Лош дъх
Публикувано: 28 June 2011 - 09:49 AM
От 2-3 месеца устата му мирише много лошо.Да го приемам ли като симптом за някакъв проблем?На какво може да се дължи?
Благодаря предварително за отговорите.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 28 June 2011 - 10:39 AM
Публикувано: 28 June 2011 - 10:53 AM
Иначе ушите ни вършат работа-две години без зъбен камък.На Фрискис не съм фенка.Препаратите за добавяне към водата отначало не му правеха впечатление,но после започна да пие само течаща вода.

Елинор Рузвелт
Публикувано: 03 July 2011 - 11:07 PM
Да вдигна пак темичката,може някой Вет да я види.Трябва ли да ме притеснява лошият дъх?Да правя ли някакви изследвания и какво да търся?
Ех,тази параноя

Елинор Рузвелт
Публикувано: 09 July 2011 - 12:32 PM
Публикувано: 09 July 2011 - 03:37 PM
Svetoslav, в 09 July 2011 - 11:32 AM, написа:
Видимо-няма плака,развалени зъби,венците имат здрав вид.
Естествено,че след като до сега не са му миени зъбите,пробвам първо с това.Ако няма резултат,ще търсим с Вет друга причина.
Търсех предположения,не оценка на Вет.Все пак изследванията не са едно и две и ме интересуваше от къде да започна евентуално ако се наложи.
Благодаря.

Елинор Рузвелт
Публикувано: 09 July 2011 - 10:38 PM
Ариел, в 09 July 2011 - 10:10 PM, написа:
Да, ако има някакъв проблем, то лошият дъх може да е симптом.
А може и да е просто лош дъх като при 60 (или повече) процента от здравите кучета.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 July 2011 - 01:44 AM
Бушка,странното е ,че е от скоро,а е на 2,5г,храна не сме сменяли след джуниър.

Елинор Рузвелт
Публикувано: 10 July 2011 - 08:19 AM
desi79, в 09 July 2011 - 02:37 PM, написа:
Svetoslav, в 09 July 2011 - 11:32 AM, написа:
Видимо-няма плака,развалени зъби,венците имат здрав вид.
Естествено,че след като до сега не са му миени зъбите,пробвам първо с това.Ако няма резултат,ще търсим с Вет друга причина.
Търсех предположения,не оценка на Вет.Все пак изследванията не са едно и две и ме интересуваше от къде да започна евентуално ако се наложи.
Благодаря.
Не се стряскаи.Значи първо започваш със системно миене на зъбите, после хубаво си прецени дали храната може да има някакъв пръст в цялата тази работа и ако евентуално проблемът продължава да си е налице...Обикновено се пускат едни нормални пълни кръвни изследвания, които ще ти покажат дали всичко е наред, а и върху тази основа най бързо се разбира къде евентуално да се насочи вниманието.

Аз лично препоръчвам на всички стопани(то аз и на човеците де

p.с..Иначе спокойно и аз си имам един такъв миришещ индивид, които каквото и да правя, все тая...Но задължително съм минала през всичко по горе описано.Не подценявай, никога нищо, за да ти е мирна главата.Това е съветът.
Успех.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 10 July 2011 - 03:33 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 10 July 2011 - 03:47 PM
Май е най-добре да отида и да пусна нова кръвна картина,че само болести ми в главата.
Мерси
Ариел,писали сме заедно,Вет гледа очи,зъби,венци,уши..,опипване,преслушване.
Всичко наред.
Това мнение е редактирано от desi79: 10 July 2011 - 03:51 PM

Елинор Рузвелт
Публикувано: 13 July 2011 - 11:57 AM
valin, в 13 July 2011 - 08:45 AM, написа:
Лекарите може да се произнесат с диагноза "нормално", САМО след направени прегледи и изследвания.Това е като при човеците бе хора...
Когато се появи лош дъх, какво се предприема?!
1.Основен преглед на зъби, венци и т.н
2.Внимателна преценка на хранителния режим, хигиенни навици и т.н
3.Ако не се установи източника на проблема и точки 1 и 2 са ок, се пуска кръвна картина, за да може по най бързия начин да се разбере дали всичко е наред и евентуално да се насочи вниманието по конкретно.
Няма такъв филм "нормално е"

Ще споделя един случаи от личен опит...дано накарам всички да се замислите...
Преди време на една от моите животинки и замириса устата (според мен естествено), без никакви други отклонения от нормалния и начин на живот и поведение...Тъй като знаех, че устната хигиена и въобще състоянието на зъби е наред + храната, която е избрана специално и съгласувана с няколко ветеринарни специалиста...веднага по най бързият начин и пуснах една кръвна картина.Тук искам да уточня, че всички около мен, дори и ветеринарите ме убеждаваха, че си въобразявам и , че дъха си е нормален, Но тъй като на мен си ми смърдеше или поне по различно от нормалното и си бях убедена, че въпреки всичко нещо не е наред, съвсем естествено се запънах и им казах да действат...Все пак една кръв не е кой знае какво(абсолютно препоръчителна един път годишно, за да ви е мирна главата

Поука...
Не подценявайте никога нищо свързано с дори и най малко отклонение от нормалният начин на живот и поведение на вашите най мили, не се колебаите да действате, вслушвайте се в инстинктите си и дори и понякога някои действия да изглеждат 'малко' налудничаво отстрани..да не ви пука...

"Целта оправдава средствата"

Хубав ден от мен.

Публикувано: 13 July 2011 - 12:40 PM
Публикувано: 13 July 2011 - 01:53 PM
valin, в 13 July 2011 - 11:40 AM, написа:

Tака обяснено и разяснено, е вече друго нещо