Dog.bg Форуми : Иска ли някой дребно апартаментско кученце

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Иска ли някой дребно апартаментско кученце дребен социален и мил пухльо

#61 Потребителят е офлайн   eliva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 July 2011 - 09:34 AM

Успяхме вчера вечерта да отидем с Пабло до ЦВК за втора снимка на дроб и сърце. 30 лв. от Skipper и 15.60лв. от останалите пари от Чери стигнаха да покрием този разход/50лв./ почти напълно, за което им благодаря отново. Докторите пак казаха, че сърцето е слабо уголемено, но това не ги безпокои толкова. За съжаление, според снимката излиза, че Пабло е претърпял някога травма и има диафрагмена херния, т.е.вътешните му органчета притискат дробовете и оттам е кашлицата. Според тях е необходима операция. Днес на обяд ще ходя при д-р Бобадова да обсъдим какво да правим. Излишно е да ви казвам колко добре се държа малкото момче и колко много ми се иска да не го подлагаме на мъчения, стига това да не засташава живота му. Ще пиша щом имам някаква яснота. Нека все пак да гледаме с оптимизъм на нещата!

#62 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 July 2011 - 09:59 AM

Безкрайно съжалявам да прочета тези новини и сърцето ми се къса като си помисля какво ли е преживял милия :dh_188:
Пабло наистина е едно малко и ведро слънчице и определено не заслужава мъките през които е преминал.Дано не се налага да понесе още болка и мъка.Стискам палци и се моля за добри новини за малкия сладур.
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2011 - 08:25 AM

Пабло ще има нужда от операция,която освен че е тежка е и скъпа :dh_188: Ако всичко мине успешно(има риск да не я преживее :dh_188: ) той ще бъде едно напълно здраво кученце.
Ако обаче не се оперира никой не може да каже колко живот му остава- той ще е все едно бомба с часовников механизъм,която може всеки момент да гръмне.В такъв вид той не може да бъде предлаган за осиновяване... :dh_188:
Има риск, но лекарите не казват твърдо "няма да издържи" а напротив- препоръчват операция .
На неговите приемни мами е безкрайно тежко и трудно в момента,а състоянието на Пабло е отлично- той е жизнен,хапва,тича и щурее- хич няма вид на кученце,което има намерение да умира.Това може би е добре,че има силици ,дребния, и шанс да се пребори....
На изрода ,дето му го е причинил (най-вероятно със зверски ритник) му пожелавам да му се връща.
Пабло има нужда от много стиснати палци,много положителни мисли и от финансова подкрепа.Нека му дадем шанс!
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2011 - 08:20 AM

Паблито вече се чувства спокоен у дома и започна с белите :ab_041: Папка с кеф килими, ъгли на мебели, а джапанките са най - големият деликатес! Изобщо жизнено, игриво пале, което ни най - малко подозира за тежката диагноза и трудностите, които му предстоят. Според майка ми откакто е спрял с антибиотика и дехидрина е започнал да кашля отново, но аз все още не съм го чувала.
За пръв път изпадам в ситуация, в която от моето решение зависи нечии живот, за това искам да съм сигурна, че съм направила най - доброто за Пабло. Ще отида при още един, двама вета за консултация, кое е най - добро за животинката.
Прикачам касовата бележка за ренгеновата снимка. :rc_036: благодарности на Skipper, чери1 и мама, която заведе Пабло на ренген и изобщо ме подкрепя в начинанието.

Прикачени файлове

#65 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2011 - 09:45 PM

Стискам палци на малкия юнак да преживее операцията и тя да се окаже единствена и съответно-успешна!Това малко лисиче ме превзе и мен,но...Емо е по-подходящ-хихи! :md_064:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#66 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2011 - 11:12 AM

Не знам от къде да започна, тъй като от доста време не съм писала в темата.
Получих мнението на петима лекари, всички единодушни, че при тази диагноза единственото, което може да се направи е операция. Исках по - скоро за мое успокоение да съм сигурна, че взимам най - правилното решение. Д - р Димов да бъде човекът, на който ще поверя куч, тъй като всички познати и приятели, с които се посъветвах ми го препоръчаха. Трябваше да направим актуални кръвни изследвания, заради анемията, защото това би било проблем за операцията. Благодарение на оставените за Пабло парички от Oddster :rc_036: в Добро хрумване и помощ от приятел :rc_036: , платих сметката от 42 лева за пълна кръвна картина и биохимия. Прикачам касовата бележка. В момента чакам какво ще кажат докторите, а именно може ли да се направи операция или не.
Ако показателите му са добри, идва друг проблем - финансовият. Операцията ще струва 400 лева, които са ми абсолютно непосилни. Приятели обеща да помогнат с около 100 лева, които плюс събраните за него 80, отново са недостатъчни. За това ще помоля за финансова помощ, защото сама няма да мога да се справя.

Пабло, разбира се, хал хабер си няма какво му предстои, чувства се отлично, вее опашка, папка си храничката ( като само ме дебне да се обърна и подяжда и котешките блюда), ръфа си кучешките играчки. Бюти посвикна с него, даже от време на време се отърква :wub:

Прикачени файлове

#67 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2011 - 12:11 PM

Ако Пабло можеше да говори най-вероятно би казал,че изпитва неопределени болки в корема ,чувство за тежест и стягане в гърдите, сърцебиене и аритмия.Не че би се оплакал,защото сега той е щастлив. Но Пабло не може да говори ....
Не би могъл и да живее дълго така...а е само на 1-2 годинки...

