягам при вет. И какво? Сега да не я ваксинирам повече ли?? А като се разболее от гана, кой ще е виновен?
Едно куче еди къде си направило тумор в областта на чипа. Значи бил чипа...а в същото време още 10 други кучета умират от тумори в тая област по улиците ни, но без чип....пак ли чипът е виновен??
В момента се правила статистика. Статистиката в USA обаче ще е коренно различна от тази, която може да се направи в България. Защото там всички са чипирани и ако ще е тумор по врата - чипът ще е. Просто си търсят причина да се съдят за нещо.
А при нас? Колко кучета получават тумори в тази област, а колко човека развиват рак на лимфните възли без да са чипирани??
Мой приятел от Малта ми писа преди 2 дни, че жена му, която няма дори още 30 е с рак на лимфните възли, който вече имал разсейки по цялото тяло. От чипа ще да е, нали?
Ще си чипирам кучета и още как. Едно че клубът ме задължава, второ че смятам че това е начина, по който да се идентифицират кучетата.
А колкото им е писано - толкова!