Перла, Рекс и мама Тара - кучешко семейство,пострадали от човешко нехайство търсят дом
Публикувано: 19 May 2011 - 10:01 PM
Няма да повярвате. Всъщност можеше да се очаква. Клошарката пак беше взела бебето. Сигурно защото предишната вечер се разправях с нея. Та ми крещя, че миналата година съм й кастрилала кучетата и господ щял да ме накаже. Забранних й да пипа бебето, обясних й че го лекуваме. Днес, добре че беше пак buddy. Звънна ми за да ми каже, че бебето отново е в двора на клошарката. Добре, че вече бях в Надежда. Краката ми се разтрепераха от гняв. Викнах една приятелка и отидохме. Къщата естествено беше заключена, портата също с катинар, ама в мрежата дупка - точно колкото да се провре Рекс. А Рекс стои в средата на двора, гледа ме и не идва. Кво ли си вика: "Вече ми писна, днес съм тук, утре там, тия само ме местят." Видях, че няма да дойде, аз немога да вляза. Купихме един кренвирш, начупих го и го сложих до дупката и той дойде, а аз дръж за главата и го измъкнах. Отидохме направо при ветката. Сложихме му първа ваксина и вече си има паспорт. После го занесохме при мама и донесохме Перличка. Тя също вече има ваксина и паспорт. Това, обаче, вероятно няма да се спре. Незнам как да сплаша клошарката наистина да не го пипа. Тя е доста не с акъла си. Няма как да се разберем. Това е засега.
Публикувано: 21 May 2011 - 08:16 PM
Току що мургави хора са пребили бебето до смърт, зщото майката ги е лаела. Имале са метални пръти и са се спуснали да удрят когото сварят, ударили са Рекс с все сила. Жена от блока, видяла от балкона и се е спуснала да ги разтървава, те са избягали с металните пръти с някаква кола и са показали среден пръст на жената. Естествено тя е била разстроена и не е видяла номера на колата. Бебето Рекс го няма никъде. Обиколихме всички възможни скривалища, по-късно ще ходим пак, но ако е прубито до смърт може и да не го намерим. Там има много къщи, много дупки по оградите, изоставени къщи (тях ги обиколихме). Една жена от балкона на блока се показа и каза, че мйката лае, бебето хапе и ги чака смърт. Ей това е. Да го бях оставила на клошарката. А аз зор да го взема.
Публикувано: 21 May 2011 - 08:21 PM
Майката сигурно ще го намери. Наблюдавайте я къде ще отиде.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 22 May 2011 - 10:16 PM
На първо време спешно ми трябва двор. Всичко ще им осигурявам. Къща ще им направим. Ако трябва и малка част от двора ще заградим. Просто за да ги спасим. Ако са в квартала ще можем да ходим дори всеки ден. Ще продължим да се грижим за тях, да пускаме обяви, да търсим варианти.
Публикувано: 28 May 2011 - 10:01 PM
Това кучешко семейство вече е ЗАСТРАШЕН ВИД! Днес ни заплашиха, че скоро ще ги отровят. А те са дребосъци. Мамата е 10 кила. Днес беше върхът, когато човек се оплака, че бебето (четиримесечно) било ухапало дете. Божее, прости му! Хайде, моля Ви, помагайте. Вземете си бебе. Ако ги намеря мъртви ппросто няма да издържа. Мразя си държавата. Март месец ги изхвърлиха в кашонче. Живот. Кучешки.
Публикувано: 05 June 2011 - 11:18 PM
missi гледам, че три поста все пишеш ти, та да кажа, да не се объркаш, че сама си пишеш и четеш. Следя темичката (а и много други), просто за сега нямам с какво да помогна, но стискам палци от сърце на сладкото семейство и чакам всяка новинка за тях
Публикувано: 07 July 2011 - 09:04 AM
Позабравихме дечицата. Те са добре, закъсняваме с третата ваксинка, но скоро ще я сложим. Няма шанс за тях да бъдат осиновени, но знае ли човек... Перличка успешно се лекува от кожния проблем - оказа се не много сериозно. Мажем се с едно лекарство, а тя обича - размазва се от кеф като започна да я мажа. Щом я намажа ме поглежда право в очите и тръгва да се ближе. Аз строго казвам "НЕ!", а тя замижава, свежда поглед и се прави, че изобщо е нямала такива намерения. Рекси като че ли трепка по-малко, или си внушавам. Постепенно увеличаваме дозите нивалин. Той също хитрува. Не му се пие нивалина, въпреки, че го крия в кашкавалче или саламче. Усеща, че ще му давам лекарство и като отида да ги храня той се покрива. Сипвам им в паниците, изчаква ме да се подместя и идва да яде - направо си играем на криеница. Мноого сладки - като всички душици, изоставени, изхвърлени, носещи любвеобилни, вярващи в хората сърчица.
Публикувано: 27 January 2012 - 09:43 PM
Вдигам темата. То при толкова кучета за кое по-напред да пишеш. Значи - Рекс е в приют Надежда - ГБПЖ. Много го засегна ганата, много му трепкат задните крачета и нямаше как да оцелее на улицата. Сега е добре. Ще сложа снимчици, но след ден, два. Междувременно Екото ги беше изловило, кастрирало и върнало (направо да не повярваш). Перла беше излекувана от кожния проблем, но изчезна. Просто изчезна. Надявам се да е добре. Някой спомена че се е преместила в друга част на квартала. Мамата се появяваше от време на време в компанията на един друг сладур. За тях започна да се грижи друга жена, защото много се отдалечиха от мен и ми стана трудно.
И преди два дни разбрах, че срещу мамата имало жалба че е ухапала дете. Сега е в Сеславци - агресивна. Можем да си я осиновим след 14 дни, но къде да я денем? Идеи? Тя е дребна, определено не е вярно че е ухапала. Лаеше, много беше наплашена, но нищо повече. Когато я галехме се размазваше от кеф.
Ако някой има идея да казва.
Това е. За някои души никога няма Щастлив край.
И преди два дни разбрах, че срещу мамата имало жалба че е ухапала дете. Сега е в Сеславци - агресивна. Можем да си я осиновим след 14 дни, но къде да я денем? Идеи? Тя е дребна, определено не е вярно че е ухапала. Лаеше, много беше наплашена, но нищо повече. Когато я галехме се размазваше от кеф.
Ако някой има идея да казва.
Това е. За някои души никога няма Щастлив край.

Вход

Горе
Цитиране +