Оттук нататък ще му се случват само хубави неща, просто няма как - срещнало е Хора
Изхвърлен и пребиван домашен в София
Публикувано: 28 May 2011 - 11:05 AM
Публикувано: 28 May 2011 - 10:11 PM
поста, де
ма никой не ви кара насила да четете, то си е ваша работа
начи почваме с името - господинът се казва Винкелхунд, на кратко Вини. Хунд идва от желанието на хлапетата, които бяха накачулили Пълнолунната вчера след успешния лов. Винкел мисля да не обяснявам от къде идва...
данните от вчера насам - обезпаразитен вътрешно вчера, за сега не вади нищо, днес обезпаразитен и външно.
на този етап, както се казва, клинично здрав. дано и така да си остане. зъбите му са здрави, макар че не дава много да му се пипа устата, та не е 100% сигурно. на около 3-4 години е. прясно кастриран без ушна марка...
темперамент - куче-мечта. и въобще не си мислете, че го казвам, понеже ми е подопечен. също така можете да забравите репутацията ми на заблеяна коткарка - сериозни кучкари твърдят същото.
на каишка няма никакъв проблем, само се плете в повода ако е дълъг. безкрайно дружелюбен, раздава целувки на тон. с други животни, и кучета и котки, първите впечатления са много ОК. ревнува ако се обръща внимание само на другото животно. при сближаване се опитва да се заиграва - върти кльощавата трътка и се бута, бута. в кола се вози добре, ма много връща....
страда от синдрома на изоставения - стенкя и мрънкя при всяко отдалечаване на двукрако. ако всички двукраки се разкарат - пее. хубаво пее, талантлив е, не е като повечето двукраки. подозирам и това да е част от причините да е ял винкелите... мисля си, че е бил изхвърлен, кастриран и после върнат на друго място. мисля си, че е бил домашен и неизвеждан - това би обяснило оплитането в повода, синдрома на изоставеното куче... това не би могло да обясни поведението на доскоро обкръжаващите го двукраки.
много е слаб, козината му в момента е двуцветна и хич не е в търговски вид... това поне подлежи на промяна. ми стига голословие, ето ви малко снимки.
кучето е разкошно. не вярвам някой тук да си го припознае. не вярвам да се намери стопанин тук, в българия. не вярвам че тук, в българия, този ад някога ще свърши. не вярвам, че хората, които са способни да вдигнат винкел срещу него, а после и да зашлевят и наплюят човек, който е отишъл там да му помогне, някога ще получат това, което заслужават. не вярвам, че тези хора ще стават по-малко - по никаква причина. нито защото "държавата" (тоя разграден двор) би направила нещо за тях (и кучетата, и хората), нито, защото те по някакъв начин ще се променят. не вярвам. и дори и евентуална щастлива развръзка за това животно не би ме убедила в обратното. просто защото ако се разходя там, където беше той, съм убедена, че ще има много като него. навсякъде са, пълно е с такива.
Вини вече е в добри ръце. ръце, които ще направят всичко по силите си той да е щастлив и никога, никога повече да не страда. тези ръце са малко и са пълни. с Винита, Коковци, Ади, Айри, Рижковци, Сънита, Шаломчовци....
тва е, хора
затънали сме в собствената си гняс и излизане няма.
този не го мислете повече - няма нужда. помислете за другите. най-вече за онези с винкелите...

something's wrong with them fa(e)ces
Публикувано: 28 May 2011 - 11:52 PM
Малко ще се отклоня от темата за момчето, но днес проведох един разговор, който ме кара да мисля по-позитивно. Една приятелка ми разказа как покрай мен е разбрала много неща и едно от тях е - защо е добре домашните любимци да се кастрират. Самата тя има морско свинче (по-скоро дъщеря и). Ама след няколко години просто общение и разговори. Нито я убеждавах, нищо. Само обяснявах как и защо, когато ставаше дума.
Друга пък (която се беше заяждала с мен, защо не помагам на хората) днес ми сподели, че те просто не са научени да зачитат животните и да бъдат хора. И ме помоли да не се отказвам, а да продължавам да обяснявям и да давам пример.
Тааа ... има смисъл :)
Публикувано: 29 May 2011 - 12:45 AM
уви, доказателствата са навсякъде около мен (и теб, убедена съм)
а в българия - сякаш повече от навсякъде другаде. в смисъл, целият район е смрадлив, ама ние тука сякаш сме еманацията на смрадта... чудела съм се защо, търсила съм и исторически и, ако щеш, генетични причини. не успявам да си го обясня. не мога... тъпа съм...
не искам да се впускам във всичко, което е минало през главата ми до момента. първо търсих оправдание, после просто търсих НЯКАКВО обяснение. няма, не съществува на този свят, поне за мен, оправдание за това да пребиваш с винкел живия си лаещ проблем. колкото и да си озверял от глад, от нямане, от злоба... от мисли как да вържеш хляба за утре... от незнание, от лошо възпитание (от там тръгнах...). от безнаказаността, която ти го позволява, и после ти позволява да зашлевиш шамар на двукракото, дошло да те отърве от проблема, и да го заплюеш... не разбирам, наистина не разбирам.
днес го гледах - ми той е една сладка шматка. той слуша, иска да се учи, иска да обича и обича. раздава се глупендера, нацяло се раздава - целува като за последно, плаче, когато някой се отдалечи от него, търси - хора, котки, кучета. търси контакт, иска да е обичан. отворил е очите на 100 и чака да му кажеш. разкошен е, невероятен, крадец на сърца е. как посягаш на ТОВА? как? и как след това посягаш на човек, който е дошъл да го разкара от там? как живееш след това?
в момента съм много лабилна и може би не е добра идея да пиша въобще. но това са неща, които си бълбукат в мен отдавна и сега явно съм отключила пореден катарзис.
но не виждам надежда, не виждам пречистване. виждам как малко момиче блъска главите на две котета за кеф, виждам как 13-годишен ги слага в торба с намерение да блъска мърдащата торба в бордюра докато спре да мърда, виждам запечатан кашон с 6 живи вътре, виждам кофа с удавени бебета... това виждам... виждам как родителите им не реагират... виждам баща си, лека му пръст, който зашива шамар на съученик на сестра ми, който е убил по особено жесток начин котка пред нея... виждам го как се разправя след това с бащата на въпросния... виждам въпросния да продава дрога години по-късно, и да сводничи на собствената си сестра.... виждам 7-годишната си племенница, която плаче, защото е видяла подобна сценка на улицата, виждам 13-годишната й сестра, която скача да бие и да спасява...
виждам ги тях двете, изправени срещу винкела и шамарите и плюенето. виждам майка им, която е в крайно противоречие, опитвайки се да им обясни, че трябва да уважават възрастните и че трябва да уважават живота... а как уважаваш възрастните, които не уважават живота, когато си на 13? или на 7?
това виждам в момента.

Публикувано: 29 May 2011 - 06:56 AM
От цялото си сърце се надявам такива деца да стават все повече ,а случаите като този все по-малко.Щастие с негови хора пожелавам на новия ти подопечен,а на теб и всички останали
Публикувано: 29 May 2011 - 09:28 AM
П.П.Наистина страда от синдрома на изоставено куче,мрънка и лае,като го оставиш сам,но и това е поправимо.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 29 May 2011 - 09:50 AM
Но и аз съм на 100 % зад мнението на Поли ... Не виждам надежда,нито светлина в тунела,освен,ако не е от бясно приближаващият влак ... Мъчим се,блъскаме се,спасим по някоя и друга душа,а колко още по толкова остават на произвола на жестоката съдба,голяма част от която зависи от хората... Айнщайн ли беше казал "има две безкрайни неща на тоя свят - вселената и ... човешката глупост,ама за първото не съм сигурен ... " Какво повече да си говорим,човекът си го е казал.

Life Sucks,And Then You DIE!
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!
Публикувано: 30 May 2011 - 09:43 AM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 04 June 2011 - 11:44 AM
добре е, почнал е да качва - вече не е оня радиатор. една седмица грижа и промяната е очевидна. не очаквайте да я видите кой-знае колко добре на снимките и моля, не бийте фотографката - не ви лъжа, просто не мога да снимам особено добре... а и нямаше време да го изчакаме да се поуспокои - беше превъзбуден и се чудеше на кого по-напред да се радва

Публикувано: 04 June 2011 - 11:34 PM
Публикувано: 12 June 2011 - 03:03 PM
с котки няма никакви проблеми, с други кучета също. абе жесток е, кого ли ще зарадва?

Публикувано: 24 June 2011 - 12:49 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 13 December 2011 - 01:37 PM
Айде стопани, Коледа дойде :)

Вход

Горе
Цитиране +