След работа качих се на колелото и към манастира. Запасих се с гранули, наденици, хапчета за глисти и апарата за снимане.
Кучетата в манастира общо са четири, бях много приятно изненадана, че женското е кастрирано.
Въпросните кучета, на които ще се търси дом са братя на 7 години. Единият се казва Женя, вторият ... беше нещо интересно на Ц, от рода на Циврьо ли. Мислех, че ще запомня, но не успях :)
Доста са слаби, никога не обезпаразитявани и ваксинирани. Големи момчета са, живеят в едно дворче, не е малко, имат си там постройки със сено вътре, където да се крият от лошо време. Не са и вързани. Личи, че ги обичат, но вече не могат да се грижат за тях и решили да намерят по-добро нещо.
Да, и имат нужда от социализация. Не са свикнали с чужди хора, но не се опитват да нападат. Лаят много, но когато извадих надениците - настана тишина. Направо чувах как преглъщат милите.
Нямам надежди, че за такива кучета ще се нареди опашка. Но ми се иска да опитаме. Поне да се обезпаразитят, ваксинират, кастрират и да им се помогне с храна. Жените там могат да ги държат известно време. Те ги хранят само с хляб и мноооооого рядко гранули. Но вече и хляба не достига за всички.
Молбата ми е - ако имате желание да помогнете с храна, свържете се с нас:
sharkobg@gmail.com
0882 646 551
Можете да дарине средства за тях по сметката ни:
Фондация „Шарко”
Първа Инвестиционна Банка
BG13 FINV9150 1014 9151 60
или чрез Paypal:

Слагам и снимки на кучовците, имам и клипче, но ще мога да го кача след работа. На снимките не личи много, че са кльщави, може би на клипчето ще се вижда по-добре.
Ако искате да предложите дом на някое от тях - свържете се с нас.
Женя е по-бежавото, другото (с бяло на врата) и въпросният на "Ц" :)))