Dog.bg Форуми : Хапане и доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Хапане и доминантно поведение

#1 Потребителят е офлайн   hummingmelodies Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 June 2011 - 09:51 PM

Да, знам, че има такава тема в другият раздел, но сметнах, че тук може би ще получа по-компетентни мнения. Прочела съм всичко, но явно на нас не помага. Госпожицата още няма втора ваксина, малка е. Има си кожени кокали, заради зъбчетата, но хапе постоянно. Тръгнеш ли на някъде ходи след теб и те хапе, когато й се скараш се настървява и започва да ръмжи. Всички в семейството ми са нервни и ядосани. Пробвахме с Не, с потупване по дупето, с вестник, дори пробвах с хапането за ухото, колкото и странно да ми звучи. Нищо не помага. Не знам вече какво да правя. Племенника ми беше на гости днес. Детето не смееше да слезе от дивана, заради нея.

#2 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 June 2011 - 09:52 PM

ами щом сами не можете да се справите потърсете специалист.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2011 - 10:03 PM

Хъм,,, типично по бебешки за малко Хъски ... ти му викаш да не ръфа... то скача и ти ръмжи ,.. с времето ще свикне, че така не бива и няма да го прави ... вие продължавайте с думичката "НЕ" и вестника, но не прекалявайте с вестника... максимум по 5-6 пъти на ден ... и то не силно ...

Моята така се научи ... и на НЕ и да не хапе...

А вие как искате кучето мигновено да свикне с вас и да ви слуша... след като няма 2ра ваксина ... значи няма и 55 дни ... тоест кучето е при вас от 10-15 дни ,... и вече го учите на 2 крака да стои ..
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2011 - 10:12 PM

"Хапане и доминантно поведение"
Мисля,че заглавието е малко пресилено как,може едно 2кг куче да доминира.Та то си играе, а сега и заради зъбките е нормално да хапе,всички сме минали през това.Толкова е малко,че не разбира че му се карате,то си мисли че си играете.Всички сте ядосани и нервни ами трябваше да се запознаете с нещата около бебе хъски преди да го вземете.Моето до 2-3 месеца ми висеше на крачола постоянно,опитайте се да не му обръщате внимание и то ще спре. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   hummingmelodies Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 June 2011 - 10:16 PM

Знам, не очаквам веднага да се научи, аз имам търпение, но за жалост не живея сама. Ще продължаваме с обучението и с времето ще се научим.
Благодаря за отговорите.
И за да не е толкова сух поста ето и една снимка от първия ден, когато я взехме. Качена снимка

Знам, че заглавието не отговаря баш, но не исках да го оставя само с "хапане" ;д

#6 Потребителят е офлайн   Pumpal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2011 - 10:20 PM

Показване на мнениетоhummingmelodies, в 12 June 2011 - 09:51 PM, написа:

Да, знам, че има такава тема в другият раздел, но сметнах, че тук може би ще получа по-компетентни мнения. Прочела съм всичко, но явно на нас не помага. Госпожицата още няма втора ваксина, малка е. Има си кожени кокали, заради зъбчетата, но хапе постоянно. Тръгнеш ли на някъде ходи след теб и те хапе, когато й се скараш се настървява и започва да ръмжи. Всички в семейството ми са нервни и ядосани. Пробвахме с Не, с потупване по дупето, с вестник, дори пробвах с хапането за ухото, колкото и странно да ми звучи. Нищо не помага. Не знам вече какво да правя. Племенника ми беше на гости днес. Детето не смееше да слезе от дивана, заради нея.

В момента, в който тръгне да Ви хапе, думичката е "Не", но изречена строго. Не с викане, не с крясъци. Просто строго. И нещо достатъчно атрактивно за хапане под ръка - например моето хъсоче веднага забравя за ръката ми, щом му предоставя нещо интересно, което вдига шум. Празна бутилка от минерална вода например или кофичка от кисело мляко. Щуква да хапе шумящото, тракащо нещо и да се бори с него и постепенно разбра, че не ръцете ми са най-подходящото нещо за чесане на зъби. Трябва разбиране и постоянство. Лично за мен това са двете ключови думички. Но в никакъв случай не го удряйте! Това ще засили агресията. И съм забелязала, че ако съм прекарала с него достатъчно време в игри и щуреене /поне час за мъник/ после се кротва и не е агресивен. Тоест - изморявайте го достатъчно, за да не Ви хапе и да не е агресивен. Мнението е лично и по скоро е споделяне на опит. За да ви разбере кучето, първо Вие трябва да разбирате него. Това е положението.

Мод: Темата се затваря, поради това, че вече има две подобни. "Проблем с хапане и ръмжане" и "трудният характер и обучение на сиб. хъски." Моля не отваряйте излишни теми!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни