Каква порода ще ми препоръчате?
Публикувано: 07 April 2011 - 02:21 PM
Мъжките индивиди тежат между 13 и 15 кг и са високи между 39 и 45 см. Женският е 10-13 кг на 36-42 см. Имат квадратно тяло, кръгла глава, кафяви очи, висящи уши и завита на гърба опашка. В началото пулитата са използвани като овчарски кучета. Козината му е със специално покритие, непропускащо вода. По-късно започва да се използва и като ловно куче
Публикувано: 07 April 2011 - 07:52 PM
mi6eto_i_ashley, в 07 April 2011 - 12:54 PM, написа:
Pretty, в 06 April 2011 - 04:24 PM, написа:
Успех
Pretty, кажи от опита с Бордър Коли... да не ми се наложи да купувам и стадо с кучето?! Имам ги за едни от най-енергичните...
Енергични са, но до такава степен ,че не е нужно чак стадо да взимаш
Иначе да енергични са,но са малко особен чешит кучета.Какво имам впредвид.Много са умни и много силно се привързват към собственика си.И постоянно трябва да ги ангажираш с нещо защото ако след разходка се прибере не достатачно уморен почва да играе с играчки.Ако няма играчки става страшно.Миналото ми изяде къщата докато разбера че всичко това го прави от скука.
Така че те са чудесни кучета това ми е любимата порода.Но трябва да им усигуряваш постоянна занимавка.
Ето снимка на моето кученце

и
техните собственици

Публикувано: 08 April 2011 - 11:16 AM
Малки с дьлга козина , прекрасен темперамент ,интелигентни,лесно обучаеми и една -две идеи не толкова експлозивно енергични както бордьр колито
Или австралийска овчарка...
Публикувано: 08 April 2011 - 12:09 PM
Публикувано: 08 April 2011 - 01:32 PM
mi6eto_i_ashley, в 08 April 2011 - 01:15 PM, написа:
Много са готини!Онзи ден разглеждах видовете шпаньоли и на мен много ми харесаха тези. :)
А като това черно-бялото кученце ние имахме 15 години.Много бях малка и не помня откъде го взехме,но Майкъл беше страхотен.Куче с характер.10 кила беше,горе-долу като кокер.Много хубаво и готино кученце.Още ми липсва страшно.....И ние искаме след известно време да си вземем пак такова,но не знаем откъде.Беше като малък бобтейл с дълга опашка.
Публикувано: 12 June 2011 - 10:09 PM
Нов съм във форума, на 15 години и нашите най-после ми позволиха да си взема куче (ураа :D). Това ще стане тази есен (знам, че е доста рано, но искам да разуча породите, които ще ми препоръчате и да бъда подготвен ако възникнат проблеми)
Все още се чудя каква порода да избера, а ето и условията, които мога да предложа - кучето ще живее в двор, ще има колибка, редовно хранене и т.н.
Мога да му отделям по няколко часа на ден (разбирайте над 2-3).
Моето желание е породата да е средна на ръст (немска овчарка, хъски и подобните) и да се държи добре с МНОГО малки деца (съседите имат дете на около 2 г.)
За сега съм се насочил към немска овчарка, но проблемът е, че не знам как ще се държи с непознати и деца.
Благодаря ви предварително и съжалявам ако съм объркал категорията, в която да сложа темата. :)
Публикувано: 12 June 2011 - 10:33 PM
Нека някой друг сподели за порода която не лае и вие за щяло и нещяло ... понеже ми е интересно аз лично знам само за Хъски ...
Публикувано: 12 June 2011 - 10:38 PM
Публикувано: 12 June 2011 - 11:54 PM
Публикувано: 13 June 2011 - 08:40 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 13 June 2011 - 01:30 PM
Аз не съм казвал, че задължително ще си взема хъски или немска овчарка за да ги разучавам подробно, просто ги дадох за примери.
А за храната през първата годинка- две също знам, че трябва да е по-специална и съм се подготвил и за това.
Още при вземането ще посетя ветеринар за да ми кажат кога и какви ваксини трябва да му се сложат и т.н.
Извинявам се ако е станало някакво объркване. :)
Публикувано: 13 June 2011 - 07:26 PM

Вход

Горе
Цитиране +