Dog.bg Форуми : Каква порода ще ми препоръчате?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква порода ще ми препоръчате?

#41 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 May 2005 - 09:14 AM

Да определено, това с басета беше "удар под кръста". Аз и без това седя и се "гърча в агония" опитвайки се да се самоубедя, че само една от тези породи е най-добрата. Ама не мога да си взема от всички по една нали:). След дълго обмисляне елиминирах няколко и сега остават: Голдън (или лабрадор, тези двете не мога да ги разделя, така че ще ги считам за една:) ), чау и шелти (може и коли).
Е, сега поне не са десет ама пак ще трябва да елиминирам май. bl) Само дето сега вече наистина незнам как ще успея. Може пък кучето само да ме намери:). Дано r)
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#42 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 09:16 AM

Ухххх като си прочетох предишния пост..... то май само хъските отпадна, а и за него още ми е мъчно b) .
User's Signature

#43 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 09:33 AM

Teddy,нормално е всеки да рекламира своята любима порода,но единствено ти си тази която трябва да определи коя от породите които ти самата харесваш най-много ти импонира. r)
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#44 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 26 May 2005 - 10:19 AM

сега реши едро куче или средно голямо клонящо към малко .... bl)
няма да подсказвам r) повече

#45 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2005 - 10:55 PM

След дълго обмисляне и последвал "семеен съвет", всички дружно решихме, че трябва да си вземем лабрадорче или голдънче. Все още ми е малко мачно, че така изключихме шелтитата и чау, но май като за начинаеща ще ми е по-лесно да се грижа за кученце от първите две породи. Много благодаря на всички за съветите и специални благодарности и извинения за sheltie i Furia, които накарах да напишат сумати подобности за техните кучета. :)
Сега остава задачата да си намеря хубаво кученце, което далеч не е по-лесно, ама май даже си е и доста по-трудно. Така че ако можете помагайте:)!
User's Signature

#46 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2005 - 10:57 PM

Много се срамувам от ужасно написаната дума "мачно", но нажика да пиша на латиница си каза думата. Ако бях куче щях да си скрия муцуната с лапи:)
User's Signature

#47 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 27 May 2005 - 11:44 PM

Цитат

След дълго обмисляне и последвал "семеен съвет", всички дружно решихме, че трябва да си вземем лабрадорче или голдънче. Все още ми е малко мачно, че така изключихме шелтитата и чау, но май като за начинаеща ще ми е по-лесно да се грижа за кученце от първите две породи. Много благодаря на всички за съветите и специални благодарности и извинения за sheltie i Furia, които накарах да напишат сумати подобности за техните кучета. :)
Сега остава задачата да си намеря хубаво кученце, което далеч не е по-лесно, ама май даже си е и доста по-трудно. Така че ако можете помагайте:)!

Теди, мисля че има едно страхотно кучило лабладор r) Попитай за подробности laboriero

#48 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2005 - 05:39 PM

След продължително обмисляне, семейството реши, че трябва по-скоро да си вземем кученце, за да може да го гледам по цял ден вкъщи докато е маничко. Сега си седя по цял ден вкъщи и мога да се занимавам въпреки изпитите. Моля ако имате някаква информация за лабрадорчета или голдънче, което да се продава сега, кажете!
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2005 - 05:43 PM

писах ЛС на laboriero, но той нищо не ми е отговорил и се страхувам да не изпусна кучото:) Ако може остави телефон за връзка или нещо такова?
User's Signature

#50 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2005 - 04:23 PM

Ох, толкова ги гледах тия лабрадорчета, че не се сещам да погледна под обявата за телефони:). Какво ли не писах - мейли, лични съобщения r) . Много глупава работа w) . Ама ги открих накрая.
Говорих с Мартин Николов и ще отида след две седмици да видя лабрадорчетата. Дано ме харесат b)!
Разбира се нищо още не е сигурно ама е случай, че стане, трябва да съм подготвена за новото бебе. Нали ще помагате:). Аз като начинаеща нищо незнам, та ще имам доста въпроси:)
Ето го първия - седя си в къщи и си мисля, къде да слижа на кучо да живее. Ама толкова много въпросителни има - дали е по-добре да е в мойта стая или в кухнята (за него не за мен), до ъгъл ли трябва да му е креватчето или не, до прозореца или по-надалеч и въобще аз ли да му избера място за живеене или да го оставя само да си хареса.
Втори въпрос - купичката с водичка и паничката с храна до мястото му за спане ли трябва да са или може да си има отделно място за тях. А и мястото му за спане какво трябва да е - да му купя ли някакво креватче от зоомагазин?
Имам проблем и с кабелите вкъщи - навсякъде има кабели. Направо незнам какво да ги правя - как се крият кабели от малко щъкащо навсякъде куче?
Освен това искам да не му давам да се качва по мебелите в къщи, но ми е чудно ако, когато е само не му давам, а когато го гушна естествено седя на дивана - това ще го обърка ли или ще разбира, че може само когато аз го гушкам. Да не го приеме като наказание?
Ох айде няма повече да питам, че да си оставя въпроси и за утре:)
User's Signature

