В ужас сме! Моля за помощ!!!
Публикувано: 11 May 2011 - 06:33 PM
Тук е момента да кажа че го храним с хляб и кокали или с хляб и кайма за животни, а между храненията яде плодове и зелнчуци, каквито и ние (краставици, ябълки, зеле..). Жизнен е и има огромен апетит
Маля за съвети, мнения и препоръки!!
Публикувано: 11 May 2011 - 07:53 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 11 May 2011 - 08:29 PM

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 11 May 2011 - 08:56 PM
За съжаление у нас не се правят кръвни тестове за алергии. Ако е хранителен проблем, единственият начин да се установи е чрез диета - хипоалергенна суха храна за три месеца. Ако нямате възможност - ориз със зеленчуци, смачкан нахут, картофи, елда, киноа. Никакъв хляб. Подобрение се забелязва след няколко седмици.
За всеки случай сменете постелката, препаратите, пластмасови купички - може да е алергично към някое от тях.
Публикувано: 11 May 2011 - 09:03 PM
И аз ще се включа към останалите сменете храната има ветеринарни серии специално за кожа и козина сенстив
Публикувано: 11 May 2011 - 09:21 PM
elena07, в 11 May 2011 - 08:59 PM, написа:
Цитат
И месо, все пак кучето е хищник, но не пилешко, както и никакви пилешки карантиики.
Става въпрос за тримесечна диета - идеята е да се изключат всякакви алергени. Кучето може да е алергично към някакъв друг вид месо. Рибата е възможност. Между другото, хипоалергенната храна е на рибешка основа.
Публикувано: 11 May 2011 - 10:28 PM
Хранителната алергия се предизвиква от протеин в дадена храна. Когато не знаете коя е тя, трябва да изключите всичко, което кучето е яло до този момент. Затова се избира рибата.
Публикувано: 12 May 2011 - 07:41 AM
blobby, в 11 May 2011 - 10:28 PM, написа:
Хранителната алергия се предизвиква от протеин в дадена храна. Когато не знаете коя е тя, трябва да изключите всичко, което кучето е яло до този момент. Затова се избира рибата.
Аз това го разбирам, също имам алергично куче, но е абсурдно, куче от едра порода, което в момента расте и се развива и е хранено с неща, които не му дават нищо, от това, което му е необходимо, три месеца да не приема месо.
Публикувано: 14 May 2011 - 10:28 PM
За добра храна мога да препоръчам еукануба за чувствителна кожа. Чувала съм за шарпей, който се е излекувал от кожни болести само с тази храна.
Но като цяло докато не се установи причинителя, според мен всякакъв прием на лекарства и пръскане с препарати е излишен.

Вход

Горе
Цитиране +