Dog.bg Форуми : Слепият Чарли търси дом!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Слепият Чарли търси дом! Красиво и жизнено куче без късмет :(

#1 Потребителят е офлайн   Vileto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 May 2011 - 01:23 PM

Здравейте, за първи път ще пиша тук, но още от сега предусещам, че няма и да е за последен... Да, нова съм, но няма да се впускам в писане да представям себе си, ами минавам направо на въпроса...

Прикачена снимка

Става дума за този красавец. Изключително жизнено куче, в разцвета на силите си. Много прилича на flat-coated retriever! До тук добре... Чарли обаче е сляп!
Той беше поредното куче, което "се настани" в нашия квартал, избягал или по-вероятно изхвърлен от бившите си стопани, тук той намери четириноги приятелчета, храна и хора, които да се грижат за него. Но както знаете, идиоти има навсякъде... и през януари две жени, които най-вече полагат грижи за нашите си бездомници, го намират в критично състояние, с много силно възпаление на очите. Веднага започнах да публикувам информация за него във Фейсбук страниците, с молба за каквато и да е помощ, защото никой от нас нямаше къде да го приюти. Първоначално го държахме в нашия гараж, защото на улицата нямаше да оцелее дълго! Намериха се хора, които ми помогнаха с пари, за да мога да го закарам на ветеринар-офталмолог в Пловдив. Последва лечение с няколко вида капки, още прегледи... Но без резултат. Чарли е с напълно загубено зрение и на двете си очи, като най-вероятната причина е, че някой е стрелял по него, тъй като в едното око има нещо като сачма! По някакъв начин се примирихме с това и започнахме да му търсим дом... Не споменах от кой град съм - Септември. Малко градче с много бездомни животинки... Да намеря стопани и то добри, любящи и отговорни хора тук, в Септември, е просто пълен абсурд!!!
Ежедневно пускам информация за него във Фесбук, писах на какви ли не хора, но за сега никой не може да ми помогне в търсенето на постоянен дом за Чарли.
И тъй като решението с гаража беше просто съвсем временен вариант, а трябваше да измислим нещо, аз най-директно си го "набутах" при майка ми. Проблемът не е, че тя вече има 2 прибрани от улицата кучета, 2 котки в момента, отделно всяко лято прибираме още котенца..., проблемът е, че аз й обещах, че ще се постарая да намеря стопани за кучето и че то ще остане там временно..., също така всичко това се случва без знанието на нейния съпруг. Човекът в момента е в чужбина и представа си няма за съществуването дори на Чарли, камо ли, че той живее у тях! Ето защо час по-скоро трябва да успея някак си да намеря (вече постоянен) дом за Чарли, защото мъжът на майка ми ще се прибере през юни или юли!
Надявам се, че няма да ме разберете погрешно... Не че не искаме да гледаме кучето, но не искам да й създавам семейни проблеми и главоболия. Тя самата полага достатъчно грижи за други бездомни, а и не само, кучета. Аз също няма как да го взема при себе си. Живея в апартамент и си имам 4 котки. С приятеля ми също се опитваме да помагаме на други кученца, наскоро спасихме две слепи, дадохме ги за осиновяване, храним още други... Пределно ми е ясно, че няма как да помогнем на всички кучета и котки, имали злощастието на бъдат изхвърлени. Но правим, каквото можем... В последно време ми е много трудно, най-вече от към време. Просто не успявам да обърна внимание на всички "мои" четириноги. Чарли е свикнал да тича на воля като бездомно куче и се старая по 2-3 пъти на ден да го разхождам из едно близко поле. Той дотолкова свикна с пътеките там, че си познава вече цялата територия, съвсем лесно се ориентира, обожава да тича из високите треви, да души наоколо и да копае дупки в търсене на лалугери (нали май е ловна порода!). Казват ми, че бил куче със специални нужди и че било трудно отглеждането на такова животно. Не съм съвсем съгласна. Той много бързо се адаптира, знае си леглото, мястото на купичките, много е гален, пълен с енергия и апетит. Разбира се с котки и женски кучета! Към мъжките не е особено добронамерен след като ослепя, явно само ги надушва..., а нали е мъжкар, пази си територията и ръмжи!!! Има си паспорт, вече е с всички ваксини... Хората от ФБ, с които се запознах на живо и които са го виждали, са се уверили колко красиво куче е той!
С две думи, той наистина е куче, което заслужава най-доброто! Трудно ще ми е при всички положения да се разделя с него, но нямаме никаква възможност да го гледаме за постоянно. При нас по-скоро винаги е било нещо като приемен/временен дом за много кучета и котки! Много силно се надявам, че и с ваша помощ ще успея вече да му намеря стопани... и то хора, които истински ще се трогнат от неговата история и ще поделят част от своя дом с него!!!
Приемам всякакви съвети...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 May 2011 - 07:42 PM

Vileto,
добре дошла сред нас :)
Зная от колко време търсиш дом на Чарли и колко ти е трудно. Пожелавам ви и на двамата успех - и ти, и той заслужавате усилията да се изплатят и да намери най-добрите хора за куч!

Искам да добавя, че Vileto и майка й се грижат за доста кучета и котки, тя помогна наскоро на една много, много слаба кучица и нейните 5 малки да бъдат спасени. Ако имате съвети как Чарли да намери дом (може би в чужбина ще има по-голям шанс за безпороден сляп красавец), моля ви, помогнете ни!

Добра дума и поощрение, съвет към кого да се обърне, идея как да опише историята, така че да достигне до повече потенциални осиновители, начин, да разпространи информацията за Чарли, всичко ще е от полза.

Аз предложих и помолих Vileto да пише тук, защото зная колко добри и загрижени хора има, които могат да сътрудничат и да я подкрепят. Нека не я обезокуражаваме с мълчанието си. Знаете колко е трудно в София и големите градове, а представете си колко е трудно в по-малките...
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#3 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 May 2011 - 07:52 PM

Пожелавам на Чарли бързо да намери своите Хора :smile:

П.С. Чарли не е флет коут ретривър и не прилича на такъв, освен по черния цвят, в повечето случаи оприличаването на даден порода е във вреда на търсещите дом кучета, надявам се, че ще ме разберете правилно и няма да приемете поста ми като заяждане.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 23 May 2011 - 10:38 AM

Съгласна съм,че опитите за оприличаване на дадена порода е само в ущърб на животинката.:ba_025: Ако някой го хареса,то трябва да е заради самия него,а не заради това,че може да се похвали някъде каква порода куче има и колко е хубав,само защото е породист... :dry:

Мен редовно ме спират и ме питат моите кучета каква порода са,защото били много големи,хубави,послушни и лъскави... Като им кажа,че никакви не са,чак не ми вярват и твърдят,че толкова хубави кучета ТРЯБВА да са някаква порода...:dry: Напразно обяснявам,че се иска само грижа и любов и всяко куче може да е красиво...

Късмет и успех за намирането на дом на красавеца,знам колко трудно се срещат хора,готови да вземат животинче със здравословни проблеми... Виле,вероятно шансът му е в чужбина,защото там хората не са с предразсъдъци,като повечето българи и с готовност вземат животни с някакъв "недъг" ...

Успех още веднъж и поздравления за усилията на теб и майка ти. :rc_036:
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#5 Потребителят е офлайн   Vileto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2011 - 01:45 PM

Момичета, за мен самата никога, ама никога не е било от значение дали дадено животинче (куче или коте) е породисто! Дори в последно време, покрай разговорите с разни хора "обичащи" животните, но само техните си..., у мен самата даже се заражда едно странно чувство към породистите..., не че някога мога да спра да обичам животните изобщо. Но се чудя как е възможно човек да е фен на дадена порода, а да подмине гладно, нуждаещо се куче или коте...

Та..., на друго място ме бяха посъветвали точно обратното - да "изтъкна", че прилича на еди каква си порода. Аз все пак не казвам, че той е такъв ;)

Както и да е, при всички положения той е страхотен и аз няма да го изоставя. И да, започвам все повече да се убеждавам, че Чарли има по-голям шанс в чужбина! Въпросът е, че не знам как да осъществя това...

#6 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 23 May 2011 - 04:59 PM

Честно казано и породистите и "помиярите" са в еднаква степен ощетени,но поради противоположни причини. :dh_188: Все,заради хорска глупост и невежество...както и да е.

За заминаването,какво да ти кажа,трудно е малко,защото има толкова много кандидати,че все не стига мястото... Да се надяваме,че някой от форума,който има възможност да праща,ще види темата и ще подаде ръка...
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#7 Потребителят е офлайн   Vileto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2011 - 02:12 PM

От началото на август, Чарли вече е австриец. Информацията, която имам за него е, че е в семейство с две момчета и друго куче. В началото Чарли е бил недоверчив, но с търпение и постоянство е свикнал с новото си семейство, които много му се радват и се грижат добре за него (защото и преди са имали сляпо куче, което починало от старост).

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни