Dog.bg Форуми : Джак ръсел , Бигъл или ?- сортиране на мнения :)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак ръсел , Бигъл или ?- сортиране на мнения :)

#1 Потребителят е офлайн   kalinaya Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 April 2011 - 01:00 PM

здравейте!
Нуждая се от малък съвет!
Наближава рожденния ден на дъщеря ми и тя иска кученце за подарък. Разглеждайки характеристиките на отделните малки породи се спирам на джак ръсел или на бигъл. И двете ми харесват външно, описание на характера също ми допада. Пише че са много игриви и внимателни към деца. Разполагаме с достатъчно време за разходки имаме си и двор където може да тича. Тук обаче възниква единия от въпросите ми.
1. Имаме дворно куче, доста старичко (няма порода) която си е свикнала да си е стопанин на къщата. И за джак ръсела и за бигъла четох че добре се спогаждат с други кучета но ако дворното е женско какво би следвало да е другото за да могат да свикнат заедно и вообще ще свикнат ли?
2. Кое куче все пак е по добра компания за дете на 5 години (по малката е на 1 годинка). Дори и да не е от посочените по горе породи приемаме мнения стига да е дребна порода
В двора ни има и котка която "хареса" къщата ни и си имаме сега и котенца :). за бигъл пише че не се спогажда добре с други животни но пък е доста симпатичен.
Общо взето обичаме животните но до сега в домашни условия не сме отглеждали куче което да се нуждае от по специално внимание и си търсим домашен любимец който да е най вече другар на децата, но и да се спогажда добре и с другото куче.
Благодаря предварително за съветите

#2 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2011 - 02:16 PM

Здравей,
Аз имам Джак отскоро, но съм усилен читател на форума и на всичко свързано с този порода от около година, а и така се случва, че нашата къща / вече по - скоро на родителите ми/ не е оставала без куче - вън на двора или вътре, дори и по някое коте прихожда. За Великденските празници се прибирахме с малката и тя доста добре се спогоди с кучето там - бях го намерила като бебе на улицата, така че е безпородно, незнам вашето какво е. То е на 9 години и е мъжко, не й обръщаше особено внимание, по-скоро му беше досадна. Тя дори успя да му отмъкне кокалче, но той е душичка, скара й се само като отиде да се вре където си заравя храната.
Относно комбинацията с децата - не мисля, че да събереш малък Джак и малки деца е добра идея. Те са доста активни кучета с доста остри зъбки, освен драсконите имам и 2 по- дълбочки дупчици от вчера. Братовчед ми е на 11 и на него му беше трудно да се справя с нея като започнеше да го хапе. Като мине този период с чесането на зъбките и кучето порастне, нещата ще са по- добре, но вие преценете.
Аз също се интересувах от бийгълчетата, но Джак Ръселите ме грабнаха - големи сладури са. Наскоро срещнах снимка на Американски кокер шпаньол - много красиво куче - http://www.kokeri.co...er_spaniol.html

Надявам се, да съм била полезна :mg_062:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 02:59 PM

Имам опит и с двете породи, като темперамент са сравнително сходни. Колко се понасят с други кучета си е доста субективно. По-възрастните кучета предпочитат да си почиват и не обичат дандания и да им досаждат. Едно бебе бигъл или джак има страшно много енергия, контактно е и сигурно ще се закача с по-възрастното куче и голямото куче може да не му е голям фен. За това, каквото и куче да избереш за компания на по-възратсното, добре е да не е много темепраметно и енергично - да е по-спокойно и улегнало.
И двете породи са идеални за деца. Нашият бигъл няма проблеми с котки, така сме го научили, без да имаме котка у дома. Докато са малки лесно свикват с котки и други животни.
Имай предвид, че и двете са ловни породи и са доста своенравни, доминантни кучета, доста трудно се обучават. Бигълите са и доста вокални, обичат да говорят, лаят и скимтят.
User's Signature

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"

#4 Потребителят е офлайн   kalinaya Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 03:00 PM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 28 April 2011 - 02:16 PM, написа:

