Dog.bg Форуми : Каква порода ще ми препоръчате?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква порода ще ми препоръчате?

#321 Потребителят е офлайн   stan71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 July 2008 - 06:29 PM

[, и кое му е странното да си на 14год. и да си имал
4-кучета?

странното е това ,че като се има предвид  ,че едно куче живее средно около 12 г.
за 14 г. 4-ри  кучета  :o
или с други думи искам да кажа ,че много за кратко се задържат при вас.

#322 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2008 - 06:35 PM

Ами от средна (голяма) порода голдън ретривър  :->),а за малка порода,булонка,чау-чау,пудел,померан.Има много избор,но зависи от характера и дали ще ти хареса  :P ;)

#323 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2008 - 09:29 PM

Цитат

Ами от средна (голяма) порода голдън ретривър  :->),а за малка порода,булонка,чау-чау,пудел,померан.Има много избор,но зависи от характера и дали ще ти хареса  :P ;)

Олелеееее, миличка, ти наясно ли си с спецификата на тези породи или каза първите 4-5, дето ти дойдоха на ум? Споменаваш чау- чау, померан знаеш ли нещо за отглеждането им? Освен всичко друго класификацията ти е напълно погрешна. Ако нямаш опит в отглеждането да дадена порода какъв съветник може да си тогава?! Нека само ти кажа нещо- по стандарт голдън ретриивъра е с размер- мъжки 56-61см., женски- 51-56см. Стандарт на чау- чау- височина на холката мъжки- 48-56см., женски- 46-51см. Стандарт померан-  двадесетина санта.:rolleyes: Нека да помагаме на хората а да не ги заблуждаваме жестоко!

#324 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2008 - 11:18 PM

Цитат

Цитат

Олелеееее, миличка, ти наясно ли си с спецификата на тези породи или каза първите 4-5, дето ти дойдоха на ум? Споменаваш чау- чау, померан знаеш ли нещо за отглеждането им? Освен всичко друго класификацията ти е напълно погрешна. Ако нямаш опит в отглеждането да дадена порода какъв съветник може да си тогава?! Нека само ти кажа нещо- по стандарт голдън ретриивъра е с размер- мъжки 56-61см., женски- 51-56см. Стандарт на чау- чау- височина на холката мъжки- 48-56см., женски- 46-51см. Стандарт померан-  двадесетина санта.:rolleyes: Нека да помагаме на хората а да не ги заблуждаваме жестоко!

Да, наистина
User's Signature

Качена снимка

#325 Потребителят е офлайн   keit_94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 August 2008 - 09:44 AM

Вище аз си търся куче което да се потдава лесно на обучение да гледа умничко ама да не е маничко някаде на височината на боксер или по височко :sos: незнам но много ми харесва дого аржентоното дали тази порода се потдава лесно на обучение преди няколко дни се спрях да поговоря с един човек тои има немска овчарка и дого и ми каза че: кучета от породата дого аржентино били странни и ако нещо в изражението ти не им харесало били способни да те охапят и че, не обичали да ги командваш вярно ли е  :(

#326 Потребителят е офлайн   Rita98 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2008 - 04:37 PM

Ми аз не съм експерт, но такива обобщени твърдения...........! Няма порода, която да харесва или не определени погледи, цветове на коса и т.н., така, че според мен това е пълна глупост. Темперамента и отношението на едно куче към заобикалящата го среда зависи в някаква степен от породните особености, но огромно значение има характера на самото куче, който е индивидуален, още по-голямо е значението на връзката човек-куче, обучение, социализация и пр. Аз в момента имам бебе дого(на 2 мес) и това с което мога да се похваля като постигнато за около 15 дни са три команди: Ела(не винаги изпълнява от раз),Не(разбира и изпълнява, но забравя бързо ;D),Седни(изпълнява винаги и безусловно). Но това не може да бъде критерии, защото то си е то, носи си своето характерче, а що се отнася до умният поглед то всички кучове го умеят ;D

#327 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 12:20 PM

Дали ще е в 2 или 4 стаен апартамент няма значение, ако на кучето се разхожда достатъчно. Моят вкъщи спи почти цял ден, навън дивее.

А догото може и да е с по-дръпнат характер, но е куче. Всяко куче, без значение от породата е податливо на обучение. Дали ще е бързо или бавно, зависи и от стопанина и от кучето. Ако си разлигавиш кучето до безобразие, без да се съобразиш, че догото не ти е пинчер или пекинез, рано или късно ще започне да се чувства господар на къщата и ще си пази неговото на всяка цена.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#328 Потребителят е офлайн   keit_94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 12:10 PM

Аз имам възможност да разхождам четириногия само 4,5 пъти на ден незнам дали това ще му е достатачно на едно дого а за Немсака овчарка какво ще кажете или за источно европеиска стават ли за апартамент и добри пазачи ли са?
Благодаря ви предваритено. :blink:

#329 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 12:12 PM

4-5 пъти си е напълно достатъчно според мен! По-важно е не броя на разходките а тяхната продължителност и това дали кучето се пуска ;)
User's Signature

#330 Потребителят е офлайн   keit_94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 01:12 PM

Mога да го пускам в два от парковете те са само за кучета а продължителността на разходките е към 1 час но като за начало ще бъдат 45мин. сега ми казаха че кучето дого аржентино е в листа за опасни кучета и немога да имам такова понеже ще бъда задължена да го разхождам когато и кадето няма други кучета и винаги трябвало да е с наморник също така не можело да се движи с човек под 18 год.  :'( остават НОК и источно европеиска овчарка.  :sos:

#331 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 03:46 PM

Цитат

Чау-чау малка порода :o
keit_94, защо ли си мисля, че теб един пинчер ще те влачи по улиците, какво остава за НОК.. :blink:
User's Signature

Качена снимкаЦък тук :) (на картинката xD)

#332 Потребителят е офлайн   keit_94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 09:50 PM

Не мисли толкова не ти се отдава.  :- защо всички се заяждате с хората. Вище повече няма да ви се пречкам и да ви досаждам ето излизам ви от форума и няма повече да вляза щом това искате мислех ви за по свястни. Можеби има такива но... съжалявам че съм се пречкала  :(

#333 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 August 2008 - 10:25 PM

И аз съжалявам! Боже, колко глупости има в тая тема  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#334 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 15 August 2008 - 02:26 PM

Като има доста вопроси относно каква порода да изберем, реших да помоля всички да напишат каква порода според тяхното мнение става за първо куче, а каква в никакъв случай. Моля, пишите само тези с кои имате опит.

И така по моята преценца, за първо куче, за начинаеш кучевладелец стават:
Пудел и Коли

Не стават:
Кавказка овчарка, лхаса апсо, терьери. Немска овчарка, нямам опит с нея, но имам доста лош опит от срещи с хора кои вземат този чудо като пръво куче.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#335 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 02:55 PM

За първо куче, хмм - шелти, ритривъри и коли
не стават - териери и ротвайлер

#336 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 August 2008 - 03:42 PM

Аз също за първи път гледам куче и си взех Немски Среден шпиц.Мног ми хареса породата ,тъй като са много пухкави и бели и много дружелюбни.Според мен някое средна големина куче ще е подходящо.Нито ще е малко ,ните пък голямо. ;) B) Поздрав:мони и айс
User's Signature

Качена снимка

#337 Потребителят е офлайн   bebetyyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 04:26 PM

Според мен подходящ е пекинез - дружелюбно куче,което може да бъде чудесен приятел.Изключително много се привързва към стопанина си и като малко е подобно на плюшена играчка (ходеща).Способно е да умили дори сурови на вид хора.Така,че няма да ви разказвам повече,когато го видите,това ще бъде любов от пръв поглед! :blink:

#338 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 05:04 PM

Според мен най-непретенциозни и дружелюбни са непородистите кученца,както и по-малко податливи на болести,което ги прави добър избор за първо куче.

#339 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 05:11 PM

Цитат

Според мен подходящ е пекинез - дружелюбно куче,което може да бъде чудесен приятел.Изключително много се привързва към стопанина си и като малко е подобно на плюшена играчка (ходеща).Способно е да умили дори сурови на вид хора.Така,че няма да ви разказвам повече,когато го видите,това ще бъде любов от пръв поглед! :blink:

Не бих казала. Пекинезите често са доминантни кучета и се качват на главите на стопаните си, които си мислят, че действително гледат плюшена играчка.  ;)
За първо куче ретривър наистина е подходящо. Шелти и коли също. Неподходящи за първо куче,със сигурност, са руските отечествени породи.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#340 Потребителят е офлайн   MaXo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 05:18 PM

Аз също мисля да си взимам куче и се колебая между голдън ретривър и лабрадор ... от другата страна седат и вариантите  за стафортшир бул териер, френски булдог и бигъл. Има ли разлика в характерите на голдън ретривъра и лабрадора ... също и с болестите при тези породи как стоят нещата? При немската овчарка какъв е проблема та да не става за първо куче?

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни