7 котета, оставени в кашон пред клиника Спешна нужда от приемни домове
Публикувано: 21 May 2011 - 09:00 PM
Ето я да я видите каква хубавица стана като порастна.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 21 May 2011 - 10:22 PM

Ето още малко снимки и клипчета. Благодарности на butci за идеите как да забавлявам дребосите.
Кашонът:
Битката:

Публикувано: 22 May 2011 - 08:15 PM

Да актуализирам грамажа - общо 900 грама любов ви предлага нашия щанд :) Не че са наддали чак толкова, ами информацията ми беше стара, от намирането им.
Хитлер е по-издължена, и макар и по-тежка (500 гр) е някак по-фина
Тиквоглавият е тумбест, с голям тумбак и глава, но е с много по-късо телце - 400 гр.
Относно характерите: различават се, но на мен ми харесва, че и двамата вече мъркат като пеленгатори. Хитлер е все още по-смелата, по-бойната, по-активната, по-беладжийката, по-мячещата. А Тумби Тиквоглавият е като куче - само ходи по мен и се гали и умилква. В началото чак се притеснявах за него, че е такъв спокоен, но вече си давам сметка, че е до характер :)
И двамата обожават да хапват, да се галят и да се боричкат. И очакват с нетърпение новия си дом. Мечтая си как ще бъдат осиновени заедно... Ех...
А днес си видях и Гери, оххх, прекрасна е :)

Публикувано: 23 May 2011 - 10:27 AM
Ама това име Хитлер..

Толкова е умилително да гледаш две малки дупета да се боричкат...

Life Sucks,And Then You DIE!
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!
Публикувано: 23 May 2011 - 03:28 PM

Благодаря за фотосесията :)

Публикувано: 06 June 2011 - 08:19 PM
Малчовците вече от седмица имат първа ваксина. Щуреят и лудеят, както само те си могат. Много са общителни и все повече търсят човешка компания.
Ето едно клипче за илюстрация:

Публикувано: 19 June 2011 - 08:23 PM
Двамата в детската градина при ln_none са диви и щастливи, самопоканих се на гости в петък, много ми беше приятно, за домакините - не знам, ама те нямаха думата и без това са малцинство в дома си

Двамата при мен се боричкат тук и се чудят кой по-напред да ми стъпи върху клавиатурата.
На няколко пъти ги залавам впити един в друг да се сучат и така да се приспиват, жеската даже има вече жълтеникаво петно под едната лапа, защото е по-беличка и според мен даже кръв й пуска малкия. Не ми харесва това и се чудя как да го предотвратя. Ако имате идеи, казвайте. Сложила съм им плюшена играчка, за да се гушат в нея, но явно като са отделени толкова малки от майка им, това им е останало като рефлекс... Досега не съм имала приемни от толкова малки котета - предните няколко котила все бяха поне на месец и половина.

Публикувано: 22 June 2011 - 10:18 PM
Имам огромна молба за финансова помощ, макар да съзнавам, че всички са повече от затрупани. Ще си поема вторите ваксини, чиповете и част от пътя, но се опасявам, че няма да ми е по силите да платя цялото карго... А не мога да си позволя да им проваля този шанс...

Публикувано: 28 June 2011 - 09:31 AM
Вчера пътуваха само двамата при мен. И колкото и банално и глупаво да звучи, отмъкнаха част от мен със себе си. Наистина така се чувствам, съжалявам, че прибягвам до клишета. Знаете как някое животинче така ти влиза под кожата... Е, на мен ми се случи с Тиквоглавия. Цяла неделя изкарахме заедно, той се пробваше да ми се инжектира подкожно, така се мушеше и гушеше. И аз го изоставих...
Много ми беше мъчно как през цялото време докато ги пренасях, той седеше с гръб към мен. Сестра му провираше лапки през клетката, разглеждаше любопитно, оплакваше се. А той - нищо, сякаш ми беше сърдит. Знам, че си въобразявам и това е просто отражение на моите чувства и бла-бла, ама какво да правя, оплете ме тоя дребос, влюбих се...
Та така, време за преброяване - в момента имаме два броя търсещи дом кашонени. Кацко и Бацко, при ln_none и приятеля й, на които съм ужасно благодарна и виновна, защото последната седмица минаха през големи притеснения заради малките. Благодаря ви,

И за Arha да кажа, че официалните им имена по паспорт са
- Тиквоглавият е Pumpkin (тиква, ама на английски звучи по-така :), малко е женствено, ама...)
- Хитлера е Чарли (сещате се, от Великият диктатор, а и наистина онзи не заслужава нищо, особено пък толкова прекрасно, да носи неговото име)
И последно и ви оставям, знам, че ви дотегнах с толова писания, че даже и без снимки (имам, имам, стига рИвали

Публикувано: 08 July 2011 - 04:40 PM

Публикувано: 11 September 2011 - 10:06 AM
Ето малко снимки от временния им престой в моето мазе, изпращането на летището, фактурата и бележката за таксито. Тук са заедно с прекрасновците фелис катуси на ln_none. Заминаха и с една майка-котка, която няма тема, но която беше много търпелива и мила с тях.
Много благодаря на всички помогнали и особено на ln_none и с-ие за приятелството, помощта и разбирането! А на MechоPuh и Приятели на котката -