Ужасно съм притеснена от развоя на нещата и се чувствам виновна пред Яна :dh_188:
Мислех че няма да я ангажирам дълго като приемен дом,не се и съмнявах че Пабло бързичко ще намери своя човек... А ето че това е невъзможно...не и преди тази операция.Освен късмет,стиснати палци и положителна енергия отново трябват пари...и доколкото разбрах от прочетеното из нета нямаме много време.

Цитат

Попадналите в гръдната кухина коремни органи довеждат до изменения, които предизвикват сраствания в плеврата, белия дроб или перикарда , пневмонии или анемия.
Операцията не трябва дълго да се отлага поради прогресивното увеличаване на срастванията.

Моля помагайте,всяка трохичка е от значение.
На Пабло му се живее,нека му дадем шанс...
User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2011 - 01:17 PM

Чери, единственото, което ме притеснява е състоянието на Пабло! Ако знаех как ще се развият нещата, пак бих взела същото решение. Малкият заслужава да получи шанс за нов живот!
Дано успеем да съберем парите за операцията, преди да е станало прекалено късно. Никой не може да каже от кога е тази травма, а колкото по - стара е, толкова по - тежка ще е операцията, поне според това, което четох из нета. В момента Пабло е като бомба, всеки един момент може да стане най - лошото. Но стига толкова мрачни мисли, на Пабло му трябват много стиснати палци, лапи и положителни мисли!

#69 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2011 - 09:07 PM

Подигам малко темичката на Пабло с надеждата да я прочетат повече хора ...колкото повече хора я видят,толкова по-голяма е вероятността да съберем нужните средства.Колкото повече хора го мислят,толкова повече късмет ще има горкия,поне така си мисля....Мъника е в нужда,нищо че отвън не изглежда окаян...неговата рана е скрита и невидима за очите,но не по-малко смъртоносна.

ПС: Ще се радвам да го видя на някоя снимчица този мушморок :wub:
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2011 - 09:38 PM

И ние с Арчи стискаме палци и лапички Пабло да се оправи. Той е невероятно мило кученце и заслужава шанс за по- хубав живот. Към краят на месеца с Арчи ще можем да помогнем с малко трохички за операцията.

#71 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 August 2011 - 10:24 PM

Имате ли ПейПал?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2011 - 10:57 PM

Май е това Прикачена снимка
От форумската сметка е,където имаме събрани 80 лв.Когато успеем да съберем сумата,Яна ще я получи и ще заведе Пабло за операция при д-р Димов.Отчетността и досега е похвална.

С Пабло благодарим за всяка трохичка , за всяка добра мисъл и стиснато палче :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2011 - 11:14 PM

и аз ще се включа с някоя трохичка за сладура. успех с операцията и всичко най-хубаво по-нататък

#74 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2011 - 12:29 AM

В началото на септември и от мен ще има нещичко! Според мен ще ги събереш паричките и ще има и тази история happy end!

#75 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2011 - 08:17 AM

:rc_036: Много благодаря за всяка предложена помощ и трохичка!

#76 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2011 - 12:34 PM

Колкото и да се изтърка тази дума,радвам се че имам толкова поводи да я употребявам,затова- и аз БЛАГОДАРЯ ,приятели :rc_036: за предложената помощ.
От fanfann тя вече пристигна :ha_081: ,освен това получихме и помощ от продадени календари :rc_036: ,така че почти събрахме половината.
Обнадеждена съм,че ще успеем,стискайте ни палци да е успешна операцията.Яна ще опита да я насрочи за този петък,за да може да е плътно до Пабло през почивните дни и за да са актуални кръвните изследвания.Надявам се това да е възможно и доктора да се съгласи част от сумата да се доплати впоследствие.
Много му стискайте палци на Пабло,че му предстои доста тежка операция.
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2011 - 08:54 AM

:rc_036: и от мен за fanfann, дано да сте ни на късмет и успеем да съберем паричките!

#78 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2011 - 10:01 PM

Днес Пабло беше опериран....успешно :flagbg: .Малкия се оказа истински герой и вече е почнал да се възстановява с пълна сила.
Операцията е била доста тежка,за съжаление,поради факта че всички органи на Пабло са били натъпкани в гръдния му кош,дори и червата :dh_188: Представям си какво облекчение ще изпита милия след като вече е "ремонтиран".Яна каза ,че чак фигурката му се променила- преди бил с голям гръден кош и тънко кръстче,а сега вече е по- съразмерен :md_064:
Въпрки че Яна е взела заем от приятели не успяхме да съберем сумата и дължим 130 лева в клиниката,а ще трябват пари и за антибиотици за следващите няколко дена.Надявам се да не ни изоставите в този финансово труден момент,а за отплата скоро ще ви зарадваме със снимчици на героя .Всяка трошица за нас е безценна ,благодарни сме за всяка помощ.Стискайте още малко палци за бързо и пълно възстановяване на момчето,че го чакат още цял куп процедури - ваксини,кастрация,чип....
Дръж се Пабло,дано лошото вече е зад гърба ти :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2011 - 06:47 PM

Приемната "мама" на Пабло временно е без нет,затова аз да кажа ,че момчето е добре,днес са ходили на инжекция и всичко е наред.
Дребния се държи мъжки,налита да яде гранулите на котката,че леко са му ограничили дажбата и единствено го притеснява яката :md_064: А се налага да я носи най-вече заради абоката,но ако всичко върви като досега скоро ще го оттърват от това неудобство.Сега ще чакаме снимки.
Стискате палци още мъничко :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2011 - 03:16 PM

Туко -що научих ,че с Пабло нещо не е наред. Шевът е подут, а той отпаднал. Яна в момента проглушава телефони някой да я закара до д-р Димов .
Може ли някой да откликне?
User's Signature

Качена снимка

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема