Кастрирана но разгонена котка?!?! Що е то ?
Публикувано: 16 May 2011 - 01:15 PM
Публикувано: 16 May 2011 - 09:19 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 May 2011 - 08:35 AM
Публикувано: 17 May 2011 - 05:12 PM
Доктора дали може да се обоснови .... какъв е пътя на логиката му да е от храната... или просто му е изгодно да каже така..
Аз лично логиката я виждам така - идете в първото училище и огледайте момиченцата на 9 години какви гърди имат. В промишленото месо има ужасно много хормони. Не казвам, че за мен това е обяснението, а че това е неговата логика, както е обяснено по-горе. С което разгонванията ви и коментирането им приключват.
мод
Публикувано: 17 May 2011 - 09:29 PM
Публикувано: 18 May 2011 - 10:35 AM
Публикувано: 18 May 2011 - 11:50 AM
http://video.google....63723666627529#
Нямам възможност нито финансова, нито като време да си водя мацата на хормонални изследвания и да давам бройлери в лаборатории . Факт ,котката ми е
кастрирана преди 2 години ,от наш си лекар на който аз съм платила ,а не в някой общински приют за без пари ,където знам ,че оставят яйчниците ,а режат само матката ,че им е по лесно и после животните си се разгонват. Факт 2 години тя не се е разгонвала ,от седмица я храня с бройлери и изпада в неистово разгонване , като така бясно не е вречила дори като не беше кастрирана. Сложи вета инжекция да спре разгонването ,която чак след много време подейства ,а е много силна . Някак си от парче артисал яйчник чак толкова хормони да отдели...Остава псевдо разгонването , което не ми е много ясно какво е .
Публикувано: 18 May 2011 - 12:47 PM
Дизел, в 18 May 2011 - 08:35 AM, написа:
Това че пилетата ги блъскат с хормони и лекарства не е някаква тайна,то си е всеизвестно.В момента пилешкото месо е една от най-вредните храни на пазара поради липсата на голям контрол.Скоро ми разказваха за наблъскани с хормони пилета толкова бързо пораснали че недоразвитите им крака не издържали и се чупели от тежеста.Страшна картинка но действителна.Така че теорията изобщо не е лишена от логика...за съжаление.
Публикувано: 18 May 2011 - 03:27 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 13 May 2014 - 08:51 AM
Публикувано: 14 May 2014 - 06:14 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 15 May 2014 - 12:23 PM
bushkata, в 14 May 2014 - 07:14 PM, написа:
Не съм сигурна, че трябва да сме толкова крайни. Това, че някъде е останала група клетки далеч не означава, че лекаря е некадърен или е бързал и не е забелязал... Може просто да не са се виждали. И на най-добрия лекар може да се случи, доколкто знам.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 15 May 2014 - 01:16 PM
samotnata, в 15 May 2014 - 12:23 PM, написа:
Може и да си права. Всички случаи на кучета и котки, които съм имала лично и се е налагало да бъдат оперирани отново - са на животни, кастрирани в изолаторите. Там, къде се кастрира на бройка, от когото и да е и без особено старание. За това си мисля, че когато има такъв случай, то се касае за непрофесионализъм.

Публикувано: 17 May 2014 - 08:22 PM
Консултирайте се с лекаря, който е извършил кастрацията и след това ще решите дали ще направите повторна операция при него или пък при друг лекар.

Вход

Горе
Цитиране +