ЛИМФОМ при кучета
Публикувано: 13 May 2011 - 07:37 AM
Прочетох, че максималните прогнози за живот са до година- година и половина.
Моля някой да се включи със съвет- наистина ли е нелечимо, да се предприема ли химиотерапия, до колкото разбирам това е заболяване на имунната система- какви добавки мога да давам, ако не за лечение поне за да се чувства по-комфортно и да не го боли, как трябва да се храни, трябват ли други специални грижи...
Публикувано: 13 May 2011 - 08:53 AM
Публикувано: 13 May 2011 - 09:00 AM
Честно казано специално за кокери не намерих нищо. Пише, че някои породи са предразположени към това заболяване, но кокерите не бяха включени. Мисля че пишеше за териери и ретрийвъри. Относно лечението като че ли пишеше еднакво за всички породи в интернет. Все пак ще питам и ветеринаря днес.
Прочетох, че не трябва да се приемат имуностимулиращи лекарства, не трябва да се приемат въглехидрати и е препоръчително да се пият омега 3 мастни киселини. Ако някой знае нещо по въпроса, моля да се включи.
Публикувано: 13 May 2011 - 09:52 PM
Установено е ,че разпространението на ракови клетки се спира от веществото цитрал, което се съдържа в лимоновата трева. Действието на това вещество е било установено на култури ракови клетки, а опитът бил проведен с едно куче на име Крейзи, която заболяла от рак на лимфните вълзи - лимфона. Тя сама намерила лекарството , което спасило живота и. В двора на стопанина и растяла лимонова трева, която кучето просто пасяло - в големи количества. Стопанинът и с учудване забелязал подобрението, а после Крейзи се възстановила напълно.

Публикувано: 14 May 2011 - 04:27 AM
Това е най-силният имуностимулатор, разработен специално за кучета, болни от рак" (http://www.alohabg.com/k_9_immunity.html). Нямам лични наблюдения над този препарат. Най-добре е да се обърнете към лекар, който вече е провеждал химиотерапия, защото (дай боже) това е дългосрочна програма за терапия. Химиотерапевтичните лекарства не са ветеринарни, можете да се свържете директно с вносителя и да си ги поръчате.Диета- ние давахме ориз с телешко по съвет на доктора ни.Само да попитам как стигнахте до диагноза "лимфом"- само с кръвните резултати ли ? Защото категорична диагноза може да имате след биопсия на лимфен възел (някъде бях чела че извършването на такива интервенции ускорявало разпространението на ракови клетки - незнам дали е вярно). Успех.
Публикувано: 16 May 2011 - 10:56 AM
Ще проверя дали се продава линомова трева. Дано ни помогне, щом е билка със сигурност няма да навреди.
Разгледах и сайта на Алоха, разпечатах си някои неща, записах телефона, ще се консултирам с ветеринаря и евентуално ще поръчам някоя от добавките, ако са подходящи в нашия случай.
Нашия ветеринар много се затрудни със диагнозата, защото до сега май не е срещал в практиката си това заболяване. Първоначално заради увеличените лимфни възли направихме кръвни изследвания, които не бяха добри. Направихме тест за някаква болест предавана от кърлежи и комари, който излезе отрицателен и пак нямахме диагноза. Предписа ни за една седмица по една таблекта преднивет и още едно розово хапченце, които не дадоха никакъв резултат. След това предположиха ч еможе да става въпрос за лимфом и с ехограф видяха увеличен далак и бъбрек. Още на същи яден отново пуснахме кръвни изследвания, които потвърдиха тази диагноза. Предупредиха ни че следващата стъпка е биопсия, но решихме да не се бавим с лечението. В момента се лекуваме с преднивет по схема, а за черния дроб ни предписа карзил. Имало вариант и за лечение с хуманно лекарство (не помня как се казва и не е в мен бележката, но ще пиша допълнително), но проблема е че не се продава свободно в аптеките, а само със специален поименен протокол и не знам как бих могла да си го набавя.
Моля някой да сподели дали биопсията е опасна, по каква схема и с какви лекарства сте лекували, освен телешко с ориз какво друго е препоръчително да се яде, дали д аму давам повече от обикновено храна, заюото в момента има добър апетит и всичко друго за което се сещате.
Извинявам се за объркания пост

Публикувано: 16 May 2011 - 02:26 PM
Колега, моля не давайте съвети за хранене със сурово месо, имайки предвид епидемията от тения.
Мод
Публикувано: 16 May 2011 - 04:40 PM
Публикувано: 16 May 2011 - 04:48 PM
Публикувано: 20 October 2011 - 10:52 PM
Публикувано: 21 October 2011 - 07:49 AM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 28 August 2014 - 07:48 AM
teicheto99, в 13 November 2011 - 10:02 PM, написа:

Здрявейте, бихте ли ми казали какво се случи с вашето куче- виждам че близо преди 2 години сте коментирали, дано да е добре. Моето кученце ( чихуа-хуа- н1 4,5 години) в момента е с нехочкинов лимфом . Възлите се свиват единствено от кортикостероиди, но тя трудно ги понася. Слагахме и някаква " ваксина' от тарантула и май имаше ефект за 2-3 седмици, но сега пак се влоши. Бихте ли ми дали някакви идеи какво да направим,за да забавим процеса. Притеснявам се , че ако започнем химиотерапя,ще страда, а резултата ще е негативен.
Публикувано: 02 September 2014 - 11:34 AM
tonkata77, в 16 May 2011 - 04:48 PM, написа:
Здравейте, имам нужда от помоща Ви с набавянето на едно от лекарствата за химиотерапия на моето кученце с лимфом...Знам,че темата е пусната отдавна...дано успея да се свържа с Вас! Благодаря предварително!
Публикувано: 08 December 2014 - 07:16 PM
Публикувано: 24 October 2015 - 01:41 PM
Регистрирах се в този форум, защото когато преди две години и половина, когато кучето ни беше диагностицирано с лимфома търсихме надежда и спасение именно във форумите и опита на други. Искам да дам надежда на тези, които се борят с лимфома и не намират такава никъде, както ние не намерихме изчитайки световните форуми.
Имамхме не повече от няколко месеца, когато разбрахме диагнозата - агресивно развиващ се лимфом. Симптомите бяха топчици (подути лимфни възли) по крачето на кучо. След биопсия се оказа, че има лимфом в начален стадий, което е от съществено значение за успеха на лечението, тъй като ако болестта напредне вътрешните органи се увреждат и шанса за спасение рязко намалява. Така че ако се съмнявате в симптомите НЕ ЧАКАЙТЕ а направете веднага биопсия.
Бяхме отчаяяни... хванахме се за всяка надежда - купувахме десетки саксии с лимонова трева от БАН, ходихме при билкари, лекари... докато открихме нашия. Няма да пиша имена, за да не правя реклама, макар че ако има някой който заслужава такава е именно доцента, който ни поведе в тежката битка. Най важното от което започнахме беше диетата - никакви готови храни - месо сготвено от нас само. Без мазнини. К9 имунити е препарат, който и да днес даваме и който в България е безумно скъп. Поръчваме го от ебей от Англия. Първоначално се отказахме от химио защото не бяхме готови да поемем риска. Започнахме с лекарства. Давахме Ендоксан първоначално в големи дози. Точните дози и лекарства няма да пиша защото всички са много опасни и всеки който поеме този път трябва да има достатъчно кураж, търпение и любов, за да издържи... За жалост и средства :( Настъпи известно подпбрение след което симптомите се появиха отново. Нямахме друг изход освен химио. Кучо го издаржа геройски благодарение на диетата и иминустимулантите, които вземаше. А също и с Божия помощ.
Днес две години по късно все още приема лекарства в малки дози, има диета предимно от чисто месо и приема имуностимуланти но болестта ни остави. Трудно ни е да споделим заради страха да кажем "излекуван", но в същото време осъзнаваме, че товс едно чудо и се чувстваме длъжни да споделим и помогнем. Всеки който иска и се бори с тази диагноза може да ни пише на ЛС, за да обменим опит. Ние просто благодарим на Господ и лекаря, който ни насочи за товс че кучо е с нас и ни радва. И искаме да дадем надежда на всики, които я търсят...