#51 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2005 - 04:38 PM

Радвам се,че си избра порода и чакаш бебето r) успех w)
User's Signature

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2005 - 06:24 AM

Мястото на кучето: на спокойно, защитено и изолирано от движение място, по възможност в ъгъла, за да има стени от двете страни. Става дума за ъгъл, откъдето:
а) кучето да има възможност да вижда какво става наоколо, а не да е изолирано
б) няма да се минава непрекъснато
в) наблизо не стои телевизор примерно, за да гърми тонколонката в ушето на кучо
Нещо такова. Кухнята определено не е подходяща - това е помещение за ГОТВЕНЕ; коридорът също r) Идеалният вариант е в дневна/хол, където кучето хем ще е част от обществения семеен живот, хем ще има спокойно кътче... и твоята стая е подходяща, ако прекарваш по-голямата част от деня там.
А, и да не е непосредствено до парното или близо до прозореца - да не се прегрява кучето зимно време и да не му духа, да не е и на течение.
За оборудването: зависи какво можеш да си позволиш.
Идеалният вариант, чийто привърженик съм аз, е клетка - пластмасова (но са скъпи), където кучето може да бъде затваряно при нужда. Свикват сравнително бързо; в клетката се чувстват защитени; по този начин извънредно бързо могат да бъдат научени да не пишкат наслуки из къщи. На запад това се нарича crate-training. В клетката кученцето си е в "бърлогата" и има инстинкт да не цапа вътре (разбира се, ако се държи повече от 2-3 часа затворено, може и да стане беля). След като го пуснеш оттам, веднага го носиш на определеното за изхождане място и го хвалиш... и така за 2-3-4 дни положението е овладяно l) Лично съм го правила с едно малко хъски вкъщи и останах много доволна, при това и животното не се тормози, спи цяла нощ като бебе...
Иначе, както казах, зависи от средствата и възможностите. Напълно достатъчни са, да речем, редовно сменяни килимчета; руснаците навремето препоръчваха скована от по-дебели дъски рамка с опънат на нея плътен брезент - хем кучето е на меко, като в хамаче, хем е лесно за почистване...
В интерес на истината обаче кучо най-често сам си избира къде му е удобно да "живее" и след 2-3 дни наблюдение сама ще установиш къде най-обича да легне и къде си носи играчките; ако мястото е подходящо, просто там го и настаняваш...
---
Купичките стоят, където си решиш - на място, където лесно може да се почиства разляна вода и паднала храна, но и където кучето лесно може да стигне; не е задължително да са непосредствено до леглото му. Важното е винаги да има достъп до тях. Добре е да купиш:
а) метални купи със стойка (слагат се в два метални пръстена), които са над земята - така кучето няма да се навежда надолу като яде, а те ще се намират на нивото на муцуната му (малко под това ниво по-точно)
б) ако не такива, то метални купи против обръщане (отстрани имат по-широка от купата външна стена, като преобърнати наопаки изглеждат отстрани) и отдолу с гумен пръстен - стабилни са, не се пързалят и кучето не може да ги обърне на игра; в най-лошия случай и пластмасови от същия тип стават. Важното е да се мият редовно с гореща вода и купичката за вода винаги да съдържа чиста вода за пиене.
---
За мебелите: дали кучо ще се качва или не, това си решавате вкъщи... но ако няма да се качва, няма да го качваш да го гушкаш и ти...
Като цяло, основата на доброто възпитание е една: веднъж приетите правила да не се нарушават и променят. Каквото веднъж е било забранено, не се разрешава по никакъв начин.
Иначе - да, кучо СИГУРНО ще схване разликата между това ти да го вземеш на коленете си на дивана и сам да се качи... r) , но няма да РАЗБЕРЕ защо не може да се качва и сам и ще упорства... после семейството ще отстъпи, че когато човек е седнал на дивана, кучо може да се примъкне до него... и после и без човек... кучовците са умни b) и нагли до възбога, ако човек ги остави.
---
За кабелите: решението е просто - вдигат се по-нависоко по стените и се закрепват там. Никакви кабели по пода - решително никакви, иначе ще има кабели-жертви... а ако тече ток по тях, може да има и куче-жертва...
---
А, и се снабди с много играчки l) За лабрадорче подходящи са - гумени и пластмасови кокали и топки от плътна гума (достатъчно големи!!!!); играчки от типа "топка с вързано за нея въже" и само "въже с възли"... Да има какво да разнася из къщи. НЕПОДХОДЯЩИ (не само за лабрадор) са всякакви играчки със стърчащи по тях израстъци (свиркащо таралежче, да речем) и меки топки, които могат да бъдат прегризани. По-нататък, когато кучето се научи да си играе, могат да му се взимат и такива - обикновено голдени и лабрадори се отнасят нежно с играчките и не ги "разкостват", но това зависи от самото куче...
А: една добра идея. Немалко мои познати с такива породи си имат голяма пластмасова кофа за играчки (или кутия, или леген...); кучето бързо се научава да прибира там играчките си и да си вади други отвътре - също като малко детенце r) , и е много смешно как кучо виси над кофата и се колебае: топката ли да измъкне, кокала ли...
И приятно ви гледкане, и да пуснеш снимка, като се съберете с лабрадорчо! w)
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#53 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2005 - 01:01 PM

