Dog.bg Форуми : Иска ли някой дребно апартаментско кученце

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Иска ли някой дребно апартаментско кученце дребен социален и мил пухльо

#41 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 June 2011 - 10:00 PM

Мислех, че ако се появи агресия между Пабло и Бюти, то мацата ще е инициатора на конфликта. Но съм бъркала. Преди малко тя си седеше до дивана, в който се крие, без каквата и да е провокация от котешка страна Пабло отиде при нея и почна да й ръмжи и да оголва зъби :wa_048:
Скарах му се, дано не го направи пак, защото този път Бюти се разтресе от страх и се скри, но се притеснявам да не вземе да му отговори, ако се повтори.
Когато ме няма у дома, ги затварям разделени и даже днес си мислех да ги оставям от утре на отворена врата, но грешно съм преценила. Трябва им още време.

#42 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 June 2011 - 10:19 PM

Аууу, какво ставало тук! Тероризират Бюти! Аз като бивш попечител ще искам обезщетение за всичките й причинени емоционални страдания!
Яна, просто съм възмУтена и огУрчена!
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2011 - 08:10 AM

:ab_041: а на мен вредни кой ще ми плаща?
Шегата настрани, вчера се скарах на малкия разбойник и го затворих в спалнята, да успокоявам принцесата. Аз галя, тя разказва, аз галя, тя разказва.
Днес на вратата Пабло се засече с другата ни котка, която живее при майка ми на долния етаж, и се харесаха, даже се подушиха много приятелски. Тя е по-нахална и иска да си играе с някой, а пък Джери не й обръща внимание. Така че мисля, че като цяло Пабло няма проблем с котките, просто вчера нещо стана.

#44 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2011 - 08:47 AM

Ех,яд ме е че не се получават нещата между Пабло и Бюти.Тя си е по-специална маца,но все си мислех че ако има куче дето ще се спогоди с нея това ще е Пабло,а той нещо скрита лимонка го раздава :md_064:
Няма как дребния да има проблем с котки,просто е в такава категория,че може само да бъде потърпевш ако се скара с някоя писана :ab_041: Ама на - решил и той на "мъж" да се прави,а може пък и той да я е възприел като заплаха,хич няма да се учудя ако го поступал някой котак на улицата,има там един рижав,наперен дето ходи с опашка заметната настрани важен важен и не му пука от никое куче,а те се правят че не го забелязват :ab_041:
Както и да е ,Пабло е млад,здрав,сладък и безпроблемен,няма да е трудно да си намери дом ако не успее да стопи ледовете с Бюти.Ама ще е жалко,можеха да са си хубава компания ......Има още време де,може пък да се получи.....
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2011 - 08:35 AM

След ръмжането онзи ден Бюти реши, че повече няма да цепи басма на малкия пакостник. За пръв път, откакто Пабло дойде, Бюти си легна през нощта на леглото при мен. Сутринта като ставахме го гледаше с превъзходство, нещо от сорта "яд ли те, завиждаш ли ми?", тъй като леглото е високо и Пабло не може да се качва. Дано да се разбират тези двамцата и да няма кучета и котки в "червената зона".

#46 Потребителят е офлайн   Platypus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 12:28 PM

Трябва им време и търпение, първи приятели може и да не станат, но учтивото разбирателство е добър вариант :) Поздрави на малкия и неотразим Ескобар!

#47 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2011 - 07:19 PM

Бюти и Пабло продължават да не се харесват и ми се струва, че положението става по-зле, вместо да има подобрение. Бюти отвърна на удара с няколо дни закъснение, изсъска, подскочи и го перна с лапа по главата. Не си беше пуснала ноктите, защото нямаше никакви следи от нападението. Тази нощ двамата косматковци се скараха, събудих се от хъскане, миаукане, кучешки лай и ръмжене. Отново без последствия и за двамата, явно се опитват да си наместят йерархията, кой, кой общо взето.
Пабло пък започна през нощта да изравя котешката тоалетна из целия апартамент и акитата на Бюти май са му деликатес :zz_020: :ab_041: Лошото е че не мога да го пипна на местопрестъплението, за да му се скарам, защото сутринта общо взето вече няма смисъл.
Вчера бяхме на вет в Добро хрумване за ваксина, но ще отложим засега, защото на няколко пъти го чух да кашля. Първо ми се стори, че е от дърпането на повода, но после го забелязах че и у дома го прави. Лекарите го преслушаха, не чуха да има проблем с дробовете, но решихме да не рискуваме. Средата на седмицата пак ще отидем.

#48 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2011 - 08:13 PM

Днес ходихме пак до "Добро хрумване", но отложихме ваксината. Кашлицата на Пабло не отшумява, нито зачестява. Темперетурата му е в рамките на нормалното. Докторите го преслушаха и ни дадоха направление за снимка на бял дроб и сърце в Централна ветеринарна клиника. Много ми е неудобно, но ще помоля за малко трохички за снимките, ако някой има възможност :sad: тъпо е на фона на къде, къде по-тежките случаи да мрънкам за пари, но в момента просто всяка сума ми е непосилна.

#49 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2011 - 10:56 PM

След използване на жокер "обсебване на служебни пари" и "превоз от приятел", бяхме с Пабло за снимка. За съжаление - лоши новини. Дробът му е пълен с течност, като ми казаха че може да е нещо от преди, може сега да тече някакъв процес, изобщо нищо обнадеждаващо :rf_011: . Утре сутринта отиваме в ДХ.

#50 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2011 - 11:05 AM

Сега се връщаме от ДХ, където гледаха снимките от ЦВК. Дробът му е пълен с течност, вижда се и една голяма киста, както и една по - малка. Сърцето му е уголемено. Предписаха ни Dehydrin, по 1/4 таблетка на 12 часа и Synulox, по 1/2 таблетка на 12 часа. Лекарствата струват 12 лева, които в клиниката приспаднаха от пренасочените от Чери1 парички за него :rc_036: Имаме направление за снимка и след 10 дни, живот и здраве, трябва да отидем за нова снимка и евентуално ехограф.
За да не е така мрачно, прикачам две мили снимки - Пабло на гости на долния етаж при баба и дядо, Джери и Писа, която не пожела да застане за снимка.
П.С. моля, не обръщайте внимание на дебелия крак на мъжа на майка ми :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#51 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2011 - 01:14 PM

Крак, като крак :) Ние гледаме животинките, а те са хубави милинките и виж как са се подредили за снимка :smile:
Бързо подобрение на Пабло от нас, изглежда много добре, дано и здравето му се стабилизира!
Яна, :rc_036: , че приютихте малкото!

#52 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2011 - 08:17 AM

Пак се включвам с мрънкане за пари, колкото и да ми е неудобно. Това е касовата бележка от снимките в ЦВК, а на 20-ти пак трябва да ходим за същото. Ако някой има възможност да ни помогне с трохички с Пабло ще сме много благодарни! :smile:

Прикачени файлове

#53 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2011 - 12:29 PM

Ахам, ще гледаме да помогнем до края на седмицата.

User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2011 - 09:15 PM

Skipper :rc_036:
Силно се надявам следващите снимки да са по - обнадеждаващи и лекарствата да са дали резултат. Струва ми се че Пабло кашля по - малко или кашля, когато съм на работа.

#55 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2011 - 07:21 PM

:r_181:

#56 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2011 - 07:23 PM

:r_181:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#57 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2011 - 09:57 PM

Вчера ви пуснах скромна сумичка, надявамсе скоро да стигне до вас. Как мина днес при Док?
User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2011 - 12:25 PM

Мерси за помощта! :rc_036:
Тъй като нямах възможност да платя за ренгеновата снимка, говорих с докторите от ДХ и решихме, че е най - добре да не спираме антибиотика, без те да могат да видят дали в белия дроб продължава да има течност. Дадоха ни Synolox за още седем дни, паричките за него се приспаднаха от пренасочените за Пабло от Чери1 :rc_036:
Кучо е добре, продължава да кашля от време, на време, но значително по - рядко от преди. Два пъти ходихме на Витоша, той вя опашка и вървеше първи напред! Отделно козинката продължава да расте и става все по - сладък :smile:

#59 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2011 - 12:24 AM

Ех,милия Пабло :dh_188: Загази го с тая гадост в дробовете.Не е честно,ама никак не е честно да му се случва това :dh_188: Дали е свързано с безбройните ухапвания на гадните кърлежи :eg_033:
Дано е лечимо,дано следващата снимка да покаже подобрение,от цялата си душа се надявам да е така.
Все си мислех,че за такова мило,красиво и добро кученце щастливия край е на една ръка разстояние,а ето че нещата се усложняват.
Ше помоля и аз за малко финансова подкрепа за Пабло.Та той е толкова млад,осиновяем и му се живее.
User's Signature

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   eliva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 09:14 AM

Здравейте от мен, "бабата" на Пабло;) Яна отсъства една седмица и Пабло го гледам аз и мъжа ми по следния начин. Спинкаме с Пабло и Бюти в таванското апартаметче на Яна, разхождаме се, закусваме и после го затварям в едната стая, Бюти в другата. Нощем на отворена врата никой не се кара с никого, слава богу. На обяд го разхождам и го водя в другата къща на долния етаж, където са Джери, най-доброто куче на света, и Писа, която като цяло е против него с типичния си котешки егоцентризъм. Пабло обаче страшно се радва да е с хора и с батко си Джери, пада страшна игра и лигавене. Като характер е изключително ведро и контактно животно, с неверятен хъс за живот, с невероятна храброст, няма страх нито от големи кучета, нито от лоши маци. Днес сутринта пихме последното хапче антибиотик и дехидрин и станаха точно 17 дни на лекарства. Почти не кашля, но все пак има отделни откашляния. Страшно бодър, страшно енергичен, не дава никакви признаци за това, което има в дробчетата, дано вече да се е поизчистило. Благодаря безкрайно на Skipper за парите, днес ще се опитам да ги получа от Mil и да ходим спешно за нова снимка на дробове и сърце в ЦВК, че краят на месеца финансовата закъсвация е просто неизбежна. Пабло е наистина невероятно кученеце и дано да има късмет!!!От сега не знам как ще се разделим с него, ако се появят сериозни хора , просто сърцето ми се свива как ще го изпратим, само тия наши маци да бяха малко по-дружелюбни, бихме го задържали завинаги.

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни