Папагали
Публикувано: 29 October 2008 - 10:26 AM
Цитат
Някой да знае до каква температура издържат вълнистите папагали имам в предвид за минимална и максимална?
:huh:
:huh:
Ако температурата спада постепенно, могат да издържат и на 10 градуса, но не е добре да стоят на толкова студено повече от няколко часа. Най-добре си е да са на стайна температура ~20 градуса. Също така не трябва да седят на течение и да има резки промени на горещо-студено.

When the last moon is cast over the last star of morning
And the future has passed without even a last desperate warning
Then look into the sky where through the clouds a path is torn
Look and see her how she sparkles, it's the last unicorn
Публикувано: 29 October 2008 - 01:49 PM
Цитат
В Москва в градският парк живеят голямо ято вълнисти папагалчета а там температурите са доста минус.
Е, да, ама вероятно те там са родени и израсли няколко покления назад... Пък нашите домашни... :-

When the last moon is cast over the last star of morning
And the future has passed without even a last desperate warning
Then look into the sky where through the clouds a path is torn
Look and see her how she sparkles, it's the last unicorn
Публикувано: 29 October 2008 - 03:30 PM
Аз по този начин без да искам през лятото си оставих папагалите в колата и те взеха че умряха от много топло и вече се старая да не става това нещо.Тези последните които си ги взех издържаха вече 1 година и да не дава господ искам да ги изгледам докато остареят,затова и питам.
:( :blink:
:( :blink:
Публикувано: 30 October 2008 - 03:37 PM
Аз в интернета прочетох че трябва да се пускат да летят защото иначе крилата им се схващат и сега ги пускам всеки ден да летят в моята стая ,и им стои отворена клетката цял ден.Една вечер бяхме на гости и аз бях забравил да им затворя и мъжкият ми папагал беше паднал зад гардероба. Единият път те не успяваха да се приберат докато се стъмни и бяха оставанали в стаята сами и вратата беше леко открехната и мъжкия беше излезнал в коридора на по-светло.Аз станах за малко че имах някаква работа и го видях пред вратата на хола да се разкарва. ;D ;D :o
Публикувано: 30 October 2008 - 07:23 PM
Аз имам една питанка към вас...мъжът ми подари на голямата ми щерка корела нимфа.Продали му я за мъжки а ТОЙ взе че снесе преди два дена 1 яйце и вчера още едно.Снесе ги в хранилката си.Аз ги изсипах в една малка формичка за пясък(от тия за плаж-детските) тъй като нямам люпилка но тя днес взе че ги извади от там и ходи само и ги кълве!Преди малко ги взех и ги хвърлих,но се чудя дали да й търся мъжки!И ако й взема дали другите които все още не са снесени ще се оплодят??А като снесе трябва ли да отделям мъжкия в друга клетка???Дайте съвет...
Публикувано: 31 October 2008 - 12:07 AM
Вземи и мъжки , и задължително трябва къщичка в която ще и бъде гнездото,в никакъв случай няма да махаш мъжкия след нато снесе яицата женската защото ги мътят двамата мъжкия през деня а женската през ноща.Но наистина първо трябва да се харесат, така че първите яйца ще бъдат изхвърлени. :palec:

Да ме опази Господ от приятелите ми, а от враговете си сам ще се пазя.
Публикувано: 02 November 2008 - 12:17 PM
Има и друг случай ако я сложиш сега може да снася и снася ,но тя ще се измори и най-накрая може да умре така ,че по-добре късно от колкото никога.Аз на моите им бях сложил такава люпилня и женската влизаше постоянно,но най-накрая я махнах,защото разбрах,че по този начин тя се изморява.В люпилнята можеш да сложиш стърготини,ако искаш сложи първо по-големи,а после по- малки аз бях слагал и по големи,и по-малки но по малките повече падат и правят мръсно.

Вход

Горе
Цитиране +