Dog.bg Форуми : Кастрирана но разгонена котка?!?!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кастрирана но разгонена котка?!?! Що е то ?

#1 Потребителят е офлайн   morena7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 May 2011 - 01:15 PM

Здравейте , имам 2 женски писани и двете кастрирани от почти 2 години вече. Едната от 3 дена е разгонена но след кастрацията би трябвало да е невъзможно. Имам спомен ,че преди време май пак направи псевдо разгонване но едва се усети. В момента е в нещо като истерия, огласява блока и дори като беше с яйчници не помня до такива бесни и истерични разгонвания да се е стигало. Единствената причина ,за която се сещам като възможна за състоянието и е , че от скоро ги храня с пилешки фенери , а съм чувала че пилетата ги тъпчат с женски хормони с цел по бързо нарастване и угояване. Доколко съм права с теорията си и ако не съм ,каква може да е причината и как може да се предотврати това ? Ще съм благодарна на всеки отговор и съвет. Смених храната за сега дано да има ефект .

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 May 2011 - 09:19 PM

Варианта, който аз знам е ако е останала част от яйчника - тогава си се разгонват.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   morena7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 08:35 AM

Идва нашия ветеринар, би и инжекция и днес трябваше да и мине ,по спокойна е но още вречи . То ако има останал яйчник , то са минали 2 години може ли сега да се разгони ?. Доктора ми ме убеди , че всичко е изкарал и няма как да има останал яйчник , но кой знае:((. Споделих му за моята догатка , че може да е от храната, каза че е възможно или било псевдо разгонване , каквото и да значи това . Ако е от пилето наистина не ми се мисли за хората които се хранят с него .

#4 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 05:12 PM

И аз се разгонвам като ям пилешко ... :dry:

Доктора дали може да се обоснови .... какъв е пътя на логиката му да е от храната... или просто му е изгодно да каже така..

Аз лично логиката я виждам така - идете в първото училище и огледайте момиченцата на 9 години какви гърди имат. В промишленото месо има ужасно много хормони. Не казвам, че за мен това е обяснението, а че това е неговата логика, както е обяснено по-горе. С което разгонванията ви и коментирането им приключват.
мод

User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   morena7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 09:29 PM

Дизел , животните ги тъпчат с хормони и антибиотици . Вчера и биха на моята котка инжекция , която е много силна да и спре разгонването и още вречи ,а трябваше при нормални обстоятелства да мине дори ако беше с яйчници . Ако ти имаш друго обяснение за ситуацията фантом , ще се радвам да го споделиш . Моя доктор обяснение няма , котката е кастрирана преди 2 години и до сега не се беше разгонвала. Това , че може да е от бройлерите е моя теория и доктора каза , че е възможно , защото наистина ги тъпчат пилетата с хормони.

#6 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 11:30 PM

Ще берете ядове с тез инжекции да знаеш.Животинката не ви е виновна!!

#7 Потребителят е офлайн   morena7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2011 - 10:29 AM

Какви ядове да бера:ud_009: .........Да съм казвала ,че ми е виновна животинката за нещо. Тя е на 5 години и се грижа за нея повече от прекрасно .Дори е прекалено глезена.

#8 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2011 - 10:35 AM

Аз теория нямам, но ми се вижда нелогично и за това попитах дали ветеринара ви има някакво обяснение... не знам с какво ги тъпчат, но подобно явление... ми се струва нелогично... от тези пилета и ние ядем ... Мисля, че поне след като сме в ЕС не би се допуснало подобно нещо ... много ми е чудно, ако наистина се докаже, че аномалията е в следствие храната, а именно пилетата... как ще се процедира как ще реагира държавата и нужните институции :zz_219:
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   morena7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2011 - 11:50 AM

Дизел тъпчат ги животните с какви ли не боклуци и то точно в европейския съюз .Нищо няма да направи държавата защото кой каквото и да говори не забравяй ,че става въпрос за пари. Знам , че може като я е рязал да е оставил част от яйчника теоретично ,дефакто няма как да проверя освен да я разпоря и да видя. По принцип това си е нашия вет и си му имам доверие ,ако не до сега да го бях сменила. Още повече , че не е прясна кастрация ако е имало яйчник до сега да си се беше разгонвала. И тъй като аз не съм лекар и всичко си е догатки пуснах темата с цел ако някой се е сблъсквал с подобно нещо да намеря обяснение. Едно пиле нормално трябва да е гледано 9 месеца за да е в размер за колене ,а те ги гоят за 45 дена , ти си прецени колко е еко бройлера . И този филм може да може да погледнеш доста е красноречив за това как се отглеждат животните.

http://video.google....63723666627529#

Нямам възможност нито финансова, нито като време да си водя мацата на хормонални изследвания и да давам бройлери в лаборатории . Факт ,котката ми е
кастрирана преди 2 години ,от наш си лекар на който аз съм платила ,а не в някой общински приют за без пари ,където знам ,че оставят яйчниците ,а режат само матката ,че им е по лесно и после животните си се разгонват. Факт 2 години тя не се е разгонвала ,от седмица я храня с бройлери и изпада в неистово разгонване , като така бясно не е вречила дори като не беше кастрирана. Сложи вета инжекция да спре разгонването ,която чак след много време подейства ,а е много силна . Някак си от парче артисал яйчник чак толкова хормони да отдели...Остава псевдо разгонването , което не ми е много ясно какво е .

#10 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2011 - 12:47 PM

Показване на мнениетоДизел, в 18 May 2011 - 08:35 AM, написа:

Аз теория нямам, но ми се вижда нелогично и за това попитах дали ветеринара ви има някакво обяснение... не знам с какво ги тъпчат, но подобно явление... ми се струва нелогично... от тези пилета и ние ядем ... Мисля, че поне след като сме в ЕС не би се допуснало подобно нещо ... много ми е чудно, ако наистина се докаже, че аномалията е в следствие храната, а именно пилетата... как ще се процедира как ще реагира държавата и нужните институции :zz_219:

Това че пилетата ги блъскат с хормони и лекарства не е някаква тайна,то си е всеизвестно.В момента пилешкото месо е една от най-вредните храни на пазара поради липсата на голям контрол.Скоро ми разказваха за наблъскани с хормони пилета толкова бързо пораснали че недоразвитите им крака не издържали и се чупели от тежеста.Страшна картинка но действителна.Така че теорията изобщо не е лишена от логика...за съжаление.

#11 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 18 May 2011 - 03:27 PM

Стига с тия пилета, патки, хормони, антибиотици и прочие. Ако беше това причината защо другите кастрирани котки, които се хранят със същото не са разгонени? Или тази е по-специална и яде месо само от определени ферми? Според мен се касае за екстраовариална яйчникова тъкан. Варианти за третиране-два. Хирургичен и консервативен. Вие избирате.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#12 Потребителят е офлайн   morena7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2011 - 04:53 PM

Какво значи екстраовариална яйчникова тъкан моля да ми кажете и какъв е консервативния начин на третиране , за да знам какво да правя, че не ми се иска пак да я режат. Благодаря предварително .

#13 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 19 May 2011 - 08:56 AM

И на двата ви въпроса отговор може да ви даде лекуващия лекар.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#14 Потребителят е офлайн   nellynell83 Икона

Публикувано: 13 May 2014 - 08:51 AM

ами и мойта котка е кастрирана от 1 година ,но от 6 нощи не може да се спи,защото е разгонена.как изобщо е възможно това-нали затова ги подлагаме на тази операция-за да избегнем разгонването.преди като се разгонваше траеше около 4 дни,а сега е 6 и сигурно още...не искам да я тъпча с инжекции или хапчета,защото точно поради тази причина се решихме да я кастрираме...а как да се справим с това

#15 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2014 - 06:14 PM

Повторна операция и да се надявате, че този път ще отстранят всичко - т.е. в никакъв случай не при същия лекар, оперирал първия път.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#16 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 15 May 2014 - 12:23 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 14 May 2014 - 07:14 PM, написа:

т.е. в никакъв случай не при същия лекар, оперирал първия път.

Не съм сигурна, че трябва да сме толкова крайни. Това, че някъде е останала група клетки далеч не означава, че лекаря е некадърен или е бързал и не е забелязал... Може просто да не са се виждали. И на най-добрия лекар може да се случи, доколкто знам.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#17 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2014 - 01:16 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 15 May 2014 - 12:23 PM, написа:

И на най-добрия лекар може да се случи, доколкто знам.

Може и да си права. Всички случаи на кучета и котки, които съм имала лично и се е налагало да бъдат оперирани отново - са на животни, кастрирани в изолаторите. Там, къде се кастрира на бройка, от когото и да е и без особено старание. За това си мисля, че когато има такъв случай, то се касае за непрофесионализъм.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2014 - 08:22 PM

Съгласна съм със Самотната - не е задължително да е свързано с непрофесионализъм и не бива да се правят генерално такива изводи.

Консултирайте се с лекаря, който е извършил кастрацията и след това ще решите дали ще направите повторна операция при него или пък при друг лекар.
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни