Dog.bg Форуми : Перла, Рекс и мама Тара - кучешко семейство,пострадали от човешко нехайство

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Перла, Рекс и мама Тара - кучешко семейство,пострадали от човешко нехайство търсят дом

#1 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 April 2011 - 12:52 PM

Вече трета седмица се опитвам да се справя сама, но определено няма да мога. Историята на мама Тара и бебетата е следната:
Преди точно три седмици в гъстите храсти в нашия квартал, цъфна импровизирана къщичка от стар хладилник и в нея на одеалце бяха оставени майчица (почти лудогорско гонче) и трите й бебоци на около месец, два. Моето куче ги забеляза първо. Мамата естествено ни залая, цицките й висяха до земята, но определено бебетата бяха престанали да цокат. Оставих кучето и се върнах. Мамата вече беше по-дружелюбна, защото носех храна. Бяха умрели от глад. Определено това куче не е от нашия квартал и никога не бях я виждала. Бебетата бяха три, бежово, черно и кафяво. Още на другия ден едни хора ме попитаха могат ли да осиновят бежовото. Осиновиха си го и сега си го гледат. Първите дни ходех сутрин да ги храня, на обяд ходеше друга жена, след обяд децата им правеха компания. Къщичката изглеждаше стабилна, на място, на което не пречи, обаче сравнително близо до улица. Три, четири дена не забелязвах нищо необичайно, защото като им носех храна бебоците все си бяха в къщичката и аз не исках да безпокоя майката като ги пипам. Но една сутрин те ме посрещнаха тичайки, полайвайки и забелязах, че и на двете, когато стоят на едно място задниците им подскачат. На едното много видимо, на другото по-слабо. Не беше редно. Въпреки протестите на майката, ги грабнах под мишници и право при ветеринарката. Оказа се каквото си и помислих аз - почти прекарали Гана. Исках тест, но нямах пари. Ветеринарката ме увери, че теста ще покаже точно това. Започнахме лечение, всеки ден по три инжекции - серум, антибиотик и витамини. Серума се би само по три пъти на кученце, антибиотика и витамините продължиха 10 дена. Разделихме си парите с една приятелка и до тук се справихме. Кученцата живнаха, вече не са им сухи нослетата, започнаха да се хранят добре. Кръстихме ги Перла (черното момиченце) и Рекси (кафявото вомченце), а мамата Тара. Опитвах се да ги настаня някъде на по-сигурно, но нямаше шанс. ЖОбикалях дворовете като луда, но...
Миналата седмица, току преди Великден, съвсем случайно, жената, която също ги храни, вижда от балкона си колата на Екоравновесие. Слязла, но бебетата били вече в колата, мама Тара избягала със стреличката. Жената казала, че се грижим за тях, че мама Тара е записана вече за кастрация след една седмица (така си беше, бях я записала), молила се да върнат бебетата, но безуспешно. Заминали с бебетата, без мама. Тя ми се обади, а аз побеснях. Звънях на Екото, звънях на Сеславци, звънях на организации - къде ли не. Най-накрая от Екото вдигнаха ръце от мен и ми се обадиха, че връщат бебетата, но условието е да вземат майката. Молбите ни не помогнаха. Когато се върнаха вече имаше и деца, които обичат животните. Отстреляха втори път майката, приспаха я, метнаха я в колата и потеглиха пак без да върнат бебетата. Добре, че децата се метнаха пред колата и тя спря. С много караници, един чичко с гумени ботуши върна бебоците. Мама Тара обещаха да я върнат днес (27.04)- кастрирана. Две приятелки са на пост и чакат, защото аз не мога да напусна работа.
От вчера бебетата остават само на витамини и нивалин. Тай като в квартала се появи още едно краставо кученце на 6-7 месеца, започнах и неговото лечение, а нивалина ще е продължителен, ми се налага пак да се моля за трохички.
Аз намирам блистер нивалин 0,5мг за 14.60 лв. , витамините са невробекс - 3.00лв. Това е съвсем никаква сума, но в момента и тя ми е непосилна. Първия блистер ще стигне за повече от седмица и на двете (купих го вече), защото сега им се дава по 1/8 от хапчето. Ще се увеличава постепенно с надеждата трепкането да стане по-незабележимо и да си ползват по-пълноценно крачетата. С удоволствие ще приема някой блистер нивалин ако на някой не му трябва вече.
Това е картинката - тъжна и унизителна. Бебетата са приказни и обречени. Никой няма да ги поиска нито за временен, нито за постоянен дом. Всяка вечер си лягам с топка в стомаха. Вечер към 21.00 отивам да ги нагледам, свили се на топчици в къщичката си, сложили главички едно върху друго, спят и трепкат. А Перличка даже мърка като коте. Докато ги нося при ветеринаргата се размазват от гушкане и мъркане - много обичат някой някъде да ги носи.
Приемам всякакви предложения и съвети. Понякога блокирам и ми е само мъчно, мъчно и мъчно.
Ето ги мушиците, а ако върнат мамата жива и здрава ще я снимам и нея.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 09:56 PM

Днес от Екото върнаха мама. Толкова стресирана, скри се под една къща и до вечерта не се беше показала. Дано утре сутрин я видя при бебетата. Краставият Джефри (5-6 месечен) се върти около кученцата. Той вече е на лечение и се надявам да не се заразят и те. Говорих с хората наоколо, помолих ги да имат търпение. Господ да е с нас. Ако имат късмет...

#3 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 11:13 PM

Защо никой да не ги поиска бебоците? Защото са прекарали гана ли? Тя не се ли лекува?
За съжаление в момента няма как да помогна дори с парички :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 03:54 PM

Ганата се лекува и те са излекувани, но тиковете остават. Малък бебчо Рекс ту провлачва краката, ту му треперят като ходи. Надявам се нивалина да го повдигне малко. Перла е добре. На нея почти нищо не се забелязва. Мама Тара днес излезе от скривалището си и изглеждаше покъртително. Вероятно в Сеславци тия 6 дена не е получила нито залък храна - кожа и кости е станала и очите й са ужасно гурелясали. Ние тъкмо се бяхме запознали с нея до там, че даваше да я гушкам и да пипам бебетата и Екото я взе. Сега пак не ме доближава и стои с подвита опашка. Какво ли е преживяло това малко същество. Тия дни ще я снимам. Дано да ми даде довечера поне очите й да почистя. Ако се налага ветеринарна помощ просто незнам как точно ще стане. Нооо, ще поживеем ще видим - отново ще я спечеля.

#5 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 03:56 PM

Всъщност, дано да не съм нахална с претенциите си, но много повече от пари ми трябва едно приемно дворче, където да си ги обгрижвам на спокойствие. Няма да ги натреса на никой, само едно дворче - да съм сигурна, че няма кола да ги прегази и човек да ги убие.

#6 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2011 - 09:36 AM

Ето я и мама Тара.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7 Потребителят е офлайн   morena7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2011 - 01:07 PM

Браво Майче , стискам палци на тайфата .

#8 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2011 - 02:09 PM

Ето го и краставия Джефри.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#9 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2011 - 02:09 PM

И пак бебоците - Перла и Рекс

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#10 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 07:51 PM

Една прекрасна жена, която ве съм попитала иска ли да я споменавам и затова няма да казвам коя е, ми подари 4 блистера нивалин и 2 блистера невробекс. Мила госпожо - благодаря Ви от сърце! Да сте жива здрава.

#11 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2011 - 09:37 PM

Кученцата вече са добре. Перла съвсем се оправи и няма и следа от ганата, на Рекс още му притреперват крачетата, но поне не ги влачи, тича ходи. Лошото е, че им се пише лошо. Хората ги мразят, мразят ни и нас за дето ги храним. Вчера някаква ми размахва пръст и ми вика: "По новата наредба нямаш право да ги отглеждаш тук! Вземи си ги и ги махай. Нямаш право да ги храниш! Ще кажа да те глобят!". Е, нека ме глобят, само да не ги убият. Идея си няам какво да ги правя. Тук четящите са препълнени с кученца, ние също. Сега и ваксини не мога да им сложа, защото според ветеринарката щом скоро са прекарали гана, няма как да се рискува с ваксини. Съдбата на тези същества няма да е лесна. НИкак даже. А и път има до тях и те вече щъкат. Прибрахме ги съвсем навътре, но те смело се разхождат и целия квартал. Обзема ме ужас. Голям ужас. Всяка сутрин, когато отивам в 6.30 да ги храня и да им дам лекарствата, отивам със свито сърце.Вчера не ги намерих и се побърках. Но не ги намерих с първото ми куче. Когато излязох за трети път (с третото), те ме посрещнаха маймуните. Аз разбира се, бях вдигнала на крак вече всички приятели да ги търсят. Вечер ги храня към 20.30, те си лягат в къщичката и много се надявам нощем да спят. Горкичките, не е честно да преминат през най-страшната болест и да им се случи друга гадост. Няма спокойствие.

#12 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2011 - 02:50 PM

Този път наистина изчезна момченцето Рекс. Никъде го няма. Последно снощи си играхме, пихме лекарства и вечеряхме и тази сутрин го няма. Мама е там, Перла - сестра му е там - сивият краставчо е там - я Рекс го няма. Аз го търсих 2 часа, после трябваше да отида на работа. Приятелката ми продължи да обикаля - до сега го няма. Какво ли му се е случило?

#13 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2011 - 07:47 PM

Бушка, моля те, сложи под заглавието - "търсят дом". Ако може поне Перла да намери своите хора. От един съсед с куче разбрах, че малкият Рекс сутринта го е взела една клошарка. Те тръгнали след нея, тя се навела, взела го, гушнала го и си отишла. Съседа ми, въпреки, че знае, че са на лечение не я е спрял. Бясна съм. На въпроса ми Защо не я спря?, той вдигна рамене и каза "ама тя го хареса". Да, ама тя е клошарка. Като го види после, че потреперва ще го измятка някъде. Толкова ми е мъчно, че направо незнам какво да правя. Той я описа - ниска, слаба, възрастна с дълга черна коса. И какво като знам описанието й?

#14 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2011 - 08:12 PM

Доколкото знам, и клошарите си имат райони. Сигурно пак ще мине от там. Да се надяваме, че жената бързо ще се усети, че кученцето е с проблем. Може да го върне на същото място, от което го е взела. Иначе, много лошо......Но така е с кучетата на улицата, не са защитени.

Дали пък една обява, залепена по контейнерите в района, няма да свърши работа?

#15 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2011 - 09:44 AM

Ето го бебето-беглец, отново при семейството си. То е добре, но треперенето на задницата му се е засилило докато е бил без лечение.
Хора, това е едно много любезно семейство! Майката е една дребничка въртиопашка, точно копие на кафявото бебе. И двете с черната перла много се зарадваха да го видят.

Надявам се някой скоро да ги хареса и да отвори дома и сърцето си, ако не за тримата, поне за един от тях!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#16 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2011 - 12:32 PM

buddy - още 100 години да си жива и здрава. Добре, че си продължила да мислиш за бебето и да се оглеждаш за него. Сега благодарение на теб вече е при мама и сестричката си. Поръчала съм на една съседка като се върне в 14.00 от работа да го заведе на вет. Мамин златен, дали е ял изобщо при тази клошарка - никой не знае. Важното е, че аз вече знам коя е и довечера ще я посетя за да я предупредя. Миналата година едвам се справихме със 6 бебета при нея. Една от некарстрираните й кучки беше родила. Слава Богу сега няма некарстрирани при нея. Всъщност не знам, скоро не съм ходила.

#17 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 10:23 AM

Ветеринарката ни взе решение да ваксинира кученцата сега. Много мнения бях чула, включително и от нея, че не бива да се ваксинират скоро след преболедуването, но пък ги грозят други опасности. Сега съм объркана. Ще им навредим ли с ваксините или ще им помогнем? Ваксините при моята ветеринарка са по 25 лева едната. Първите ще се напъна да ги платя, но няма да се справя с всичките и ще се моля за трохички. Предлагат ми се евтини ваксини, по 6 - 9 лева, но от хора, които не са ветеринари. В интерес на истината не смея да бия такива ваксини, защото до колкото знам, всяка ваксина трябва да бъде доставена в хладилник, да се съхранява в такъв, иначе ефекта става обратен. Пък и едва ли ще се намери ветеринар, който да одобри това и да сложи печати върху ваксини, които той не е бил.
Животът на улицата на тези същества, особено на Рекс с трепкащите крачета е труден. Колкото хора ги обичат, толкова ги и мразят. Мама Тара ги води около блоковете, пресичат улици. Перла е бързачка, но Рекс... Той милият е най-тъжната картинка, която съм виждала - тича трепкащ за да ги достигне, подгъва крачета...
Мамата също има проблем - днес ще отведа ветеринарката да я види на място. Екоравновесие я кастрира преди има няма 2-3 седмици (по-нагоре в темата пише датата). Сега обаче, на коремчето където са й конците, точно под конците има подутина - как да го опиша - сякаш в корема под конците има нещо. Подутината не е много малка, но е мека н а пипане и явно не е болезнена щом ми дава да я пипам. А бе.... кучешки живот.

#18 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 May 2011 - 10:47 AM

Фистули - тялото отхвърля конците и се опитва да ги изкара. Особено ако не са резорбируеми, се очаква подобно нещо. Лошото е че няма да бъдат изхвърлени всички наведнъж, а може да продължи с години. Ако тялото само не ги изхвърли, може да започнат да забират и загноясват. Махането е лесно. Както сама казваш - не е болезнено, но си трябват инструменти от ветеринар. Т.е. без компетентна намеса няма да стане.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 10:31 PM

Ветеринарката се съгласи да отиде на място утре и да се опита да махне някой друг конец - е видим дали мамата би се дала. Тя е особена. А не ми се ще да я упояваме. Ще се пробваме. Аз сама не бих се наела.

#20 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2011 - 10:06 AM

Всички са обезпаразитени - децата с бебешки дронтал, мамата с цестал. След ден предстоят ваксините.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни