Ирландски вълкодав
Публикувано: 01 December 2007 - 10:14 PM
още
Моля да използвате бутона за редактиране на съобщение, вместо да добавяте поредно такова. Има и възможност за прикачане на до 4 снимки на съобщение, вместо 4 съобщения с по една снимка.
Мод
Моля да използвате бутона за редактиране на съобщение, вместо да добавяте поредно такова. Има и възможност за прикачане на до 4 снимки на съобщение, вместо 4 съобщения с по една снимка.
Мод

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND
Публикувано: 02 December 2007 - 12:12 AM
И.В се заснемат в много филми бележейки историята на келтите, древна Англия и Ирландия,Западноевропеиските народи и севера ,,13 воин,,с Бандерас за кралства и имения, всички клубове празнуват свети Патрик нац. пр.на Ирландия

Публикувано: 02 December 2007 - 12:36 AM
2007. в Ирландия И.К.Клуб е класирана женска от "НУДСТООН" развъдника на Конан от произходната линия за куче на годината, в нашата брфк честта да организира подобно шоу се пада на Галина Тодорова, където редки породи хрътки членуват от СЕГА. Моля , нучета от 10 породна група пдчвайте записване при нея,чака ни сайт за хрътки към нея и преглед 2008.032 992120

Публикувано: 02 December 2007 - 12:09 PM
На въпроса за вътрешния пазар на породата,отговора е категорично НЯМА вълкодави. Само при поръчка за внос става,Търговците ми предлагаха оферти,доста по ефтини,но аз държах на ,,шоу клас,, изложбен стандарт, гаранцията при подобна поръчка е ,,на късмет,,Такива борси има из цяла България,и зоомаг.МОЛЯ ИЗИСКВАЙТЕ ЕКСПОРТНО ПЕДИГРИ,оттърговците не е повече от200 евро. Документ,че това куче с номер.....официално се изнася от тамошната държава и организация и се внася в БГ.на мое име и адрес или на вносителя. След тово отивате в БРФК софия ул,,Христо Белчев,,12 ет3 и го вписвате в племенната книга по кинология подпечатват го доват му номер за участие в изложби,ипо интернет в БРФК спедите кога и къде са,плащате и пускате заявка разбирасе има си срок.МОЛЯ,АКО ОБИЧАТЕ ПОРОДАТА НЕ ВНАСЯЙТЕ БОКЛУЦИ БЕЗ РОДОСЛОВИЯ така итака под 1,500 `2000 лева няма никакви. даи 2000 ,3000 но вземи елитно,боклука като не израстне ще се сетите за думите ми,има по 4000 6000 нагоре ,но кой както се спазари,предпочитайте директно от развъдници.Аз шях да тегля заем от банка,направете го. Гаро.

Публикувано: 02 December 2007 - 01:16 PM
Хубаво разяснение, сигурно ще е от полза за много хора, само една забележка имам - понятието "боклуци" хич не ми се вижда подходящо за кучета :( Надявам се в моето тълкуване да е грешката... Иначе благодаря за страхотните снимки, следя с интерес.

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 02 December 2007 - 01:42 PM
малко в страни,но по повод коментара "боклуци"...
От една страна Гаро има право. Ясно е, че всяко същество независимо от външният си вид и произход има право на обич и грижи - в това спор няма.
Вълкодава е една не толкова разпространена порода в България и тепърва ще има развитие у нас, но не веднъж сме коментирали в теми за зооборси,мними развъдници и какви ли не измислени търговци, които или внасят или незнам откъде излюпват някоя "чистокръвна" изцепка - взимат луди пари (още повече когато човека е непросветен и вярва в чистопородността на кучето си) живеят заедно, лошо услуга е и когато човек не се ограмотява за това с което се е сдобил и опааа накрая какво става - ихааа имаме си и такава порода в БГ, която се оказва новото попълнение в редиците на аквариумните екземпляри....минават няколко години - ентусиасти колкото си искаш и в един момент по улиците ни започват да се движат в случая вълкодави, които по - скоро приличат на крокодили(а може би и със същия крокодилски нрав -не дай си боже, защото е огромно животно и какви поразии може да направи...), но с гордо изпъчени собственици готови да спорят с теб до край, че те имат най - "чистокръвното" куче на света, а горкото има толкова видими дефекти и разминаващо се с "истината" на стандарт и всичко. Ако си направите равносметка за годините назад в БГ винаги е имало "период" на популярните породи - например - едно време под път и надпът имаше боксери - в началото повечето от тях красиви животни и след няколко години какво се случи - по улиците виждахме подобие на боксер, после ротвайлер - същата история....и така до края на света.
Да скъпи са кучетата от развъдника (но вече търговците и те се осъзнаха и забелязвам тенденция на уеднаквяване на цените), не винаги човек може да случи на "световен шампион", но куче от развъдника има много повече и здравословни и екстериорни предимства отколкото куче от незнаен "развъдник,родител или там каквото го наричат"...повечето проблеми идват от неграмотността на хората - не се интересуват, не четат информация и се доверяват много бързо на човек споменал "чистокръвно" , а понеже взе да се изтърква тази думичка забелязвам повечето в залъгалките си използват "чистопородно" и накрая пак се озовават в темата "бях излъган/а от зооборса"
Та мисълта ми беше, че вълкодава няма толкова представители в БГ, може би тепърва ще се увеличава тяхната бройка и ще търпи развитие породата у нас, но да не стане като поредната "модерна" порода. Не ме разбирайте погрешно, но може би българина трябва вече да проумее, че развъдното куче не е помпозност и надувка или пък, че развъдчиците са врагове, а точно обратното.
Успех с ирландците занапред ;) :wub:
От една страна Гаро има право. Ясно е, че всяко същество независимо от външният си вид и произход има право на обич и грижи - в това спор няма.
Вълкодава е една не толкова разпространена порода в България и тепърва ще има развитие у нас, но не веднъж сме коментирали в теми за зооборси,мними развъдници и какви ли не измислени търговци, които или внасят или незнам откъде излюпват някоя "чистокръвна" изцепка - взимат луди пари (още повече когато човека е непросветен и вярва в чистопородността на кучето си) живеят заедно, лошо услуга е и когато човек не се ограмотява за това с което се е сдобил и опааа накрая какво става - ихааа имаме си и такава порода в БГ, която се оказва новото попълнение в редиците на аквариумните екземпляри....минават няколко години - ентусиасти колкото си искаш и в един момент по улиците ни започват да се движат в случая вълкодави, които по - скоро приличат на крокодили(а може би и със същия крокодилски нрав -не дай си боже, защото е огромно животно и какви поразии може да направи...), но с гордо изпъчени собственици готови да спорят с теб до край, че те имат най - "чистокръвното" куче на света, а горкото има толкова видими дефекти и разминаващо се с "истината" на стандарт и всичко. Ако си направите равносметка за годините назад в БГ винаги е имало "период" на популярните породи - например - едно време под път и надпът имаше боксери - в началото повечето от тях красиви животни и след няколко години какво се случи - по улиците виждахме подобие на боксер, после ротвайлер - същата история....и така до края на света.
Да скъпи са кучетата от развъдника (но вече търговците и те се осъзнаха и забелязвам тенденция на уеднаквяване на цените), не винаги човек може да случи на "световен шампион", но куче от развъдника има много повече и здравословни и екстериорни предимства отколкото куче от незнаен "развъдник,родител или там каквото го наричат"...повечето проблеми идват от неграмотността на хората - не се интересуват, не четат информация и се доверяват много бързо на човек споменал "чистокръвно" , а понеже взе да се изтърква тази думичка забелязвам повечето в залъгалките си използват "чистопородно" и накрая пак се озовават в темата "бях излъган/а от зооборса"
Та мисълта ми беше, че вълкодава няма толкова представители в БГ, може би тепърва ще се увеличава тяхната бройка и ще търпи развитие породата у нас, но да не стане като поредната "модерна" порода. Не ме разбирайте погрешно, но може би българина трябва вече да проумее, че развъдното куче не е помпозност и надувка или пък, че развъдчиците са врагове, а точно обратното.
Успех с ирландците занапред ;) :wub:
Публикувано: 02 December 2007 - 03:24 PM
Благодаря за коментара,радвам се,че мисьлтта ми беше схваната правилно,не ме е грижа за кой какво за колко е взел,а дайте сега започваме в БГ от началото да не правим грешките на някой по популярни масови породи ,където безразборното любителско "развъждане" работи против стандарта, "лоши гени",вродени заболявания и не чист произход сасипват хилядолетната история,труд,и усъвършенстването на качеството при чистопородните родословни кучета. лллллллллллллеле къде отидох. прилагам снимка на бащата на Конан.