Здравей,
Аз имам Джак отскоро, но съм усилен читател на форума и на всичко свързано с този порода от около година, а и така се случва, че нашата къща / вече по - скоро на родителите ми/ не е оставала без куче - вън на двора или вътре, дори и по някое коте прихожда. За Великденските празници се прибирахме с малката и тя доста добре се спогоди с кучето там - бях го намерила като бебе на улицата, така че е безпородно, незнам вашето какво е. То е на 9 години и е мъжко, не й обръщаше особено внимание, по-скоро му беше досадна. Тя дори успя да му отмъкне кокалче, но той е душичка, скара й се само като отиде да се вре където си заравя храната.
Относно комбинацията с децата - не мисля, че да събереш малък Джак и малки деца е добра идея. Те са доста активни кучета с доста остри зъбки, освен драсконите имам и 2 по- дълбочки дупчици от вчера. Братовчед ми е на 11 и на него му беше трудно да се справя с нея като започнеше да го хапе. Като мине този период с чесането на зъбките и кучето порастне, нещата ще са по- добре, но вие преценете.
Аз също се интересувах от бийгълчетата, но Джак Ръселите ме грабнаха - големи сладури са. Наскоро срещнах снимка на Американски кокер шпаньол - много красиво куче - http://www.kokeri.co...er_spaniol.html

да, Благодаря!
всяко мнение е полезно. Това с чесането на зъбките наистина може да е проблем защото понякога се страхуваме дори когато малките котета се прозяват :)

#5 Потребителят е офлайн   алиска Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 03:54 PM

Здравей и от мен, когато доведох 1-вият си Джак(момиче) в къщи вече имах каракачанка на 1 година, той също си беше господар на къщата ,но за щастие се спогодиха идеално, след още година се сдобих с още един Джак който беше на 6 месеца (момче), и до ден днешен не съм имала никакви проблеми. Според мен (лично мое мнение) зависи от кучето което си имате в момента, ако Джакчето е малко ще свикне с другото куче. Също така имам 5 год.син който никога не е имал и драскотинка от кучетата, кучето колкото и да е малко може да се научи да не хапе ръце а само играчките си. Нямам претенции,че много разбирам, но при нас всичко е наред и си мисля,че ако си познавате добре сегашното кученце (дали ще приеме друго), спокойно може да си вземете пале за детенце. Пожелавам ви успех.

#6 Потребителят е офлайн   kalinaya Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 04:16 PM

Благодаря за отговорите!
Сегашното ми куче е доста своенравно, не е от най послушните, не сме се опитвали да я възпитаваме и общо взето си прави каквото си иска, старичка е но все още си е доста игрива. С чужди хора трудно се сближава, понякога "гледа" подозрително дори на съпруга ми който дойде доста след нея у дома. Понякога бих казала че е дори агресивна. В същото време , т.к. през двора минават доста съседски котки, с някой да кажем се държи добре, на други скача, с трети дори е играла. Преки контакти с други кучета е нямала защото не я разхождаме, но и ако познати дойдат у дома с кучето си реагира различно всеки път. Дано наистина да имаме успех :smile:

#7 Потребителят е офлайн   алиска Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 04:36 PM

Показване на мнениетоkalinaya, в 28 April 2011 - 04:16 PM, написа:

Благодаря за отговорите!
Сегашното ми куче е доста своенравно, не е от най послушните, не сме се опитвали да я възпитаваме и общо взето си прави каквото си иска, старичка е но все още си е доста игрива. С чужди хора трудно се сближава, понякога "гледа" подозрително дори на съпруга ми който дойде доста след нея у дома. Понякога бих казала че е дори агресивна. В същото време , т.к. през двора минават доста съседски котки, с някой да кажем се държи добре, на други скача, с трети дори е играла. Преки контакти с други кучета е нямала защото не я разхождаме, но и ако познати дойдат у дома с кучето си реагира различно всеки път. Дано наистина да имаме успех :smile:

В такъв случай, по добре си вземете момче(независимо от породата), предимно заради сегашното ви куче. Много е важна първата среща.

