Бих искала да използвам темата на Куба, за да се извиня на хората, помогнали ми с разходите за кучето и дарили пари за Куба. Както знаете, имахме уговорка със стопанката Катлина да възстанови изцяло сумата за лечението на кучето (справка
тук). Това трябваше да се случи на 15.09.2011 в клиника Добро хрумване. Няколко дни по-рано, в телефонен разговор с Катлина тя ме помоли за отстрочка, тъй като в момента имала други непредвидени разходи. Постъпвайки човечно аз се съгласих и се разбрахме до 15.10.2011 сумата да бъде възстановена, за да може да се върне на дарителите. В следващия ни телефонен разговор от средата на октомври Катлина обеща, че ще преведе парите по форумната сметка. Както е видно това не се случи и оттогава Катлина не си вдига телефона и не отговоря на повикванията ми, както и на смс-ите.
Приятели, благодарение на които вдигнахме Куба на крака, ще направя всичко възможно, за да може тази история да не оставя горчив вкус у всички нас, които се борим за съдбите на бездомниците. Една история, която искрено вярвах, че може да бъде с щастлив край. Една история, която за пореден път доказва правилото „Направи добро – изяш л...”
Драга Катлина, нежелаейки да върнеш остатъка от сумата, обричаш други бездомници на липса от помощ. Помощ, която понякога може да е животоспасяваща. Каквато се оказа за Куба. Изборът е твой!