Vabank, благодаря много за съветите. Аз огледах в къщи и понеже въпроса с мястото за спане и живеене ми беше много труден, дълго го обмислях. Исках да попитам, колко голяма е една клетка за куче. Защото с тези изисквания да не е до прозорец, да не е до парно, да е в ъгъл и да не се минава непрекъснато, направо се озорих и нямам идея къде да го сложа горкото животинче. У нас всички ъгли са все с нещо, единствения свободен беше до прозорец и до телевизор s) . Обаче имаме коридор, който е преходен за хола и моята стая, но е много дълъг и в дъното е закътан - хем не е много шумно, хем може всичко да се наблюдава. проблема е, че точно в дъното имам и един шкаф, който е доста големичък. Аз мога да се побера свита в него. и си мислех, че може би кучето може да живее там, след необходимите промени - ще махнем едната вратичка и така ще може да влиза и излиза оттам когато си поиска и да ни наблюдава, а другата ще остане и така ще си има закътано място. Това далие подходящо и най-вече достатъчно ли му е като размер. Затова питах колко е голяма клетката? Трабва ли да може да стои право? Иначе незнам къде да го сложа s)
User's Signature

#54 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2005 - 02:11 PM

Ами, както го описваш - става, стига да може да се почиства лесно... и зависи с какво е боядисан шкафът (да не е някакъв отровен лак... кучо почти сигурно ще го гризка...). Но пак ще повторя, че обикновено кучето си избира мястото ;) и на стопанина му остава само да се примири с избора.
Типичен пример b) : при нас "кучемястото" за домашно живеещите е по принцип под масата, на която стои компютърът: закътано е (тя е много голяма), удобно е; непрекъснато има човешки крака за гушкане... въпросното кучемясто е изгледало поне 6 или 7 кучила бебета r) и в промеждутъците се ползва от Липи.
Нойзи-мястото l) обаче много бързо стана "на батко на дивана" и при команда "Място!" тя търчи да се настани там l) l) ; забавното е, че нощно време ЗАДЪЛЖИТЕЛНО спи при мен на кревата. Въпреки продължителните усилия, не можахме да я разубедим... в крайна сметка спряхме да се опитваме, защото се научих да не се събуждам, като скочи при мен w) Та така по принцип кучо си дресира собствениците r)
User's Signature

#55 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2005 - 03:18 PM

Наистина е така. Лабрадорчовците са страшно сладки за общуване кучовци. Можеш да го пратиш да занесе чехъл или вестник. Сам си носи каишката, когато той иска да излизаме, или когато го пратиш за нея. Моят си събира играчките на килимчето, на което лежи денем. Не съм се сетила за пластмасова кофа, но може да опитам. И понеже го взехме за Бъдни вечер, аз реших, че при мен в леглото ще му е по-топло, отколкото на пода и вече няма изгонване. Спи си при мен. Надявам се на летните горещини да го свалят на плочките на пода или на терасата. А пък при разходка какво ли не носи - постоянно има нещо в устата му. Много е забавен и сладък! Сигурна съм, че ще бъдеш щастлива с твоето кученце! d) w)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#56 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2005 - 05:02 PM

Ъъъъ... внимателно с носенето само r)
Навремето овчарката ми кака Байта (мир на праха й) имаше силна страст към апорт (защо ли, много интересно...) и аз й разрешавах. По неизвестни за мен причини на село мина на тухли и камъни, колкото да носи нещо bl) , не че нямаше какво...
Тъй че е значително по-добре човек да се ограничи с личен, дървен апорт, който кучето си познава и с който е свикнало от едно време. Или с 2-3 апорта, за правене на номера в градинката b) и за по-енергично търчане...
Гонениците на фризби също са добра идея, между другото - има и специални кучешки комплекти (не в България, естествено), от по МНОГО чинии от подходящ за захапване материал.
User's Signature

#57 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2005 - 08:06 AM

Дано да свикне да спи в шкафа. Не че няма да ми е приятно да гушкам пухкавата топка, но съм много податлива към алергии и страшно ме е страх да не развия алергия към кучето. Сега точно е пролетния период и кихам, кашлям и подсмърчам от всичко и вероятността не е за пренебрегване. Няма да си простя ако трябва да се разделя с кучо щото кихам s) .
А иначе за носенето - вече почвам да обмислям да го дресирам да миправи кафе сутрин, с две лъжички захар b) . Така хем аз ще съ доволна, хем за него ще има високоинтелектуално занимание. не се съмнявам,ч е ще ми е много весело и хубаво с него, дано и то да е щастливо с мен:).
Аз също познавах едно куче, което носеше тухли и беше немска овчарка. Мисля, че веднъж дори си счупи зъб опитвайки се да пренесе част от дувара:). Но никой не беше в състояние да го спре, това му беше страст:).
User's Signature

#58 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2005 - 12:09 PM

Кучо наистина сам си намира място.
СЛед като взехме малката аз се мъча да и определя място къде да спи, ама когато не я гледам си взима леглото и си го донася в коридора от къде може да наблюдава цялата къща всички врати:)))))) И няколко пъти аз хващам завивката пак я оставям там където аз смятам за добре , тя изчаква някакво време и пак я донася където тя смята за добре и така аз се примирих със ситуацията:)))))
В момента имат места за спане из цялата къща , ако сме в хола си имат легла в хола, сега като стна по топло се изнасят в коридора и лягат на студа.Малката след като се разгони я прибрахме в спалнята да спи , сега големият е решил че това място трябва да е много специални и 3 дни лежа там , но след това установи че там е топло и няма нищо особенно:))))))))
Преди време кофата с играчките седеше при едно от леглата, но вече има доста тежки топки и конгове които са за игра на вън , пък кучовци решават че 11:30-12ч. последнощ е най-доброто време да хванат някоя тежка играчка и да вдигнат всички съседи от сън , та за това кофата е на балкона и те само дебнат да откраднат нещо.
Теди със сигурност ще ти е много интересно и ще имаш много емоций с малкото бебе.
Аз нали съм пристрастена към тези породи та ми е простено:)))

#59 Потребителят е офлайн   aleksander Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:discussion
Публикувано: 25 May 2006 - 05:50 PM

Първо видях че има теми за различните породи кучета, но искам малко да се стесни търсенето на кръга на подходящото за мен куче. Затова ще ви кажа точно какви характеристики искам да има бъдещото куче, и вие ще ми кажете само породите без никакви разяснения за да не ви бавя много от обяснения. Ето какви качества искам да има кучето:
- да е средно голямо между 50 - 70 см
- да е много, ама много умно куче, примерно немска овчарка
- да е издръжливо, силно за да може да избягва примерно без проблем 30 - 40 км
- и за космите средни на дължина

Имам и друг въпрос кучета при които имат скосена задница, това предимство ли е или е недостатък и защо.
извинения за текста написан толкова тарикатски.

#60 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2006 - 05:59 PM

Цитат

- да е много, ама много умно куче, примерно немска овчарка
.

super best
ако си мислиш че всички немски овчарки са умни, ама много умни ...
напиши повече къде живееш - къща, апартамент, кой ще се грижи за кучето, с какво смяташ да го храниш - това са все важни неща, а иначе изискванията ти към кучето са леееко детински, особено втора и трета точка - никой не може да каже кое куче ще стане умно и издръжливо - на 50 %зависи от стопанина
а и имам чувство, че досега не си гледал кучета, уцелих ли?

• (32 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни