Бубето - едно безкрайно изстрадало куче за тези които наистина обичат животните
Публикувано: 13 July 2011 - 12:39 AM
От няколко дни близо до блока ни обикаля малка кучанка с две бебета. Заради техните постоянни викове, без да искаме не разпознавахме зова за помощ на една мила сладка кучинка. Днес вече отидохме да видим какво става. И я намерихме в безпомощно състояние и очи изпъкнали от болка и страх. Такъв рев от болка не бях чувала през живота си. Задните й крачета бяха парализирани и не можеше да се движи. А и всяко движение и причиняваше нечовешка болка. Взехме и я закарахме в една вет. клиника. Резултата е плачевен - има счупен прешлен в следствие на който е тази пареза, получен от силен ритник или удар от кола. Ще трябва да се направи операция, за която утре ще знаем цена и % успеваемост. Не знам защо спим и не ни интересува къде отиват нашите пари от платените данъци, но се оказа, че кученцето е и кастрирано-недокастрирано, заради което има сериозно възпаление на матката. Налага се и прекастрация.
Утре ще има яснота колко ще струва това. А за след това се надяваме да й намерим стопани, защото това момиче е страхотно ... мило и добро - въпреки болката тя за миг не си и помисли да ухапе. Моля, ви да ни помогнете!
Молбата ми към вас, всички, които обичате животните и имате възможност да ни помогнете с финанси (за всички разходи имаме документи) и най-важното - дом за момичето. Съжалявам за малко объркания пост, но тъкмо влизам от вън след 3 часа престой в клиниката и умората ми надделява вече.
Вярвам, че сред нас все още има от истинските хора - онези със сърцата и готови да помогнат.
Ето това е тя, засега записана като "куче":
Публикувано: 13 July 2011 - 06:45 PM
Предлагам daredevila да ви разкаже с подробности какво се случи днес, а пък аз мога само да ви помоля поне мислено да изпратите силички на момичето.
До утре Бубето ще бъде настанена в стационар, за да могат докторите да разберат дали може да се изхожда самичка. Ако тялото й е неспособно да извършва тези функции, най-разумното нещо, което може да се направи е да я приспят.
Ако обаче това чудесно и красиво момиче бъде силно и се справи с всичко, ще може да се оперира, а по-нататък вероятно и да ходи.
Милата, толкова е търпелива и е толкова добра. От все сърце й пожелавам да се справи.
Ето и няколко снимки, които успях да й направя днес:
Публикувано: 13 July 2011 - 09:01 PM
Публикувано: 13 July 2011 - 10:31 PM
Публикувано: 14 July 2011 - 02:46 PM
Публикувано: 15 July 2011 - 11:08 AM

Публикувано: 15 July 2011 - 12:50 PM
Публикувано: 16 July 2011 - 02:25 PM
http://forum.dog.bg/..._1&#entry965779

Публикувано: 17 July 2011 - 10:29 AM

Публикувано: 17 July 2011 - 06:09 PM
Искам да изкажа своите благодарности на всички, които помогнаха да спасим това миличко момиченце. Благодаря ви мили, хора! От сърце

Публикувано: 17 July 2011 - 07:12 PM
А прекастрацията ?