Здравейте,моля за съвет,моя приятелка намери 2 новородени котета захвърлени до един кош и разбира се ги взе да се грижи за тях,сега аз се грижа за тях за 2 дни,но искам повече съвети,защото те започнаха вече и да акат,което си е съвсем нормално,но много са мръсни,защото нямат мама да ги измие,имам мъжки котарак,който е кастриран,но ме е страх да го оставя с тях...знам ли какво ще им стори,макар че за сега само го е страх от бебетата :) мога ли да ги изкъпя или е рисковано,защото ще им стане студено.Незнам,искам да оцелеят много,храня ги през 3 4аса със специално бебешко мляко от ветеринар...Моля ви някой ако може да ми даде съвет ще съм много благодарна :)
Новородено котенце Изоставено от майката
Публикувано: 20 August 2011 - 10:22 PM
Можеш да ги изтриеш с влажна кърпа или бебешки мокри кърпички. След това хубаво избърши със суха кърпа и е добре да е през деня, когато е доста топло.
Не ги оставяй с мъжкия
Не ги оставяй с мъжкия

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 August 2011 - 12:06 AM
Успех! В един момент (около 20тия ден) са супер сладки - започват несигурно, падайки и залитайки да се почистват сами. Тогава ще блеснат. А до тогава обтриването ще свърши работа.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 August 2012 - 10:54 PM
Преди два дни и аз намерих едно малко беззащитно котенце без майка и естествено го прибрах у нас. Взех му прясно мляко (знам, че трябва да е специялно мляко за малки котенца, но нямах възможност да взема) давам му да яде със капкомер и се храни добре, след храненето го разтривам с памуче по коремчето и дупето. Та тревожи ме това, че не ака само пишка...Нормално ли е това, защото е на около 20 дни ?
Публикувано: 27 August 2012 - 07:28 AM
Не е нормално да не ака и е много опасно за здравето му. Надявам се все пак вече да е успяло да свърши и тази нужда. Ако ли не, веднага на лекар.
Публикувано: 10 August 2013 - 11:23 AM
Zdraveite!
Izvinqvam se, che ne pisha na kirilica, no pisha ot telefona si!
Molq za pomosht! Predi 4 dni namerihme edno kotence, koeto e novorodeno I ima neveroqten kysmet.Beshe na glaven pyt I minavaiki pokrai nego, chuhme kak plache. Opredeleno edin otvoren prozorec I izgaseno radio go spasi ot sigurna gibel.
Pribrah go, no ne znam kak tochno da go gledam. Prochetoh vsichko napisano po temata I imam nqkolko vyprosa. Nadqvam se da mi pomognete.
Nqmam vyzmojnost da go hranq 7 pyti v denonoshtieto, zashtoto sym na rabota prez celiq den, hranim go osnovno sutrin I vecher s prqsno mlqko s pomoshtta na kapkomer. Moga li da go hranq s bebshko mlqko, zashtoto nqma ot kyde da zakypq koteshko mlqko. I kakyv gramaj trqbva da raztvorq I v kakvo kolichestvo voda. Dyrja go v kashonche s guber, kato v staqta temperaturata e okolo 20 25 gradusa, trevoja se dali ne trqbva da e na po-visoka temperatura. S pishaneto nqmame problemi, pravi go I to nai- chesto v men :) pritesnqva me akaneto, za 4 ddni se izaka 3 pyti.
Molq vi pomognete mi :) eto go I malkiqt kysmetliq
Izvinqvam se, che ne pisha na kirilica, no pisha ot telefona si!
Molq za pomosht! Predi 4 dni namerihme edno kotence, koeto e novorodeno I ima neveroqten kysmet.Beshe na glaven pyt I minavaiki pokrai nego, chuhme kak plache. Opredeleno edin otvoren prozorec I izgaseno radio go spasi ot sigurna gibel.
Pribrah go, no ne znam kak tochno da go gledam. Prochetoh vsichko napisano po temata I imam nqkolko vyprosa. Nadqvam se da mi pomognete.
Nqmam vyzmojnost da go hranq 7 pyti v denonoshtieto, zashtoto sym na rabota prez celiq den, hranim go osnovno sutrin I vecher s prqsno mlqko s pomoshtta na kapkomer. Moga li da go hranq s bebshko mlqko, zashtoto nqma ot kyde da zakypq koteshko mlqko. I kakyv gramaj trqbva da raztvorq I v kakvo kolichestvo voda. Dyrja go v kashonche s guber, kato v staqta temperaturata e okolo 20 25 gradusa, trevoja se dali ne trqbva da e na po-visoka temperatura. S pishaneto nqmame problemi, pravi go I to nai- chesto v men :) pritesnqva me akaneto, za 4 ddni se izaka 3 pyti.
Molq vi pomognete mi :) eto go I malkiqt kysmetliq