#8 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 06:48 PM

Здравей,

Само да попитам вие знаете ли че в момента кучето ви е с млечни зъбки (иглички) и като паднат ще си дойдат постоянните по приятни захапящи зъбки??? Виждам че кучето ви е на 3 месеца ..... Не се заяждам просто малко може да объркате жената така освен ако то перманентно не си е с остри зъби но не съм чувала за такова нещо. А относно джак ръсела мисля че е подходящ енергичен колкото децата , дребен и са умни кутрета според мен ще се сработят перфектно :)
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2011 - 07:14 PM

Показване на мнениетоRuva, в 28 April 2011 - 06:48 PM, написа:

Здравей,

Само да попитам вие знаете ли че в момента кучето ви е с млечни зъбки (иглички) и като паднат ще си дойдат постоянните по приятни захапящи зъбки??? Виждам че кучето ви е на 3 месеца ..... Не се заяждам просто малко може да объркате жената така освен ако то перманентно не си е с остри зъби но не съм чувала за такова нещо. А относно джак ръсела мисля че е подходящ енергичен колкото децата , дребен и са умни кутрета според мен ще се сработят перфектно :)

Да, както съм отбелязала това не ми е първото куче, знам че си сменят зъбите. Не го приемам като заяждане, споделила съм лично мннение и съм отбелязала, че имам Джак от скоро. Просто ако имам дете на 1 година вкъщи, бих се замислила много преди да си взема тази порода.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#10 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 07:48 PM

Вие вече имате най-подходящото куче за малки деца. Вече пораснало и уравновесено куче е най-добрият вариант за малки деца.

Иначе , мисля ,че доста е писано за това из форума
Не е добра идея да вземате живо животинче за подарък на малко дете. Особено малко на възраст.
Малкото дете вижда в кученцето сладка играчка за гушкане и галене. Малкото кученце, пък, не иска да бъде гушкано и галено. То иска да се бори, да хапка, да драска...
И само след 7-8 месеца спира да бъде мъничко и слaдичко и детето загубва интерес.
Децата бързо губят интерес към играчките си.

Преди да се решите да вземете куче, вгледайте се дали детето се опитва да заиграва дворното ви куче. Дали иска да го гали и гушка? Ако не ,по- добре не и подарявайте куче.

А иначе можете да пробвате като отидете в парка и видите вече голям би гъл или джaк ръсел, питайде дъщеря ви дали харесва такова и дали иска едно. А ако хареса едно от тях, ще знаете, че наистина има някакви предпочитания. Ако каже, че не иска такова, а иска бебе куче , категорично не трябва да и подарявате .

Друг е въпросът , ако вие искате още едно куче.

Но...

Разполагаме с достатъчно време за разходки имаме си и двор където може да тича

Oбаче
" Сегашното ми куче е доста своенравно, не е от най послушните, не сме се опитвали да я възпитаваме
Преки контакти с други кучета е нямала защото не я разхождаме,
"

Не ме разбирайте погрешно. Не ви критикувам. Само понякога човек има нужда да погледне отвън на нещата.
Ако детето ви имаше жемлание за куче , щеше да си играе с това куче. Ако имахте време и желание да разхoждате и възпитавате куче , щяхте да разхождате и възпитавате това куче. Нещо повече , детето ви е само на 5. Кучето е на повече . За да не сте го извеждали, не е била причината, че имате малко дете. Просто сте имали други грижи и интереси.
Cега детенцето ви иска кученце, но то , детенцето няма да се грижи за кученцето. Bие, родителит,е ще се грижите и за децата и за кученцето.

Отново, казвам го не като критика към вас, a от опит в подобни ситуации.

#11 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 08:32 PM

Като прочетох темата се чудех как да се изразя, така че да не съм прекалено остра, защото обикновено оставям такова впечатление. След това прочетох поста на greeneyed и аз напълно го подкрепям.

Но аз мисля, че когато човек си науми нещо, много трудно приема съвети, ако те са в противоречие с желанието му. Надявам се, че вие не сте от този тип хора!
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2011 - 05:58 PM

само като прочета "бигъл или джакръсел" ми идва един отговор: не, плюшена играчка ще свърши чудесна работа!
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2011 - 10:37 AM

То и хъскитата са големи сладурковци и плюшковци :ab_041: .Майтапът настрана-що не си помислите за йорки?Толкова нямат нужда да тичат,колкото предишните набелязани от Вас породи,а и малката по-ще се занимава с ресане и причесване като да има кукла с дълга коса.То похвално мислите за детенце,но за потребностите на бъдещото куче дали се сещате?А всяка порода си има специфични такива.Щом старото Ви куче е женско,по презумция би трябвало да приеме всяко едно бебе куче,особено и ако вече е имала поколение.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни